Demonstranti protiv obaveznih vakcina okupili su se ispred kuće izraelskog premijera

Izrael protest protiv vakcina
10 komentara

Izraelci su u subotu osudili obaveznu vakcinaciju i stroga ograničenja Covid-19 ispred kuće premijera, nakon što su vladini stručnjaci preporučili četvrtu dozu vakcine za borbu protiv Omicron varijante.

Ljudi su se okupili ispred kuće premijera Naftalija Beneta u Raanani. Lupali su u bubnjeve, pjevali pjesme i držali svijeće, uz natpise „Nemamo povjerenja u Ministarstvo zdravlja“.

„Nisam protiv vakcinacije. Svi koji žele da se vakcinišu – dobro“, rekao je video agenciji Ruptly muškarac koji je prisustvovao demonstracijama. „Ja sam protiv prisile. Ne postoji način da bilo koje ljudsko biće može natjerati bilo koga drugog na vakcinaciju.”

Drugi demonstrant je rekao da vlada ne bi trebalo da se miješa u odluke koje se tiču zdravlja ljudi. „Da bismo živjeli u slobodnoj zemlji, moramo da dozvolimo ljudima da sami odlučuju o svom zdravstvenom stanju“, rekao je on i dodao da Ministarstvo zdravlja mora da bude transparentnije i da bolje obrazloži svoje preporuke, umjesto da „krije informacije“.

Policija je rasporedila konje i vodene topove da rastjera sličan skup ispred Benetove kuće 18. decembra. Nekoliko demonstranata je tvrdilo da su ih policajci bičevali, ali policija je rekla da su koristili samo uzde da kontrolišu i obuzdaju svoje konje.

Ove nedjelje, stručni panel Ministarstva zdravlja preporučio je četvrtu dozu vakcine za one od 60 i više godina i druge ugrožene grupe. Benet je rekao da će ta mjera „pomoći da prevaziđemo Omicron talas koji se širi svijetom“.

cjepivoIZRAELNaftali Bennettprotestvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hakiranje ljudi
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/txQNmsOCCJ3U/ Pogledajte…ili nemojte 🙂

Max
2 godine prije

Otpor je spas.

petar schroder
2 godine prije

Kriv je oni koji je primio prvu.To je bila velika prevara da je covjek zasticen dozivotno.Sada poslije trece ce izmisljati razne viruse kao ovu malu prehladu samo da dobijete cetvertu, pa onda petu i tako ce biti dok si ziv.Kada ti jednom uniste TVOJ PRIRODAN IMUNITET ONDA SI OVISAN O BUSTERU ILI CE TE MALA PREHLADA ODNIJETI

tihobl
2 godine prije

Ovo nije koser. Na sabat nebi trebali demonstrirati.

Malek
2 godine prije

E sad da ga hoće netko izvući iz kuće i dobro natamburati, pobijedio bi izabrani narod pandemiju odmah sutra.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI