Detalji jemenskog napada na saudijsku bazu Khamis Mushait

Yahya-Sarea-yemenpress
30 komentara

Glasnogovornik jemenskih oružanih snaga, Brigadni general Yahya Sarea objavio je detalje o širokoj ofanzivi na saudijsku bazu Khamis Mushait sa više dronova Qasid K-2.

Sarea je rekao da je u operaciji napadnuto skladište naoružanja, radari i komanda baze.

Operacija je dokumentovana video snimcima a izvršena je napadom dronova Qasif K-2. Baza predstavlja logistički centar za saudijsku operaciju u Jemenu.

Glasnogovornik je potvrdio da jemensko vođstvo ima listu ciljeva koja se povećava svaki dan pozivajući vođstvo Saudijske Arabije u UAE da prekinu agresiji ili će se suočiti sa novim napadima.

Sarea je upozorio civile da se drže podalje od vojnih i važnih objekata ove dvije monarhije.

“Uskoro ćemo doći do baze”,”gađaćemo njihov aerodrom kao što su oni gađali naš”, agresor mora uzeti u obzir da ćemo mi gađati njihove ciljeve kao što oni gađaju naše.

VIDEO: prošlosedmične borbe Huti boraca

Jemensaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 godine prije

Saudijci su čak imali vremena prije bježanja rastaviti teške mitraljeze da ih jemenci ne bi koristili.

denis
4 godine prije

Svaka čast generale i udarite tu gamad čim jače .

hutimir
4 godine prije

taktičke sandale vs tenk 3:0

kardinale
4 godine prije

Jemen je vrh ratne strategije i domoljublja. Bravo

Težak
4 godine prije

još samo da svoju zemlju oslobode

Ivan S.
4 godine prije

Jeli ovaj general glasnogovornik Huti boraca ili jemenske vojske? Koliko je meni poznato te dvije vojske međusobno ratuju i jemenska vojska je na strani KSA i UEA.

kosdvansduvfnaudfvAWDVdvD
4 godine prije

Jedine radosne vijesti na planetu su iz Jemena, još da jemence uzmu pod svoje rusi i kinezi protiv onih koji rade o glavama istih bilo bi još bolje. Baza koja je logistički centar za uništavanje Jemena je legitimni vojni cilj.

ventilator
4 godine prije

Čini mi se kako je počelo da bi Saudijci, bez obzira na njihove mecene, Amere, uskoro mogli saznati…..ČIJA MAJKA CRNU VUNU PREDE….a to su i zaslužili.

Tak
4 godine prije

Steta sto ovakve drzave ne mogu biti podjednako dobre i u miru, kad su to tako sposobne u ratu

Muppet shou
4 godine prije

1000 ovakvih u HV i ne trebaju nam avioni ni helikopteri.
U sandale gaze oklopnjake. Kraljevi pijeska, kapa dolje.

Max
4 godine prije

Vješto izvedena napadna akcija. Sve nasilinike i agresore mora se naučiti pameti. a o vještini Sauda u bježanju da i ne govorimo. Sad će promisliti prije nego napadnu žene i djecu.

Z.A.
4 godine prije

Kad razmisljam o Jemenu tuga me obuzima Najmocnija zemlja arapskog svijeta unistava najsiromasniju zemlju u tom regionu.Iza tog ne stoji narod SA koji se nista nepita ko sto smo se pitali mi na ovim prostorima.Ovde se neradi o zlocinu nad Jemenom ,mogla bi se upotrebit i krupnija rijec.Ja se pitam sta bi se desilo sa vojskom SA da je Iran u mogucnosti da pruzi adekvatnu vojnu pomoc Jemenu.Moderni vladari svijeta nemaju milosti nizakog i nista im nije sveto.Sta danas predstavlja organizacija UN.Koju svrhu oni imaju?Samo mogu porucit narodu Jemena nedajte se drzite se junaci.Nicija sila nije bila vjecna pa nece ni njihova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI