fbpx

Barr potvrđuje “fokusirane istrage” Antife

Bill Barr - Antifa

Govoreći ekskluzivno za Fox News u ponedjeljak ispred ministarstva pravosuđa, generalni državni odvjetnik Bill Barr potvrdio je da su u toku “fokusirane istrage” koje se “odnose na Antifu”, krajnje lijevu grupu koju je predsjednik Trump pokušao imenovati terorističkom organizacijom.

“To je veoma slabo organizovana grupa i oni imaju neobičan sistem komunikacije i organizacije,” rekao je Barr. “Postoje ljudi koji se u bilo kojoj situaciji mogu okarakterisati kao lideri.”

Takođe u intervjuu, Barr je oštro kritikovao napore na uklanjanju policijskih odjeljenja, tvrdio da su neke jurisdikcije otišle predaleko u ograničenjima zaključavanja koronavirusa i branio je odluku američke policije da Lafayette Park očisti prije posjete predsjednika – potez koji je uslijedio, rekao je Barr, nakon što je sam glavni tužilac bio pogođen kamenjem i drugim projektilima.

Određivanje ko stoji iza protesta postalo je glavni prioritet Ministarstva pravosuđa i u međuvremenu politička igra. Bivša savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice tvrdila je da bi “Rusi” mogli biti umiješani; zvaničnici Minnesote okrivili su vanserijske moćnike iz cijele države, uprkos dokazima koji pokazuju da su uhapšeni pojedinci pretežno lokalni.

Fox News je prošle sedmice izvijestio da savezni službenici za provođenje zakona istražuju da li “kriminalni akteri” koordiniraju nasilne aktivnosti tokom protesta zbog smrti Georgea Floyda u pritvoru i traže izvještaje da su “kamenje i cigle” dostavljeni da bi ih bacali na policiju.

“Čini se da postoje izvori finansiranja, a mi ispitujemo te izvore finansiranja”, rekao je Barr. “I, znate, očigledno je da postoji neki visok nivo organizacije koji je uključen u neke od ovih događaja i koordinirane taktike koje viđamo. I mi to takođe ispitujemo. A neki se odnose na Antifu. Neki se odnose na grupe koje djeluju veoma slično kao Antifa. Kao što rekoh, postoji vještičja čorba ekstremističkih grupa koje pokušavaju da iskoriste ovu situaciju na svim stranama. ”

Protesti u blizini Bijele kuće, primijetio je Barr, postali su toliko žestoki da je Tajna služba preselila Trumpa u bunker ispod Bijele kuće. Haos, koji je takođe uključivao paljenje crkve Svetog Jovana i uznemiravanje i napad na novinara Fox News-a, zahtijevao je akciju, rekao je Barr – iako su neke medijske organizacije saopštile da je Lafayette Park očišćen isključivo zbog Trumpovog “foto-op”-a u blizini crkve.

“Slika je donekle pogrešno stvorena, u smislu da nisam vidio snimke na TV-u o cjelokupnom nasilju koje se dešavalo prije toga”, rekao je Barr. “Lično sam vidio projektile bačene, a dva bačena i na mene i tamošnje policajce. I osiguranje me natjeralo da se pomjerim unazad jer su rekli da projektili padaju na određeno područje – stvari poput kamenja, boca bačene su na mene . ”

Trumpovi mitinzi se nastavljaju, tajna služba požuruje Trumpa u bunker, auto bomba

Barr je ponovio da je potez čišćenja parka i pomjeranja oboda Bijele kuće za jedan blok bio pravi.

“Kao što sam rekao, predsjednik Sjedinjenih Država bi trebalo da bude u prilici da pređe jedan blok od Bijele kuće do ‘crkve predsjednika”, rekao je Barr. “On bi to morao moći da uradi.“

Vlasti su u početku tvrdile da suzavac nije upotrebljen na tim demonstrantima, prije nego što su povukli tu izjavu.

Demonstranti, rekao je Barr, postali su ekstremni ne samo u svojim postupcima, već i u svojim zahtjevima, uključujući i njihove pritiske da obustave policijske uprave.

“Demonizacija policije” je “pogrešna” i “opasna”, tvrdio je Barr. “Ove ljude stavljamo u visoko rizične, opasne situacije u kojima je u pitanju njihov vlastiti život … i moramo se pobrinuti da se prema njima pošteno odnosimo u tim okolnostima.”

Barr je dodao da je važno shvatiti da u zemlji ima oko 900.000 policajaca i da bi bilo pogrešno gledati sve policijske snage isto.

Takođe je istakao da je Chicago upravo preživio najsmrtonosnija 24 sata u periodu od 60 godina, sa više od 18 ubistava – a sve nije povezano sa policijom.

Čelni demokrata iz Minnesote kaže da ako želite policiju koja vas štiti tokom provale morate označiti tu privilegiju

Ako se policija odbrani, Barr je rekao, “povećali biste budnost i povećati haos u gradu.” Barr je dodao da je “dokazano” da će rezultirati biti još ubistava.

Istraživanje ekonomiste sa Harvarda, Roland G. Fryer Jr., utvrdilo je da kada se policija izvuče iz zajednica, smrti crnaca se povećavaju. Freyer takođe nije našao dokaze o rasnoj pristranosti u policijskim pucnjavama.

Zaid Jilani napisao je u The Guardianu da je Baltimore doživio brutalni porast ubistava nakon što se policija povukla.
“Vidjeli smo da policijska uprava manje hapsi tokom perioda visokog kriminala”, rekao je velečasni Kinji Scott, aktivista zajednice koji je izgubio brata i rođaka zbog ubistava u drugim gradovima, rekao je Jilani. “Dakle, ono što se dogodilo je da imate zajednicu ojačanih kriminalaca.”

Demokrate koji su propagirali strogo zaključavanje zbog koronavirusa sada odobravaju proteste “Black Live Matter“

Međutim, Lisa Bender, predsjednica Gradskog vijeća Minneapolisa, odbacila je zabrinutosti svih koji misle da neće moći pozvati policiju – rekavši za CNN u ponedeljak da su razgovarali “sa mjesta privilegovanog”.

U isto vrijeme, „šefovi policije, policijski službenici razumiju potrebu za promjenama i dogodila se velika promjena“, rekao je Barr.

Generalni državni odvjetnik dotaknuo se Zakona Prvi Korak predsjednika Trumpa, kao i njegove borbe za izbor škola i stvaranje prilika za podsticanje ulaganja u područja sa malim primanjima.

EKSKLUZIVNO: zakon Prvi Korak oslobađa nasilne kriminalce

Barr je nagovijestio da bi savezna vlada trebalo da pomogne u postavljanju standarda koji ukidaju upotrebu policijskih odreda i sličnih tehnika. Nakon što su nekoliko minuta klečali, čelne demokrate u ponedeljak su uvele važan zakon o reformi krivičnog pravosuđa, koji uključuje ograničenje imuniteta kvalifikovanih policajaca na određene oblike tužbi zbog nedoličnog ponašanja na poslu.

Kritičari kažu da je potreban imunitet kvalifikovanih, doktrina koju je sudija stvorila da bi zaštitila policiju od žalbi koje bi kaznile službenike za razumno vršenje dužnosti u stresnim situacijama ili žalbi namijenjenih uznemiravanju službenika. Demokrate, međutim, optužuju da je imunitet kvalifikovanih štit za loše ponašanje i omogućava kulturu nedoličnog ponašanja.

„Zakon o pravdi u policiji iz 2020.“ takođe bi uspostavio registar policijskih nedoličnih ponašanja i posebno bi dozvolio da službenici budu kažnjeni zbog kršenja ustavnih prava „svjesno ili sa bezobzirnim nepoštovanjem“. Federalni standard trenutno zahtijeva da službenici “namjerno” krše ustavna prava kako bi se suočili sa krivičnim gonjenjem – znatno viši standard dokaza.

Nadalje, savezni standard za upotrebu sile promijenio bi se iz „razumnosti“ u situacije u kojima je „neophodno spriječiti smrt ili ozbiljne tjelesne povrede“.

Pored toga, rekao je generalni državni odvjetnik, Ministarstvo pravosuđa razmatra pristupe jurisdikcije prema koronavirusu, usred rasprostranjenog licemjerja po tom pitanju – počevši od prvih dana krize pa sve do danas. Barrovo Ministarstvo pravosuđa preduzelo je korake u borbi protiv onoga što doživljava kao potencijalno neustavno ograničenje vjerskog bogosluženja i drugih okupljanja.

Iz Trumpove kampanje rečeno je u ponedjeljak za Fox News da će predsjednik uskoro nastaviti svoje dobro poznate skupove. Promjena je uslijedila nakon izjava mnogih demokrata zaduženih za velike gradove – uključujući one koji su jednom inzistirali na strogim karantinskim mjerama – koji zagovaraju masovne demonstracije u cijeloj zemlji zbog Floydove smrti, što znači da kršenje socijalnog distanciranja.

Mit o sistematskom policijskom rasizmu

Epidemiolozi su takođe naglo promijenili stav iako su jednom rekli da su mjere zaključavanja toliko važne da opravdavaju široku nezaposlenost i zatvaranje preduzeća.

“Mislim da su, s obzirom na nesigurnost koja je uključena i veoma brz tempo infekcije, posebno u određenim oblastima, prvobitne 30-dnevne ili tako nešto mjere, čak i možda sa nekim produženjima, bile odgovarajuće”, rekao je Barr. “Ali mislim, kako vrijeme prolazi, da stepen narušavanja osnovnih sloboda nikada nije bio takav u Sjedinjenim Državama, braneći ljudima da vode normalan život, govoreći im da ostanu kod kuće. To je samo neka vrsta forme kućnog pritvora na mnogim mjestima.”

Barr je dodao: “Nikada nije bilo prodornijih ili raširenijih ograničenja američke slobode od ovih poslije ropstva. Ne kažem da je ovo oblik ropstva. Samo kažem da su to izuzetno široka ograničenja. I mislim da je vrijeme došlo da se ponovo uspostavi ravnoteža i budemo više ograničeni u onome što smo uradili i kritičniji.”

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
59 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ana
Gost
Ana
4 mjeseci prije

Kako bilo, nas ovdje su za jos koji metar, utisnuli u prljavstinu i smrad. Antifa krroje zakone, dosljaci nam uzurpiraju stoljetnu povijest, veleizdajnici nas prodaju za saku (jos jednu) Judinih skuda-veselo, lagodno i neometano.
Mi mirno i pokorno gledamo kako nam otimaju svaki dan sve vise- prava, i odmicemo se, uzmicemo pred nekim novim “klincima”, za koje su nam veleizdajnici dokazali i pokazali da imaju sva prava, pa i prava na nas!

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Dali je ijedan rezimski medij ili ti MSM to ovako prenio kao sto smo sada to procitali?
Koliko ja znam ANTIFA se gotovo niti ne spominje ili ako se spomene pohvaljena je da se bori za socijalnu pravdu a nasilje je ponekad opravdano.,
‘https://banned.video/watch?id=5edad62d3df0b000240908d7’
‘https://banned.video/watch?id=5ed3467e5a4d68002fb93427’

I na koncu ce Soros biti optuzen ako ima imalo pravde u toj Americi.
Medutim on djeluje globalno i osim Engleske koja je slijedeca zemlja na redu za unistavanje ?

Ana
Gost
Ana
4 mjeseci prije

Zemlje Europskog kontinenta ne uzimati uopce u razmatranje jer jos mrdamo, ali zadnjim trzajima. OStahe Rusija, Kina, mozda Sjeverna Koreja i to je to. Onda ce stari vampir (i) morati naci drugu zanimaciju.

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

Hvala za linkove.

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

PlanetB

Dobro ste uočili to za Englesku.
Htjela sam neke stvari napomenut još kada sam komentirala rušenje spomenika onog trgovca robljem…

Za početak kakve veze taj Floyd i am.policija imaju sa – eu?
Ako to ne dokazuje Soroša, neznam što – dokazuje.
I kako to da niti ovdje nitko zbog korone – ne zabranjuje te skupove?

Danas je neka crn* unakazila Churchil ovo lice na spomeniku.
I dala glupo objašnjenje.
Što god mislili o C., on jest značajan dio povjesti V.B.
Crni gentlman griješi ne samo zato što se čovjeka mora sagledati kao cjelovitu ličnost, nego i zato što se C. borio protiv nacizma; da je taj pobijedio…sigurno crnih ne bi bilo u eu…a možda i nigdje drugdje.

Osim toga, gradonačelnik londona, koji, je li, nije bijelac, predlaže čišćenje još spomenika…
Je li moguć građanski rat?

Ili će budale klečati dok im uništavaju nacionalnu povjest?
I koji k* sa tim klečanjem?
Pa i bijelci su prodavani kao robovi! Tisućama godina.
Pretpostavljam da bi mi, Talijani i Grci…itd. sad trebali tražiti od Alžiraca, Marokanaca, Tunižana i, naravno, Turaka da – kleče pred nama?

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Lucija za to sto se dogadja u Engleskoj direktno je odgovoran Boris Johnson koji je izabran radi Brexita sa takvom vecinom.
Ali sada on osobno unistava Englesku zajedno sa Sorosom.
Slicno je i u Australiji gdje na desetke tisuca demonstriraju po Melbournu i Sydney-u . Kao korona nema nikakve veze s njima.I njima je sve dozvol;jeno.
Klecanje je oblik ponizavanja i na koncu nece biti dovoljno!. Jednog policajca u Americi su prisilili da lezi sa licem na podu i rekli su : Dobro je za pocetak ali nije dovoljno!.
I tako je to tko god je naivan pa misli da ce to nekoga sada umilostiviti vara se jer nikada nije dosta. Kad jednom krene!
Soros zeli obojene revolucije u svim zapadnim zemljama. Prosle godine je organizirao te ‘klimatske Proteste’ a sada ovo.

nekoime
Gost
nekoime
4 mjeseci prije

Putin je osobno zatukao crnog! Vidio Puhovski.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Sad se ide u drugu krajnost; zrtvovanje sluzbenika.
Zadatak policije je da stite sistem. Chauvin je sledio instrukcije, radio je svoj posao. Ali „ako zrtvujemo prvu liniju mozda nece njuskati dalje da shvate da se sam sistem zasniva na diskriminaciji“.
Kapitalizam je eksploatacija, neko mora biti eksploatisan da bi funkcionisao. To nece biti oni iz dobrih familija koji dobijaju poslove preko veze, sto je sasvim normalno u kapitalizmu, vec oni bez veza. Socijalno naslede, potomci robova i siromasnih imigranata.
Plate moraju biti male da bi postajala konkurentnost, mora postojati neka stopa nezaposlenosti za funkcionisanje trzista rada, postoje formule za to… to je pozeljno, to je zvanicna doktrina.
Ljudi bivaju diskriminisani celo vreme, na trzistu rada, u stanovanju, u zdravstvu… jer kapitalizam funkcionise tako. To je strukturalna diskriminacija na svakom koraku. To sto ih murja lupa ponekad je sitnica u poredenju s time.
„Ali ako zrtvujemo murju im mozda nece pasti na pamet da njuskaju dalje“ :/

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

“Kapitalizam je eksploatacija, neko mora biti eksploatisan da bi funkcionisao.” Nije točno. Kapitalizam se ne zasniva na eksploataciji nego na dobrovoljnoj suradnji. Radnik uvijek može dati otkaz i potražiti drugi posao. Plaće, kao i druge cijene, određuje tržište. Cijena nekvalificirane radne snage za jednostavne poslove je niska jer je i ponuda takvih radnika velika. Crnce u Americi nije zajebalo ropstvo nego socijalna pomoć i zakon o najnižoj plaći. “Ljudi bivaju diskriminisani celo vreme, na trzistu rada, u stanovanju, u zdravstvu… jer kapitalizam funkcionise tako. To je strukturalna diskriminacija na svakom koraku.” Također nije točno. Da je točno, ne bi bilo bogatih i uspješnih crnaca. Nije diskriminiranje na tržištu rada ako nemaš nikakvih korisnih vještina ili znanja. Nije diskriminiranje u stanovanju ako ti iznajmljivač ne želi iznajmiti stan jer si istetovirana samohrana majka s 3 djece na socijalnoj pomoći s tim da djeca imaju različite očeve i niti jedan ne sudjeluje u njihovom odgoju. Problem crnaca u Americi nisu ni rasizam ni diskriminacija nego njihova supkultura, mentalitet žrtve jer su svi drugi krivi što je njima loše iako oni sami nisu uložili mrvicu truda u išta u životu, raspad obitelji gdje skoro 70% djece odrasta bez oca, napuštanje školovanja…..itd. Također, kada se pogledaju apsolutne brojke, od strane policije je ubijeno više bijelaca nego crnaca. Također, nasilje i kriminal crnaca nad crncima je ogroman problem. Sve ovo se odnosi i na sve druge rase u Americi i Europi koje ne žele prihvatiti obrazac ponašanja većine društva, u ovom slučaju, bjelačkog. Pa tako imamo i muslimansku supkulturu u Europi koja se ne želi integrirati nego stvaraju geta. Nije ovdje problem rasizam nego siromaštvo, što materijalno što duhovno. Potencijalnom poslodavcu osoba koja nema vještina ni znanja i upitne je motivacije da se svojom zaslugom podigne iz siromaštva, vrijedi jako malo. I tu je problem. Kultura u kojoj se osoba rodila zajedno s kućnom odgojem stvaraju osobu. Crnačka supkultura nakon dolaska “welfare state-a” je jedina kriva za današnje stanje crnaca u Americi.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Druze, cim se ti „zoves“ John Galt, znamo na cemu smo.
Usput, Rand je bila velika na zapadu pre 20 godina. Sad su odrasli i napustili te gluposti.

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

Lako za nju iako je jako dobro predvidjela budućnost. Hrpa “lootera” i država koja im to omogućuje. Lopovi, neradnici i varalice bez ijedne originalne misli. Ta njena “glupost” danas upravlja tvojim životom više nego što misliš. A ekipa koja se međusobno zvala “druže” zajebala je cijelo čovječanstvo.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Ja sam svestan njenog znacaja, koji je neverovatan.
Iz nekog razloga, posto su amerikanci van evropskih idejnih tokova, je ona bila americki Karl Marx. Odabrana klincadija u pubertetu ju je citala i kad su odrasli i dosli na funkcije 90-tih su krenuli promeniti svet po njoj. Posto „we´re all living in America“ je ovo njen svet.

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

Upravo suprotno. Stvarno ne znam gdje si izvukao misao da je bila američki Karl Marx. Ona je bila sušta njegova suprotnost. Mi živimo u svijetu kojeg je opisala u svojim knjigama kao nešto protiv čega se treba boriti. A to je rast moći i veličine države na uštrb pojedinca i njegove privatne inicijative. Nije kapitalizam problem. Kapitalizam je pravedan. Problem je država koja se petlja u ljudske odnose i bavi se stvarima koje nisu njezin posao.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Nije bila marksista.
Bila je ekvivalent Marksu po uticaju koji je ostvarila nad amerikancima.
Ma sta smatrao o Marksu je on velikan evropske prakticne filozofije. Mozes ga voleti ili mrzeti, ali ne ignorisati. A ako ne znas ko je Marx u Evropi onda si jednostavno ignorantna budala koju treba ignorisati.
Ideoloski je bila anti-Marx, ali je ostvarila uticaj nad amerikancima kao sto je Marx nad evropljanima.
Jos „drzave nocnog cuvara“? Prema teoriji se je takva drzava trebala baviti samo odbranom prava vlasnistva. Sada nije dovoljna ni policija ni vojska, vec cvetaju zastitarske firme. Zasto se zajebavamo uopste, zasto ne ukinuti drzave i zvanicno, jer ih nema vise, ostala je samo ljustura?
Ja bih rekao da je to uspeh drugarice Rosenbaum iznad svih ocekivanja.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Tocno John i neki amerikanci zajedno sa Trumpom to jako dobro uvidjaju. Ron Paul je bio jedan od njih prije Trumpa.
Dok svi Demokrate su se pretvorili u ciste Marxiste. Ali sada otvorene.!

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

Galt

Jel’ da? Kako to da se svijet, Zapadni, strmoglavljuje u ponor otkad te ekipe nema?
Zadnjih 30 godina.

Zigi
Gost
Zigi
4 mjeseci prije

John Galt
Mnogo toga što si ti napisao nije točno. Kapitalizam je exploatacija prije svega , platit ću ti najmanje što mogu bez obzira koliko tvoj posao vrijedi , samo zavisi u kolikoj si prednosti ili podčinjenosti sa onim s kojim pregovaraš . Ne dira me što ti moraš isto hraniti svoju familiju , što možeš nastradati na tom poslu tvoja stvar, odi pa se osiguraj ako imaš s čime platiti. Stvar se mijenja samo ako si u nekom jakom strukovnom sindikatu i radiš strogo na ugovor onda te ne mogu zaje.avati, a na žalost puno obojenih nisu u tim sindikatima i svi ih ucijenjuju. Na primjer puno ilegalaca radi teške poslove da bi na dan kad i treba isplatiti poslodavac anonimno prijavi njihova boravišta policiji za useljeništvo (dio šerifovog ureda u pograničnim dijelovima), a prema nekim pričama vlasnici su u talu sa nekim od tih pomoćnika i dijele neisplačenu zaradu ,a zamjeniku se vodi pozitivna statistika hvatanja ilegalaca! O kakvim poslovima je riječ , npr ima puno praonica(automatski i poluatomatskih) automobila , a dodatno sa nekoliko dolara plaća se ručno brisanje . Radnik po autu dobije 1$ , a tu se radi o u prosjeku za 0,7 m dužim i širjim automobilima(SUV, kombiji itd) što te fizički uništi već nakon nekoliko vozila. Ako si bolestan stvar je poslodavca dali će ti dati nadnicu i koliku , 90% biznisa je tamo na znađi se , a u tom okruženju nije teško se okliznuti i izgubiti sve ! Svako se bori za sebe pa je pojava kriminala neizbježna jer ako provodiš godine na takvim poslovima , a jedna gripa te može koštati svega onda je kriminal prihvatljiva opcija naročito kod mladih koji se ne mire sa takvom perspektivom!

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

Nešto vrijedi koliko je netko spreman za to platiti. Ne postoji neka druga imaginarna vrijednost pored te. Rad vrijedi koliko ga je netko spreman platiti. Pitaš li ti kad kupuješ cipele koliko one stvarno koštaju ili ti je dovoljna istaknuta cijena? Prednost ili podčinjenost u pregovorima si stvaraš sam kroz školovanje, stjecanje znanja i vještina. Poslodavac ne daje plaću da bi ti prehranio svoju obitelj. Prehrana tvoje obitelji je tvoja briga i obveza, a ne poslodavčeva. Poslodavac daje plaću za rad i visina plaće ovisi o tom radu, a ne o tvojoj brizi za svoju obitelj. Nadalje, u zapadnim zemljama, poslodavac je zakonski odgovoran, i to po objektivnom načelu odgovornosti, za štetu koju radnik pretrpi na radu ili u svezi s radom. Sindikati, posebno onih zaposlenih u državnim službama, rade više štete nego koristi. Kad si ilegalac u nekoj zemlju, ne možeš očekivati nikakvu zaštitu. Ne odobravam postupke poslodavaca koje dalje navodiš, međutim to je ljudska realnost. Cijeli život je, po meni, na snađi se. Nitko u život ne kreće s iste pozicije, osim što se rodi gol i bos. Tvoja startna pozicija ovisi o puno faktora i to nije nešto što je podložno tumačenju da li je pošteno ili nije pošteno. To je jednostavno tako. U Americi su škole besplatne sve do fakulteta. postoje čak i community fakulteti čija cijena pohađanja nije preskupa kao privatni fakulteti. Školovanje je znači dostupno. Negdje sam naletio na tvrdnju kako moraš zadovoljiti samo 3 uvjeta u životu da ne bi bio ispod granice siromaštva: završi srednju školu, nemaj djece izvan braka i pronađi posao. Po meni ovo nije teško niti neizvedivo. Odrastanjem u obitelji s oba roditelja prisutna u 99% slučajeva izbjeći ćeš svijet kriminala. Život je težak i nepravedan i još na kraju i umreš.

Zigi
Gost
Zigi
4 mjeseci prije

Galt
Glupo mi je otkrivati toplu vodu da poslodavac u svom zrelom obliku je nadmoćan nad posloprimcem i da se tu radi o nićem drugom doli manjoj ili većoj eksploataciji , a ti to možeš nazvati i dalje “plaćam koliko ja to želim”. Monopol je školski primjer eksploatacije i nije vezan sa realno vrijednošću robe ili rada i kao takav je zabranjen jer šteti poslovanju , a to se javalja i u svakodnevnom životu na svim razinama. U kratko tvoja teroija spada u darvinistički pogled na svijet , a takvi pogledi imaju stvarne verzije po južnoj americi , africi itd gdje cvijeta darvnistički kapitalizam! Ako čovijek iz koliko toliko socijalne sigurnosti ima puno usta hvale za to , savjetujem da se upusti u avanturu i krene u kapitalističke đungle (u početku samo nemoj da se razboliš i sve će biti u redu)

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

Nadmoćan u kojem smislu? Tako što nekom daje posao? Uvijek si slobodan dati otkaz i svoju sreću i veću plaću potražiti kod drugog poslodavca. Eksploatacija? Daj otkaz i pokreni svoj posao i budi sam sebi šef. Ne znam kakve veze monopol ima s mojim komentarom. Realna cijena robe ili rada je ona koja je plaćena. Nema moj pogled na svijet veze s Darwinom. Opisao sam današnju realnost koja, uzgred budi rečeno, nikad nije bolja i povoljnija za ljudsko društvo od pojave modernog čovjeka. Sigurnost si stvaraš sam i nitko ti je nije dužan osigurati. iako sam zaposlenik, još danas mogu dati otkaz i otvoriti svoj ured. Ono što tebe u svemu mori je ljudska priroda. Kad to promijeniš, javi.

Mali
Gost
Mali
4 mjeseci prije

U americi je 14-15% crnog stanovništva a ti sav ponosan izjavljuješ da ipak ima malo više zatvorenika bijelaca…a šta reći o tebi i tvom razmišljanju nego zaželiti da ti dijete bude crno pa da uživaš u odgoju svog djeteta!

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

je li ovo meni upućeno? Ako je, rijetko glup komentar. Nisam napisao da ima više zatvorenika bijelaca nego da ih je više brojčano ubijeno od strane policije nego što je ubijeno crnaca. 13% stanovništva u Americi, crnci, odgovorni su za 50% kriminala. Da imam kojim slučajem dijete s crnkinjom, odgajao bi ga kao i što odgajam sada djecu. I bilo bi dobro u školi i prostojno u javnosti kao i što već jesu.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

John izvrstan komentar da covjek nema sto dodati . Odlicno opisuje stanje sadasnje , uzroke i posljedice svega ovoga.
Ovi koji trabunjaju o rasizmu daleko pretjeruju jer eto crnci u Americi su u prilicno dobroj poziciji i imaju znacajne privilegije.
Na primjer: 1.) imaju prednost kod dobivanja drzavnih poslova,
2.) dobivaju drzavne stanove,
3.) zdravstveno osiguranje, medicaid
4.) bonove za hranu
Mnogi ne zele raditi kada eto imaju sve te privilegije. Bjelcima se rugaju da su bijelo smece. Imaju povlastice kod upisa na fakultete : Affirmative Action.
To je sve napravljeno za njih nakon Martin Luthera Kinga.
I sada Globalisti i Duboka drzava govori o privilegiji bjelaca! Ljevica nikada ne rjesava nijedan problem samo unistava cega god se dotakne a ovo je primjer.

Zigi
Gost
Zigi
4 mjeseci prije

Red Dog
Ako je istina “Chauvin je sledio instrukcije” onda znači da institucija policije ima zadatak prvo ubiti osumnjičenog, a ako preživi onda privesti, to ne zvuči razumno i mislim da se ne radi o nikakvim instrukcijama, već o bolesnom psihopati koji samo čeka da nekog pridavi i ne treba mu umanjivati osobnu odgovornost. Međutim, postoje indicije da se ide u tom smjeru ,jer prema nekim reportažama privatne agencije sastavljene od bivših vojnika treniraju policiju sa ciljem da ubiju na najmanju pojavu otpora. Osobno sam svjedok jednog takvog hapšenja u Americi, Armenskog poznanika vlasnika građevinske firme (tamnije puti) jer kao nije dao žmigavac na križanju. Policija je toliko agresivna da se čovijek doslovno dezorijentira i uplaši za život tako je i ovaj čovijek obućen u poslovnom odijelu završio sa oderanim obrazom vukući ga po asfaltu od sluđenog divljaka u uniformi. Čovijek je krupnije građe i nije u sekundi mogao izaći iz vozila pa ga je policajac povukao za remen hlaća i vukao po zemlji kao luđak , rolao ga po podu da bi završio na trbuhu raskrvavljene glave . Sve to na stotinjak metara od njegove kuće. Da bude interesantno u istoj ulici su živjeli bajkeri sa motorima koji bi probudili cijelu ulicu , ali policija nije nikada itervenirala ali je mene zaustavila u uobičajenoj šetnji kroz kvart sa pitanjem dali se spremam opljačkati nekoga, ali su se ipak ispričali kad su vidjeli putovnicu! Tu se radi o bolesnoj državi i simptomima života u đungli pa tko preživi ok tko ne koga je.e!

Meštar
Gost
Meštar
4 mjeseci prije

Očigledno da se ubojstvo crnog Amerikanca instrumentalizira.
Ako su neki Antifa tu , to je sigurno onda samo igra u dobijanju vlasti.
Od Marxa do danas ta ekipa kojoj pripada Antifa , je donijela gomile ljudskih leševa, patnje i siromaštvo.

John Galt
Gost
John Galt
4 mjeseci prije

Da. I većina ljudi to ne razumije.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Ala, ala…
Antifa je nastala 1930-tih kao odgovor na SA. SA su ih pregazili, uglavnom sa fake news. Pozari, ubistva, spaljivanje samog Reichstaga, i optuzili Antifa. Nemci su naseli i glasali za nacional-socijaliste.
To se ponavlja danas, dok uopste nema dokaza da su Antifa umesani. Sve je zapravo krenulo slucajno posto je Trump naseo na fake news Identity Evrope. Vi fasistoidi reagujete na gresku kao ajkule na kap krvi. Kako li ce biti kasnije kad krenu prave kampanje? :/

Meštar
Gost
Meštar
4 mjeseci prije

Ja nisam fašistoid. Red Dog , ovo je tipično komunističko etikletiranje koje je mnoge kasnije stajalo glave. SA odredi su bili jurišnici stranke čije puno ime je bilo : Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija. Možeš primijetiti da se tu uz nacionalno veže socijalizam i radništvo ( u tom povijesnom kontekstu to je bila najekstremnija ljevica tada ). Hitler je isto izašao iz Marksova muda kao Lenjin, Staljin,Tito, Maocetung, Pol pot i crvena dinastija u Sjevernoj Koreji, samo je stavio nacionalistički predznak. Mene ne zanima ni jedan marksistički ogranak ni fašistički, za me su jednaki. Na Istočnom frontu WW2 ratovale su dvije bratske partije, a kako su obje bile okrutne i prije nego su se sukobile tako je i njihov obračun bio okrutan. Danas vidimo da je iza tih ,,lijevih” opcija stajao krupni kapital, pa tako da nemam ni prema kapitalizmu nekih simpatija. Jedino je pravo pitanje je ono o sreći, slobodi i nadasve ljubavi.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Nemas ti pojma.
Hitler je preuzeo jednu socijalisticku partiju jer je socijalizam bio toliko jak tada da su skoro sve bile socijalisticke. Posle ju je, inspirisan Mussolinijem, pretvorio u fasisticku i promenio ime u nacional-socijalisticku. Jurisnici te partije, SA, su ucutkali sve ostale socijaliste. Postali su toliko mocni i megalomanicni da ih je sam Hitler morao ocistiti u Noci Dugih Nozeva.
AF je bio odgovor komunista na nacisticke jurisnike SA. Veca suprotnost ne postoji.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Red Dog , u ovo vrijeme nakon svih uzasa i kosmara koje mozemo zahvaliti marksistima i svim ljevicarima i milionima zrtava vi i dalje branite prokomunisticku Antifu ?.
Koristenje nasilja pa tako je Lenjin govorio i ubijao i terorizirao Rusiju dobre 4 godine. . Vam jednostavno nikad nije dosta i stalno sanjate o nekoj Utopiji koja se placa unistenim zivotima onih koji se ne uklapaju u vas kruti pogled na svijet.
Cilj opravdava sredstvo zar ne ?

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Bravo Mestar,jasno i kratko.Treba se boriti protiv obadva totalitarna rezima.

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

Sve me to jako podsjeca na hrvatske vlade koje su se izmjenjivale od neovisnosti na ovamo. Puna usta antifasizma i za to vrijeme udri po ekonomiji, narodu, pravosudju, unisti sve. Jednom kad sve unistis, digni poreze u nebesa, mlati radnike koji izgube posao ,naplacuj PDV za rabljenu robu, mlati ljude kojima oduzimas jedinu imovinu, nastavi cijele dane propagirati znacaj antifasizma. Kad se ljudi krenu iseljavati zbog patologije drzave u kojoj zive, kreni sa opresivnim zakonom protiv sitnih prijestupa, zazmiri na kriminal antife, salji zrtvama financijskog terora izmisljene racune, osigiraj da pravosudje promovira teror nad gradjanima, trazi klasne neprijatelje u narodu.

Olaksavajuca okolnost za antife je sto se glas malog covjeka ne cuje u drzavi terora, ne cuje se ni izvan zemlje.

Za one koji misle da nije isto neka usporede bliske odnose bivsi predsjednika i predsjednice s demokratima, Sorosom, antifom i neka dobro analiziraju njihove i poteze svih stupova vlasti.

Zigi
Gost
Zigi
4 mjeseci prije

Promatrac
Ne znam tko ti daje pluseve , jer poveznica Hrvatska vlada – antifašizam ne postoji od smrti Tuđmana koji se nije mogao skroz okrenuti desnici. Ovo sve što se izmjenilo na vlasti pripada desnici i liberalima. Problem je što desnica instiktivno tolerira fašizam i za nedostatak toalet papira u vlastitom WC-u krivi “komunjare” koje su nestale 90-tih . Ako si poduzetnik onda ti je prirodna strana desno , jer desno se veže uz vlast i crkvu zbog lakšeg poslovanja , a na štetu radništva koje pak prirodno stremi ljevom – socijalnom , jer je u prirodno lošijem položaju (nedostatak kapitala). To su prirodne klase , jedino nije jasno kada radnici streme desnom, jer u stvari tada su u ulozi prljavih poslova za poslodavca jer sami to nisu. Prirodnije je kada poslodavci postanu ljevi , jer bolje vide kako svojim dijelovanjem mogu utijecati na položaj svog zaposlenika , naravno ako imaju dovoljno empatije. Ovog trenutka u Hrvatskoj ima više crnih košulja neko petokraka i to na žalost sastavljeno od jadnika koji nemaju ništa, a mudrijaši ih podrivaju sa nedefiniranim domoljubljem i vjerom u boga. Antifa nema veze niti sa USA niti sa Hrvatskom , možda se radi o anarhistima(manjina) i treniranim plačenim pobunjenicima. Ovog trenutka se zovu Antife sve zavisi od situacije .

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

Ne govorim o podjelama koje stvara zuta stampa Zigi. Ne znam gdje zivis ali sve sto sam naveo se dogadja u Republici Hrvatskoj. Slobodno razgovaraj s ljudima, doci ces do istih zakljucaka ako posjetis grupe koje broje desetine tisuca clanova na drustvenim mrezama i bave se kriminalom drzave. Porazgovaraj s ljudima koji su u zadnjih par godina iselili iz domovine, ne zelim ti sugerirati sto ce ti brojni od njih otkriti. Provjeri slobodno kako je rangirano pravosudje, za slucaj da ne vjerujes https://ileaderssummit.org/croatias-judicial-independence-drops-to-126th-out-of-141-nations/ slobodno pokreni neku parnicu.

Ako ti nije jasna sprega vlade i ureda predsjednika sa Sorosem, NGO-ima, raznim agendama (propustanje emigranata, prodaja oruzja ISISu, Corona-19, privatizacija nezakonski pretvorenog vlasnistva, neprestano krsenje Ustava RH)… Slobodno provjeri i te navvode. Napose provjeri navode zvizdaca o skupini zasluznoj za majku svih pljacki. Mozda si malo mladje generacije pa ti je netko sapnuo u uho da je bisom drzavom drmao Tudjman,,, ne Zigi, Kontraobavestajna sluzba (KOS) predvodjena raznim tipovima cija imena se u javnosti u tom kontekstu ne smiju izgovarati ako ne zelis da strahovlada upregne vojsku apartcika da ti unisti zivot.
Zasto su njihovim pulenima uvijek puna usta antifasizma dok se sastaju s predstavnicima duboke drzave (soros, americki demokrati, britanska vladajuca obitelj, izraelski premijer) uvijek puna usta antifasizma a ne pravne drzave, zasto smo uz Sloveniju jedina zemlja u EU koja nije provela lustraciju… Sve su to teme koje ti ostavljam na razmisljanje prije nego krenes ljude poducavati da protunarodno znaci desno a da je lijevo drustveno.
Bojim se da s percepcijom kakvu mi nudis ako bi prevladavala u narodu nema pomoci za Hrvatsku za Hrvatsku. Kriminal je
vlada i dalje dok hrvati jedni druge uce tko je tko. Nadajmo se barem da ima spasa za SAD i da promjene ako bi tamo nastupile mogu imati sireg odjeka.

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

I molim te lijepo gdje vidis te crne kosulje u nelustriranoj zemlji, punoj kriminala?
Osobno sve sto vidim da istu stvar ponavljaju promotori bespravne drzave jer ako si u mogucnosti nesto mijenjati a sve sto cinis je trazenje klasnog neprijatelja. Patnje naroda su tek pocele kako vidim.

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Zigi,rece dobro poznati psihijater.Samo budala umre,a u zivotu ne promjene misljenje.

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Promatac,nisu to nikakvi borci antifasizma i ljudski prava.Oni brane svoja pokoljenja,koja su pokrali i pobili dasta naroda.Sad Vucic ucjenjuje sa arhivima.Tamo je sve zapisano,stasu njihovi ocevi radili.Tadeschi,Todoric i Vanja Spiljak su primjer udbasko crvena pljacke.

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

Znam da nisu, nisu ni ovi s kojima sam povukao paralelu. E sad, kako jasna paralela postoji bilo bi lijepo ocekivati procese pravne drzave, osim ako nije cilj potpuno zatrijeti vladavinu prava, sto Hrvatska uspjesno radi od samostaljenja. Cudi me da jos nismo uslinu stanje anarhije.

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Antife su lazno pakiranje.U Njemackom Welt stoji,antifasizam je fasizam u 21 stoljecu.To mozemo primjeniti i na ove prostore.45g bili cinkarosi i lopovi,sada su damokrati i zicarosi.U javnom prostoru,su sve pozicije zauzeli.Evo samo jedan primjer.Cija su to djeca,koja upravljaju kapitalom,cija su to djeca koja ispiraju narodu mozak anjihovi ocevi na javnoj televiziji osamdeseti ispirali.Samo corav nevidi u cijim je rukama pravosudje,kultura,medijski prostor i obrazovanje.Nigdje ne postoji trg,Anti Komunista.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Jopet?
Antifasisti su fasisti. A vi Domoljubi ste anti-antifasisti 🙂
I drugi svetski rat je bio o tome da su Antifasisticki huligani maltretirali postene Domacine i Domoljube, koji su samo demonstrirali mirno 😀
Koliko imamo godina? Ili koliko dijagnoza? :/

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Red Dog,preporucit cuti dobrog psihijatra.

Kako da ne
Gost
Kako da ne
4 mjeseci prije

Red Dog, domoljub voli svoj narod. Zbog cega ti nisi domoljub i mrziš narod iz kojega pothečeš?

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Zato sto sam video dela Domoljuba.
Dok te kao stiti od Domacina ti prazni dzepove.
„Domoljublje je zadnje utociste hulja“.

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Red Dog,mislis na jugo hulje.Tosuti djeca i unucad,koji danas vladaju.Stvarno ces umrjet ko b…..

Kako da ne
Gost
Kako da ne
4 mjeseci prije

Bravo Slavonac.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Bravo Slavonac upravo tako tzv. antifasizam je fasizam u 21 om stoljecu.
To bi se moglo objasniti izrekom koju je netko pametan izmislio: Postanes ono sto mrzis! Jer kako objasniti to da oni toboze mrze fasizam a kad tamo ponasaju se identicno fasistima. Pa se cak i oblace u crno bas kao i fasisti.
Postaje ono sto mrzis ANTIFA!

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

S postovanim Slavoncem se brojne cinjenice slazu, pa tako i ja. Ponavljati o drugom svjetskom ratu uporno u dvadesetprvom stoljecu a istovremeno unistavati zemlju se zove antifasizam? Kriminal nelustriranih kojim su takodjer puna ista istih demagogija se po potrebi zovu domoljubi i desnicari? Jao narodu koji to sve trpi.
Barem je sva sansa da ce se SAD otrgnuti zagrljaja politika koje su unistavale radna mijesta a sad takodjer bruje o klasnim neprijateljima.

Slavonac
Gost
Slavonac
4 mjeseci prije

Promatrac,samo porjeklo djece i unucadi,jednadzba rjesena.Nakon 50g zivota i svjetu i 20 g prucavanja lopova,politicara i medijia sa pravom mogu to reci.Ako me neko uvjeri drugacije,jacu promjeniti misljenje.Bez lustracije,nema komunikacije.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

A komunci su bili deca i unuci burzuja, jer pre 45 nije bilo socijalizma?
Jeli to znaci da su komunci bili burzuji? Prema vasoj logici sigurno jesu. „Crvena burzoazija“.
Ali u ime doslednosti bi to trebalo znaciti i da komunci nisu uopste postojali. Celo vreme vas j*bava burzoazija, majku im boziju 🙂

tuf
Gost
tuf
4 mjeseci prije

Mislite da je slučajno Soros prije nešto vremena pokazao interes za kripto-valute? One su mu omogućile da svoju hobotnicu nastavi financirati s daleko manje traga. Po meni je ravno čudu ako se tog gada uspije direktno povezati s bilo čime. Jer stvorio je toliko slojeva, zamutio vodu, kreirao hrpetinu proxy-a te nimalo značajnu korumpiranu mrežu političara i utjecajnih ljudi – da se tu ne ruši samo Soros, nego izvor financiranja (izravni i neizravni, s obzirom da razni mešetari zarađuju na temelju posljedica akcija) za desetke tisuća interesnih skupina i utjecajnih individualaca.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

tuf neznam dali je valuta i financiranje jedini trag ali ima tu i drugih indicija da je Soros glavni kolovodja.
uostalom Soros je persona non grata u 6 drzava svijeta ukljucujuci Rusiju i Madjarsku

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

Postujem misljenje tuf, ali isto tako smatram da bi se ljudi trebali bolje educirati o decentraliziranim blockchainima te koliko decentralizirana kontrola nudi prednosti za razliku od liberalne doktrine prepoznavanja uskog kruga privileegiranih kao dostojnih ljudskih bica.

Antifa ... protiv Fa
Gost
Antifa ... protiv Fa
4 mjeseci prije

pornokura.si/fafanje

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

Među miroljubivim građanima koji su prosvjedoali zaista je bilo ubačenih nasilnika koje treba strogo kazniti

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

“…izjava mnogih demokrata zaduženih za velike gradove – uključujući one koji su jednom inzistirali na strogim karantinskim mjerama – koji zagovaraju masovne demonstracije u cijeloj zemlji zbog Floydove smrti, što znači kršenje socijalnog distanciranja.”

Ma treba li ovo komentirati? 😊
Da je Trump pametan, samo na ovome bi ostvario značajne bodove.

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

Ček’ malo…
A što im radi onih 17 tajnih službi?
Sa brojem ljudi da bi se Ceausescu postidio?
Postoje samo dvije opcije…a niti jedna nije dobra za Usa.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Da Lucija duboka drzava je hobotnica sa stotinama pipaka. Zato se divim Trumpu da on ima hrabrosti kao covjek da im se svima suprotstavlja.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Evo sve je jasno .Zmija sa stotine glava je ovdje raskrinkana.
Dokumentacija koja ga rskrinkava.
‘https://banned.video/watch?id=5ed6e63338076e002468dd14’

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Za Sorosa sve je jasno .Zmija sa stotine glava je ovdje raskrinkana.
Dokumentacija koja ga rskrinkava.
‘https://banned.video/watch?id=5ed6e63338076e002468dd14’

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
59
0
()
x