Erdogan: Turska vojska i sirijska oporba imaju potpunu kontrolu nad Afrinom

Erdogan prijeti
31 komentar

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u nedjelju kako je sirijska opozicija, poduprta turskom vojskom, preuzela potpunu kontrolu nad sirijskim gradom Afrin.

“Turska vojska i postrojbe ‘Slobodne Sirijske vojske’  zauzele su sirijski grad Afrin u sklopu turske vojne operacije protiv Kurda ‘Maslinova grančica'”, izjavio je  Recep Tayyip Erdogan na televizijskom kanalu NTV.

“Danas, u 8:30, uz potporu turskih oružanih snaga, u Afrin su ušle divizije Slobodne Sirijske vojske. Grad je potpuno prešao pod njihovom kontrolu. Većina terorista je pobjegla. Naša vojska i sirijska oporba uklanjaju ostavljene mine. Turske i zastave sirijske oporbe sada u ovom gradu”, rekao je Erdogan.

Od 20. siječnja turska vojska provodi operaciju Maslinova grančica protiv Kurda u Afrinu –  sjeverna Sirija – regiji pod kontrolom kurdske vojske (YPG). Jedinice Slobodne Sirijske Vojske također sudjeluju u operaciji.

Damask je osudio tursku intervenciju u kantonu Afrin, ističući da je taj teritorij sastavni dio Sirije. Moskva je pozvala sve strane da se obuzdaju i poštuju teritorijalni integritet Sirije.

https://www.youtube.com/watch?v=jqoXl0h5cqU

https://www.youtube.com/watch?v=_JCSS-wSChM

Vezano: Ostaje li Turska tamo ili ne?

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Potemkin
6 godine prije

Dobro jutro prijatelji 🙂

Moze li mi netko od vas pojasniti sto Turska vojska radi u Siriji, tko se krije pod pseudonimom “slobodna sirijska vojska “, odnosno sto o tome kaze moskva , zar Rusi nisu dosli u siriju osloboditi sirijski narod od terorista i sacuvati teritorijalni integritet Sirije ?

shumadinac
6 godine prije

Ima jedan interesantan detalj: danas su u sukobima svi teroristi zavisno od toga ko se pita za mišljanje – čak i regularne vladine snage države u kojoj je sukob.
Borba protiv terorizma tako postaje krajnje relativna.

victory
6 godine prije

pozivam komentatore na razum

Potemkin
6 godine prije

Pogledajte dobro video ispod teksta, gdje indoktrinirana uniformirana turska individua ispranog mozga obljubljuje tursku zastavu u tudjoj zemlji ,scena koja na najbolji nacin oslikava ljudsku glupost .

Weteran
6 godine prije

Turci su ušli (pušteni) u Siriju da isteraju Amere?!

Potemkin
6 godine prije

Nazalost ne mogu vam odgovoriti na postavljena pitanja jer sam cenzuriran , odnsono svaki moj komentar provjerava policija misli , tako da vas sada pozdravljam i zelim vam sve dobro u jednumlju i pro ruskoj propagandi.

gost
6 godine prije

pokazao erdo svoje lice napokon javno!

Free Catalonia and Kurdistan
6 godine prije

Od svih u Siriji najveći negativci su Turci,a to će se vidjeti kasnije.Turska je jedna prelijepa zemlja sa predivnim narodom ali ju vodi novi firer a narod toga još nije svjestan.

alan ford
6 godine prije

Obratite pažnju na ovo: turska vojska i “sirijska oporba” imaju potopun kontrolu nad Afrinom. Ovim je sve rečeno, tko zapravo ovdje dobiva i tko ima koristi od upada turske armije. I zašto navodni “saveznici” Kurda, SAD i Izreal, ni prstom nisu mrdnuli da pomognu Kurdima. “sirijska oporba” = ostaci ISIL-a, Al Nusre i ostalog šljama, koji je već bio poražen, i sada ovako uz pomoć Erdogan, na mala vrata, opet postaju faktor u Siriji. Dakle: “sirijska oporba”- to su neprijatelji Asada, Rusije i Irana. To su oni koji se u Istočnoj Guti, bore protiv Asada i regularne sirijske armije. Ali ta ista “sirijska oporba” gore na sjeveru, je zajedno sa Turcima zauzela Afrin. Dakle, u istočnoj Guti, je ta “oporba” neprijatelj Asada i Rusije, a u Afrinu ta “oporba” je kao sada saveznik Irana, Rusije i Irana?… dalje ne trebam objašnjavati. ja tu logiku nikako ne razmijem… ili je ipak… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.