Apsurd: UN Saudijsku Arabiju uvrstio u Komisiju za prava žena

Saudijska Arabija po UNu vodi računa o pravu žena
24 komentara

“Odabrati Saudijsku Arabiju kao zemlju za zaštitu prava žena je kao postaviti piromana za čelnika gradske vatrogasne službe”, rekao je izvršni direktor agencije UN Watch, Hillel Neuer.

Vijeće za ekonomska i socijalna pitanja Ujedinjenih naroda je 19. travnja Saudijsku Arabiju imenovalo za zemlju članicu Komisije o pravnom i društvenom statusu žena za razdoblje od četiri godine, počevši od 2018. Potpuno je zanemarena činjenica da je ova zaljevska monarhija jedna od najgorih zemalja u svijetu u postupanju prema ženama.

Izbor Ujedinjenih naroda je izazvao ogorčenje agencije UN Watch, skupine za ljudska prava sa sjedištem u Ženevi, koja je osudila odluku organizacije da se Saudijsku Arabiju uključi u komisiju koja je isključivo posvećena promicanju ravnopravnost spolova i jačanju prava žena.

“Odabrati Saudijsku Arabiju kao zemlju za zaštitu prava žena je kao postaviti piromana za čelnika gradske vatrogasne službe”, rekao je izvršni direktor agencije UN Watch, Hillel Neuer, koji je odluku međunarodne institucije nazvao “apsurdnom”.

Govoreći o pravima žena u saudijskom režimu, Hillel Neuer je naglasio “kako se diskriminacija žena u Saudijskoj Arabiji provodi brutalno, te da je sustavna u zakonu i praksi”.

Objasnio je da je Rijad zabranjuje ženama da voze automobil i da svaka saudijska žena “mora imati muškog skrbnika, koji donosi sve ključne odluke u njeno ime i kontrolira ženin život od rođenja do smrti”.

Osim toga, izvršni direktor agencije UN Watch procjenjuje da je najmanje pet zemalja, od 54 koje su sudjelovale na tajnom glasovanju, govorilo u prilog primanja Saudijske Arabije u Komisiju.

Neuer je citirao jednu saudijski ženu koja ja na Twitteru izrazila svoje mišljenje o nedavnoj odluci UN-a.

“Voljela bih da mogu naći riječi kojima bi izrazila što sada osjećam. Ja sam Saudijka i ovo osjećam kao izdaju“, napisala je jedna Saudijka na Twitteru, naravno, pod pseudonimom.

“45 država koje su sada dio Komisije o statusu žena će igrati važnu ulogu u promicanje prava žena, dokumentiranju stvarnog života žena u svijetu i oblikovanju globalnih standarda u ravnopravnosti spolova i jačanju prava žena”, priopćio je UN.

Hillel NeuerKomisija UNPrava ženaujedinjeni narodiUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Osoba C
6 godine prije

U 2016. g. potrošili na naoružanje i vojnu opremu 63,7 milijardi dolara, što je 30% manje, nego godinu dana prije. Kriza je. Ovo je mali znak pažnje zahvalnih donatora.

Tadmur
6 godine prije

Zemljo,otvori se….!!!

Ana
6 godine prije

Apsurd jeste, ali samo za normalan i posten svijet!

PERO
6 godine prije

Treba nagradit glavnog distrbutera petro dolara,a UN ne treba uzimat za ozbiljno jer je to šesto krilo Pentagona.

Ivan1
6 godine prije

Teroristi su zadovoljni napredovanjem i širenjem vehabizma.
Ovo ni Brzezinski nije očekivao, da će ići ovako dobro.

Hash
6 godine prije

U tih pet drzava koje su ih javno podrzale su garant usa, uk i sateliti iz eu.
Tuga i čemer.
Pucaj Kime…

Umpah Pah
6 godine prije

Saudijska Barbarija nije zemlja nego pijesak!

jorgen
6 godine prije

Sva sreća pa će se Femen i Pussy Riot odmah angažirati i besplatno odraditi gažu, ovaj, prosvjed. Jamačno će se i švedske feministkinje pridružiti američkima u valu prosvjeda protiv ovog sramotnog sastava komisije.
KGK će zaprijetiti izlaskom iz UN-a, dok će se Merkel politi benzinom i prijetiti samozapaljenjem u Bundestagu.
Madonna će odbiti pjevati dok se Saudijce ne izbaci, Beyonce će posvetiti koncert žrtvama saudijskog režima.
No najveći doprinos dati će Đorđe Soroš, odriješivši kesu kako bi se saudijski režim srušio s vlasti a protiv zapadnih kolaboracionista dignula optužnica.

NOT !

samo tata
6 godine prije

…igraj iracionalno…..zašto?…zato što protiv toga čovjek nema obrane!!!……sve ih je sveti Saul naučio

Jing-sung
6 godine prije

Korak po korak, Amerika i njen prvi krug vazala unitavaju sve medjunarodne institucije.
Oni vjeruju ako stvore mnogo kaosa da ce to ici na ruku Anglo-Zionistima da zagospodaru svijetom.

Ivo4141
6 godine prije

Najzaostalija zemlja na svijetu,vladajuća obitelj i elita živi u raskoši,a narod drže pod vjerskim kavezom,

Filip
6 godine prije

Sto kaze Femen??

Jupiter
6 godine prije

Čemu čuđenje? Saudijska Arabija je jedna od naj bogatijih zemala na svetu. Pošto je sve na prodaju,cena za mesto u komisiji za S Arabiju nije vredna pomena.
Što bi rekli cena prava sitnica!A prava žena ko njih pita.

davor
6 godine prije

“Ej Boutrose tugo moja, gdje su sada krda tvoja, i mladunci i mužjaci, i mladunci ne-e-ćaci..”

Michael Collins
6 godine prije

Možda ovo i nije loša ideja, pa se možda vehabijske manijake u Rijadu u te 4 godine i nauči nečemu. A ako se budu opirali promicanju ženskih prava još će se više razotkriti svojim primitivizmom.

Brane
6 godine prije

Hah, kakva sprdačina. Saudijke ne smiju same voziti auto, niti izlaziti iz kuće. Vjerovatno će biti prva zemlja koja u toj kvazi komisiji nema žene za predstavnice, ili će predstavnica morati dolaziti s muškom pratnjom na sjednice.

No šalu na stranu, prije su gazde više pazili na ovakve detalje. Činjenica da sad povlače poteze bez obraćanja pažnje na reakcije ovaca, i bez obzira na očiglednu apsurdnost tih odluka.

To samo može govoriti da su odlučili izaći na otvoreno i pokazati svima da su oni The Masters of the universe, i da im nitko neće govoriti što da rade. U prijevodu, krajnje je vrijeme za krvavu i nemilosrdnu revoluciju.

Tupaq Amaru
6 godine prije

Lijepo od UN-a da pokazuje da nisu uštogljeni nego da imaju baš pravi montipajtonovski smisao za humor.

Guest
6 godine prije

Pa sljedeci korak je da ih postave za organizatore gey parade

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI