Bivši Trumpov savjetnik kaže da bi POTUS mogao upotrijebiti vojsku kako bi prisilio na ponovno glasovanje u nekim ključnim državama

Michael Flynn
36 komentara

Otkako je primio pomilovanje od predsjednika Donalda Trumpa, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Flynn više je puta osudio način na koji su se održali predsjednički izbori u ovoj godini, ponavljajući optužbe za prijevaru birača koje su neki iznijeli u GOP-u, kao i POTUS-u tijekom posljednjih mjesec dana.

Bivši savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost, general Michael Flynn sugerirao je u intervjuu za Newsmax da bi Donald Trump mogao iskoristiti svoje ovlasti za pozivanje na vojno stanje i upotrebu vojske zemlje, kako bi natjerao nekoliko država s bojnog polja na provođenje ponovno glasovanje. Tvrdio je da bi takav potez mogao biti potreban kako bi SAD mogle krenuti naprijed nakon ovakvih “nezadovoljavajućih” izbora.

“Ne postoji način na kojem ćemo moći ići naprijed kao nacija… U kritičnim državama, ako bi Trump to želio, mogao bi aktivirati vojsku u svakoj od spornih država, nakon čega bi se u tim državama mogli održati novi izbori”, izjavio je Flynn.

Bivši Trumpov savjetnik napomenuo je da aktiviranje vojske, kao u slučaju ratnog stanja, ne bi bilo “bez presedana,” podsjetivši da je u prošlosti ono bilo uvedeno 64 puta, u raznim prigodama: od potresa i požara do velikih građanskih nemira. Međutim, niti u jednoj od ovih prilika nije se koristilo vojno stanje ili vojska za iznuđivanje ponovljenih izbora. Uz to, pravnici još uvijek raspravljaju je li uopće moguće ponavljanje glasovanja za predsjedničke izbore, s obzirom na nepostojanje presedana za takav postupak u američkoj povijesti.

Osim korištenja vojnog stanja pripravnosti, Flynn je snažno predložio da Trump iskoristi svoje ovlasti kako bi zaplijenio sve glasačke strojeve iz kritičnih država, pozivajući se na propust koji je Michigan GOP pronašao u opremi za glasovanje Dominiona, odnosno Dominion Voting Systemsa. General je natuknuo da su ti strojevi korišteni za namještanje izbora protiv Trumpa i otišao je toliko daleko da je tvrdio, iako bez ikakvih dokaza, da su strane sile, poput Kine, Rusije, Irana i Venezuele, mogle biti uključene u osmišljavanje tih sustava, iako su oni zapravo osmišljeni u SAD-u.

Ovo nije prvi put da Flynn iznosi tvrdnje o prijevari birača u vezi s američkim predsjedničkim izboroma održanim 2020. godine, otkako ga je Donald Trump pomilovao 25. studenog. Predsjedničko pomilovanje okončalo je dugogodišnju parnicu protiv njega, koja je pokrenuta zbog navodnog laganja FBI-u, u vezi s Flynnovim kontaktima s ruskim veleposlanikom u SAD-u 2016. godine, uoči Trumpove inauguracije. Unatoč tome što se u početku izjasnio krivim za optužbe, Flynn je promijenio mišljenje i retoriku u siječnju 2020. Otada je inzistirao da je bio podložan “vladinoj lošoj vjeri” i “osvetoljubivosti” te je tvrdio da ga je FBI prevario i naveo na izjavljivanje lažnih tvrdnji, nakon čega se izjasnio da nije kriv za “svjesno ili namjerno,” pogrešno navođenje istražitelja.

Američki izbori 2020Donald TrumpMichael Flynn
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

Više se ne zna ko je tamo koliko bitan i u stanju da pokrene neke stvari. Ovo zaistamože da bude priprema za Trampovu upotrebu vojske u organizovanju ponovnog glasanja. Šta bi se tada dogodilo?

Demokrate bi bez ikakve sumnje bojkotovale te izbore. “Oni su pobedili” i nikakva nova provera im ne pada na pamet posebno u jer “su pobedili” na prevaru. To je nešto što se ne može prevazići nikakvim normalnim pravnim ili bilo kojim drugim sretstvom – bar mi imamo iskustva sa obojenim revolucijama.

Da zamislimo scenario da Demokrate ipak pristanu na izbore. Oni bi se sprovodili pod kontrolom vojske. Koja je pod komandom Trampa – reče li neko Afrika :))))))))))))))))))

Ico
3 godine prije

JFK je svojedobno kazao JBT da se ne mora bojati Talijana, jer su Talijani, iako vojno-tehnički nadmoćniji od SFRJ, kao borci najobičniji seronje!

Puž
3 godine prije

Fakat trebaš imati dobro isprani mozak i biti ukorijenjen u strahu da vjeruješ da su izbori “demokratski”. Pogotovo amerićki. A kak treaš bit glup da gutaš izjave “bivših savjetnika” i “vanjskih eksperata” kao da su išta drugo osim mass-medijske patke i projekcije.

Herc
3 godine prije

Rasplet situacije je 6.januara,nakon rasprave u kongresu i iznošenje dokaza ,slijede hapšenja na hiljade
urotnika ,a Trump će nas kao ponovo izabrani predsjednik USA zabavljati još 4 godine.

Laki
3 godine prije

Ovaj general je kao onaj što je brojao glasove vojnika u Arizoni pa kad je ishod bio 80% vojnika da je glasalo za Bidena je izjavio da je to njemu sumnjivo jer je mislio da vojska voli Trumpa i da je to krađa!

Max
3 godine prije

Jasno je da nije ništa jasno.

Silva
3 godine prije

I dobro, hoće li biti išta od toga?? Nije li sada sve propalo za Trampa, na žalost???

KISIK
3 godine prije

Glasanje cijepljenje i
bonovi za hranu..sve na jednom mjestu..
Šparaju i ameri uskoro
3u1 pa,
U3 za Jumu

mQstar
3 godine prije

Ne bih se sekiro Biden / Trump.

Ova trenutačna simulacija unutar kvantnih polja iskristalizirat će jasnoću…

https://twitter.com/feathers711/status/1340330577308860419?s=19

Walldorf
3 godine prije

Oglasiću se još jednom,nevezano sa iskazom Generala Flina.G.Džozef Bajden neće biti novi Predsednik USA.Iz prostog razloga.Razlog je jednostavan.G.Bajden nije legalno izabran da bi mogao obavljati pomenutu dužnost.Nevažno je to, da već ceo svet pravi viceve na tu temu,te da je svima jasno da traje nešto što u istoriji USA nije zabeleženo.Važno je i odlučujuće to, da je sve vezano za državni udar u režiji Demokratske stranke kao izvodjača,u posedu snaga formiranih davno.Odmah nakon završetka gradjanskog rata,sredinom 19.veka.Te su snage formirane sa tek nekoliko dužnosti.Jedna od ključnih je zaštita Ustava USA.Svim sredstvima.Naglašavam,svim sredstvima.Ta sredstva su snagama zaštitnicama Ustava USA data iz jednostavnog razloga.Nikome i nikada neće biti omogućeno grubo kršenje Ustava USA,jer bi time egzistencija USA,kao respektabilnog državnog aparata,bila iz temelja podrivena,bez mogućnosti popravke.S’toga,cela situacija u toj zemlji,koja se čini komplikovanom,u osnovi je jako jednostavna.Učinjene su neoprostive stvari.Za te stvari,prema odgovornima milosti neće biti.A i ne treba je biti,nadam se da… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Pogledat sta kazu Matt Gaetz i Sebastian Gorka

LIVE: Turning Point USA (day 1) https://youtu.be/C2vxbx4qeyg

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI