Barr potvrđuje “fokusirane istrage” Antife

Bill Barr - Antifa
43 komentara

Govoreći ekskluzivno za Fox News u ponedjeljak ispred ministarstva pravosuđa, generalni državni odvjetnik Bill Barr potvrdio je da su u toku “fokusirane istrage” koje se “odnose na Antifu”, krajnje lijevu grupu koju je predsjednik Trump pokušao imenovati terorističkom organizacijom.

“To je veoma slabo organizovana grupa i oni imaju neobičan sistem komunikacije i organizacije,” rekao je Barr. “Postoje ljudi koji se u bilo kojoj situaciji mogu okarakterisati kao lideri.”

Takođe u intervjuu, Barr je oštro kritikovao napore na uklanjanju policijskih odjeljenja, tvrdio da su neke jurisdikcije otišle predaleko u ograničenjima zaključavanja koronavirusa i branio je odluku američke policije da Lafayette Park očisti prije posjete predsjednika – potez koji je uslijedio, rekao je Barr, nakon što je sam glavni tužilac bio pogođen kamenjem i drugim projektilima.

Određivanje ko stoji iza protesta postalo je glavni prioritet Ministarstva pravosuđa i u međuvremenu politička igra. Bivša savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice tvrdila je da bi “Rusi” mogli biti umiješani; zvaničnici Minnesote okrivili su vanserijske moćnike iz cijele države, uprkos dokazima koji pokazuju da su uhapšeni pojedinci pretežno lokalni.

Fox News je prošle sedmice izvijestio da savezni službenici za provođenje zakona istražuju da li “kriminalni akteri” koordiniraju nasilne aktivnosti tokom protesta zbog smrti Georgea Floyda u pritvoru i traže izvještaje da su “kamenje i cigle” dostavljeni da bi ih bacali na policiju.

“Čini se da postoje izvori finansiranja, a mi ispitujemo te izvore finansiranja”, rekao je Barr. “I, znate, očigledno je da postoji neki visok nivo organizacije koji je uključen u neke od ovih događaja i koordinirane taktike koje viđamo. I mi to takođe ispitujemo. A neki se odnose na Antifu. Neki se odnose na grupe koje djeluju veoma slično kao Antifa. Kao što rekoh, postoji vještičja čorba ekstremističkih grupa koje pokušavaju da iskoriste ovu situaciju na svim stranama. ”

Protesti u blizini Bijele kuće, primijetio je Barr, postali su toliko žestoki da je Tajna služba preselila Trumpa u bunker ispod Bijele kuće. Haos, koji je takođe uključivao paljenje crkve Svetog Jovana i uznemiravanje i napad na novinara Fox News-a, zahtijevao je akciju, rekao je Barr – iako su neke medijske organizacije saopštile da je Lafayette Park očišćen isključivo zbog Trumpovog “foto-op”-a u blizini crkve.

“Slika je donekle pogrešno stvorena, u smislu da nisam vidio snimke na TV-u o cjelokupnom nasilju koje se dešavalo prije toga”, rekao je Barr. “Lično sam vidio projektile bačene, a dva bačena i na mene i tamošnje policajce. I osiguranje me natjeralo da se pomjerim unazad jer su rekli da projektili padaju na određeno područje – stvari poput kamenja, boca bačene su na mene . ”

Trumpovi mitinzi se nastavljaju, tajna služba požuruje Trumpa u bunker, auto bomba

Barr je ponovio da je potez čišćenja parka i pomjeranja oboda Bijele kuće za jedan blok bio pravi.

“Kao što sam rekao, predsjednik Sjedinjenih Država bi trebalo da bude u prilici da pređe jedan blok od Bijele kuće do ‘crkve predsjednika”, rekao je Barr. “On bi to morao moći da uradi.“

Vlasti su u početku tvrdile da suzavac nije upotrebljen na tim demonstrantima, prije nego što su povukli tu izjavu.

Demonstranti, rekao je Barr, postali su ekstremni ne samo u svojim postupcima, već i u svojim zahtjevima, uključujući i njihove pritiske da obustave policijske uprave.

“Demonizacija policije” je “pogrešna” i “opasna”, tvrdio je Barr. “Ove ljude stavljamo u visoko rizične, opasne situacije u kojima je u pitanju njihov vlastiti život … i moramo se pobrinuti da se prema njima pošteno odnosimo u tim okolnostima.”

Barr je dodao da je važno shvatiti da u zemlji ima oko 900.000 policajaca i da bi bilo pogrešno gledati sve policijske snage isto.

Takođe je istakao da je Chicago upravo preživio najsmrtonosnija 24 sata u periodu od 60 godina, sa više od 18 ubistava – a sve nije povezano sa policijom.

Čelni demokrata iz Minnesote kaže da ako želite policiju koja vas štiti tokom provale morate označiti tu privilegiju

Ako se policija odbrani, Barr je rekao, “povećali biste budnost i povećati haos u gradu.” Barr je dodao da je “dokazano” da će rezultirati biti još ubistava.

Istraživanje ekonomiste sa Harvarda, Roland G. Fryer Jr., utvrdilo je da kada se policija izvuče iz zajednica, smrti crnaca se povećavaju. Freyer takođe nije našao dokaze o rasnoj pristranosti u policijskim pucnjavama.

Zaid Jilani napisao je u The Guardianu da je Baltimore doživio brutalni porast ubistava nakon što se policija povukla.
“Vidjeli smo da policijska uprava manje hapsi tokom perioda visokog kriminala”, rekao je velečasni Kinji Scott, aktivista zajednice koji je izgubio brata i rođaka zbog ubistava u drugim gradovima, rekao je Jilani. “Dakle, ono što se dogodilo je da imate zajednicu ojačanih kriminalaca.”

Demokrate koji su propagirali strogo zaključavanje zbog koronavirusa sada odobravaju proteste “Black Live Matter“

Međutim, Lisa Bender, predsjednica Gradskog vijeća Minneapolisa, odbacila je zabrinutosti svih koji misle da neće moći pozvati policiju – rekavši za CNN u ponedeljak da su razgovarali “sa mjesta privilegovanog”.

U isto vrijeme, „šefovi policije, policijski službenici razumiju potrebu za promjenama i dogodila se velika promjena“, rekao je Barr.

Generalni državni odvjetnik dotaknuo se Zakona Prvi Korak predsjednika Trumpa, kao i njegove borbe za izbor škola i stvaranje prilika za podsticanje ulaganja u područja sa malim primanjima.

EKSKLUZIVNO: zakon Prvi Korak oslobađa nasilne kriminalce

Barr je nagovijestio da bi savezna vlada trebalo da pomogne u postavljanju standarda koji ukidaju upotrebu policijskih odreda i sličnih tehnika. Nakon što su nekoliko minuta klečali, čelne demokrate u ponedeljak su uvele važan zakon o reformi krivičnog pravosuđa, koji uključuje ograničenje imuniteta kvalifikovanih policajaca na određene oblike tužbi zbog nedoličnog ponašanja na poslu.

Kritičari kažu da je potreban imunitet kvalifikovanih, doktrina koju je sudija stvorila da bi zaštitila policiju od žalbi koje bi kaznile službenike za razumno vršenje dužnosti u stresnim situacijama ili žalbi namijenjenih uznemiravanju službenika. Demokrate, međutim, optužuju da je imunitet kvalifikovanih štit za loše ponašanje i omogućava kulturu nedoličnog ponašanja.

„Zakon o pravdi u policiji iz 2020.“ takođe bi uspostavio registar policijskih nedoličnih ponašanja i posebno bi dozvolio da službenici budu kažnjeni zbog kršenja ustavnih prava „svjesno ili sa bezobzirnim nepoštovanjem“. Federalni standard trenutno zahtijeva da službenici “namjerno” krše ustavna prava kako bi se suočili sa krivičnim gonjenjem – znatno viši standard dokaza.

Nadalje, savezni standard za upotrebu sile promijenio bi se iz „razumnosti“ u situacije u kojima je „neophodno spriječiti smrt ili ozbiljne tjelesne povrede“.

Pored toga, rekao je generalni državni odvjetnik, Ministarstvo pravosuđa razmatra pristupe jurisdikcije prema koronavirusu, usred rasprostranjenog licemjerja po tom pitanju – počevši od prvih dana krize pa sve do danas. Barrovo Ministarstvo pravosuđa preduzelo je korake u borbi protiv onoga što doživljava kao potencijalno neustavno ograničenje vjerskog bogosluženja i drugih okupljanja.

Iz Trumpove kampanje rečeno je u ponedjeljak za Fox News da će predsjednik uskoro nastaviti svoje dobro poznate skupove. Promjena je uslijedila nakon izjava mnogih demokrata zaduženih za velike gradove – uključujući one koji su jednom inzistirali na strogim karantinskim mjerama – koji zagovaraju masovne demonstracije u cijeloj zemlji zbog Floydove smrti, što znači da kršenje socijalnog distanciranja.

Mit o sistematskom policijskom rasizmu

Epidemiolozi su takođe naglo promijenili stav iako su jednom rekli da su mjere zaključavanja toliko važne da opravdavaju široku nezaposlenost i zatvaranje preduzeća.

“Mislim da su, s obzirom na nesigurnost koja je uključena i veoma brz tempo infekcije, posebno u određenim oblastima, prvobitne 30-dnevne ili tako nešto mjere, čak i možda sa nekim produženjima, bile odgovarajuće”, rekao je Barr. “Ali mislim, kako vrijeme prolazi, da stepen narušavanja osnovnih sloboda nikada nije bio takav u Sjedinjenim Državama, braneći ljudima da vode normalan život, govoreći im da ostanu kod kuće. To je samo neka vrsta forme kućnog pritvora na mnogim mjestima.”

Barr je dodao: “Nikada nije bilo prodornijih ili raširenijih ograničenja američke slobode od ovih poslije ropstva. Ne kažem da je ovo oblik ropstva. Samo kažem da su to izuzetno široka ograničenja. I mislim da je vrijeme došlo da se ponovo uspostavi ravnoteža i budemo više ograničeni u onome što smo uradili i kritičniji.”

AntifaBill BarrBlack Lives MatterDonald Trumpprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
3 godine prije

Kako bilo, nas ovdje su za jos koji metar, utisnuli u prljavstinu i smrad. Antifa krroje zakone, dosljaci nam uzurpiraju stoljetnu povijest, veleizdajnici nas prodaju za saku (jos jednu) Judinih skuda-veselo, lagodno i neometano.
Mi mirno i pokorno gledamo kako nam otimaju svaki dan sve vise- prava, i odmicemo se, uzmicemo pred nekim novim “klincima”, za koje su nam veleizdajnici dokazali i pokazali da imaju sva prava, pa i prava na nas!

PlanetB
3 godine prije

Dali je ijedan rezimski medij ili ti MSM to ovako prenio kao sto smo sada to procitali?
Koliko ja znam ANTIFA se gotovo niti ne spominje ili ako se spomene pohvaljena je da se bori za socijalnu pravdu a nasilje je ponekad opravdano.,
‘https://banned.video/watch?id=5edad62d3df0b000240908d7’
‘https://banned.video/watch?id=5ed3467e5a4d68002fb93427’

I na koncu ce Soros biti optuzen ako ima imalo pravde u toj Americi.
Medutim on djeluje globalno i osim Engleske koja je slijedeca zemlja na redu za unistavanje ?

nekoime
3 godine prije

Putin je osobno zatukao crnog! Vidio Puhovski.

Red Dog
3 godine prije

Sad se ide u drugu krajnost; zrtvovanje sluzbenika. Zadatak policije je da stite sistem. Chauvin je sledio instrukcije, radio je svoj posao. Ali „ako zrtvujemo prvu liniju mozda nece njuskati dalje da shvate da se sam sistem zasniva na diskriminaciji“. Kapitalizam je eksploatacija, neko mora biti eksploatisan da bi funkcionisao. To nece biti oni iz dobrih familija koji dobijaju poslove preko veze, sto je sasvim normalno u kapitalizmu, vec oni bez veza. Socijalno naslede, potomci robova i siromasnih imigranata. Plate moraju biti male da bi postajala konkurentnost, mora postojati neka stopa nezaposlenosti za funkcionisanje trzista rada, postoje formule za to… to je pozeljno, to je zvanicna doktrina. Ljudi bivaju diskriminisani celo vreme, na trzistu rada, u stanovanju, u zdravstvu… jer kapitalizam funkcionise tako. To je strukturalna diskriminacija na svakom koraku. To sto ih murja lupa ponekad je sitnica u poredenju s time. „Ali ako zrtvujemo murju im mozda nece pasti… Čitaj više »

Meštar
3 godine prije

Očigledno da se ubojstvo crnog Amerikanca instrumentalizira.
Ako su neki Antifa tu , to je sigurno onda samo igra u dobijanju vlasti.
Od Marxa do danas ta ekipa kojoj pripada Antifa , je donijela gomile ljudskih leševa, patnje i siromaštvo.

tuf
3 godine prije

Mislite da je slučajno Soros prije nešto vremena pokazao interes za kripto-valute? One su mu omogućile da svoju hobotnicu nastavi financirati s daleko manje traga. Po meni je ravno čudu ako se tog gada uspije direktno povezati s bilo čime. Jer stvorio je toliko slojeva, zamutio vodu, kreirao hrpetinu proxy-a te nimalo značajnu korumpiranu mrežu političara i utjecajnih ljudi – da se tu ne ruši samo Soros, nego izvor financiranja (izravni i neizravni, s obzirom da razni mešetari zarađuju na temelju posljedica akcija) za desetke tisuća interesnih skupina i utjecajnih individualaca.

Zigi
3 godine prije

Promatrac Ne znam tko ti daje pluseve , jer poveznica Hrvatska vlada – antifašizam ne postoji od smrti Tuđmana koji se nije mogao skroz okrenuti desnici. Ovo sve što se izmjenilo na vlasti pripada desnici i liberalima. Problem je što desnica instiktivno tolerira fašizam i za nedostatak toalet papira u vlastitom WC-u krivi “komunjare” koje su nestale 90-tih . Ako si poduzetnik onda ti je prirodna strana desno , jer desno se veže uz vlast i crkvu zbog lakšeg poslovanja , a na štetu radništva koje pak prirodno stremi ljevom – socijalnom , jer je u prirodno lošijem položaju (nedostatak kapitala). To su prirodne klase , jedino nije jasno kada radnici streme desnom, jer u stvari tada su u ulozi prljavih poslova za poslodavca jer sami to nisu. Prirodnije je kada poslodavci postanu ljevi , jer bolje vide kako svojim dijelovanjem mogu utijecati na položaj svog zaposlenika , naravno ako… Čitaj više »

Red Dog
3 godine prije

Jopet?
Antifasisti su fasisti. A vi Domoljubi ste anti-antifasisti 🙂
I drugi svetski rat je bio o tome da su Antifasisticki huligani maltretirali postene Domacine i Domoljube, koji su samo demonstrirali mirno 😀
Koliko imamo godina? Ili koliko dijagnoza? :/

Antifa ... protiv Fa
3 godine prije

pornokura.si/fafanje

Max
3 godine prije

Među miroljubivim građanima koji su prosvjedoali zaista je bilo ubačenih nasilnika koje treba strogo kazniti

Lucija
3 godine prije

“…izjava mnogih demokrata zaduženih za velike gradove – uključujući one koji su jednom inzistirali na strogim karantinskim mjerama – koji zagovaraju masovne demonstracije u cijeloj zemlji zbog Floydove smrti, što znači kršenje socijalnog distanciranja.”

Ma treba li ovo komentirati? 😊
Da je Trump pametan, samo na ovome bi ostvario značajne bodove.

Lucija
3 godine prije

Ček’ malo…
A što im radi onih 17 tajnih službi?
Sa brojem ljudi da bi se Ceausescu postidio?
Postoje samo dvije opcije…a niti jedna nije dobra za Usa.

PlanetB
3 godine prije

Evo sve je jasno .Zmija sa stotine glava je ovdje raskrinkana.
Dokumentacija koja ga rskrinkava.
‘https://banned.video/watch?id=5ed6e63338076e002468dd14’

PlanetB
3 godine prije

Za Sorosa sve je jasno .Zmija sa stotine glava je ovdje raskrinkana.
Dokumentacija koja ga rskrinkava.
‘https://banned.video/watch?id=5ed6e63338076e002468dd14’

Red Dog
3 godine prije

A komunci su bili deca i unuci burzuja, jer pre 45 nije bilo socijalizma?
Jeli to znaci da su komunci bili burzuji? Prema vasoj logici sigurno jesu. „Crvena burzoazija“.
Ali u ime doslednosti bi to trebalo znaciti i da komunci nisu uopste postojali. Celo vreme vas j*bava burzoazija, majku im boziju 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI