Demonstranti protiv obavezne vakcinacije pretukli šefa bolnice

Prebijanje doktora
31 komentar

Scene nasilja odigravaju se u Guadalupeu koji kontroliše Francuska usred protesta protiv obavezne vakcinacije protiv Covida-19.

Zdravstveni radnici koji protestuju protiv obavezne vakcinacije medicinskog osoblja na francuskoj karipskoj teritoriji Guadalupea pretukli su direktora lokalne bolnice i “pocijepali odjeću” njegovog zamjenika.

Prema pisanju lokalnih medija, incident se dogodio u utorak, a u njemu je učestvovalo oko 50 članova sindikata zdravstvenih radnika. Gabi Clavier, generalni sekretar sindikalnog odjeljenja, rekla je da su se okupili ispred Univerzitetske bolnice u Guadalupeu kako bi „vratili svoj novac“. Ranije je medicinsko osoblje koje nije postupilo u skladu sa naredbom suočeno sa odbitcima od plate. Takođe je predviđeno da nevakcinisani zdravstveni radnici budu suspendovani nakon roka koji su vlasti odredile 31. decembra.

Bolnica je izdala saopštenje u kojem se navodi da su demonstranti blokirali ulaz, zarobivši direktora medicinske ustanove i nekoliko drugih ljudi unutra na nekoliko sati. Kada su pokušali da napuste zgradu uz policijsku pratnju, demonstranti su navodno „udarili direktora u rebra“, a zatim su ga snažno udarili u glavu, što ga je „skoro nokautiralo“. Jednom od njegovih zamjenika je pocjepana odjeća.

Demonstranti su takođe „ozbiljno oštetili“ vozilo koje je pripadalo službeniku bolnice. Saopštenje je završeno osudom „nasilja i zastrašivanja“ nad bolničkim osobljem i isticanjem da je 95 odsto radnika u ustanovi primilo vakcinu protiv Covida-19.

Napad se poklopio sa konferencijom za štampu koju su održale grupe koje su se protivile obaveznoj vakcinaciji i tzv. zdravstvenoj propusnici.

Guadelupe, koji je francuski prekomorski region u jugoistočnom dijelu Karipskog mora, zahvaćen je demonstracijama protiv obavezne vakcine protiv Covida-19 od novembra prošle godine. Demonstracije su često prerastale u nerede. Francuska je čak morala da pošalje policijsko pojačanje na ovu teritoriju.

Demonstracije, međutim, ne pokazuju znake jenjavanja, a aktivisti protiv naredbe upali su u lokalno zakonodavstvo krajem decembra. Ono što je počelo kao demonstracije protiv naredbe za vakcine i drugih mjera Covid-19 od tada je preraslo u pokret sa širim spektrom zahtjeva, uključujući pristup čistoj vodi za piće, bolju infrastrukturu, više zapošljavanja i povećanje plata.

DirektorGuadaloupeNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Otpornik
2 godine prije

Ajde i jedna lijepa vijest. Iako sam protiv nasilja, onome koji započne s nasiljem, treba vratiti istom mjerom.

2 godine prije

Eh..Guadalupe..uvijek negdje daleko pretuku šefa bolnice ili zapale parlament.bit Ce da nemaju internet kao mi hvala.

NeBudiOvca
2 godine prije

Onog trena kad se pripadnici nižeg i srednjeg sloja izvršitelja ovog zločina, dakle oni koji ne mogu uživati stalnu zaštitu represivnog aparata, ne budu osjećali sigurnima niti jedne jedine sekunde, e tada ova priča završava.

Itd
2 godine prije

Opravdano ga pretukli, iz samobrane.

Cigo
2 godine prije

Pričao mi prijatelj iz Etiopije, tamo vjernici istuku popa ako ovaj zastrani u propovijedi.

Peter Tosh
2 godine prije

Obzirom kakva klijentela radi u bolnicama, sigurnije je ici na Google i pokusat sam pa kud pukne. Mozda pogodis bas TI

Kardinale
2 godine prije

KOMPLETNU FAJZER MASONSKU BAGRU I SLUGE U MORE MORSKIM PSIMA BACITI. GAMAD I RATNI PROFITERI.

Kardinale
2 godine prije

Znaci robot algoritam unistava text i krivi rijeci da recenica bude smijesna.

Wund
2 godine prije

Malo će se elite zamisliti.

Mali zloco
2 godine prije

Ruke im se pozlatile.

Sly79
2 godine prije

Jedino rješenje je pokazati svoj toj izdajničkoj gamadi da batina ima 2 kraja.

darijoman
2 godine prije

Znate kako kažu, kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost. Ne propagiram sa ovim nikakvo nasilje, ali jednostavno moralo je doći do ovakvih scenarija, jer previše je to uzelo maha

pirat sa kariba
2 godine prije

ruke im se pozlatile

Smilje&Bosilje
2 godine prije

Odlično. Držim fige da im se svi zahtjevi ostvare.

Pravnica
2 godine prije

Dobro su učinili.

max
2 godine prije

Napokon da se pročita i jedna vedra vijest. 🙂

Max
2 godine prije

Bravo majstori.

Lucija, prva
2 godine prije

Ali nije loše niti u stopalo.
Ne može se kretati
🙂

Throne
2 godine prije

Po ovome se vidi da ce prvi puknuti i debelo se nasladiti u buducem krvavom piru tzv. cjepljeni. Oni se pored nas necjepljenih jos vise osjecaju ugrozeni, bar 40% su spremni na otpor a mi bi ih trebali podrzati. To je kljuc kako da zbrisemo sa scene ovu nacististicku gamad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI