Bill Gates sudjeluje u izgradnji novog eksperimentalnog nuklearnog reaktora

Gates ulaganje u nuklearni reaktor
24 komentara

Novi eksperimentalni nuklearni reaktor gradit će se u američkoj državi Idaho, uz sudjelovanje tvrtke čiji je suosnivač milijarder Bill Gates.

Projekt, koji se procjenjuje na 170 milijuna dolara, djelomično će financirati Gatesova tvrtka za nuklearnu energiju Terra Power, dok će većina novca doći od američkog Ministarstva energetike (DoE). Pod vodstvom jedne od najvećih američkih plinskih i električnih komunalnih tvrtki, Southern Company, također će koristiti tehnologiju poslovne tvrtke koja radi na eksperimentalnim nuklearnim reaktorima.

Mali brzi reaktor u Idahu navodno je prvi te vrste koji koristi rastopljeni klorid, navodi se u Southernovoj izjavi koju citiraju američki mediji. Cilj mu je istraživanje i razvoj izvora energije bez ugljika, koji radi na višim temperaturama od tradicionalnih nuklearnih reaktora.

Predviđeno da će reaktor krenuti u rad za pet godina, navodno je usmjeren na potrošače teške industrije, a ne za proizvodnju električne energije za javnost.

Ranije ove godine, Terra Power, čiji je suosnivač Gates 2006., najavio je da će izgraditi svoju prvu nuklearnu elektranu u Wyomingu. Postrojenje, s predviđenom cijenom od milijardu dolara, imat će jedinstvenu vrstu reaktora koji koristi natrij kao izvor energije. Reaktor s natrijevim gorivom isprva je planiran za izgradnju u Pekingu, ali projekt tamo nikada nije ostvaren.

Bill Gates je dugo bio poznat kao glasni zagovornik nuklearne energije, rekavši da će njegovi reaktori sljedeće generacije naštetiti planetu mnogo manje od fosilnih goriva, koja sva sadrže ugljik. Nedavno je branio nuklearne reaktore i od alternativnih izvora energije, tvrdeći da su pouzdaniji, jer “proizvode struju čak i kada vjetar ne puše i sunce ne sja”.

Bill GateseksperimentNuklearni reaktor
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
°_°
2 godine prije

Nakon big reseta zaposliti Gatesa u reaktor da sjekirom cijepa atome.
Skupa sa ostatkom svjetske cjepiteljske ekološke filantropije…

Mahatma
2 godine prije

Ajde neka i on kaže jednom nešto pametno.

nekoime
2 godine prije

Ako će reaktor raditi kao Windowsi…spašavaj se tko može.

Tupko Glupko
2 godine prije

Gdje taj krene, uslijedi jad, bijeda, siromaštvo, otkazi, strahovi, prisilna cijepljenja, oduzimanje ljudskih sloboda, kontrola..

Evo ga prije tri tjedna na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama Cop26:

https://novac.jutarnji.hr/novac/next/bill-gates-i-glavne-europske-institucije-sklopili-klimatsko-partnerstvo-vrijedno-stotine-milijuna-eura-15116037

Klimatsko partnerstvo vrijedno nekoliko stotina milijuna eura – potpisnici predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, osnivač mreže Breakthrough Energy Bill Gates i predsjednik Europske investicijske banke Werner Hoyer.

Paralelno sa Covidom, sada slijedi forsiranje klimatskih promjena, tj. uvođenje karbonske valute i sličnih gadarija koji su odavno zacrtali na svojim (polu)tajnim sastancima.
Uzdići će EU na novu razinu tiranije i policijske države.

Poznavalac prilika
2 godine prije

Jebote, ima’l nešto u što se ovaj genije ne razumije?

Emiliano Zapata
2 godine prije

Ovaj ko da nije cuo za lego kocke,samo se igra da nam zamraci sunce, pa se igra virusima, pa bockama, sad nuklearnom energijom…
Di je 007 da ga zaustavi???

Ana
2 godine prije

Za svaki slucaj… ono sto prezivi njegove otrove, samo dokrajci atomska energija.

ledeno doba
2 godine prije

ljudi trebaju znati jednu stvar: kada bi postojala mgućnost da gates i ostali sotonistički psihopati, se 100 % mogu zaštititi i da 100% oni ostanu živi i da prežive–vjerujte mi, oni bi odmah sutra digli sve nuklerane centrale u zrak i ispalili cijelo nuklearno oružje i pobili sve ljude na svijetu i uništili cijelu planetu u to možete biti sigurni… jer, kako sam više puta rekao, njihova opsesivna mržnja prema čovjeku uopće, nadilazi sve racionalne razloge; ono kapitalistička gramzivost, želja za kontrolom itd…. i postoji samo još jedan stvarni razlog za ono što čine: oni su fanatični religijski fundamentalisti sotonizma i pošto je sve što je prirodno na zemlji,od biljaka svih životinja do čovjeka- božja kreacija–zato oni to hoće uništiti, da bi zadovoljili svog boga-Lucifera, koji je destruktor, uništavač. koji nikada ništa nije stvorio, niti može išta stvoriti…to je njegov hendikep i komplex. Zato je sada njihova opsesivna želja da… Čitaj više »

Max
2 godine prije

On se ponaša kao bog.

Filozof 🙂
2 godine prije

Ovaj je turbo stručan !
Windows
Virusi
Cjepivo
Nuklearna fizika
Sta je slijedeće ?

Malomorgen
2 godine prije

…premalo podataka u clanku….šteta

jezgra
2 godine prije

Neka mi se Billy javi kada napravi milijarde nuklearnih nanoreaktora injektiranih booster hiperdozom cjepiva hiv-a.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI