Dok neki u Bosni i Hercegovini ISIL-ovce zovu “borci povratnici”, Francuzi policajca simpatizera terorista osuđuju na robiju

Francuski poliFrancuski policajaccajac
15 komentara

Bivši pripadnik policije osuđen je u Parizu na šest godina zatvora, zbog simpatiziranja džihadskog sukobu između 2014. i 2016. Policajac je uhvaćen dok je tražio imena radikaliziranih osoba u policijskim dosjeima.

Pariški sud je 9. srpnja je osudio Mamadoua N’Diayea, 47-godišnjeg bivšeg policajca, krivim za kriminalnu terorističku zavjeru i prijevaru. Osuđen je na šest godina zatvora, a od toga tri godine uvjetno.

Bivši policijski službenik osuđen je posebno zbog toga što je dijelio ideologiju terorističke organizacije Islamske države između 2014. i 2016. sa svojim radikaliziranim bratom, gledajući videozapise i slijedeći džihadiste na društvenim mrežama. Policajac je također pravdao teroristički napad protiv bračnog para koji su bili oboje policajci u Magnanvilleu 2016. godine. Policajac je aktivno tražio po policijski arhivama osobe pod prismotrom, a koje su bile sklone terorizmu.

Ovaj bivši policajac iz Kremlin-Bicêtrea (Val-de-Marne), uhićen je u lipnju 2017. u svojoj policijskoj postaji i stavljen pod sudsku kontrolu. Momentalno je suspendiran. Dok je čekao presudu, policajac je postao vozač VTC-a (nešto slično Uberu).

Predsjednica suda Isabelle Prévost-Desprez izjavila je da je “ozbiljno potkopao” rad policije i “povjerenje” Francuza u policiju.

Ovaj policajac, dok je još bio u službi, intervenirao na mjestu ubojstva Aurélie Châtelaina, ubijenog u Villejuifu 2015. godine, u pozadini planiranog napad. Policajac se čak dobrovoljno prijavio za pomoć nakon terorističkog napada u Parizu od 13. studenoga 2015.”Ovo ponašanje je uznemirujuće”, smatra Sud.

Njegov odvjetnik, Gabriel Dumenil, kritizirao je presudu jer “sud želi pokazati primjer drugima”, te je najavio da će se žaliti i zatražiti njegovo puštanje na slobodu. Mamadou N’Diaye, koji je prethodno bio pod sudskom kontrolom, “nije više ista osoba”, rekao je odvjetnik te dodao: “To je katastrofa za njega i za društvo.”

Na saslušanju, Mamadou N’Diaye je priznao da je bio sljedbenik ISIL-a ali i dobar policajac, ali je zbog privatnih razloga bio deprimiran. “Fantastično podvojena osoba”, tvrdi Sud. Također je tvrdio da je napustio terorističku ideologiju kada je njegov brat uhićen 2016. godine. Međutim, kontakt s džihadistom 2017. “pokazuje suprotno”, misle suci.

Kako vidimo, dok Francuska kažnjava one koji podupiru terorizam, a kod nas u Bosni i Hercegovine te ljude nazivaju “povratnici s ratišta”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Gvantanamo, Goli otok, Gulag……..

Majk Majers
4 godine prije

Uvik se zločince slavilo i proglašavalo herojima. Tu su Ameri najjači ali ni ljudi na ovim prostorima ne zaostaju u tome

Džugašvili
4 godine prije

To što ih neki tako zovu, može se protumačiti, da ih do neke mjere simpatiziraju, ali i neke institucije države BiH su vrlo popustljive do njih i što više htjeli bi ih naseliti u blizinu Mostara u Herecegovini, čemu se tamošnji stanovnici Mostara po većini Hrvati odlučno protive, jer bi bilo normalno, da ih kao i u Francuskoj smjeste iza rešetaka, a zapitajmo se, zašto su ih uopće i primili u BiH? Mogli su ih jednostavno prepustiti njihovoj zasluženoj sudbini tamo negdje u Iraku ili Siriji, gdje su počinili zločine, ali kako izgleda oni će možda poslužiti kao nekakav “Joker u rukavu, u međunacionalnom razračunavanju u propaloj državi BiH!

ich und satir
4 godine prije

Macron i ostale masonćine su koristili ove radikalne glavosjeće retarde protiv Gospodina Assada koji je štitio kršćane u Siriji. Hvala Bogu i Putinu spasio Siriju od glavosječa.
Kako to da Macronu bolesni glavosječe sada u njegovom francuskom dvorištu smetaju?

Weteran
4 godine prije

Da ne bude zabune:
“Povratnici sa ratišta” najviše su bola i jada zadali ljudima koji se mole Alahu !
Oni političari u Sarajevu znaju to dobro, i pitanje je koga predstavljaju i za čije interese rade ?

Aco
4 godine prije

Imate ih po Bosni koliko hocete.Povratnici iz Sirije i veoma su zasticeni od strane SDA i Izetbegovica.

Štijef iz Pušće Donje
4 godine prije

Ti nisu ni borci ni ISIL vojnici to su KRVOZEDNE ZVIJERI, kojima nije mijesto medju ljudima, nema rata ni ideologije zbog kojih bi ubio nekoga, osim u osobnoj samoodbrani.

Acrobat
4 godine prije

Nermine, ubacio si neprikladno dio recenice u naslov (autosovinizam je izgleda najbolja preporuka Bosnjaku da bi se dokazao pred drugima) i dao mrziocima Bosne i Bosnjaka materijal da mogu mantrati o Bosnjacima (ili njihovim strankama) kao ljubiteljima ISIL-a. A stvari uopce ne stoje tako. Naime, odavno je primjtno da predstavnici tzv. M. Zajednice, na poslu u Sarajevu, imaju senzibiliteta za pripadnike tzv. selefijskog pokreta (pritisak na sudove da se postuju njihova ljudska prava…). E upravo su oni preko nevladinog sektora i medija poceli tu pricu o povratnicima koje bh. vlasti trebaju prihvatiti. Inace mozda vecinska bosnjacka javnost prema njima gaji vecu odbojnost od drugih naroda u BiH, jer vec imaju iskustva sa trovanjem i zavodjenjem svoje mladezi.

Ivi.tz
4 godine prije

Ko zna što su oni njega osudili…pa francuska je namjerno pustila na hiljade bradonja,svojih drzavljana da idu u Siriju i opet ih sad nazad pušta kući.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.