Američki lovac 5. generacije otkrio je Rusima u Siriji sve svoje tajne

F-22
47 komentara

Peta generacija američkih nevidljivih zrakoplova F-22, koji su sudjelovali u operacijama u Siriji, otkrili su mnoge tajne vojsci Rusije, osobito u vezi stealth tehnologija.

Korištenje pete generacije stealth borbenog zrakoplova F-22  u operacijama u Siriji, uzrokovalo je gubitak nadmoći zrakoplova F-22 u odnosu na ruske, piše The Military Watch.

“Iračko, ali posebno sirijsko nebo postali su za Rusiju bogatstvo informacija o načinu na koji postupamo tijekom operacija. Naši protivnici nas promatraju i uče puno”, rekla je Vera Linn Jamieson, šef američkog ratnog zrakoplovstva.

U članku se navodi da su zračni napadi koje su izvršili F-22 na teritoriju koju su kontrolirali ruski sustavi nadzora lišili ove zrakoplove njihove glavne prednosti: sustava zaštite od radara. Prema autorima članka, ruska strana je imala dovoljno vremena za otkrivanje i testiranje tajnih tehnologija koje koriste ovi zrakoplovi i razvoj protumjera.

U članku se ističe da radari ruskih S-300 i S-400 raketnih sustava zemlja-zrak potpuno nadziru izraelski, libanonski i sirijski zračni prostor. Da ne bi dopustili ruskoj vojsci da postane svjesna tajnih sustava unutar zrakoplova F-35, izraelska vojska će biti prisiljena koristiti  zrakoplove F-15.

Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bgz
5 godine prije

Pa zar i rusi neće biti njima izvor informacija(S400,Su57……)

Ante
5 godine prije

Izrael je već priznao da su koristili F-35 u operacijama protiv Sirije, tako da Rusi već imali priliku vidjeti kava bi to avion trebao biti. Zato ne vidim logiku razmišljanja The Military Watcha.

Riddick
5 godine prije

Nema potrebe da ga špijuniraju pravi cilj ovog aviona je da izvrši transfer novca iz državnih budžeta širom sveta na račune Lockheed Martin.
https://youtu.be/g4doIA3T9ps
https://youtu.be/ITbGBmaqQkk

....
5 godine prije

Zakon, imas “napredne” avione, ali nesmijes ih koristit. Sad je nebitan razlog nekoristenja istih (previse dobri ili puni nedostataka). Jbt ovaj svijet ima vise nelogicnosti, i to u svakom pogledu. Naoruzavaju se teroristi i onda se kuka kako ti isti teroristi koriste to oruzje da ubijaju. Djeci se uskracuju ljekovi i hrana (kazu da je to humano), teroristima se daje sve i jos dobivaju kojekakve nagrade …..

burt
5 godine prije

kažu da S 400 ne može naškodit F 22 i F 35, još nije potvrđeno u praksi ali zna se da su Amerikanci i Izrael već koristili F22 i F35 u napadima na Irance i SAA, najvjerojatnije je nekoliko zadnjih napada na SAA u pustinji oko AL Tanfa izvedeno američkim nevidljivim lovcima, Amerikanci o tome šute a Rusi davaju nejasne i dvosmislene podatke, ali Amerikanci su već najavili da će u slučaju napada oko Daree žestoko uzvratit, dakle to je ta crvena linija kakve su nekad bile zaštićene zone a u ovom slučaju tzv. deeskalacijska zona, Daraa nije mjesto u kojoj može funkcionirat mirna reintegracija i zeleni autobusi jer je to mjesto odbrane Izraela, FSA frakcije su odbile da prihvate reintegraciju i umjesto toga više frakcija je osnovalo zajedničku komandu, lokalni komandanti FSA su svjesni da bi u slučaju kapitualcije i napuštanja teritorija u Izrael i Jordan bili kažnjeni od… Čitaj više »

Weteran
5 godine prije

Nema tajni na kugli zemaljskoj!
Oružje?
Nano tehnologije?
Armata ….
F 22 …
Mercedes S klase
Ako ne znam danas, znaću sutra. Bukvalno!
Jedina neodgonetnuta misterija : Šta se krije u glavi žene ?

Alen
5 godine prije

Mozda su izraelci uvidjeli da f35 nije borbeno sposoban pa ovo sluzi samo kao izlika od sramocenja…
Eto f35 moze ali necemo zbog rusa ….
Pa da moze rusi mu nebi smetali ,jel tako…

White Patriarch
5 godine prije

Ovo je stara boljka stealth tehnologije, jednom kad otkriješ njen specifični “potpis” i znaš kalibrirati opremu da upravo to traže, više nije stealth. Odnosno, utrošiš ogromne novce i vrijeme na razvoj tehnologije koja je u praksi jednokratna, kao svileni toaletni papir od milijun dolara. Nema nekog smisla. Zato F-22 ima vektorski potisak, najnapredniju avioniku, dolet i ostale vrhunske karakteristike – tako da jednom kad stealth bude beskoristan i dalje može služiti kao vrhunski lovac. F-35 to nema i zato je beskorisna kanta. Može se koristiti za bombardiranje fanatika u Toyota pickupovima i to je to, ali protiv moderne i organizirane vojne sile nema većeg smisla od klasičnih F-16. Sljedeći pravi napredak u avijaciji će biti zamjena pilota s AI koja može bez problema izdržati pritiske veće od 10G te bi se tako mogli razviti nevjerojatno okretni i brzi avioni koji mogu bez problema izbjeći svaku raketu ili protivnički avion koji… Čitaj više »

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Amerikanci kao da su opčinjeni steltom. Kao da zaista vjeruju da su letjelice sa stelt karakteristikama ”nevidljive”. Amerikanci i Rusi imaju različite doktrine uporabe zračnih snaga, osobito oko stjecanja zračne nadmoći. Amerikaci naglasak stavljaju na borbu izvan horizonta, raketama zrak – zrak dugog dometa, stelt i na zadnjem mjestu manevarbilnost. Uz digitalizaciju i mapiranje bojišta, velikog boroja zarakoplova u misiji, elektronske protumjere, uglavnom punim spektrom raspoloživih borbenih platformi za lansiranje oružja. To im se dokazalo u praksi kao vrlo efikasno. Doduše protiv tehnološki i po ostalim parametrima zaostalih i nedoraslih protivnika. Tehnološka nadmoć i borba na daljnu, vrlo efikasan način i što je najvažnije, minimum vlastitih gubitaka, jer je njihova javnost na to najviše osjetljiva. Dodatni faktor za smanjenje žrtava u vlastitim redovima je upotreba specijalnih postrojbi, plaćenika i proxia. Rusi rade na manevarbilnosti, ne izbacuju iz kombinacija dog fajt, ali također razvijaju radare i rakete dugog dometa. Povezani sa… Čitaj više »

Zadranin
5 godine prije

E sad, da li su izraelci koristili F-35 ili ne, to ne znam, jer ga nisam osobno vidio (nevidljiv je, milu mu majku! ? ).

A koliko možemo vjerovati izraelcima na riječ kad kažu da su ga koristili. Jer oni uvijek govore istinu. Pa i kad lažu.

Čekam Ruse da potvrde uporabu F-35.

Eto ga.

Pljuc.

Stephen
5 godine prije

Ne vjerujem u takove tvrdnje nisu Ameri vesla sisali, znaju sa kime imaju posla.

David
5 godine prije

Ma zamisli, toliko su napredni da ih ne smiju koristiti zbog ruskih radara… hahaha… logično.
Lol

Kile
5 godine prije

Glup članak skroz, avion star 20 godina, normalno da su imali vremena za proučit ga, gubitak nadmoći ne može imati dok ga neko ne skine, a za sad je i dalje strah i trepet

Merlin
5 godine prije

. Naši protivnici nas promatraju i uče puno”, rekla je Vera Linn Jamieson, šef američkog ratnog zrakoplovstva. Dok mi ostajemo naivni i jadni u učenju i shvačanju . Mi uvijek kao ovce ili kao muhe letimo bez glave i smisla. A znate kako je kad nam kod kuče Putin bira i predsjednika da eto več 2 godine nagađamo jeste nije jeste nije a on nika,ko da prizna ni sad ni prije !!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.