Bill Gates otkriva zašto ne ulaže u Bitcoin – Pogodite u što ulaže?

Bill Gates - Bitcoin
28 komentara

Izbačena početkom 2009. godine, kriptovaluta temeljena na Blockchainu sada se smatra najvećom na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji i količini podataka pohranjenih na njenom Blockchainu.

No po svemu sudeći, izgleda kako suosnivač Microsofta i milijarder Bill Gates nije obožavatelj Bitcoina.

Tijekom razgovora uživo na društvenoj mreži Clubhouse s voditeljem Andrewom Sorkinom, Gates se prozvao “Bitcoin skeptikom” i rekao kako nije uložio u kriptovalutu, jer je to loše za okoliš.

“Bitcoin koristi više električne energije po transakciji od bilo koje druge metode poznate čovječanstvu. Dakle, ne radi se o nečemu što je dobro za okoliš,” objasnio je Gates.

„Ako je riječ o zelenoj električnoj energiji koja je istiskuje druge namjene, na kraju je možda to u redu. Ne vidim ove teme kao duboko povezane, iako biste me mogli označiti kao Bitcoin skeptika; to jest, nisam odlučio ulagati novac,” rekao je.

Kupujem cjepiva protiv malarije. Kupujem cjepiva protiv ospica. Ulažem u tvrtke koje proizvode stvari. To nije ono ‘Hej, netko će ovo kupiti za više novca nego što sam ja platio.’ Ali ako ovo druge uveseljava, ja im čestitam na tome.”

Gates i njegova supruga Melinda osnovali su zakladu Bill & Melinda Gates, koja nastoji poboljšati zdravstvenu zaštitu i smanjiti ekstremno siromaštvo širom svijeta, istovremeno se boreći protiv zaraznih bolesti i financirajući programe cijepljenja.

Gates je ranije komentirao fascinaciju ostalih bogatih tehnoloških igrača Bitcoinom, rekavši da “ako imate manje novca od Elona, vjerojatno biste trebali pripaziti.”

“Elon ima tone novca i vrlo je sofisticiran, pa se ne brinem da će njegov Bitcoin nekako slučajno ići gore ili dolje”, rekao je za Bloomberg.

Bitcoin je kasno zabilježio masovni rast, dobivajući na vrijednost od 700 posto u godinu dana, prije nego što je u posljednjih nekoliko dana pao na 44.286 dolara s 58.354 dolara na vrhuncu tijekom vikenda. Prije nego što je dosegla rekordnu vrijednost, kriptovaluta je, između ostalog, uživala eksplozivan rast zbog nedavne aktivnosti Elona Muska na polju kripto-ulaganja.

Glavni proizvođač električnih automobila Tesla najavio je da je u kriptovalutu u siječnju uložio 1,5 milijardi dolara. Do ulaganja došlo nakon što je tvrtka usvojila ažuriranu politiku ulaganja koja favorizira alternativnu pričuvnu imovinu, poput digitalne imovine, zlatnih poluga i fondova, kojima se trguje na burzi.

Bill GatesBTCKriptovalute
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suzy
3 godine prije

Molim ovaj cjenjeniji portal da ovog psihopata i sotonu ne stavljate na naslovnici
On je veliki pajdo nasem velikom vodji Plenkoviću
Znamo sto radi se ostalo su varijacije na temu

RENEW
3 godine prije

Ker za morebitno katastrofo ne plača država. Tule se pa že vidi, ker drugače bi imeli še nekaj zaupanja v svoje prodajno blago. https://www.rt.com/news/516523-pfizer-covid-latin-america/
Čisto mogoče je, da pride do iztrebljenja Američanov (Kanda in ZDA) in Skandinavcev. Drugi namreč nimam nobenega zaupanja v cepivo, kot ga tudi proizvajalec nima.

Venom
3 godine prije

Sječam se,……….bilo je to davno,….prije nekoliko dana, kad su neki na ovom forumu govorili, da ovaj ” Biti-konj ” nije manipulacija i da tom samo raste vrijednost.

I Bill-i ( The piton ) Gates zna, da je to ” porez na budale”

nepoželjni
3 godine prije

“Blockchain” je mišolovka a “bitcoin” je sir u mišolovki.
Cilj nije zarada ulagača već prikupljanje njihovih podataka.
Zarada tj. uživanje u zalogaju koju miševi ostvaruju svojim kušanjem sira ima svrhu da se u tu mišolovku ulovi što više miševa (mamac)
Ovaj psihopat zna vrlo dobro čemu sve ovo služi, jer kada mišolovka bude puna jednostavno će biti potopljena. (sigurno i sam ima prste u tome)

3 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Spacevoodoo
3 godine prije

Glupost je uopće raspravljati u što Gates ulaže i naivno je misliti kako se točno zna u što, kad i koliko Gates ulaže. To vrijedi za sve koji imaju novca odnosno moći u enormnim količinama. Lako je Gatesu bilo uložiti u cijepiva kad je on odavno znao kako nam korona dolazi, a niti je ikad krio kako treba cijepiti sve ljude na zemlji. Što je sa cijepivima radio u Africi i Indiji da i ne pišem. Također, lako je Musku uložiti miljardu ipo dolara u Btc, twitnuti par twittova i pričekati nekoliko sati ili par dana i onda pokupiti vrhnje. Kod nekih tvrtki koje prodaju i otkupljuju Btc još i danas se vrti reklama kako je Tesla odnosno Musk kupiio miljardu ipo dolara Btc. I onda te ovce koje plaćaju porez u američki proračun iz kojega se subvencionira Tesla kao mahniti kupuju Btc jer je taj Btc od s njihovim… Čitaj više »

Pera Detlic
3 godine prije

Za nwo ne postoje drzave! Tako da to sto pričate o državama ne pije vode. Što se eugeničnog šupkija tiče on je patentirao digitalid2020, također i kriptovalutu koja ce radit na način da nema obračuna plaće. Dobija se task i zatim se prate mišićne grupe potrebne za obavljanje zadatka. Kako radite tako vam se kumulira valutica na vasem accountu. Da bi to bilo moguće morate biti spojeni na server u real time putem HID (Human interface device) tj. imati ćete određenu čipologiju u sebi. Ta čipologija se sastoji od nano biotehnologije i kojekakvih nano receptora i botova. Kad se ukrmači 300 giga mreža onda više nećete morati držati ni distancu od 2m kao ni socijalnu distancu jer 300 giga je valna duljina od 1 mm tako da ćete moći biti fokusirani dok se nalazite npr. u gomili. Video kamere ce postati bespotrebne jer vase oči će postati video kamere po… Čitaj više »

Pera Detlic
3 godine prije

Za redakciju: Strašno me zanima zašto se pojavljuje poruka “Awaiting for approval” umjesto “Čeka se odobrenje”. Gdje je izvor autoriteta koji daje odobrenje? U nekoj stranoj zemlji? Sumnjam da nema nitko tko bi taj tekst mogao prevesti/ izmjeniti u skripti/programu ili Vi sami nemate odobrenje? S nestrpljenjem iščekujem odgovor ili brisanje upita.

tta
3 godine prije

Bas

Ive
3 godine prije

Bill najbolje ulaganje, iskopaju rupu 6 stopa duboku i dugačku te 4 stope široku, uloži sebe unutra pa neka zatrpanu.

Boba Lazarević
3 godine prije

Znamo da ne ulaže u gospođu Gates. To znamo. Jer da ulaže, ne bi sve ovo radio.

3 godine prije zadnji put uredio Boba Lazarević
V4vendeta
3 godine prije

Sotonsko smeće

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI