Edward Snowden traži da ostane još tri godine u Rusiji

Snowden traži-azil u Francuskoj i Njemačkoj
9 komentara

Američki zviždač Edward Snowden, koji ima dozvolu boravka u Rusiji od 2013. godine, zatražio je od vlasti trogodišnje produženje. Međutim, još uvijek se ne postavlja pitanje dobivanja ruskog državljanstva.

U četvrtak 16. travnja odvjetnik Edwarda Snowdena potvrdio je želju svog klijenta da ostane još tri godine u Rusiji, gdje je privremeni azil dobio 2013., a zatim dozvolu boravka 2014. Potonji je tada produžen u 2017. za još tri godine.

“Edward Snowden ispunio je dokumente za produljenje dozvole boravka u Rusiji za tri godine, jer ona istječe u travnju 2020.”, rekao je Anatoli Kučerena, pravni savjetnik zviždača. “Nadamo se pozitivnoj odluci”, dodao je.

Međutim, gospodin Snowden ne mora brinuti. Zbog mjera zabrane zbog koronavirusa, ruska uprava zaostaje u zahtjevima ove vrste i neće se pokrenuti postupak protiv stranaca koji nemaju valjane papire po ovom pitanju.

Iako je bivši zaposlenik NSA-e na ruskom tlu već sedam godina, “nema razgovora o dobivanju ruskog državljanstva”, rekao je odvjetnik.

U 2013. godini Edward Snowden podnio je zahtjev za azil u Francuskoj dok je predsjednik bio Françoisa Hollande, ali i drugi put za vrijeme petogodišnjeg mandata Emmanuela Macrona. Unatoč povoljnim mišljenjima više članova Macronove stranke La République en Marche, Nicole Belloubet i Nathalie Loiseau, Jean-Yves Le Drian u rujnu su rekli da Francuska “nema razloga mijenjati svoje stajalište”.

Podsjećanja radi, ovaj bivši ekspert za računalnu tehniku ​​Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) optužen je za špijuniranje u Sjedinjenim Državama zbog otkrivanja američkih državnih tajni 2013. godine, uključujući i sustav masovnog nadzora njegove zemlje.

edward snowdenmolbarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kihot
4 godine prije

Dečko je postupio po savjesti i moralu, te zaslužuje spomenik u svakoj slobodnoj zemlji na svijetu. Onog trena kada ga pomiluje američki predsjednik, tada možemo govoriti o nekom pomaku prema boljem na planetarnom nivou.

crna guja
4 godine prije

sve ok da nije on u engleskom zatvoru

Bosanac
4 godine prije

On je meni nekako….ko oni studenti na razmjenu kad odu

Opala
4 godine prije

Edi!! Tražiš cimera?!

Alex
4 godine prije

Francuzi i Njemci bi mu trebali dignut po spomenik…jedni u centru Parisa, a drugi Berlina…svi znamo kakve im je podatke prenio.

Max
4 godine prije

čovjek kao on opasan je za sve previše zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI