Zaposlenik američkog veleposlanstva optužen za KRAĐU znaka na ruskom željezničkom kolodvoru i ”ugrožavanja života putnika”

Ukrao znak na pruzi
14 komentara

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova otkrilo je kako vjeruje da je iza nestanka željezničkog znaka, s početka ove godine, stajao član osoblja američkog veleposlanstva u Moskvi, rekavši da je krađa mogla imati smrtonosne posljedice.

Govoreći u ponedjeljak, diplomatska glasnogovornica Marija Zaharova rekla je da se incident dogodio u proljeće početkom ove godine kada je znak strjelice bio uklonjen s čvora blizu željezničke stanice Ostaškov u blizini grada Tvera, izvan Moskve.

“Policija je, kako se očekivalo, izvršila mjere istrage i na kamerama CCTV-a utvrdila da je nepoznati 30-godišnjak uzeo znak i stavio ga u prtljažnik svog automobila”, rekla je. Prema njezinim riječima, vozilo se isticalo jer je imalo crvene diplomatske tablice.

“Istog dana, potpuno isti automobil s potpuno istom registracijom zaustavili su službenici prometne policije u regiji Tver zbog kršenja prometnih pravila. Vozio je zaposlenik američkog veleposlanstva”, nastavila je Zaharova.

 

U zanimljivom slučaju, Zaharova je povukla usporedbu između incidenta i drame ruskog književnika Antona Čehova, “Zlonamjernik”, u kojoj stoji muškarac optužen za krađu metalnih poluga sa željeznice. Međutim, „bez obzira na zanimljivost situacije i sličnost radnje s pričom“, rekla je Zaharova, „opasnost kojoj je Amerikanac izložio živote i sigurnost putnika u vlaku nije nimalo smiješna“.

Prema riječima dužnosnika, znak je preuzet s prometnog raskrižja gdje je postojala stvarna opasnost. Da indikator koji nedostaje nije brzo otkriven, posljedice navodnih postupaka veleposlanika mogle su biti katastrofalne.

U veljači je Rusija protjerala trojicu diplomata iz zemlje zbog tvrdnji da su “sudjelovali” u neovlaštenim prosvjedima održanim u znak podrške uhićenom oporbenom aktivistu Alekseju Navaljnom, koji su navodno zabranjeni prema pandemijskim pravilima. Izaslanici iz Njemačke, Poljske i Švedske optuženi su za kršenje lokalnih zakona i rečeno im je neka napuste zemlju.

Američko veleposlanstvo u Rusijirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

De nam sad još vijest ko je gdje danas ukro sladoled.

Ringo10a
2 godine prije

Nevjerojatno. Ovo se moze tretirati kao pokusaj ubojstva

Jure
2 godine prije

Meni uopce nije jasna reakcija ruskev vlade. U americi bi see to tretiralo kao ter orizam i novine kao psi bi se pustali s lanca da odrade svoje.

Yui
2 godine prije

Attempted terrorist act…sometimes such people bring into a country virus too

2 godine prije

Da je imao masku ne bi ga uhvatili, a stalno pričaju poštujte mere 😂😂

U prolazu
2 godine prije

Na komentarima “Logičnog” sve vrvi od nebuloznih komentara i trolanja.

Zatvori Co & SAD
2 godine prije

amerikanaco marinco u zatvorco

Krle
2 godine prije

Nekad zaredaju čudnovate nesreće po državama “neprijateljima” SAD ili “neposlušnim” državama. Naravno, sabotaža je tek kad se to dokaže ali pravo je čudno kako to krene u seriji.
Inače, ovakve “vijesti” se slabo čitaju, još slabije komentiraju i nekad još uvijek aktuelnu temu gurnu u “zaborav”.

Max
2 godine prije

Od velesile do kleptomana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI