Bibi, Lažni Mesija

Netanyahu - Izrael

Netanyahuov misteriozni američki dosije

Benjamin Netanyahu je rođen 1949. godine u Tel Avivu a odrastao je u Philadelphiji, postajući američki državljanin nakon što je diplomirao na MIT-u. Međutim, njegov dosije se razlikuje od ostalih građana SAD, kako profesor Neve Gordon otkriva u članku iz Washington Report on Middle East Affairs iz 1996. godine, “Spook, Terrorist or Criminal? America’s Mysterious Files on Netanyahu“ (“Agent, Terorista ili Zločinac? Američki Misteriozni Fajlovi  Mysterious Files o Netanyahu”):

Izraelski nedjeljnik Ha’ir izveštava da se četiri zahteva za odobravanje kredita pojavljuju u datoteci američkog socijalnog osiguranja broj 020-36-4537. Ispod svakog zahteva se nalazi drugo ime: Benjamin Netanyahu, Benjamin Nitai, John Jay Sullivan i John Jay Sullivan Jr. – jedan čovek, četiri imena.

Biranit Goren i Einat Berkovitch iz Ha’ir su pokušali otkriti [zašto on ima četiri zakonita imena]. Proverili su Netanyahuov kreditni račun. Taj fajl bi trebao da sadrži informacije o bankovnim računima, kreditima, kreditnim karticama i tako dalje; ipak, na njihovo iznenađenje, fajl je bio prazan.

Goren i Berkovitch su zatim pokušali da provere Netanyahuov dosije socijalnog osiguranja, ali im je pristup bio odbijen. Međutim, oni su otkrili da Netanyahuov dosije ima drugačiju klasifikaciju od većine …  imao je klasifikaciju “Poverljivo” koja se odnosi na samo pet kategorija osoba: one koji rade za jednu od tri federalne agencije – FBI, CIA, IRS (poreska uprava) – ili one koji se smatraju teroristima ili kriminalcima. Budući da je malo verovatno da Netanyahu spada u poslednje dve kategorije ili da je radio za IRS, čini se da je bio na platnom spisku neke sigurnosne agencije – CIA ili FBI.

Rabinovo proročanstvo

Kada su se prvi put sreli 1984. godine, vođa uticajne Chabad-Lubavitcher pokreta Rabin Menachem Mendel Schneerson je prorekao da će Benjamin Netanyahu postati izraelski premijer koji će “predati žezlo Mesiji.” Popularno poznat kao Rebbe, Schneerson nije bio običan rabin već čudesni prozelitičar sekularnih Jevreja koji je od 1951. do svoje smrti 1994. proširio svoju hasidsku dinastiju od jedne opskurne ortodoksne sekte u globalno carstvo koje obuhvata najveću mrežu sinagoga u svetu sa 5.000 centara u 110 zemalja. Štaviše, Schneersonov rođendan se u Americi svake godine obeležava kao “Education and Sharing Day“(Dan obrazovanja i zajedništva) koji je Kongres uspostavio 1978. godine da bi se “povećao fokus na obrazovanje i prepoznali životni napori Rebbea u sferi obrazovanja.“

Ali se to obrazovanje pokazalo veoma upitnim, kako tvrdi Chaim Levin u “National Education Day and the Education I Never Had“ (Nacionalni dan obrazovanja i obrazovanje koje nikada nisam dobio), opisujući svoje iskustvo u Chabadovoj školi “Oholei Torah u Crown Heightsu, New York, svetskoj centrali Chabada:

“… Vrlo se jasno sećam govora koje je [Schneerson] držao – onih koje smo svake godine učili u osnovnoj školi o nebitnosti ‘sekularnog’ (nereligijskog) obrazovanja i velike važnosti proučavanja limmudei kodesh (svete studije). Kao rezultat tog stava, hiljade studenata nije naučilo ništa drugo osim Biblije tokom naših godina pohađajući institucije Chabada.”

Lider Chabad-Lubavitch Rabin Schneerson pozdravlja Benjamina Netanyahua u sedištu Chabad-Lubavitchera koji se nalazi na 770 Eastern Parkway u Brooklinu – gde su početkom ove godine otkriveni tajni tuneli

U svojoj recenziji knjige autora Israel Shahak i Norton Mezvinsky, Jevrejski fundamentalizam u Izraelu izdate 1999. godine, Allan C. Brownfeld opisuje Schneersonov perniciozni uticaj na Izraelsku politiku – iako je on sam odbio kročiti na tlo te zemlje sve “dok se Mesija ne vrati”:

Rabin Schneerson je uvek podržavao izraelske ratove i protivio se svakom povlačenju. Godine 1974. oštro se protivio povlačenju Izraela iz područja Sueza. Obećao je Izraelu božanske usluge ako ustraje u okupaciji. Nakon njegove smrti, hiljade njegovih izraelskih sledbenika je odigralo važnu ulogu u izbornoj pobedi Binyamina Netanyahua. Među verskim naseljenicima na okupiranim teritorijama, Chabadski Hasidi čine jednu od najekstremnijih grupa. Baruch Goldstein, masovni ubica Palestinaca, bio je jedan od njih.

Chabad-Lubavitch “Centar Menorah ” u Dnipro, Ukraijina – mesto rođenja Schneersonovog oca – pokriva 50,000m2

U njegovom članku Why is the US Honoring a Racist Rabbi? (Zašto SAD odaju čast rasističkom Rabinu? Iz 2014., pisac Alison Weir oštro osuđuje Schneersona:

… neki od ekstremnijih delova Schneersonovog učenja – kao što je da su Jevreji potpuno drugačiji od nejevreja, i da nejevreji postoje samo da bi služili Jevrejima – su uglavnom skriveni, čini se, čak i od mnogih koji sebe smatraju njegovim sledbenicima … ali takvi stavovi duboko utiču na živote Palestinaca koji žive – i umiru – pod izraelskom okupacijom i vojnim invazijama.

Kao što je Schneerson predvedio nekoliko godina ranije, njegov štićenik je postao izraelski premijer 1996. godine, ali dugi niz godina nije uspeo formirati dovoljno jaku koaliciju koja bi mu omogućila da svoje planove realizuje. 2018. godine, dok se njegova četvrta vlada urušavala, Adam Eliyahu Berkowitz iz Izraela 365News je napisao Netanyahu: Holding the Keys for the Messiah (Netanyahu: drži ključeve za Mesiju):

Raskol u koaliciji koju predvodi premijer Benjamin Netanyahu mogao bi dovesti do novih izbora, što će neke navesti na zabrinutost, dok drugi smatraju da bi ovakav razvoj događaja mogao biti onaj koji je mnogo puta predviđen kao preteča boljih, mnogo više mesijanskih vremena.

Netanyahuova najčvršća veza sa Mesijom je bila preko Rabina Menachema Mendela Schneersona, vođe Chabad Lubavitsch koji je umro 1994. Njih dvoje su se prvi put upoznali 1984. godine kada je Netanyahu bio izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama. Rabin David Nachshon, bliski prijatelj izraelskog premijera Binyamina Netanyahua koji je bio svedok razgovora, rekao je da je Rebbe bio uveren da će iz Netanyahuovih političkih muka proizaći neko veliko dobro.

“Zaista me boli, kao bliskog prijatelja, kao brata, da vidim kako ljudi neprestano prolivaju Netanyahuovu krv”, Rabin Schneerson se poverio Nachshonu. “Ali imam iznenađenje za vas, on će izaći jači iz toga, i stajaće uspravno, na Božjoj strani. Proći će kroz ovo i nastaviće dalje, i nadam se da će moći predati ključeve Moshiachu (Mesiji), i imaćemo potpuno i istinito Iskupljenje.”

Izraelski Rabin Levi Sudri je na isti način govorio o “mnogim paralelama između premijera i Jonathana, sina biblijskog kralja Saula”, tvrdeći da Netanyahu služi funkciji Moshiach ben Yosefa (Mesije iz Josifove kuće) kao prvi deo dvostepenog mesijanskog procesa koji uključuje ponovno uspostavljanje Davidove dinastije i izgradjni Trećeg Hrama:

“Vrlo je jasno da premijer Benjaminu Netanyahu ispunjava svoju sudbinu kao Moshiach ben Yosef, odnosno reinkarnaciju Jonathana”, rekao je rabin Sudri za Breaking Israel News … “Ime ‘Netanyahu'(נתניהו) se sastoji od istih slova kao i ime “Jonathan ((יהונתן).”

Ovo mišljenje deli rabin Moshe Ben Tov, koji je nakon što je priložio mezuzu u kabinetu premijera, dao izuzetnu izjavu Netanyahuu: “Veoma je važno da se Vaša ljubav prema Izraelu nastavi sve dok Moshiach ne dođe jer ćete ostati na funkciji i upoznat ćete ga. Vi ste taj koji će mu predati ključeve ove kancelarije.”

“Za ortodoksne Jevreje koji su posvećeni ponovnom uspostavljanju hrama, i sadašnji problemi sveta i problemi sa kojima se suočava jevrejski narod rešiće se samo ponovnom izgradnjom ponovnom izgradnjom Hrama

Christopher Bollyn primećuje da je Netanyahuov otac, Benzion Mileikowsky  bio izvršni sekretar Vladimira Jabotinskog, osnivača Revizionističkog Cionizma koji je pozivao na nasilno osvajanje cele Palestine i proterivanje nejevrejskog stanovništva, te da je njegov sin uvek podržavao te ciljeve:

9-11 (napadi 11. septembra u SAD) je bio suštinski deo cionističke obmane, terorističkog spektakla osmišljenog da promeni američko javno mnjenje i odvuče vojsku Sjedinjenih Država na Bliski istok – da se bori protiv izraelskih neprijatelja …  prva Netanyahuova knjiga, Međunarodni Terorizam: Izazov i Odgovor, zasnovana je na njegovim govorima održanim na Jerusalimskoj konferenciji 1979. godine.

Netanyahu je napravio karijeru gurajući izraelsku ratnu strategiju poznatu kao ‘Rat protiv terora’. To je osvajačka strategija u kojoj Sjedinjene Države i njihovi saveznici vode ratove na Bliskom Istoku u ime cionističke države i njene ratne agende. Stvaranje Velikog Izraela, cilj terorističkih grupacija koje su stvorile stranku Likud 1970-ih godina, je deo tog plana.

Netanyahu: “Hamas je ISIS i ISIS je Hamas“ je ovde viđen 2014. u Izraelskoj vojnoj bolnici kako želi brzi oporavak ISIS teroristi kamufiran kao FSA (Free Syrian Army), vojske finansirane od strane SAD da se bori protiv Assada u Siriji

Koalicija iz pakla

Napokon, nakon dve frustrirajuće decenije na vlasti i pet neuspelih koalicija, zvezde su se svrstale za Netanyahua kada je decembra 2022. uspeo formirati svoj daleko najradikalniji kabinet koji mu je dao odrešene ruke da finalizira dugo željeni san Velikog Izraela.

World Socialist Web Site je tada upozorio da je Netanyahu formirao vladu “sastavljenu od najreakcionarnijih snaga u zemlji, uključujući fašističku i rasističku Religioznu cionističku partiju,” kao i druge “… verske i ultranacionalističke stranke koje su se obavezale na Jevrejsku nadmoć i provođenje mera koji su sinonim za aparthejd. Njihovi opaki napadi na Palestince imaju za cilj da ih isteraju izvan međunarodno priznatih granica Izraela i teritorija koje je ilegalno okupirao nakon arapsko-izraelskog rata u junu 1967., mimo međunarodnog prava i bezbroj rezolucija Ujedinjenih nacija.“

“Za Izraelsku Desnicu, Nova Vlada Predstavlja Povratak svojim Fašističkim Korenima“

Novinar Haaretz-a Alon Pinkas je opidsao Netanyahuovu koalicionu vladu kao, “izuzetna kakistokratija: vlada najgore i najmanje prikladne skupine ultranacionalista, jevrejskih supremacista, antidemokrata, rasista, fanatika, homofoba, mizoginista, korumpiranih i navodno korumpiranih političara. Vladajuća koalicija sa 64 poslanika, od kojih su 32 ili ultraortodoksni ili religiozni cionisti.”

Ali to je upravo ona vlada koju bi Rebbe poželeo, i sve što je Bibi potom morao uraditi je sačekati još jedan “9-11 trenutak” da bi pokrenuo svoj biblijski plan. Na njegovu sreću, taj se događaj dogodio 7. oktobra u obliku Hamasove operacije Al-Aqsa Poplava, izazvana napadima na džamiju Al-Aqsa – treće najsvetije mesto za islamski svet – od strane jevrejskih fanatika pod jakom policijskom zaštitom i namernom provokacijom koja je izazvala upravo onu reakciju koju je cionistički režim očekivao.

Insjderska trgovina: neke osobe su se pre 7. oktobra kladile protiv izraelskih deonica, baš kao što su određeni entiteti prodali avio akcije pred napad 11. septembra 2001. u New Yorku – što dokazuje da profit uvek nadmašuje patriotizam

Bibijev plan: izazvati pustoš, potom pozvati američku konjicu u pomoć

U pokušaju da opravda pokolj u Gazi, Netanyahu je počeo da Palestince naziva Amalekima, biblijskim neprijateljima Izraelaca čije uništenje Torah (Stari Zavet) zapoveda klanjem muškaraca i žena, dece i dojenčadi, kao i da podstiče svoje sunarodnike da, “sada je vreme da se okupimo u jednu svrhu, da jurimo napred i postignemo pobedu zajedničkim snagama u dubokom verovanju u našu pravdu, dubokom verovanju u večnost Jevrejskog naroda, ostvarićemo Isaijino proročanstvo. Na vašim granicama više neće biti krađe i vaša kapija će biti slavna.“

Netanyahuu se mora priznati da je izrekao istinu tvrdeći da je: “ovaj rat test za celo čovečanstvo … to je borba između sile zla i osovina slobode i napretka” – nesvestan da on predstavlja silu zla koja će završiti na pogrešnoj strani istorije.

Još jedna provokacija: Netanyahu se obratio 78. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku 22. septembra 2023. držeći kartu sa koje je Palestina izbrisana [BRYAN R. SMITH/AFP via Getty Images]

“Mi smo gospodarska rasa” – “Mi smo Božji izabrani narod” – Koja je razlika?

Eric Zuesse podseća političke posmatrače, koji pasivno gledaju na zbivanja u Palestini, šta je u stvari u pitanju kada se negde dozvoli da se ukoreni rasizam, pomešan sa toksičnim nacionalizmom:

Krajnje je vreme da svet nauči etičke lekcije iz Drugog svetskog rata. Jer, dok se to ne učini, Hitlerov duh se još uvek može sa zadovoljstvu smešiti na činjenicu da, iako je izgubio taj rat, njegovo fundamentalno uverenje u sam rasistički fašizam, je na kraju izašao kao pobednik. Ovo je zaista duhovni rat; i, očigledno, Hitler ga je dobio – svakako je to učinio u Izraelu (i u nacijama koje ga podržavaju). Međutim, samo ljudi koji danas žive mogu odlučiti hoće li prihvatiti ili umesto toga odbaciti i pobediti Hitlerovu duhovnu pobedu. To je ono što je sada u pitanju u Gazi.

“Žrtva Molochu” iz Biblijske Slike i šta Nas One Uče – Charles Foster, 1897. Stotinu Palestinske dece su svakodnevno žtrvovane Molochu u Gazi

Uz ogromnu podršku među Izraelcima, tragična lekcija koju trebamo izvući iz masovnih pokolja u Gazi je da su, sa pogrešnim vođama i uz odgovarajuću propagandu, svi narodi – a ne samo Nemci, Kambodžani ili Ruandanci – su na žalost podložni odbacivanju svoje humanosti i mogu biti dovedeni u genocidnu pomamu.

LUDILO – Dozvoliti da se ista stvar dešava iznova i iznova i očekivati drugačije ishode

Kao i njegov kolega iz Likuda i prethodnik Ariel Sharon, Netanyahu je u slučaju katastrofe spreman povući ostatak sveta sa sobom, kako Philip Giraldi piše: “… kada je bivši izraelski premijer Ariel Sharon bio upitan kako bi ostatak sveta mogao odgovoriti na to kada bi Izrael koristio svoje nuklearno oružje da izbriše svoje Arapske susede, on je odgovorio, ‘To zavisi od toga ko to radi i koliko brzo će se to odvijati. Posedujemo nekoliko stotina atomskih bojevih glava i raketa i možemo ih lansirati na ciljeve u svim smerovima, možda čak i na Rim. Većina evropskih prestonica su mete naših vazdušnih snaga … sposobni smo da povučemo ceo svet sa sobom. I uveravam vas da će se to dogoditi pre nego što Izrael propadne.’”

Polako ali neumoljivo, SAD bivaju uvučene u sukob sa Iranom kao što je Netanyahu potvrdio tokom sastanka sa američkim državnim sekretarom Blinkenom 9. januara: “Ovo je rat protiv osovine zla koju predvodi Iran i njegova tri zastupnika: Hezbolah, Hamas i Huti… Ne zaboravite, ni na trenutak, da pored rata u Gazi, pored povratka naših talaca i povratka stanovnika svojim kućama i na severu i na jugu, mi imaju još jednu, stalnu, egzistencijalnu misiju – sprečiti Iran da dobije nuklearno oružje. Ovo je moja misija. Ovo je naša misija. Rekao sam državnom sekretaru Blinkenu: ‘Ovo mora biti i vaša najviša misija’.”

Brian Berletic je upozorio na to u svom članku od 16. januara US-British Attacks on Yemen a Portent for Wider War (američko-britanski napadi na Jemen nagoveštavaju širi rat):

Iran, saveznik Ansar Alaha, je decenijama meta operacije promene režima pod pokroviteljstvom SAD. Vlada SAD i istraživački centri finansirani od strane korporacija su napisali čitave političke radove, uključujući Brookings Institution i njena studija iz 2009. ‘Koji put do Perzije?’ koji detaljno izlaže načine za postizanje promene režima, uključujući pokušaja da se Iran uvuče u rat putem tajnih akcija unutar Irana i kroz napade na Iranske regionalne saveznike.

Armada od preko stotinu američkih brodova koji plove vodama istočnog Mediterana, Crvenog mora, Arapskog mora i Perzijskog zaliva predstavljaju lake mete za incident kao što je bio u Zalivu Tonkin koji će se koristiti kao casus belli za masovni napad na Iran, koji njegove saveznike iz ‘Osovine otpora’ neće ostaviti ravnodušnim.

Pošto je već izgubio kopneni rat u Gazi, Netanyahu očajnički nastoji proširitii sukob kako bi ispunio svoj san o Velikom Izraelu, dok SAD, čija se valuta urušava i koje troše više novca na servisiranje državnog duga od 34 triliona dolara nego na vojsku, isto toliko očajnički nastoje da sprovedu Veliki Reset i zadrže globalnu relevantnost.

Povlačenje iz Gaze jedne razbijene Izraelske divizije

Izrael i SAD su dozvolili sebi da upadnu u zamku pošto još uvek žive u prošlosti, nesvesni činjenice da ih je svet prestigao. Pre dve decenije, kada su još bili u zenitu moći, bi eventulno imali neke šanse da ostvare uspeh ali su umesto toga počivali na lovorikama i dozvolili da njihova društva i vojske atrofiraju, dok su njihovi protivnici napredovali velikim koracima.

Njihov utopijski poduhvat će neizbežno propasti, ali po koju cenu za svet?

Benjamin NetanyahugazaIZRAELMesijaPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
156 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starlight
3 mjeseci prije

Treba napraviti razliku između definicije “cionizma” za gojime kao “nacionalnog” pokreta Židova fokusiranog na Erec Izrael i globalnog “mesijanskog” Cionizma kao političkog programa za apsolutno osvajanje svijeta i uspostavljanje Sion-ističke Svjetske nad-vlade sa “Mošiah ben Davidom” (krvni potomak judejskog kralja Davida) na njenom čelu. Pri tome “prvi” “cionizam” vješto maskira “drugi” (nevidljivi) Cionizam koji ga je i stvorio. Stvarna moć organiziranog masonskog židovstva nije u Izraelu, već u rasijanju “izabranih” po svijetu i njihovom zauzimanju ključnih pozicija moći: bankarstvo, korporacije, mediji, politika… Da nije tako “cionistički” Izrael se ne bi ni rodio 1948. Kada se u medijima ciljano rasplamsava tzv. antisemitizam (u pravilu prema nižerangiranom židovstvu), gotovo nikada se ne pominje izraz JUDEO MASONERIJA (nevidljiva međunarodna nad-sila). Takav “antisemitizam” usmjeren na sve Židove maskira svjetsko masonsko židovstvo dajući mu još veću snagu, gdje se batina “antisemitizam” koristi za diskreditaciju i progon onih koji ukazuju na najveću pošast čovječanstva – global-Sionizam=satanizam.… Čitaj više »

Starlight
3 mjeseci prije

Rabin Menahem Šneerson je jedan od viđenijih jevrejskih djelatnika XX veka. Dio njegovih sledbenika smatra ga “mesijom”, te ne priznaju njegovu fizičku smrt. Godine 1994. posmrtno mu je dodjeljena visoka nagrada – zlatna medalja Kongresa SAD. Šneerson se rodio 18. aprila 1902. u Nikolajevu (Ukrajini). Interesovala ga je Tora, ali i svjetovne nauke. Godine 1923. se uputio na najvažniji sastanak u životu, tj. pošao je da se upozna sa rabinom Josefom Ichokom Šneersonom, zatim je napustio Rusiju i u Poljskoj se oženio ćerkom rabina Hae-Muse, te produžio za Berlin. U Parizu je završio fakultet i postao inženjer – École spéciale des travaux publics, du bâtiment et de l’industrie (ESTP). Potom se upisao na Sorbonu da proučava matematiku, ali 1940. morao je da bježi ispred nacista u Njujork. Godine 1951. prihvata da rukovodi pokretom Hasida i tako je postao sedmi ljubavičeski rabin i lider sekte Habad. 1992 god. prihvaćeno je rabinsko… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Kardinal Vigano koji se bori protiv globalista i njihovog Velikog Reseta: U civilnoj sferi govore nam da globalizam zahtijeva žrtve i da se moramo odreći svog suvereniteta, osiromašiti sami sebe, jesti insekte, biti kontrolirani u svim našim pokretima i podvrgnuti se etničkoj zamjeni. U crkvenoj sferi ponavljaju istu mantru: nova koncilska i sinodska vjera zahtijeva odustajanje od isključivosti Evanđelja kako bismo se “ponovno stavili pod zastavu pluralizma”, odnosno otpali od Vjere i odustali od kršćanske borbe, apostolata, propovijedanja i obrane katoličkih načela. Duboka država i Duboka crkva pokazuju da su izvor nadolazeće propasti i zahtijevaju da se predamo neprijatelju bez otpora. Zagovornici raspada, baš kao i njihovi globalistički suučesnici, razmišljaju o ruševinama šezdesetogodišnjeg otpadništva kao da ruševine oko njih nemaju nikakve veze s njihovim subverzivnim djelovanjem. Ali ako laži subverzivnih osoba koje podrivaju društveni i vjerski poredak nisu iznenađujuće, proturječnost onih koji osuđuju učinke trenutne revolucije, ali odbijaju identificirati one… Čitaj više »

alexosijek
3 mjeseci prije

“Obzirom na prevlast Aškenaza u Izraelu (budući kako je ta država uvijek bila njemački aškenaski projekt), postoje ekstremne predrasude prema “Židovima”koji ne “izgledaju” kao Aškenazi. Ali također s obzirom na ovu raznolikost – postoji li posebna rasa koja se može jasno označiti kao “Židov?” Država Izrael sigurno misli tako, jer ima različite rasne zakone (Zakon o židovskoj nacionalnoj državi, Zakon o “povratku”, Zakon o državljanstvu i ulasku u Izrael). Ova zaštita sada također uključuje državni DNK test za određivanje rasne kvalifikacije svakoga tko želi imigrirati u Izrael. Zapravo, nezakonito je i stoga nemoguće za obične Izraelce dobiti DNK test (kao što se obično radi u ostatku svijeta, kao osobni, zabavni, genealoški projekt)—takav je test moguć samo putem sudskog naloga (Genetic Law Information 5761, donesen 2000.) — jer samo država Izrael može reći tko je pravi “Židov”. Takva rasna policija od strane države implicira kako izraelska birokracija posjeduje jasne i precizne rasne biomarkere. Pojam posebne rase “Židova” je najvažniji—što jamči… Čitaj više »

JoeP
3 mjeseci prije

Evo ga, a ja već zabrinut da mu se nije šta dogodilo. Dan mi baš lijepo krene kad odma ujutro vidim Netanyahua i Izraelsku zastavu.
Ma koja meditacija, self help, molitva i ostalo, lijepo otvoriš čarobnu stranicu i svi friži na duši i srcu se ispoliraju 🙂

shox
3 mjeseci prije

Ma sve ok, ali tepati (sa nadimkom) ovom okorjelom zločincu stvarno je degutantno…Pa zamislite da lika dovedete pred međunarodni sud pravde pa ga umjesto imenom oslovite sa – Bibi ili Hićko…

borjana
3 mjeseci prije

Prije nego se suoči sa mesijom ovog zlikovca treba suočiti sa zločinom i genocidom koji je proveo i provodi nad nedužnim Pawlstunskom Narodom, zatočiti i pobrinuti se da se njegov susret sa mesijom čim prije odigra, ali ne na ovom svijetu, nego na onom kada ode Bogu na istinu. Čim prije – tim bolje.

“Ispod svakog zahteva se nalazi drugo ime: Benjamin Netanyahu, Benjamin Nitai, John Jay Sullivan i John Jay Sullivan Jr. – jedan čovek, četiri imena.”
Da bi bolje razumjeli, to je od prilike nešto kao @alexosjek sa observatorius/primat/ sparkling/crescent/…

throne
3 mjeseci prije

Vrlo zanimljiv tekst o Netanjahu ali i njegovim cionistickim sponzorima, pogotovo kada je rijec o Chabad-Lubavitcher pokretu. U sam taj pokret ili sektu koja je vrlo stara ulaze najbogatiji slojevi cionistickog drustva (bankari, industrijalci). Prvo im je bilo srediste u njemackoj i austriji, kasnije su se prosirili u Francuskoji i Engleskoj i usa. Prije WWII glavno sjediste im je bio London, a financijsdka podruznica City. Povezani su bili s britanskom establismentom i kreirali su vladajacu politiku i obavjestajnim sluzbama britanije. Vrlo zanimljivo da glavni izazivaci rata Mussolini i Hitler bili su britanski spijuni kao i nas quisling Ante Pavelic. Cilj osim izazivanja rata Chabad-Lubavitcher pokretu koji je bio financijski moderator svega toga, bio je iseljenje najutjecajnijih tzv. zidova (bankara, industrijalaca) iz Europe, dok ostalim nizim slojevima koji su pripadali sirokoj masi zidova prepustili su ih istrebljenju. Pokret Chabad predstavlja najstariji protutip i uzor hitlerovom NSAD-pu. On i danas svojom ideologijom… Čitaj više »

3 mjeseci prije

Da li je Satanjahu špijun? To je mnogo komplikovanije pitanje nego što izgleda… Mnogo puta sam pisao kako Moćnici deluju – osnovno je da ne deluju direktno već preko “kurira” prenose “savete”. Zašto bi uopšte neko slušao te savete? Pa zbog koristi, na kraju uvek ekonomske koristi. ————————– Da li ima nešto zajedničko između organizacija koje su naizgled potpuno različite: UN, MMF, NATO, ISIL, ANTIFA, WEF, WHO, CIA, razni NGO…? Sam temelj im je zajedniči, zvanično su kreirani da služe populaciji a u stvari se preko njih vrši uticaj i kontrola te populacije. Svaka od tih organizacija ima nekakve zvanične ciljeve zbog kojih imaju moć… koju znatno ređe koriste i za “neke druge ciljeve” ali su te situacije pravi razlog njihovog postojanja. Sad najbitnije: mnogi misle da su zaposleni u ovim organizacijama svi od reda zločinci ali nije tako (sa izuzetkom terorističkih isličnih organizacija) – čak i oni na vrhu… Čitaj više »

Metabaron
3 mjeseci prije

Zar to nije sekta kojoj pripadaju i Jared Kushner i njegova supruga, a moguce i njezin otac ?

Max
3 mjeseci prije

Odličan dug i detaljan članak. Netanyahu je opretaer sudnjeg dana.

Yugo 45 neregistrovan
3 mjeseci prije

Svaka čast autoru teksta,zadnjih nekoliko godina sigurno se nije mogao pročitati tekst koji opisuje sva događanja zadnjih 23 godine a i opisuje potencijalne buduće događaje.
Hvala za tekst

abc
3 mjeseci prije

Ovaj monstrum gore na slici je največi zločinac i terorista na svetu. I svet ga čutke promatra i niti ga ne pokušava zaustaviti.

Željko
3 mjeseci prije

Čitav arapski svijet šuti osim Huta, a jedna Južna Afrika brani Palestince, kapa dolje JAR!! Palestince, djelima, a ne mirnim prosvjedima, ne brani ni(t)ko od Arapa, brane ih Huti Arapi i Iranci koji nisu Arapi a moje osobno mišljenje cijeli planet Zemlja je pao na isputu ljudskosti, muslimanski svijet je pao moralno i u svakom pogledu jer muslimani, malo M jer pišem o pripadnicima religije Islama, su postali kao Zapad “zabrinuti su”, “mirno prosvjeduju” i “daju potporu” svojoj “braći” Palestincima, većinski su muslimani ima dosta i kršćana među njima!

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Međunarodni sud pravde u Haagu (ICJ) upravo je donio odluku na prijavu Južnoafričke Republike da Izrael radi genocid u Gazi – u odluci nije naredio Izraelu da prekine svoju ofenzivu u Gazi, nego je samo zahtjevao da učini sve što je u njegovoj moći da spriječi djela genocida.

Izrael ionako ne priznaje ICJ, ali sada je dobio odriješene ruke i od ICJ-a da nastavi po starom – ubijati 200 Palestinaca dnevno, od toga 70% žena i djece i ravnati Gazu sa zemljom.
Bilo bi lijepo da doznamo imena i prezimena tih sudaca/sutkinja koji su donijeli ovakvu odluku.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

 KAKISTOKRATIJA (od starogrčkog κακιστος „najgori“) je sistem vlasti kojim upravljaju najgori, najmanje kvalifikovani ili najbeskrupulozniji građani

He, he. Podsjeća na nešto?

>”…who have fetched fire from heaven to set their Country in combustion,
>have pretended religion to raise and maintaine a most wicked rebellion: against those Nero’s, who have ripped up the womb of the mother that bare them, and wounded the breasts that gave them sucke: against those Cannibal’s who feed upon the flesh and drunked with the blood of their own brethren: against those Catiline’s who seek their private ends in the publick disturbance, and have set the Kingdome on fire to rost their own egges…”

Lucija, prva
3 mjeseci prije

KLEPTOCRACY is a government whose corrupt leaders (kleptocrats) use political power to expropriate the wealth of the people and land they govern, typically by embezzling or misappropriating government funds at the expense of the wider population.

One feature of political-based socioeconomic thievery is that there is often no public announcement explaining or apologizing for misappropriations, nor any legal charges or punishment levied against the offenders”

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Ovdje nešto fali.

Tog Andersona su uhapsili 1927. u Rusiji. Točnije Sovjetskom savezu. Ima još.

Kako se to uklapa? 😄 U vaše teorije?

Lucija, prva
3 mjeseci prije

“…četiri zahteva za odobravanje kredita pojavljuju u datoteci američkog socijalnog osiguranja broj 020-36-4537. Ispod svakog zahteva se nalazi drugo ime…”
A poslije im je zabranjen pristup?

Pa kako su došli i do toga?

Гавран
3 mjeseci prije

Građevinskim mašinama se ne može graditi duhovnost.
Alati duhovnosti za su Bog i duša.
.
Grubo, postoje tri kruga u organizovanoj religiji:
:
Unutrašnji. Pojedinci koji “hodaju s Bogom”. Monasi.
Srednji. Sveštenstvo koje oslonjeno na unutrašnji krug prenosi Duh ka spolja. Vrši obrede…
Spoljašnji. Vernici koji se drže pravila i uputstava i u kritičnim trenucima oslone na Boga.
.
Posle operetskih performansa. Podizanja hrama na bregu i holivudskog spuštanja Mesije, koji treba da potvrdi vlast nad svetom izabranih, ili da bude lišen građanskih prava.
Posle survavanja ostatka čovečanstva u LGBT propast.
Posle masovne zamene Hramova šoping centrima.
.
Sada svako od nas mora sam u sebi da razreši problem.
Kako znamo i umemo.

Yugo 45 neregistrovan
3 mjeseci prije

Još jednom,koliko je tekst dobar govore i komentari ispod,bezveznim,nepovezanim i luđačkim komentarima pokušava se smanjiti vrijednost objavljenog ,ako ništa pročitajte tekst kako bi “naučili”hronologiju prošlih događaja koji određuju sadašnjost a s ciljem koji bi trebao svajom pojedincu dati do znanja kakvu crnu budućnost ekipa planira za sve nas

3 mjeseci prije

Još prije korone stavio sam link na logično bibija kako nadgleda radove na otkopavanju ceste kojom će hodati njihov mesih dedzal na putu ka hramu..

Bibi sigurno igra veliku ulogu…

Jadranka S.
3 mjeseci prije

DJECA SU ŽRTVE, ŽRTVUJU SE SVETOST ŽIVOTA/DJECA!
Samo probuđen/svjesno osviješten… ljudski rod/čovječanstvo može ZAŠTITITI DJECU/BUDUĆNOST. Od DJECE je ljudski rod /čovječanstvo POSUDIO Zemlju, DJECI je ljudski rod/čovječanstvo DUŽAN ostaviti Zemlju u miru i blagostanju!
Svaki čovjek je dobio SLOBODNU VOLJU!
Nitko vas nemože protiv vaše slobodne volje natjerat na suradnju sa zlom, nitko!!!
Bez vašeg pristanka zlo nemože ništa!
Sve je do vas!!!
U svakom čovjeku je skriven izvor/Bog, nazovite kako hoćete, samo svojom slobodnom voljom možete dopustiti, s potpunim pouzdanjem u sebe da se spojite/ujedinite sa izvorom/Bogom….
Sve je do vas, svojom slobodnom voljom sami odlučujete o svojoj slobodi/odgovornosti… svome ropstvu/neodgovornosti….
Što odlučite tako će vam biti, sami ste kreator svoga života!

3 mjeseci prije

ovdje se pisalo protiv katolicke crkve, inkvizicija i sire, pisalo se protiv staljina, komunista, kolonizatora. cini se da se vjerovalo.
danas se pisu zanimljivi upisi protiv cionizma.
nesto se presucuje.
zanima me da li je prihvaceno da su protokoli cionskih mudraca krivotvorina?
nitko ih ne spominje a pisete toliko.
mogli su i oni upisi protiv crkve takodjer biti krivotvorina.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Tuneli ispod sjedišta Chabada u Brooklynu odmah su ispunjeni cementom kako bi se osiguralo da neće biti istrage koja bi bila u suprotnosti s besmislenom pričom da su nedavno iskopani kao odgovor na obustavu rada zbog COVID-a. U današnjoj pop-kulturi nagađa se da su oni povezani sa trgovinom djecom u svrhu seksa, što je doista stravičan problem ljudske rase, ali čini se da u tim tunelima postoji nešto više. Tuneli koji vode pod zemlju jedan su od najvećih misterija Zemlje i mogu se pronaći diljem svijeta i kroz cijelu povijest. Phil Schneider, građevinski inženjer koji je proveo sedamnaest godina kao vojni poduzetnik gradeći duboko podzemne vojne baze, otišao je na turneju držeći predavanja i pušući u zvižduke onome čemu je svjedočio. Tvrdio je da samo u Americi postoji stotinu dvadeset i devet duboko podzemnih baza. Svi su bili veličine malog grada. Otkrio je da su se neke od tih podzemnih… Čitaj više »

Darko
3 mjeseci prije

Neitanahu zaslužuje najgoru moguću smrtnu kaznu koja se može osmisliti..Zaslužuje da najmanje onoliko puta koliko je žrtava prouzročio u svom židovskom ludiku..

Jadranka S.
3 mjeseci prije

Sabatijanizam je moderna verzija religije Summera i Babilona i može se usporediti, u svojim vjerovanjima i žrtvenim praksama, s današnjim sotonizmom jer u mnogim aspektima to jest današnji sotonizam. To ono što općem stanivništvu znači jedna stvar, El-iti znači sasvim suprotnu. Javnosti općenito golub je simbol mira, ali sabatejskim frankistima i drugim sotonistima golub je uoravo suprotno tome. Klasični simboli sotonista/sabatejskih frankista uključuju obrnuti pentagram i obrnuti križ, a ono što simbol predstavlja generirat će njegovo energetsko stanje i frekvenciju. Našim svijetom upravljaju i manipuliraju oni kojima je izvrtanje i inverzija svega dobrog sama njihova religija. Tradicionalni židovski rabini izopćili su Jacoba Franka i njjegove sljedbenike kao heretike, ali oni u nastavili djelovati u potaji te iza scene, u činu infiltracije. To je jedan od razloga što se mnogi tradicionalni židovski vjernici danas toliko protive cionizmu. Vide ga, naime, kao prevarantsku verziju njihove vjere. Svi židovski vjernici smatraju se djelom… Čitaj više »

Jadranka S.
3 mjeseci prije

Ljudskim društvom manipulira golema međudimenzijska mreža s paukom u sredini koji upravlja događajima. Arkonska distorzija diktira ne-ljudskim entitetima, uključujući Gmazove i Sive (kolektivno “Pauka”), koji diktiraju ljudsko-gmazovskoj hibridnoj El-iti, koja pak diktira ljudskoj masi. Svaka nit u toj mreži neko je tajno društvo, polutajna skupina ili institucija za koju znamo poput državnog ministarstva ili agencije, banke ili korporacije, a struktura je krajnje segmentirana, s različitim sektorima izoliranim (u smislu znanja) od drugih. To znači da je samo nekolicina ljudi upoznata sa širom slikom i kako se uklapaju svi različiti segmentirani doprinosi. Najisključivija i javnosti nepoznata tajna društva najbliža su Pauku, a samo ona i ljudi u najdubljim užim krugovima drugih društava znaju da uopće postoji takav Pauk, da o njegovoj prirodi i ne govorimo. Kako se odmičemo od sredime nalazimo tajna društva koja poznajemo, a među njima su Slobodni zidari, Vitezovi templari, Malteški vitezovi, Opus Dei i najuži krug Jezuitskog… Čitaj više »

Гавран
3 mjeseci prije

Kada ugledam Bibijevu glavudžu automarski postajem negativan.
Da ne bude samo u negativnom kontekstu evo šta znam o duhovnoj transformaciji ljudskog fizičkog tela.
:
Atos poluostrvu u Grčkoj i monaškoj državi, jedinom živom ostatku istočnog Rimskog carstva, gde sve pravoslavne države imaju svoje manastire i svi se trude da žive za Boga i sa Bogom.
Mislim da se 5 godina posle sahrane vade kosti monaha.
Čiji skelet je bio svetliji taj je bio na višem duhovnom nivou.
Najviši nivo su netruležne mošti. Telo je sačuvano celo auto-balsamovano.
.
U starom zavetu su samo Enoh i Ilija doživeli fizičko uzdizanje tela na “nebo”, a ne samo duhovno.
Posle njih Hristos. Po kazivanjima Islama i Muhamed.
Po Kineskim carskim zapisima je opisano 1000 slučajeva .
.
Po indijskoj religiji Bog se pojavljuje na zemlji u ljudskom telu, iz eona u eon, u ključnim, prelomnim trenucima sazrevanja čovečanstva.

nessy
3 mjeseci prije

Znam za slucaj, u jednoj zgradi su se pojavili zohari. Jedan od stanara je volio donositi sa smeca stvari koje su drugi odbacili. Ostali stanari su dovodili sluzbe za dezinsekciju, ali, uspjeh je bio kratkotrajan, jer ovaj susjed smecar, nije ih pustao u svoj stan. Ukratko, dok nisu silom zakona usli i tamo, unistili i glavno gnijezdo, nisu se mogli rijesiti napasti i posasti. Posast je posast, i dok ju se ne istrijebi do temelja, samo je pitanje vremena, kada ce se infekcija ponovo rasiriti. Prema posasti, koja je cak svjesna da je posast za cijeli ostali svijet, ne treba imati zrno milosti, isto kao sto je ni oni nemaju. Ali, tko ce izvesti dezinsekciju, nemilosrdno i temeljito, to je vec druga prica, jer su zohari vlasnici najvece firme koja se moze baviti tom djelatnosti. Bog nam pomogao, a i ovo je, nazalost samo fraza.

nessy
3 mjeseci prije

Ovdje ispod je jos jedan skolski primjer kako trolovi, odvedu tok komentara sa teme (vaznog) clanka, na besmisleno prepucavanje i pljucanje. Nevjerojatno kako je ljude lako manipulirati, pa cak i one pametne.

Ibrahim
3 mjeseci prije

Bibi (plenkovićev dajguz) je zlo, smeće i ubojica treba mu suditi i poresuditi.
Ovih dana je sjećanje na tzv. holokaust ŠZA JE SA 75 GODINA PALSTINSKOG HLOKAUSTA?????

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI