Bill Gates poziva na “agresivne” poreze na ugljik kako bi “ubrzali” četvrtu industrijsku revoluciju

Bill Gates- Klimatske promjene
47 komentara

U razgovoru sa Svjetskim ekonomskim forumom u srijedu, Bill Gates je pozvao na agresivnu primjenu poreza na ugljik kako bi primorao zemlje sa srednjim dohotkom da fundamentalno promijene svoje čitave industrijske sektore.

Gates je izjavio: “Bogate zemlje moraju igrati centralnu ulogu, kako financirati RND, tako i imati politike, u nekim slučajevima porezi na ugljik će se koristiti za pokretanje potražnje za ovim čistim proizvodima.”

Onda je nastavio, „Samo ako to učinite na agresivan način, ekonomski troškovi će biti dovoljno smanjeni da se možemo obratiti svim zemljama sa srednjim dohotkom i reći ‘OK, promijenite cijelu svoju industriju cementa, promijenite cijelu svoju industriju čelika’.”

„Broj kompanija koje rade na ovim stvarima je veoma uzbudljiv“, izjavio je Gejts.

Dalje se žalio na to “Neki od njih će propasti, mnogi od njih će propasti”, ali je ustvrdio da nam je potreban samo razuman broj, nekoliko desetina njih da prođemo i to je ono što moramo ubrzati.”

Gledajte:

U svojim knjigama osnivač Svjetskog ekonomskog foruma i globalista Klaus Schwab jasno daje do znanja da će ‘Četvrta industrijska revolucija’ ili ‘Veliki reset’ dovesti do ukidanja privatne svojine.

Ta poruka je odjeknula na  službenoj web stranici WEF-a , koja kaže: „Dobro došli u 2030. godinu. Dobrodošli u moj grad – ili da kažem, „naš grad“. Ne posjedujem ništa. Ja nemam auto. Ja nemam kuću. Ne posjedujem nikakve uređaje niti odjeću.”

Očigledno vam neće biti dozvoljeno da posjedujete nijednu privatnu imovinu i jedini izlaz će vam biti da živite u stanju trajne zavisnosti od malog broja bogatih elitista koji posjeduju sve.

To se nekada zvalo feudalizam, što je oblik ropstva.

Zaista, dok tehnokrati govore Amerikancima da je budućnost bez privatnog vlasništva, sam Gates i drugi milijarderi kupuju ogromne količine poljoprivrednog zemljišta.

Gates je sada najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi, prema izvještaju Forbesa iz prošle godine.

U međuvremenu, veliki neoprani će biti gurnuti da žive u sićušnim kućama ili mahunama , sa životnim standardom dramatično sniženim u ime spašavanja planete.

 

Autor: Steve Watson
Bill GatesIndustrijaIndustrijska revolucijaUgljik
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mila
1 godina prije

Bili Gica potiče iz stare eugenetičke porodice dakle, ništa novo od ovog masovnog ubice!

Oki
1 godina prije

Treba zaustaviti hitno ovog kretena…….on nije nikakav IT znalac,…… on je jedan obicni prostak i manijak

Rudar
1 godina prije

Bravo Bile, udariti poreze a najviše vojnoj industriji, oni sa svojim proizvodima najviše proizvode taj neki ceodva, lupi ti njih da im se zavrti !
Možda ti pošalju paket babana, pa se samoubiješ na opštenarodno veselje !!

Jednostavno receno
1 godina prije

I ja sam za to, svi koji spale litar kerozina u privatne svrhe moraju paltiti 1000 posto pdv. Svi koji spale litar nafte na privatnim jahtama 1000 posto pdv. Svi koji hlade stadione 1000 posto…. Svi koji ispale granatu i dignu vojni avion ili upale tenk, ili bilo kakvu vojno vozilo zabraniti mu vojsku min, 1000g….. Soliš mi pamet s zelenom a vojske i milijarderi spržiše sve živo.

Šele
1 godina prije

Ma može se on slikat,ni on sam ne vjeruje u uspjeh svog nauma,samo baca prašinu u oči drugima i krade novce koliko god može,puno ljudi srednje bogati će pružiti žestok otpor,ako ne i svi,oni to dobro znaju,gejc bi volio da mu se snovi ostvare,ali ima on mozga,zato krade što više može dok traje ovo ludilo,i znajte ako ovom bude kraj,naći će se neka nova ludost i novi ludak gejc

Ivan BG
1 godina prije

Rade nam o glavi, sa sirokim osmehom na licu…

Max
1 godina prije

Kolac.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Evo pozivam ja njega na rucak! S zadovoljstvom bi ga “ugostio” bilo kad i bilo gdje…

dupla kamilica
1 godina prije

Revolucija naprijed a evolucija nazad, za naše dobro.

dona
1 godina prije

sve štu tražili od sotone sada će im sotona to sve naplatiti desetstruko, sačekajte i vidjet ćete ishode kako to izgleda za onoga tko s vragom tikve sadi i kako mu o glavu pucaju …neki bi rekli karma ovo što će ih zadestii je gore od karme, neka se još malo koprcaju u vlastittim bljuvotinama i mokrim snovioma, lupiti će ih šamar realnosti a najgore što im slijedi je da idu direktno u pakao…

Ivan
1 godina prije

To što on radi je poziv na nasilje.

Red Dog
1 godina prije

Pametno zbori drug Bil.
Bile, mi te volimo.

tihobl
1 godina prije

Sta kaze – ne trebaju svijetu tolike celicane i cementare, oporezujmo ih da vecina propadne i da ostane samo nekoliko nasih. Onda proglasimo da su zelena industrija, oslobodimo ih poreza i damo im drzavne subvencije.

Pa tu domacu zadacu Usrulja je vec odradila. Uvela je CO2 porez na mnoge industrije.

Johan Biguuuud
1 godina prije

A ja pozivam na agresivni otpor prema ovim filantropima i dobrotvorima.

Ico
1 godina prije

Billa Gatesa treba našopati govnima, a zatim udariti maljem u glavu, jer se radi o protuljudskom smradu!

Zorule
1 godina prije

Dobro da je Billy čovjekoljubac, što bi tek bilo da nije

Мунгос
1 godina prije

Геније. Лако је разбојнику да буде геније са оваквим идејама. Зато што разбојник има начина све те своје идеје оствари:
Ако неко неће да плаћа АГРЕСИВНИ ПОРЕЗ на карбонизацију 70 евра по кубику изашло из димњака, Бил Гејтс ће ангажовати НАТО да тог јогуна агресијом сравни са земљом.
Питам се, шта ако се узјогуни нека чланица НАТО? Ако се нађе нека толико храбра чланица НАТО која ће се узјогунити, онда лако, она ће бити процесуирана за велеиздају.
Шта каже разбојник Гејтс, узећемо 70 евра по кубику за декарбонизацију, па ћемо те слатке паре дати инвеститорима соларних електрана да изваде трошак убрзања четврте индустријске револуције.
Тако је ето математички научно доказана исплативост изградње соларних електрана.

MKD
1 godina prije

Aman bre Bile, daj odjebi vec jednom. Uzmi te hebene pare koje imas i idi letuj-zimuj, svaki dan imas razlicita mesta za posetit.

Mat
1 godina prije

Koja kolicina novcanica ce ici njemu?

goran
1 godina prije

imam prijedlog,idemo otvorit devizni račun i skupljat dobrovoljne priloge za smaknuće de billa kad skupimo dovoljno para unajmimo ruskog plaćenika da ga likvidira i platimo čovjeku pošteno

Schroder
1 godina prije

Ovaj covjek je demon kao i Klaus Schwab Kako znam njemu se vec sudi u Francuskoj On se nije pojavio na sudu ali ce morati On je taj koli se igra Boga a pravi je psihopat On zraci takvom negativnosti da ga nije dobro gledati Covjek je bio kod EPSTAINA ONOGA PEDOFILA 27 puta Sta je radio tamo ? Kako je moguce da ovaj covjek posjeduje WHO 80 posto i odreduje kada ce doci ti virusi i kako ce se lijeciti? On se previse zaigrao da hoce da nam kaze kako da se lijecimo i sta da jedemo :NADAM SE DA CE ODGOVARATI ZA SVE ZLOCINE STO JE UCINIO U SVIJETU ON I TI REPTILI SLICNI NJEMU To su demoni

ANTINAZY
1 godina prije

Sevilla bi treba nadnevnoj bazi dobiti bez poreza odjednom dva curca od magarca, jedan u rektum a drugi u labrnju

Tule
1 godina prije

Metak u celo sa ovjerom u tjeme?

alexosijek
1 godina prije

Agresivne elektrosokove kad se klapa skupi na zajedničkom sastanku…a onda motike u ruke i sljaka do kraja života na zemlji koju su pokrali/pokupovali

zimslo
1 godina prije

Ovo je Balkan. mater vam jebemm…..Nećete proći…

Rimtutituki
1 godina prije

Majku li ti jbm da mi te sresti,zaklo bi te pa na robiju ko malo dijete

Rabotnik
1 godina prije

Zašto uopće obraćati pažnju na tog lika. Pa on je 20 i nešto godina imao loš, nekreativan proizvod (windows) i tek su ga u zadnje vrijeme dotjerali u red. Započeo je lažima (slagao IBM-u da ima proizvod pa ga onda tek kupio od drugog) i nastavio s lažima. Njegov uspjeh je rezultat marketinga, marketinga, agresivne prodaje, šopanja potrošača i zakulisnih radnji s proizvođačima hardware-a.

m.ivanisevic
1 godina prije

Je li objasnio kako bi on promijenio industriju čelika i cementa? Taj dio mu malo slabije ide.

Shox
1 godina prije

Najzanimljivije u cijeloj ovoj “agendi” je to što se stvarno može desiti predviđanje da “svi nemamo ništa i budemo sretni”, ali ne pod njihovim uvjetima i kako su oni planirali…Porast kolektivne svijesti i dostizanje kritične mase onih koji su probuđeni za život u kosmičkoj svjesnosti dešava se spontano kao “božanski plan”…Ovo samozvana elita zna, zato i pokušava da putem novca/moći/kontrole zadrži čovječanstvo na niskoj energetskoj “vibri”, međutim, život u petoj dimenziji neće biti dostupan nikome ko ne bude u ljubavi/miru/nenasilju/blaženstvu sa sobom i sa drugima?!!!

Schroder
1 godina prije

Kako je moguce da ovaj demon kupi sve vladare svijeta ? Sta je rado kod EPSTAJNA na onom pedofilskom ostrvu ?

Ivan
1 godina prije

Nema dilemr i milosti, ubiti to smece ko psa..

Hrvoje
1 godina prije

Dok se utjecaj ovakvih i njemu sličnih ne eliminira nema nade niti za čovjeka niti planetu.Ovo su zločinci i psihopate a ono što govore čista laž

Mark
1 godina prije

Veli njegov prijatelj Klaus da nećemo ništa imati i bit ćemo sretni. E pa kretnenčići dajte nama podjelite svoje milijarde da budemo nesretni a vi neka budete sretni i zadovoljni kada ostanete bez svega.

pero
1 godina prije

Opet ima problema s glavoM, ali sve će to zemlja izvući iz njega, kada crkne. Dat će Bog.

komšija
1 godina prije

Zar je moguće da u celoj Americi nema nikoga da rokne ovog kretena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI