Čelni Demokrati optužili Trumpa zbog navodne ”zlouporabe moći” oko pomilovanja Flynna

Michael Flynn
9 komentara

Američki predsjednik Donald Trump objavio je 25. studenoga da je pomilovao generala Michaela Flynna, svog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, koji je optužen za lažne iskaze FBI-u o sadržaju njegovih razgovora s tadašnjim ruskim veleposlanikom koji je bio u SAD-u još 2016. godine.

Trumpovu odluku o pomilovanju svog bivšeg savjetnika Michaela Flynna predsjednik “Obavještajne službe” Adam Schiff, demokratski kongresmen iz Kalifornije, koji je početkom ove godine odigrao ključnu ulogu u istrazi opoziva protiv predsjednika, nazvao je “zlouporabom moći.”

“Donald Trump zloupotrijebio je moć pomilovanja kako bi nagradio svoje prijatelje i političke saveznike i kako bi zaštitio one koji lažu da bi ga prikrili. Ovaj put, Trump je još jednom zloupotrijebio moć pomilovanja kako bi nagradio Michaela Flynna, koji je prikazao lojalnost Trumpu umjesto da je prikazao lojalnosti svojoj zemlji,“ rekao je Schiff u izjavi, koja je ubrzo uslijedila nakon najave.

Prema njemu, kojeg je predsjednik više puta prozvao “Promjenjivi Schiff,” najavljeni potez nije “izbrisao tu istinu, bez obzira na to što Trump i njegovi saveznici sada pokušavaju sugerirati drugačije.”

Schiff je primijetio da se Flynn “dva puta” izjasnio krivim za laži koje je izrekao FBI-u o prirodi njegove komunikacije s ruskim veleposlanikom u SAD-u Sergejem Kisljakom, tijekom prijelaznog razdoblja 2016. godine.

No, prema drugom čelnom Demokratu, predstavniku New Yorka Jerryju Nadleru, koji je također odigrao vitalnu ulogu u istrazi opoziva protiv POTUS-a, pomilovanje je i dalje bilo “nezasluženo, neprincipijelno i još jedna mrlja na naslijeđe predsjednika Trumpa, koje se sve brže smanjuje.”

“Važno je razgovarati o tome zašto je predsjednik pomilovao Flynna. Predsjednik Trump izmijenio je ovo pomilovanje kako bi potaknuo Flynna na odustajanje od svog obećanja da će surađivati sa saveznim istražiteljima; suradnje koja je mogla razotkriti predsjednikove vlastite nepravde. To je uspjelo,“ tvrdi  Nadler, koji predsjeda pravosudnim odborima. “Flynn je raskinuo dogovor, odustao od molbe, primio potporu državnog odvjetnika zbog prigovora karijernih tužitelja i sada je osigurao pomilovanje od predsjednika Sjedinjenih Država.”

Nadler je također Trumpove postupke nazvao “zlouporabom moći.” Izjavio je da se tako “u osnovi podriva vladavina prava,” pozivajući se na POTUS-ovo ranije pomilovanje bivšeg savjetnika za kampanju Rogera Stonea, koji je optužen za izricanje laži Kongresu kao i na petljanje u odnosu na istražni postupak u vezi s posebnim savjetnikom Robertom Muellerom.

Muellerova istraga neuspješno je pokušala dokazati navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine, no Stone i Trump su Muellerov postupak osudili kao politički motiviran.

Slučaj Flynn

Optužbe protiv Flynna također su bile dio šire istrage o navodnom dogovoru između Trumpove kampanje i Kremlja, koji se navodno dogodio još 2016. U veljači 2020. Flynn je priznao da je lagao FBI-u, u siječnju 2017., o sadržaju razgovora, kojeg je vodio s Kisljakom prije Trumpove inauguracije. Pristao je surađivati s Muellerovom istragom, koja na kraju nije uspjela dokazati da postoji bilo kakva zavjera između kampanje Donalda Trumpa iz 2016. i ruskih dužnosnika.

U siječnju 2020. Flynn je povukao izjavu o krivnji, tvrdeći da su mu tijekom dogovora kršena ustavna prava, budući da je američka vlada navodno djelovala u lošoj namjeri kako bi prekršila dogovor.

Ove godine Ministarstvo pravosuđa, na čelu s državnim odvjetnikom Williamom Barrom, ubrzalo je s odbacivanjem slučaja protiv Trumpovog bivšeg savjetnika, rekavši da FBI-evo ispitivanje Flynna nije “provedeno s legitimnom istražnom osnovom,” isto tako rekavši da njegovi odgovori nisu relevantni za bilo koju sankciju, “čak i ako su neistiniti.” Međutim, pokušaj zaustavljanja slučaja od strane Ministarstva zaustavio je američki sudac Emmet Sullivan, koji je nadzirao kazneni progon protiv odlikovanog vojnog generala.

Donald TrumpMichael Flynnpomilovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xda
3 godine prije

Trump je nakon mjesec dana postao dio mocvare.
Njega ce svijet pamtiti kao Mr. Sankcije & Tarife

3 godine prije zadnji put uredio xda
Protestant
3 godine prije

Demokradli su uvjek zlo.

Istražuj
3 godine prije

Desava se nesto izuzetno neobicno u SAD…

Naime, sinoc Trump izbacio iz Defense Policy Board (drzavno savjetodavno tielo za RATOVE i PLJACKU) – osvjedocene ratne zlocince i globalisticke krvoloke tj “dugogodisnje eksperte americke politike” a izmedju ostalih i ove:

  • Madeleine Albright,
  • Henry Kissinger,
  • Jane Harman
  • Eric Cantor

https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/trump-admin-removes-globalists-warhawks-defense-policy-board-dopey-madeleine-albright/

Naravno cionisticko i zlocinacko smece zvano CNN…objavio da je “Trumpova administracija izbacila eksperte“…
hehe… Cionisticke “eksperte” za ZLOCIN.

Koje su to gnjide ljudske – pa za ne povjerovati… Samo se pitam koliko neko mora biti bas idiot da gleda i “informise se” sa ovog smeca ili one njegove podruznice za Balkan N1…?
https://edition.cnn.com/2020/11/26/politics/trump-administration-defense-policy-board/index.html

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Max
3 godine prije

To je bilo za očekivati.

ZAGREPCANKA
3 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI