Erdogan osuđuje ”izdajnički” smrtonosni napad u Istanbulu

Eksplozija u Istanbulu
13 komentara

Eksplozija u Istanbulu u nedjelju je vjerovatno bila teroristički napad, objavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. U eksploziji na kultnoj aveniji Istiklal, prometnoj pješačkoj ulici u istorijskom centru grada, poginulo je šest osoba, a najmanje 53 su povrijeđene, rekao je on na konferenciji za medije.

“Bilo bi pogrešno reći da je ovo nesumnjivo teroristički napad, ali početni razvoj događaja i početni podaci mog guvernera su da miriše na terorizam”, rekao je predsjednik.

Erdogan je osudio “izdajnički napad” i obećao da će privesti pravdi one koji stoje iza eksplozije, dodajući da prve informacije ukazuju da je “žena” igrala ulogu u eksploziji.

Turski lider je rekao da vlasti trenutno rade na pronalaženju krivaca za smrtonosni napad.

“Napori da se Turska i turski narod poraze kroz terorizam danas će propasti kao što su to učinili i juče i kao što će propasti sutra”, rekao je Erdogan.

Turske vlasti pozvale su medije i javnost da se oslanjaju samo na zvanične informacije o incidentu, pri čemu je turska uprava za radiodifuziju (RTÜK) upozorila da se ne šire “nesvjesno lažne informacije”. Osim toga, vlasti su zabranile kanalima vijesti i društvenim mrežama da emituju slike smrtonosne eksplozije.

Ubrzo nakon eksplozije, glavno javno tužilaštvo u Istanbulu otvorilo je istragu o terorističkom incidentu. Tužioci su pokrenuli i istragu o “provokativnim objavama” na društvenim mrežama u vezi sa eksplozijom.

Kasnije tokom dana, turski potpredsjednik Fuat Oktay rekao je da se broj povrijeđenih u eksploziji popeo na 81 osobu, od kojih su dvije u kritičnom stanju.

erdoganIstambulTerorizamturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
1 godina prije

Hoce i dalje ljudi se sami zavaravati tko stoji iza ovog ? … pa sve se zna ….. tko inace po svijetu radi p******je ……. kinezi, indijci ?? ….

tuf
1 godina prije

Head of the Ministry of Internal Affairs of Turkey:
We received the message given to us and we know what kind of message it is. We are not treacherous to anyone, but we no longer have any tolerance for these treacherous acts. Istiklal Street is our child. If we hadn’t caught the attacker, she would have fled to Greece today.
We know where the terrorist attack in Istanbul was coordinated from, we do not accept the condolences of the US Embassy.

tihobl
1 godina prije

Ovo nije terorizam, vec britanska diplomatska nota. Britanska diplomatija je spremna da svasta koristi pa i prljave bombe.

Mrčikola
1 godina prije

Bez obzira što kod ovih “terorističkih” napada, uglavnom, nema nepoznanica, i odmah se zna, i tko je pošiljalac, i kome je “poruka” upućena (inače ne bi bilo smisla), nakon procjene i “licitacije” “visoka politika” će o svemu pričati u rukavicama, a nayebat će, standardno, “žika živac-dežurni krivac” (u ovom slučaju neki Kurd ili Kurduša). 😁

Kit
1 godina prije

Mogli su bar sačekati koji dan, pa onda, jok oni isti dan.
Di se žuri gospodi, tik tak, tik tak

Max
1 godina prije

Eksšlozije koju nitko nije smio vidjeti.

Oki
1 godina prije

Sucut narodu Turske……..inace terorista (zena) je uhicena jucer….

Ivan
1 godina prije

Jos jedan “teroristicki” napad, koji ce, gle cuda, biti alibi Erdoganu za sledece poteze. Bez tog teroristickog napada on ne bi imao podrsku, a sad ce prihvatiti, radi obezbedjenja “sigurnosti” stanovnistva i drzave. Ideniticno kao bombaski napadi u Londonu, ili rusenje kula u Njujorku, uvek dobro dodje za uvodjenje nekih novih, strozih mera i ogranicenja, pojacanih kontrola, i sve manjih i manjih sloboda, a sve vece tiranije.
Uvek se setim Hararija kad kaze – U proslosti tirani su uvek zeleli potpunu kontrolu nad stanovnistvom, a danas mi imao tehnologiju kojom to mozemo da ostvarimo!

Lucija, prva
1 godina prije

🇹🇷❗Turski ministar unutarnjih poslova: znamo odakle je koordiniran teroristički napad u Istanbulu, ne primamo sućut veleposlanstva SAD-a.
“Primili smo poruku i znamo kakva je to poruka.

Mi nismo izdajnici, ali više nemamo tolerancije prema tim izdajničkim radnjama. Da nismo uhvatili napadačicu, danas bi pobjegla u Grčku.” Radi se o sirijskoj državljanki koju su obučavali kurdski militanti.
——
Danas je izveden novi napad auto bombom u Istanbulu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI