Bidenov režim osigurava gotovo svo oružje koje Izrael koristi za počinjenje genocida

Netanyahu i Biden
6 komentara

Iako predsjednik Joe Biden tvrdi da je protiv masovnog ubijanja stanovnika Gaze, njegova administracija je Izraelu opskrbila većinu oružja koje se tamo koristi u ratu.

Prema Washington Postu, Bidenova administracija je “tiho odobrila i isporučila više od 100 zasebnih inozemnih vojnih prodaja Izraelu” od početka sukoba koji je potaknut Hamasovim napadima na Izrael 7. listopada. Među pošiljkama je bilo na tisuće malog oružja, bombi malog promjera, precizno navođenog streljiva, razarača bunkera i drugog smrtonosnog oružja.

Međutim, samo dvije od tih prodaja su javno prijavljene: 147,5 milijuna dolara vrijedne komponente koje se koriste za izradu granata od 155 mm i 106 milijuna dolara tenkovskog streljiva. Ostali su promakli ispod radara jer su njihovi iznosi bili ispod minimuma potrebnog da Bijela kuća obavijesti Kongres.

U međuvremenu, SAD je upravo dao zeleno svjetlo za transfer paketa oružja Izraelu vrijednog 2,5 milijardi dolara koji uključuje borbene zrakoplove i bombe, piše Washington Post. Bombe od 2000 funti uključene u paket povezuju se s prošlim događajima s masovnim žrtvama u Gazi i mogu uzrokovati štetu s udaljenosti do 1000 stopa. Povrh toga, SAD daje Izraelu 3,8 milijardi dolara vojne pomoći svake godine.

Predsjednik Refugees Internationala Jeremy Konyndyk, bivši visoki dužnosnik Bijele kuće, izjavio je: “To je izvanredan broj prodaja tijekom prilično kratkog vremena, što doista snažno sugerira da izraelska kampanja ne bi bila održiva bez ove razine potpore SAD-a.”

Zapravo, zalihe su u posljednje vrijeme samo usporene jer SAD ne može držati korak sa zahtjevima Izraela. Načelnik Združenog stožera, general Charles Q. Brown, Jr., rekao je: “Iako smo ih podržavali sposobnošću, nisu dobili sve što su tražili. Dio toga je zato što su tražili stvari koje mi ili nemamo kapacitet pružiti ili nismo voljni pružiti, ne sada.”

Dodao je da je to zato što SAD ne želi kompromitirati vlastitu spremnost, a ne zato što je Amerika promijenila svoju politiku prema Izraelu. Drugim riječima, oružje će nastaviti teći u Izrael, čak i dok se broj tijela civila u Gazi bude gomilao.

“Nema promjena u američkoj politici. Sjedinjene Države nastavljaju pružati sigurnosnu pomoć našem savezniku Izraelu dok se brane od Hamasa”, rekao je.

Biden javno kritizira Izrael dok mu nastavlja slati smrtonosno oružje

Iako je Biden u zadnje vrijeme bio sve kritičniji prema izraelskim postupcima u javnosti kako se rat nastavlja – a dan izbora bliži – i zaprijetio je da ih neće podržati ako nastave s planiranom invazijom na grad Rafah u Gazi, administracija je i dalje im osigurava oružje iza kulisa. Sam Biden rekao je ranije ovog mjeseca da SAD neće povući isporuke protuzračnih raketa Iron Dome i sličnog obrambenog oružja.

Velikodušne zalihe oružja koje Izrael dobiva od SAD-a koriste se za nastavak njihove genocidne kampanje, s više od 31.000 mrtvih Palestinaca do sada. To uključuje više od 13.000 djece.

U objavi na X, senator Bernie Sanders je napisao: “SAD ne može moliti Netanyahua da prestane bombardirati civile jednog dana, a sljedećeg mu poslati još tisuće bombi od 2000 funti koje mogu sravniti cijele gradske blokove. Moramo okončati naše sudioništvo: Nema više bombi za Izrael.”

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova zauzelo je sličan stav o platformi, osuđujući najnoviju rundu pomoći iz SAD-a i ističući da je “zahtijevati od Netanyahua da prestane ubijati civile i opskrbljivati ga oružjem načelna i moralna kontradikcija bez presedana”.

BidengazagenocidIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trolling queen
26 dana prije

TAKO JE!!!!

Darko
26 dana prije

Potrebno je odmah izvesti Eitanahua i Bidena pred međunarodni sud i suditi im kao ratnim zločincima za genocid nad Palestinom. Nema razlike, te svinje su jednako krive..

Max
26 dana prije

Baš sve.

FELIX
26 dana prije

BOLJE BI BILO KAD BI BAJDEN SLAOI MANJE HUMANITARNE POMOCI HAMASU, JER OKO BI BILI HAMASOVI BORCI GLADNI LAKSE BI PRISTALI NA PREDAJU A MOZDA I PUSTANJU TAOCA NA SVOBODU. TAKO SE SAMO RAT PRODUZAVA U KOME I ISRAELCI GINU. CILJ RATA JE UBIJANJE.

Zlovenac
26 dana prije

Spržiče njih Iran.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI