Erdogan: ”Turskoj ne treba EU i možemo nastaviti svojim putem”

turska eu
4 komentara

Predsjednik Turske izjavio je kako njegovoj zemlji više ne treba članstvo u Europskoj uniji.

”Turska više ne treba članstvo u EU, ali Ankara neće jednostrano suspendirati pregovore o ulasku u Europsku uniju”, govoreći na otvaranju jesenskog zasjedanja turskog parlamenta je izjavio je predsjednik zemlje, Recep Tayyip Erdogan.

Jedini način za provedbu novih planova EU je punopravno članstvo Turske. Spremni smo podržati takve inicijative i doprinijeti budućem razvoju Europe. No, ako EU odabere drugačiji put, to neće biti problem. Turska neće izgubiti ništa i nastavit će svojim putem”, izjavio je Erdogan.

Međutim, turski čelnik je rekao i da Europska unija ne podržava Ankaru u borbi protiv terorizma i naglasio da u Europi teroristi mogu djelovati sasvim slobodno i neometano provoditi planove protiv legitimnih vlasti u Turskoj.

Podsjetimo, Ankara je podnijela zahtjev za članstvo u EU 1987. godine, a 1999. zemlja je dobila status kandidata za članstvo. Ipak, odluka o prijemu Turske u Europsku uniju do sada nije donesena.

 

status kandidatazahtjev za članstvo u eu
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ogi
6 godine prije

Samo budale i idu u EU.

Iranac 250%
6 godine prije

E moj Erdogane, ti kao onaj general JNA Pavkovic koji je sad veliki Hrvat….odjednom se majmune jedan ne sjecas da si dozvolio pristasama ISILa da drze skupove po Istanbulu negdje krajem 2014. i sad ih zoves teroristima.

čitatelj portala
6 godine prije

Pa nije Turcima ni mjesto u EU.

krkan
6 godine prije

U Turskoj vlada politička anarhija koja se polako iz militantnog oblika sekularne i prokomunističke demokratije pretvara u proreligijsku autoritarnu diktaturu. Da ne govorim o stanju ljudskih prava i prava manjina, njih se tretira kao niža bića. Turska ima duuuug duuug put da bi mogla nešto reći EU-u. Ni stanje u nekim EU članicama nije tako sjajno, ali ipak je donekle bolje nego u Turskoj. Turska nije ispunila nijedan uslov EU-a o pristupanju. Neke unutrašnje probleme sam naveo, a tu su i (ne)sloboda medija itd. Zatim su tu i vanjski problemi, jer Turska, koliko znam, samo sa Gruzijom ima normalne odnose. Sa Bugarskom i Grčkom ima otvorene granice, ali odnosi između tih država i Turske nikada nisu bili na zavidnom nivou, posebno sa Grčkom. Odnose sa (grčkim) Kiprom, Sirijom i Armenijom ne trebam ni spominjati, jer ili ne postoje ili su na tankim nogama. A ni odnosi sa Iranom i Irakom… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI