Četiri dana nakon izbora u Americi još se ne zna pobjednik – sada kažu da nećemo znati još tjednima!

Americki izbori
42 komentara

Četiri dana nakon izbora u Americi, još se ne zna koja stranka je preuzela većinu ni u gornjem ni u donjem domu kongresa. Sada službanici tvrde da će proći još nekoliko tjedana (!) prije nego se saznaju rezultati. Čak ni mala država New Hampshire koja ima manje od 1 miliona glasača, još uvijek nije prebrojila glasove! Američka demokracija pretvara se u parodiju.

Nakon što su na prošlim predsjedničkim izborima poštanski glasovi izazvali brojne skandale, oni se i dalje koriste kao dio izbornog sustava, iako više nema pandemije koja je bila glavni razlog za glasanje poštom. Spomenimo samo jedan primjer, kada je 3 dana nakon izbora u jednom poštanskom uredu pronađeno nekoliko vreća sa 25.000 poštanskih glasova, od kojih su svi do jednog bili za Joea Bidena, i to je, zamislite slučajnosti, bilo taman dovoljno da preokrene rezultat u tom okrugu.

Još veću sumnju na izbore baca činjenica da se ovakvi problemi sa brojanjem, kao i misteriozni kvarovi na printerima i glasačkim mašinama, pojavljuju uglavnom u državama pod kontrolom Demokratske stranke, dok je 7 – milijunska Florida još prvoga dana objavila svoje rezultate. U doba digitalizacije i informatizacije, čekati na rezultate izbora tjednima čini se kao totalna ludost koja ne bi prošla čak niti na Balkanu.

Kako javlja Fox News, još uvijek nije potpuno jasno koja je stranka osvojila kontrolu u Zastupničkom domu tri dana nakon međuizbora 8. studenog, a možda će proći i tjedni da se to sa sigurnošću sazna.

Republikanci u Zastupničkom domu nastavljaju djelovati pod pretpostavkom da su osvojili većinu. No ta će većina vjerojatno biti tanka, a sporo prebrojavanje glasova u Kaliforniji, Arizoni, Coloradu i Oregonu onemogućuje sa sigurnošću objaviti bilo kakav rezultat.

Prema Fox News Decision Desku, republikanci su u petak ujutro osigurali 211 mjesta u Zastupničkom domu, sedam manje od 218 koliko im je potrebno za većinu. Republikanci trenutno vode u dovoljno utrka za Zastupnički dom da postignu taj cilj.

Najveći čimbenik koji stoji na putu do jasnog rezultata je sporo brojanje u Kaliforniji, gdje više od desetak House utrka tek treba biti raspisano. Konačni rezultati u Kaliforniji mogli bi odlučiti da li republikanska stranka preuzima vlast u Zastupničkom domu – republikanci imaju tijesnu prednost u nekoliko od tih utrka, ali mnogi od njih još uvijek su tablično prikazali manje od pola glasova koji su pristigli.

Prema prebrojavanju koje je objavljeno kasno u četvrtak, više od 4,8 milijuna glasačkih listića tek treba biti obrađeno. Kalifornijska državna tajnica Shirley Weber kaže da bi još mogli proći tjedni prije nego postane jasno tko pobjeđuje u ovim utrkama.

“Okruzima su obično potrebni tjedni da obrade i prebroje sve glasačke listiće”, kaže Weberov ured na svojoj web stranici. “Izborni dužnosnici imaju otprilike mjesec dana da dovrše svoj opsežni rad na zbrojenju, reviziji i ovjeri (poznat kao službena kampanja).”

Prema kalifornijskom zakonu, glasački listići koji se šalju poštom moraju biti označeni poštanskim žigom na dan izbora ili prije njega, ali ih i dalje mogu primiti okružni izborni dužnosnici do sedam dana nakon izbora i još uvijek se mogu prebrojati.

Državni zakon Kalifornije kaže da izborni dužnosnici moraju izvijestiti svoje konačne rezultate Weberu do 9. prosinca.

U Arizoni još uvijek postoje dvije utrke za Dom koje tek treba raspisati, a u jednoj od njih vodi republikanac. Međutim, baš kao i Kalifornija, Arizona ima još mnogo glasova za prebrojavanje.

Prema riječima državne tajnice Arizone Katie Hobbs, koja se natječe za guvernericu, više od 2 milijuna glasačkih listića do sada je uvršteno u tablicu, ali ih je ostalo više od 500.000.

“Izbori ne završavaju na dan izbora”, stoji na Hobbovoj web stranici. “Potrebno je vrijeme da se osigura da su svi kvalificirani glasovi prebrojani.”

U Coloradu, rezultati u dvije utrke za Zastupnički dom još nisu jasni, uključujući tijesnu utrku republikanske predsjednice Lauren Boebert protiv demokratskog protukandidata Adama Frischa. Od petka ujutro, Boebert je porastao za nešto više od 1000 glasova.

Prema državnoj tajnici Kolorada Jeni Griswold, svaki okrug u državi je još uvijek u fazi postizbornog izvješćivanja o izborima od petka ujutro, a nijedan nije dovršio konačno prebrojavanje glasačkih listića. Možda će proći još nekoliko dana prije nego što se konačni rezultati mogu vidjeti u ovoj državi.

Konačno, u Oregonu, sudbina dvaju bliskih utrka za Zastupnički dom ostaje nejasna, djelomično zato što će ta država nastaviti brojati glasačke listiće putem pošte do 15. studenoga. Prema zakonu te države, birači mogu podnijeti pritužbe na navodna kršenja izbornog zakona do studenog 21., a zadnji dan za rješavanje svih izazova glasačkih listića je 29. studenog.

Osim ove četiri države, nekoliko drugih bliskih utrka za Zastupnički dom odgađa se iz različitih razloga, uključujući čekanje na glasanje poštom i prebrojavanje glasova u odsutnosti.

DemokratiIzborirepublikanciSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Otpornik
1 godina prije

Pa to je u najdemokratskijoj zemlji svijeta normalno. Tamo se glasovi broje po mjesec dana.

Kornel
1 godina prije

Nejasno mi je zašto se toliko publiciteta daje američkim izborima kad je to magija.
Svijet se nije pomakao od primitivnih običaja kao kad bi seljani mislili kako će seoski vrač primjenom svojih magijskih moći uspjeti izliječiti mladu djevojku od psihičkih problema i koja uvečer ulazi, a ujutro izlazi iz vračevog boravka. Poslije noći i noći vračeve magije seljani se počinju pitati kakva je to magija koju vrač koristi. Premda svi znaju koju magiju vrač koristi, seljani se ipak podjele na one koji su za magiju koju vrač koristi i one koji su protiv. Uglavnom nitko nema niśta protiv vrača jer svi doprinose vraćevom materijalnom životu i donose mu sve najbolje od onoga što imaju.
Na kraju se javi i sam vrač koji kaže vidite kako se djevojci stanje popravilo i sad vam je jasno kako moja magija nema alternative 🙂

Adriana
1 godina prije

Vive la demoncratie!

hiber
1 godina prije

Pa zna se tko je pobjednik, jer je jedini gubitnik Trump. I Putin naravno. To su personalni izbori za svaki mandat, tako da svako pitanje ima svoju većinu ili manjinu. Za amatere Republikanci ce imati 2-3 mandata vise u Kongresu, a Demokrati ce možda ojačati u Senatu za jedan mandat. Za dvije godine vjerojatno ce DeSantis preuzeti ili neki mlađi Demokrat.

Jednostavno receno
1 godina prije

I onda se bosni rugaju kako broji mjesecima.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

“Nije bitno tko glasa, nego tko broji” dobro je rekao Staljin!

Rimtutituki
1 godina prije

Da je bilo koja druga zemlja zabranila osce prromatrace,bili bi ponisteni.usa u 15 drzava totalna zabrana a u ostalim 57posmatraca,umjesto 1500 i osce se ografio” ne mozemo nista sa tako malim brojem podataka,reci” salki nekom drugom promatrace😂

imee
1 godina prije

svaka zemlja ima svoj apis

Throne
1 godina prije

Komedija od demokracije, pono se sprema kradja glasova. Usa – luconosa demokracije, slobode, prava i slobodnog gospodarstva koja postoji samo na papiru, jer znamo sta papir moze da podnese, laz na kvadrat jednako saradama (vizualnoj iluzijskoj prevari) potemkinovim selima u rusiji za vrijeme katarine velike.

anik bučko
1 godina prije

nije to parodija. To samo kaže, da glasači ništa ne biraju. U pozadini se oni dogovaraju ko če i ko neče…

Lucija, prva
1 godina prije

“„The Washington Post“, …pozivajući se na izvore iz Kongresa… predstavnici Republikanske partije su u Kongresu već pokrenuli pitanje pomoći Ukrajini. Međutim, neki republikanci su pozvali na potpuni prekid podrške, dok su drugi predložili da se ona smanji.

Privremeni račun o potrošnji će verovatno zadržati oko 1,5 milijardi dolara mesečno pomoći Ukrajini do proleća, nakon čega bi razgovori mogli da počnu.”

Navodno je 50 milijardi američke pomoći otišlo na – kupovinu nekretnina u Švicarskoj…? 😮
🙂Pa, zašto ne? S obzirom na one Afgan papers, i tko je tamo zaradio…

tihobl
1 godina prije

CIK treba narediti ponovno brojanje glasova kao u BiH.

1 godina prije

Prebrojavanje glasova za vrijeme Lincolna,u sred gradjanskog rata,trajalo je nekoliko dana..ovo je sve sprdnja na račun običnog čovjeka,samo se pakira u neki celofan ozbiljnosti preko medija..koje pizdarije..hvala.

Lucija, prva
1 godina prije

“…Računajući Kellyjev rezultat (Arizona, op.a), demokrati i republikanci trebali bi imati po 49 mjesta u Senatu. Rezultat tijesnih utrka u Nevadi i Georgii odredit će kontrolu nad gornjim domom Kongresa.

U Nevadi, sadašnja demokratska senatorica Catherine Cortez Masto približila se na oko 800 glasova republikanskom kandidatu, državnom tužitelju Adamu Laxaltu. Ishod u Georgii neće se znati još tjednima jer će se sadašnji demokratski senator Raphael Warnock sučeliti s republikancem Herschelom Walkerom u drugom krugu izbora 6. prosinca.”

‘Alo…? 😮😯🤮

eks
1 godina prije

Obrnuto je. Nije dozvoljeno lopovima da ukradu glasove, iako je MI6 dugo pripremala kradju u korist antidodik korumpiranih kvislinga.

Ranko
1 godina prije

Predstava za ometene u razvoju.

držnedaj
1 godina prije

sa matrixa: “Rupert Murdoch jedan je od najmoćnijih ljudi na svijetu. Najprije u Australiji, potom u Ujedinjenom Kraljevstvu i konačno u SAD-u, izdavač je bio neka vrsta tvorca kraljeva. Čak bi se i Donald Trump teško uselio u Bijelu kuću bez Murdocha; a nakon toga, Fox News postao je njegovo propagandno mjesto, a slavni voditelji poput Seana Hannityja postali su njegovi neformalni savjetnici. Ali sada je blagoslov kuće između Trumpa i Murdocha kriv. Izdavač osobno nikada nije volio nekretninskog tajkuna – privatno ga je navodno nazivao “idiotom” – ali ga je uvijek podržavao iz financijskih i ideoloških razloga. Srednji izbori su to promijenili. Trump Murdochu očito više nije adut, već teret. Medijski tajkun Rupert Murdoch i njegova dva sina Lachlan i James. ključni kamen spoticanja Tiskani mediji u Murdochovom carstvu odavno su se distancirali od Trumpa. I tabloid “New York Post” i otmjeni “Wall Street Journal” dugo su bili kritični… Čitaj više »

Radar
1 godina prije

Ovakav oblik glasanja tj. demokracija gubi svaki smisao. Način, oblik glasanja, direknog biranja u današnje vrijeme mora biti javan i transparentan. Izborne “mašine”, prijava nekim od IDa, bankovna kartica, osobna itd. obaviti proceduru izbora, “klik na prihvati” i istog trena je tvoj izbor na serveru i također dostupan svima na uvid, ime, prezime i za koga je tvoj izbor. Zašto bi to bio tajni podatak, pa to su ljudi koji će odlučivati o društvu i državi ako prođu na izborima, to nikako ne bi smjelo biti u domeni neke privatnosti, tu privatnosti nije mjesto, pa nije to šekret da nas se ne gleda dok, jelte, seremo. Ako to nije i ne može biti demokracija onda se moramo, sa naglasak na MORAMO vratiti u doba kada za vlast i dominaciju u državi i društvu borilo sabljom, bodežom i kuburom, pa tko nije dobar, smakni ga i preuzmi njegovo mjesto, ako ne… Čitaj više »

Mel Gipson
1 godina prije

Sramota!

Samuraj
1 godina prije

Trump je poslovan čovjek, ono što kaže to i izvrši, u biznisu samo tako i možeš opstati, zato ga nacija voli i želi, sa njim točno zna što dobija. Što ga hvalim kad je čovjek u prošlosti bankrotirao? Bankrotirao je tri puta i svaki put je se vratio i danas je milijunaš. Voljeli ga ili ne – to nešto govori. Što ponuditi čovjeku koji ima sve? I zato je vrlo lako povjerovati u njegov patriotizam i prvi slogan koji je bio genijalan – učinimo Ameriku sjajnom ponovno. Pogledajte statistike i sve će Vam biti jasno. Da sutra izmisli lijek protiv raka mediji će ga i dalje pljuvati. Prozreo ih je, zna tko su i što su, tko ih plaća i zato ga ne vole, a nacija to vidi. Sjećate se svjetske nuklearne raketne krize sa Kim Jong Unom čelnikom Sjeverne Koreje? Sjećate se tko je išao “smirivati” tog malog? Trump… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Od 435 mjesta u Zastupničkom domu Republikanci imaju 211, a Demokrati 199, dok se “još nije prebrojalo” 25 mjesta. I taj rezultat stoji danima!
218 treba za prevlast.

Isto i za Senat – Republikanci 48, Demokrati 47 – za preostala tri se još ne zna, ali je moguće da u nekom od njih niti jedan kandidat nije ostvario 50% (nevažeći listići), što znači da bi se opet trebalo glasati.

Kada se pogleda tko glasa za Demokrate, to so ovi woke, progresivci i liberali koji žive u velikim gradovima uz obalu SAD-a, osim jugoistočnog dijela gdje je Florida i okolne države.

Ico
1 godina prije

Americi je uzor izborni zakon države Burundi

Max
1 godina prije

Prijevara u tijeku.

Joža
1 godina prije

Čekaju se vreće sa zakašnjelim pismima.
Od kojih će biti 100% glasova za demokrate. Čisto slučajno…

goran
1 godina prije

a šta se mi imamo čuditi,pa ovo i je bilo za očekivati od duboke države,pa normalno da če namjestit izbore pa vidi se iz aviona,a oni koji kao gube<pa ne gube oni ništa svi oni i demokrati i republikanci jedu iz istog lonca,ovo je samo mazanje očiju javnosti,ovce če dobit svoj šou a oni če nastavit po starom,a to je rat izmedju amerike i rusije i kine to im je cilj,uvesti svijet u apokaliptično sranje,hvala vam blesavi amerikanci

tadija
1 godina prije

Bitno je tko broji,a glasanje je ionako scenarij još neko vrijeme i onda dolazi apsolutno,jedno jedino pravo istinsko diktatura ,ali apsolutna,nema izlaza,nema revolucija,nema alternativa.
Jedan vladar,jedna istina……………………..”blago nama”.
Reći će nam da smo svi pobjednici.

Ludi Zoka
1 godina prije

To oni žele točno i pošteno izbrojiti zato su krenuli u jedno temeljitije brojanje, da nema slučajno zabune

Gnostik
1 godina prije

Karmički prdež u šišu.

Ivan
1 godina prije

Opet demokrati laziraju izborne rezultate i muljaju s glasackim listicima. Pa nisu se izborne masine kvarile slucajno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI