Amerikanci okovani ledom upozoreni: Rusi vas mogu pobiti napadom na energetsku infrastrukturu

Zašto je Rusija kriva za sve što se događa u svijetu
59 komentara

Val hladnog arktičkog zraka koji je paralizirao središnje američke savezne države je uzrokovao smrt više od 20 ljudi.

Vijesti o zatopljenju za vikend nije bila velika utjeha za one koji se bore protiv ledenih uvjeta, brutalnih vjetrova i temperature koje padaju i do -37 stupnjeva Celzija u središnjem SAD-u i -16 stupnjeva na Istočnoj obali, rekla je američka meteorološka agencija. u Minnesoti gdje je bilo čak -50 stupnjeva.  Američki domovi i poslovni svijet su u srijedu iskoristili rekordne količine prirodnog plina za grijanje, a otkazano je i odgođeno nekoliko tisuća letova.

U ovim uvjetima, umjesto da se usredotoče na pružanje važnih informacija stanovništvu, veliki američki mediji polarne hladnoće koriste za širenje rusofobije u zemlji. Bilo je upozorenja raznih medija i o “mogućem kineskom napadu” na elektro-energetsku infrastrukturu u Sjedinjenim Državama, ali je MSNBC u udarnom terminu izravno sugerirao na “moguće zlokobne ruske namjere”.

Tako je američka televizijska voditeljica kanala MSNBC Rachel Maddow pozvala gledatelje da zamisle što će se dogoditi ako Moskva odluči provesti kibernetičke napade i tijekom hladne sezone uzrokuje energetski kolaps u Sjedinjenim Državama.

Tweet s dijelom emisije koju vodi Rachel Maddow je objavljen na stranici WikiLeaksa, a kasnije je vijest komentirao i kanal RT America.

Tema programa kojeg je vodila Maddow je bila nezapamćena hladnoća u velikim dijelovima SAD-a. Govoreći o pokazateljima temperature, Rachel Maddow je sugerirala “kako bi, zbog krivnje Rusije, mogle prestati raditi toplane u zemlji”.

“Rusija će vas i vaše obitelji smrznuti na smrt”

“Što biste učinili da zbog vanjske intervencije izgubite grijanje na neograničeno vrijeme, kada je temperatura u vašem dvorištu ista kao na Arktiku?”, pitala je novinarka publiku.

Međutim, nije objasnila što ju je potaknulo na takva razmišljanja i zašto su, po njenom mišljenju, vremenski uvjeti u Sjedinjenim Državama na neki način povezani s djelovanjem Moskve.

WikiLeaks je primijetio da takve izjave daje “televizijska voditeljica s najvećom publikom u Sjedinjenim Državama”.

Njezina pitanja su se na Twitteru činila čudnima i neprikladnima.

“Mogla bi je nazvati ludom, ako ne zbog činjenice da ovaj nadrealizam ima razlog i svrhu televizijskog rejtinga”, napisao je João Miguel Aliano.

“Živim u vrlo čudnoj zemlji”, odgovorila je njezina kolegica, televizijska voditeljica Samira Khan.

“Za nekoga tko zarađuje milijune dolara, ima iznenađujuće loše mentalno zdravlje”, rekao je Benno Witter.

“Amerika je nedavno postala zemlja budala”, kaže Kuldeep Adhikari .

“Prije nekoliko minuta pojela sam sir. Htjela sam ga malo posoliti. Uzela sam malo i začinila. Kad sam ga pojela, primijetila sam da je to zapravo šećer. Sigurna sam da su mi Rusi promijenili sol za šećer. Prokleti Rusi”, šali se Ozgur Zeren.

Rachel Maddow je poznata po svom antiruskom stavu. Tako je 2016. godine izjavila da ruski predsjednik stoji iza hakera koji napadaju Sjedinjene Države.

Američki mediji su u više navrata objavljivali dvosmislene izjave kojima demoniziraju Rusiju. Na primjer, u jesen 2018. je televizijski kanal CNN optužio je Moskvu da se miješa u poslove Washingtona uz pomoć igre Pokemon Go i You Tube video hostinga. Prema novinarima CNN-a, ruska strana je koristila internetske resurse i za objavljivanje dokaza o brojnih slučajeva policijskog nasilja nad Afroamerikancima u Sjedinjenim Državama. Prema službenoj predstavnici ruskog ministarstva vanjskih poslova, Mariji Zaharovoj, američki mediji na taj način odgovornost za vlastite rasne probleme pokušavaju prebaciti na Moskvu.

Krajem siječnja je portal Intercept čak napravio i popis “najsramnijih” krivotvorina američkih medija o “ruskom uplitanju” na izbore u Sjedinjenim Državama. Prema autoru članka, slične vijesti američkih publikacija svjedoče o “novinarskom nemaru” i često se brišu nakon što se utvrdi da su netočne. No brisanje same vijesti, nakon što je danima bila dostupna na internetu, uglavnom prođe nezapaženo.

WikiLeaks / RIA Novosti

VIDEO – RT America / Rachel Maddow: Russia wants you to freeze to death

Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
5 godine prije

Ma ja, Rusi a ko bi drugi……….Meni već duže vremena žena ne da, mislim da je u sve na neki način umješan Putin lično.
Zanimljivo da ovaj u ništa nije umješan:
https://twitter.com/DrJillStein/status/1091368576790028288

Riddick
5 godine prije

Ako hiljadu puta ponovis jednu laz ona postaje istina je jedan od osnovnih postulata Orvelovskih mas medija.
https://youtu.be/ksb3KD6DfSI
https://youtu.be/JBSHh7Wi_PU

shumadinac
5 godine prije

Pogledajte ponovo imena komentatora u tekstu – gotovo sigurno su svi prva generacija imigranata.
“Tiha voda breg roni” kaže stara narodna. Ne verujete? Uverićete se…

Son of Alerik
5 godine prije

SAD je definitivno zemlja budala. U njoj žive budale, s njom upravljaju budale i predstavljaju je budale. To je miljama udaljeno od naših vođa koji su redom mudri, školovani, pametni, patrioti. A naš narod? Narod ne sluša cajke, nego jutra počinje s Vivaldijem, a završava s Chopinom. Pogledamo li bilo koji aspekt života, bilo koju branšu s kojom se naši ljudi bave, najbolji smo na svijetu.
Naši proizvodi krase vitrine po cijelom svijetu, s našim autima se voze policije, gorske službe, hitne pomoći cijelog svijeta jer su jeftine, pouzdane, ekonomične.
Ne znam zašto se uopće itko bavi s tim budalama po Americi? Kako su tako budalasti uspjeli uopće preživjeti do danas?
Nadam se da će ostaci ostataka međunarodne zajednice u dogledno vrijeme organizirati kakve humanitarne akcije za stanovništvo SAD. Barem da im pošalju predavače, profesore, valja to zaostalo stanovništvo nekako opismeniti, osposobiti za modernu komunikaciju.

cogo
5 godine prije

sta jede ta luda zena da ji tako steti ,,????????”

šeronja
5 godine prije

kakva bi to država bila bez vanjskog neprijatelja

Brave new world
5 godine prije

Sta su vanzemaljci i zombiji izasli iz mode? Ajmo sad par holivudskih uradaka na temu zlocestih rusa. Aaaajmoooooo!

Podravec
5 godine prije

a, možda bi im trebao neki tajfun da im ohladi te lude usijane glave!

Abcnormalan
5 godine prije

Uopce ne shvaćaju da su rusi otvorili vrata i pustili zimu ba njih… General zima po treci put…Hehehe

nena
5 godine prije

Bolesno da ne može bolesnije

Damar Cro
5 godine prije

Smeće medijsko-korporatističko… Jesu vam Rusi stvorili gladne beskućnike koji se smrzavaju po Chicagu? Šta ćete ako polarni val udari Detroit? Jesu vam ga Rusi uništili i onesposobili? A popravljali biste Siriju i Venezuelu? Popravite vi duh svog naroda, duh kojeg nemate jer ste najmlađi, a najkrvoločniji narod na svijetu koji vjeruje da je skrb za beskućnike, gladne i bolesne komunizam, al zato uvijek imate novca za novu utrku u naoružanju…

Dečko sa ulice
5 godine prije

Zavadi pa vladaj.
Jučer gledam neki norveški film, i eto ti na kraju filma odjednom niotkuda pojavi se Sergej Trifunović, kako glumi srpskog mafijaša u Norveškoj,
a koga bi drugog?
Ako 1000x ponoviš da su Srbi kriminalci, onda to postaje uvriježeno mišljenje.
Ako 1000x ponoviš da je Maduro, Sadam, Gadafi, Putin, diktator, onda to postaje uvriježeno mišljenje.
Još ako je tvoja publika debeli usa poslušnik sa masnim hamburgerom i usa kapicom na glavi, IDIOT, sve što češ mu servirati da gleda i vjeruje je jedna OGROMNA
LAŽ!

El comandante
5 godine prije

Rusima ne triba grijanje oni se nalocu domace spravljene votke

Perica
5 godine prije

Da, Rusi to nisu znali do ove zime

Emiliano Zapata
5 godine prije

Bolje da se ovce boje Rusa nego da shvate istinu kako globalno zatopljenje zapravo ne postoji!

Miki maus
5 godine prije

USA sve vise podsjeca na Njemacku prije 2 svjetskoga, zavrsetak price je poznat, ali ne i cijena koju cemo mi ostali platiti na kraju price. O ovoj novinarki sve govori njeno prezime, vise nego prikladno.

nekoime
5 godine prije

Putin je osobno naredio Sibiru da se preseli na teritorij USA. Osim toga, šalje ruske crnce prefarabne u američke da izazivaju američku policiju i nakon toga širi antiameričku propagandu.

Kajgot
5 godine prije

Svaka roba ima svoga kupca. Žena dila govna i masno zarađuje na njima. Njezine izjave su mi poput glazbe J. Bibera. Odvratno glupe, ali financijska korist je neporeciva.

kocki
5 godine prije

Amerika je duboko retardirana zemlja

Zax
5 godine prije

Kakvi to bolesni roditelji svom sinu daju ime Rachel?

Savchenko For President !
5 godine prije

bit će im toplije kad vrate aljasku ili je barem plate….di je račun ?

Ivi.tz
5 godine prije

Ja iskreno vjerujem da velika većina ovih gmazova u americi koji su na nekim funkcijama,ili su ludi,drogirani,ili su vanzemaljci,uglavnom znam da nisu Normalni.

alan ford
5 godine prije

Rachel Maddow je ciohazarka i lezba

citat iz wikipedije. “Her paternal grandfather was from a family of Eastern European Jews (the original family surname being “Medwedof”) who self-identified as Polish and Russian at the time of their arrival in the United States.”

ocvirek
5 godine prije

a sto cemo negdje su rusi dezurni krivci a negdje srbi…

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Provijerena informacija Rusi su krivi sto su svi amerikenjci glupe budale.

Krkan
5 godine prije

A ova Maddow je trandza. Ruzno za rec al tako djeluje…

luni lunovic
5 godine prije

neznam zasto minusi ali alan ford je u pravu ovdje dolaze sve fele svijeta i pri uzimanju drzavljansva mozes promjeniti i ime i prezime i naciju i vjeru sva pitanja su za povracanje pa nije se cuditi ni za njenog pradjeda freedom country posudis jedan vratis stotinu icitav te zivot tako cijedi kao otarak ti se vec pretvorio u pepeo a ona ili slicni njoj trabunjaju o gladi u socijalizmu

Siniša
5 godine prije

Stara nrodna kaže:”Pametan čovek od neprijatelja napravi prijatelja a budala od prijatelja napravi sebi neprijatelja.” ;Putin i Rusija su u Zapadu videli “božanstvo” nudili su svoje prijateljstvo, nudili su savez, bili su krava muzara…..sve je to prezreno i odbačeno zbog taštine i budaleštine, Rusija i dalje kaže “naši partneri sa Zapada” ali od Rusije prave svoga najvećeg neprijatelja ali Rusi nisu neprijatelji pametnim ljudima.

bato
5 godine prije

težko glupim amerima natera strah u kosti, mozak jim je opran pa vjeruje sve št CNN kaže-laže

udav
5 godine prije

rejcel medov, lazne vesti/ zar opet, ti gadni rusi?
bilo je minus 22 kod mene, taman da pobije viruse, grip i tako to… sad ne znam kako bi bilo na minus 50, jel ta minesota u sibiru?
sto se tice rusa, mi ameri smo pretrnuli zbog ovog ispitivanja ko je hodao/skakutao po mesecu, to bi bila medijska bomba, a ne minesota u sajberiji:)

Bruno
5 godine prije

To je nacija šizofrenika i paranoika.

Petar Pavlić
5 godine prije

HM – pa šta – i ovako je većina ljudi na svijetu prisiljena da živi od danas do sutra
jedina molba bi bila da nas nema u trenu – i da se svi nađemo u nebeskom zenu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.