Black Lives Matter napada restoran zbog incidenta sa primjenom propusnice za vakcinu u New Yorku

Black Lives Matter napali hostesu u restoranu zbog vakcine
18 komentara

Nakon što su tri Teksašanke uhapšene zbog napada na hostesu restorana „Carmine’s“ koja je primijenila pravila o vakcinama u New Yorku, Black Lives Matter je napao restoran i prozvao vladu zbog „rasističkog“ uticaja politike.

Aktivisti Black Lives Matter for greater New York u ponedjeljak uveče upali su u italijanski restoran na Upper West Sideu, suočivši se i sa osobljem i sa gostima i nazvavši Carmine’s „rasističkim“ i „fašističkim“ zbog prošlonedjeljnog incidenta.

„Optužujem Carmine’s da pokušava da prikrije postupke svojih zaposlenih koristeći pasoš za vakcinaciju kao izgovor“, rekao je lider BLM NY Hok Newsome, koji je predvodio protest.

New York je bio prva jurisdikcija u SAD koja je zahtjevala dokaz o vakcinaciji za ulazak u restorane i druga mjesta. Politika je stupila na snagu 13. septembra. Samo tri dana kasnije, njujorška policija je uhapsila Sally Rechelle Lewis, Kaeitu Nkeenge Rankin i Tyonnie Keshay Rankin, te ih optužila za napad i kriminalne radnje nakon što se pojavio video snimak napada na hostesu u Carmine’s. Puštene su bez kaucije.

Tri žene, stanovnice Houstona i njegovog predgrađa Humble, prvobitno su opisane samo kao „Teksašanke“, što je izazvalo izlivanje mrežnog vitriola, obično rezervisanog za republikance. Međutim, u trenutku kada se utvrdilo da su crne, priča se promijenila.

Rankin advokat je rekao za New York Times da je fizički napad uslijedio nakon što je hostesa nazvala grupu pogrdnim rasnim izrazom – što je Newsome uzeo zdravo za gotovo.

Vlasnik Carmine’s, Jeffrey Bank, međutim, nazvao je tu izjavu „lažnom“, a napad na njegove zaposlene „potpuno ničim izazvanim“. Kao odgovor na BLM protest Bank je u utorak novinarima objavio nadzorne snimke incidenta.

„Žene ni u jednom trenutku nisu pomenule da je neko od hostesa ikada napravio rasnu kritiku. Niti su žene to rekle policajcima koji su ih uhapsili. Niti je neko čuo takvu klevetu”, rekao je Bank za New York Post. „To je zato što ni jedna od naših hostesa – koje su sve obojene kože – nikada nije izgovorila takvu lakrdiju.”

 

Zaposleni koji su nasilno napadnuti bili su crnci, latinoamerikanci i azijoamerikanci, rekao je on. Snimke takođe pokazuju da je trima teksašankama bilo dozvoljeno da uđu nakon što su pokazale svoje papire o vakcinaciji, ali su postale nasilne nakon što je hostesa odbila jednog od muškaraca koji je želio da im se pridruži, a koji nije imao važeću propusnicu.

Dok je Hawk Newsome svoj bijes usredsredio na Carmine’s, njegova supruga i kolega čelnik u BLM Chivona ciljala je samu politiku pasoša vakcinacije.

„Opominjemo ovaj grad da vaša naredba neće biti još jedna rasistička praksa društvene distance. Crnci neće stajati po strani ili ćete vidjeti još jedan ustanak. I to nije prijetnja; to je obećanje“, rekla je Chivona Newsome. “Pasoš za vakcinaciju nije besplatan pasoš rasizma.”

Tvrdeći da je 72 % crnaca u New Yorku, starosti od 18 do 44 godine, nevakcinisano, Chivona Newsome je upitala „šta će spriječiti Gestapo, mislim na njujoršku policiju, da pokupi crnce, da ih otme iz voza, iz autobusa?”

Suosnivačica Black Women’s March (Marš crnih žena), Kimberli Bernard, rekla je da je protest „uputio obavještenje gradonačelniku, guverneru, restoranskoj industriji da vam nećemo dozvoliti da koristite ovu pandemiju, kartice za vakcinaciju i maske kao još jedan razlog da budu rasisti, da nas strpaju u zatvor.”

U vrijeme objavljivanja mjere, početkom avgusta, kritičari su ukazali na relativno nisku stopu vakcinacije među Afroamerikancima i rekli da će ta politika imati različit uticaj, što odgovara udžbeničkoj definiciji rasizma koju sudovi često koriste.

Međutim, gradonačelnik demokrata Bill De Blasio ignorisao je kritičare. Na pitanje o tome, Bijela kuća je rekla da bi gradovi i države “trebalo da budu u stanju da preduzmu korake kako bi podstakli više ljudi na vakcinaciju”.

Black Lives Matternew yorkvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Nije ništa novo da se veštački stvaraju razlozi za bunt kako bi se ostvarili određeni ciljevi. Ali ovo je nekoliko nivoa iznad svega viđenog do sada, svako od nas ima bar po nekoliko razloga za bunt.

Meni je najinteresantnije kako uspevaju da balansiraju u dizanju pritiska a da ne izazovu eksploziju – ali kad pukne… je li neko pominjao depopulaciju?

Šele
2 godine prije

kritičari su ukazali na relativno nisku stopu vakcinacije među Afroamerikancima, Relativno niska stopa vakcinacije je u čitavoj USA, molio bi logično da provjeri, neko nezavisno istraživanje u Americi je pokazalo da je stopa vakcinacije oko 32%,ovi mms procenti su lažni

Žvuž
2 godine prije

Je li moguće da se čudovište (BLM) otelo kontroli tate Sorosa i ekipe i da sada predstavljaju problem? Nije baš realno, ali opet ne bi bilo prvi puta da se takvo što dogodi, čak štoviše to je pravilo kad kreiraš čudovište.

Max
2 godine prije

Neka neke koristi od njih

Hmmm da
2 godine prije

Neka neka, čađavi su ih i doveli na vlast. Sad neka uživaju u njihovom moralu, kulturi i osjećaju za pravdu. Svaka čast Japancima, dođi im kao turist i hvala, doviđenja. Nikakva multi-kulti preseravanja jer to jednostavno NE IDE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI