Dva sata nakon izjave Trumpa o nuklearnom sporazumu, Izrael izvršio napad na Siriju

Sirija - nakon napada
60 komentara

Samo dva sata, nakon što je Donald Trump, jednostrano i uz vrlo klimave argumente, odlučio napustiti nuklearni sporazum s Iranom, Izraelske snage su s dva projektila napale sirijski teritorij južno od Damaska, javlja državna televizija.

Dvije izraelske rakete, ispaljene od strane Izraela, protuzračna obrana Sirije je uspješno presrela i uništila blizu mjesta al-Kiswah, 23 km južno od Damaska. “Sirijske obrambene snage uništile su dvije izraelske rakete. Rakete su uništeni su blizini al-Kiswaha, u južnim predgrađima Damaska “, rekla je državna televizija.

Izvor s međunarodne zračne luke Beirut izjavio je za Sputnik da su navodno u trenutku napada na sirijske vojne položaje u području al-Kiswah, izraelski zrakoplovi bili u libanonskom zračnom prostoru.

Ranije tijekom dana, služba za tisak IDF-a (Izraelske obrambene snage) najavila je da su izraelske postrojbe stavljene na stanje pripravnosti kako bi se pripremile za mogući napad koji bi mogao biti izvršen s teritorija Sirije.

Očito ulazimo u fazu nove destabilizacije Bliskog istoka, gdje argumenti više nisu argumenti, nego neutemeljene optužbe. Svakodnevno svjedočimo razno-raznim optužbama, ali i nekažnjenim napadima na jednu suverenu zemlju. Dok je jednima dozvoljeno sve, drugima je uskraćeno pravo i na samoobranu.

Napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MALI Čovjek
5 godine prije

To su baš veliki svjetski problemi i mene interesira kako da ovaj mjesec preživim jer je to nemoguće s ovim bjednim robovsko kmetskim nadnicama imate li neki drugi prijedlog rješenje osim onog g kobaša da se vratimo na selo ili cete i dalje nas zabavljati hooly wood trilerima

davor
5 godine prije

Ne vidim scenarij u kojem Izrael postiže uspjeh i podržavanje većine svjetskih država, osim naravno rješenja o dvije države. Lažima i bombama se nemoguće održavati. Kontrolirani kaos donosi autodestrukciju. Naravno sada će države iz nuklearnog sporazuma otpadati jedna po jedna tzv. europske “sile” Engleska, Francuska i Njemačka, slijede false flagovi “Iranaca” po Americi i Europi, rušenja civilnih zrakoplova itd.

Laki Topalović
5 godine prije

Čak i Haaretz izraelski kaže da su zrakoplovi locirani još nad Libanonom, da su projektili oboreni. Izraelci, kao i uvijek, ne govore ništa. Dakle , opet napad “bijesnog psa”, ugrizi i bježi.

Siniša
5 godine prije

Mene interesuje iranski S300,i, mogucnost blokade Perzijskog zaliva.
Mislim da je Iran malo ozbiljniji protivnik i bas me interesuje sledeci potez Rusije jer to Svjetsko prvenstvo odnese previse zivota ne vinih ljudi.

Koča Popović
5 godine prije

Bilo je jasno da ce Trump izaci iz sporazuma s Iranom kako bi Ameri dobili jos jedan “razlog” za napad na Siriju, a to su proiranske trupe na njenom tlu. Iran kao drzavnu tvorevinu se nece tek tako usuditi dirati. S druge strane, kapitalisticki imperij nije pomocu svoje propagande uspio zombirati javnost u toj mjeri da bi bespogovorno jurisali na zle istocnjake i vracali se kuci u crnim vrecama! Moram priznati da sam iznenadjen propagandnim uratkom njemacke kinematografije uz asistenciju americke holivudske brace. Film se zove In the Fade. Klisejizirani prikaz zlih nacista koji uz asistenciju prljavih grckih nacista postavljaju bombu kako bi ubili nevinog kurdskog oca i njegovo dijete. Patetike ima na izvoz, a odmah je pala nagrada u Canesu! Zanatski gledano, film je jedva prosjecan. Eto kako se priprema javno mnijenje.

Siniša
5 godine prije

Hm,to je taj grm u kojemu lezi zec…..”Petnaest godina po sklapanju Sporazuma, potpisanog 2015, okončavaju se ograničenja obogaćivanja uranijuma i veličine zaliha Irana.” !

Siniša
5 godine prije

Elem….cestitam dan pobijede svim antifasistima a svima drugima zelim pameti u glavu i da dodju sebi dok jos imaju kome!!!

Lindita
5 godine prije

Cargo leti non stop na liniji Damask-Teheran-Damask !!! Iranci prebacuju sve što se prebaciti da za konačni obračun !!! Ne bi me iznenadilo da se i ti avioni počnu napadati ….

Bg CG
5 godine prije

Zna li iko ziv da objasni zasto je to svjetsko prvenstvo toliko bitno?

Ive
5 godine prije

Dok se Izrel i SAD ne razmontira na sastavne faktore nema mira na Bliskom Istoku time i u svijetu. Tos u dvije najzlocinackijre drzave sa najzlocinackijim rezimima.

Globalista
5 godine prije

Nikakvog to napadá nije bílo,same novinářské dezinformacije

Globalista
5 godine prije

Nápad tím dvijema raketama nisu izvrsiti Izraelci nego amerikanci.Izrael to mora prihvatiti na sebe rádi Puno razloga.To nije nikakav nápad,isprobano oruzje sa jedné i druhé straně.Ameri probalo nové pametne raketě a rusi noví radar i to im oborili,dogovor kucu gradi.

tuf
5 godine prije

Sada je jasno da će Izrael isprovocirati sukob s Iranom na jedan od načina:
1) iziritirati će ih konstantnim napadima na iranske trupe i tehniku u Siriji
2) napraviti će false flag napad na svoje gradove i vojne položaje, jer već sada američki obavještajci plasiraju u javnost pamflete o ratobornim Irancima koji spremaju napad na Izrael
3) izvesti će teroristički napad neviđenih razmjera, po mogućnosti na teritoriju onih država koje dvoje oko uplitanja, optuživši Iran

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI