Biden odbija da odgovori na pitanja o Avganistanu, gubi se na izlasku tokom rasprave FEMA

Joe Biden
14 komentara

Kako južnu obalu Sjedinjenih Država pustoši uragan Ida, američki predsjednik Joe Biden doputovao je u nedjelju na sastanak američke Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) kako bi iznio primjedbe o velikoj oluji.

Završivši svoj govor na nedjeljnom sastanku FEMA o katastrofalnom uraganu Ida, Joe Biden je pokrenuo malu akciju izvan scenarija, nudeći novinarima koji su voljni da postavljaju pitanja da “nastave”, iako “on ne treba da odgovara na pitanja”.

Međutim, raspoloženje za odgovaranje na pitanja brzo je nestalo nakon što se prvo odnosilo na Avganistan.

“Neću sada odgovarati o Avganistanu”, odbrusio je Biden, lupnuvši rukom po stolu i odmah odlučio da krene.

Predsjednik je imao problema sa pronalaženjem izlaza pa mu je pomogao pomoćnik. Kombinacija njegovog otkrića da ne “treba” raditi nešto, odbijanja da odgovara na pitanja u vezi sa Avganistanom, zajedno sa lupanjem po stolu i trenutnim odlaskom izazvala je izvjesnu zabunu i zbunjenost.

Mišljenja su, kao i uvijek, podijeljena na Twitteru, neki su se obrušili na predsjednika zbog toga što je odbio da govori o Avganistanu nakon što je on sam pokrenuo pitanja, a drugi su rekli da je njegovo odbijanje razumno jer je sastanak bio posvećen krizi vezanoj za uragane.

Biden je iznio svoje primjedbe FEMA dok uragan Ida nastavlja pustošiti obalu Meksičkog zaljeva, posebno ostavljajući New Orleans sa 100 % upozorenjem o nestanku električne energije i poplavama, te ostavljajući stotine hiljada stanovnika Louisiane bez struje.

Situacija u Kabulu dodaje probleme predsjedniku, pošto je glavni grad Avganistana u četvrtak doživio nekoliko smrtonosnih samoubilačkih napada u kojima je poginulo 13 američkih vojnika i najmanje 169 avganistanskih civila.

Usred predstojećeg roka za povlačenje stranih trupa iz zemlje, 31. avgusta, SAD se bore da završe tekuću evakuaciju i izvedu vazdušne napade na Daesh, koji je preuzeo odgovornost za samoubilačke bombaške napade u četvrtak. U posljednjoj američkoj odmazdi, međutim, navodno je poginulo 9 civila, uključujući 6 djece.

AvganistanBidenFEMATalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Lik od senilnosti prsko ko lajsna !!

Bauštelac
2 godine prije

Zvao ga susjed radi bicikla smeta

Jomla
2 godine prije

13 amera
169 afgana
hmmm…
13*2=169
hmm…

Dragan
2 godine prije

Biden se nije smio desiti Americi!! Možda ni Trump.. USA Bi trebala imati jakog Pravednog i sposobnog Vođu!! Makar Trump-a ipak je malo čudan.. ali nije Loš!

FATIH
2 godine prije

DEMENICIJA.
PROPAO KO STAR KAUC.

Max
2 godine prije

On se stalno gubi

Carlo
2 godine prije

A tko ne bi zaspao slusajuci izraelskog premjera?
Sigurno mu je trabunjao o ratu na Iran.

Majk Majers
2 godine prije

Ovaj pedo je najveća lutka u povijesti lutkarstva. Izoperirani, senilni Joe je samo plastična ljuska i to doslovno.

Kile
2 godine prije

Pedofilče je jako opasno za svijet, em što je star ko biblija, još je i dementan ko zna na kaj će ga židovi i ostali masoni nagovorit, Iran što prije bombu mora imat

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI