Američki veleposlanik u Rusiji Huntsman odstupio je sa svog mjesta

Jon Huntsman
6 komentara

Nakon ostavke, Jon Huntsman planira se vratiti u Utah kako bi se kandidirao za guvernera, javlja Salt Lake Tribune. Američki veleposlanik u Rusiji Jon Huntsman u utorak, 6. kolovoza, predao je otkaz predsjedniku Donaldu Trumpu.

Ostavka stupa na snagu od 3. listopada kako bi se omogućilo dovoljno vremena za imenovanje i potvrđivanje nasljednika, navodi Huntsman u pismu.

“Ponizno podnosim ostavku na dužnost veleposlanika Sjedinjenih Država u Rusiji, što stupa na snagu 3. listopada 2019.”, piše u pismu.

Diplomat je dodao da je prethodno obavijestio predsjednika Trumpa i državnog tajnika Mikea Pompea da se on i njegova obitelj žele vratiti u Sjedinjene Države nakon dvije godine službe, “kako bi se ponovno povezali s našom rastućom obitelji i odgovornostima kod kuće.”

Huntsman je dalje rekao da Sjedinjene Države moraju nastaviti smatrati Rusiju odgovornom za svoje “prijeteće ponašanje” prema SAD-u i svojim saveznicima.

Reagirajući na izvještaje o Huntsmanovoj ostavci, rusko ministarstvo vanjskih poslova primijetilo je kako postojeće okruženje u Sjedinjenim Državama sprječava Washington i Moskvu da u potpunosti otključaju potencijal američko-ruskih odnosa.

Huntsman (59) obnašao je dužnost američkog veleposlanika u Rusiji od 3. listopada 2017. godine.

Prije toga bio je američki veleposlanik u Kini i Singapuru, a obavljao je i dužnost zamjenika američkog trgovinskog predstavnika i bio je guverner Utahe.

Prošle godine diplomat se suočio s pozivima na ostavku nakon povijesnog sastanka između predsjednika Putina i predsjednika Trumpa. Konkretno, optužen je da je radio “za pijuna, a ne za predsjednika”.

Izaslanik je u studenom otkrio da se bori s rakom.

Američko veleposlanstvo u Rusiji
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance iz Ceske
4 godine prije

Prije tři Dana Trump i Putin sú telefonski razgovarali a nakon toga cjenjeni gospodin napustaa mjesto svoje u Moskvu.Mediji nepíšu zasto je u stvari morao otičí.Mora otici jer je usko bio povezani sá americkom drzavnom elitom a pomagao oko organizira já protesta u Moskvi.Jos dá nadovezem svému Tome nové sankcije amerike prema Rusiji kóje je Trump odobrio.To nisu sankcije prema Rusiji,to sú sankcije prema ruskim pindusima i americkoj drzavnom eliti dá nemogu manipulirati sá dolarima.A nakon toga jedan od velikih ruskih pindusa kojí pobjegao do Londýna ostao preko noci bez svega.Blbci ostaju blbci,Putin ih upozoravao dá se vrate u Rusiju Ali blbci misle dá sú svemoguci, preko noci ostaju bez svegaJer, neznají kako se upravlja svijetom,misle dá šunce zapadá u Washingtonu kód americké drzavne Elite.Uz své to u americi ce nastati podjela amerike,to je neminovno.Raspad Nato snaga i jucerasnja izjava Stolnberga dá ameri napustaju Nato, svému Tome govoří.Globalisti sá Trumpem,Putin,Kinom… Čitaj više »

Lucija
4 godine prije

Kao skromna, a i lijena osoba, izdvojila bih od @Milančeta :
“…pomagao oko organizira já protesta u Moskvi”.
I nije lijepo čovjeka lansirati s nogom u…
Btw, bar normalno izgleda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI