EU prestravljena da zrakoplovi ne padnu na nuklearne elektrane

AirIndia
11 komentara

U Düsseldorfu u Njemačkoj se dogodio teroristički napad, kojeg je navodno počinio “psihički bolesni” državljanin s prostora bivše Jugoslavije, koji je uzvikivao “Allahu Akhbar”, a njemačke službe su spriječile veliki napad ćelije terorista “Islamske države” u Essenu.

U Europi vlada opći stav da se ne treba bojati imigranata, iako je u više izvješća potvrđeno da je prilično velik broj pripadnika raznih terorističkih organizacija, od “Islamske države” do Al-Qaede i drugih, u izbjegličkom valu ušao na teritorij EU. Nema govora o tome da svi koji su došli žele provesti terorističke napade, ali autizam europskih dužnosnika o ovom pitanju kao da nema granica.

Da su na sve druge scenarije spremni, ali ne na one najjednostavnije, vidjelo se i po strahu od mogućeg pada zrakoplova na neku od nuklearnih elektrana u EU. Za “obične” terorističke napade je postalo uvriježeno da mediji napišu “kako ih je počinio duševni bolesnik” i sve se završava na tome.

Naime, u manje od mjesec dana u zračnom prostoru Europe su dva zrakoplova kompanije Air India izgubila komunikaciju s kontrolorima zračnog prometa. Njemačka, Mađarska, Češka i Belgija su odmah u zrak podigli svoje borbene zrakoplove.

Službe na kopnu su bile spremne za najcrnje scenarije, od otmice zrakoplova od strane terorista i uzimanja talaca, do pokušaja da se zrakoplove obori na nuklearne elektrane.

U petak su lokalni njemački mediji izvijestili da je odmah nakon gubitka kontakta kontrole leta sa zrakoplovima kompanije Air India evakuirano pet nuklearnih elektrana na sjeveru zemlje.

U nekoliko minuta se zbog problema u zračnom prometu pobudilo pola Europe.

Nakon što je 10. ožujka iz Indije na putu u London zrakoplov kompanije “nestao” na nebu iznad Mađarske, zemlja koja je pratila let je poduzela dodatne mjere sigurnosti.

Prema časopisu Der Spiegel, zrakoplov leta AI171 su naizmjence u zraku pratili borbeni zrakoplovi u Češkoj, Njemačkoj i Belgiji. Na kraju su dva zrakoplova Eurofighter njemačkog ratnog zrakoplovstva dopratili zrakoplov u Köln.

Prema televizijskom kanalu NDTV, nakon što su kontrolori zračnog prometa izgubili kontakt sa zrakoplovom, koji je imao 231 putnika i 18 članova posade, na nebo su se podigli borbeni zrakoplovi mađarskog ratnog zrakoplovstva.

Na tlu su se bojali da je zrakoplov možda otet od strane terorista. Piloti zrakoplova su izgubili kontakt na 22 minute.

Tijekom tog vremena su kopnene službe u Njemačkoj poduzele dodatne sigurnosne mjere.

Od 10:27 do 10:49 na sjeveru Njemačke je evakuirano pet nuklearnih elektrana, piše Frankfurter Rundschau, pozivajući se na priopćenje Ministarstva za zaštitu okoliša Njemačke. Operativno osoblje je zaduženo da preuzme nadzor nad područjem dviju nuklearnih elektrana u saveznoj državi Schleswig-Holstein, te nad tri nuklearne elektrane u Donjoj Saskoj. Proglašeno je i izvanredno stanje.

Prema njemačkim medijima, 2003. godine je Njemačka osnovala Nacionalno zapovjedništvo kako bi se osigurala sigurnost zračnog prostora u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Zadaća centra uključuje prevenciju terorističkih napada korištenjem zračnog prometa. U suradnji s centrom se može brzo reagirati na svaki incident u zraku.

Situacija je riješena, iako je sve izazvalo veliki strah kod službi na kopnu.

Nakon nekog vremena je zrakoplov uspostavio kontakt i nastavio pratiti navigaciju te sletio na aerodrom u Londonu.

Vjerojatno je zrakoplov imao problema s komunikacijom, na svom Twitteru je navela kompanija Air India.

“Komunikacija leta AI171 je izgubljena u zračnom prostoru Mađarske. To se dogodilo zbog učestalih nestabilnosti.  Zrakoplov je sletio pri normalnom načinu rada”, navodi se u priopćenju.

Mjere predostrožnosti poduzete u Njemačkoj još 2003. da se spriječe napadi putničkim zrakoplovima na nuklearne elektrane su vrhunski primjer koordinacije rada ratnog zrakoplovstva i svih relevantnih službi na kopnu. No, nakon incidenta s indijskim zrakoplovima, postavlja se pitanje kako su mogući propusti koji su Europu samo danas stajali više stotina mrtvih i tisuće ranjenih?

nespremnostprekid komunikacijestrah od terorisma
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
7 godine prije

Kondicioniranje naroda prema zivljenju u trajnom stanju straha.

jale
7 godine prije

Vidi kako su njemci politički korektni na račun mrtvog entiteta, a neće da tačno kažu da je iz Bosne, s Kosova ili Sandžaka, nego s “prostora bivše Jugoslavije”. Ali koje li ironije, Njemačka je pomogla nezavisnost BiH i Kosova, a neki bošnjaci i šiptari im ovako uzvraćaju i pored toga što im decenijama dopuštaju da tamo slobodno žive, rade i zarađuju.

Brane
7 godine prije

Zar ne bi trebalo da u ovakvim slučajevima evakuiraju sve velike nebodere, a ne nuklearne elektrane?? Ili evropske obavještajne službe nisu nikad čule za 9/11 i twinse, ili su im iz CIA-e i Mossada javili da oni nemaju ništa s ovim avionima, i da bi moglo biti za ozbiljno ovog puta.

subaru
7 godine prije

Proba sa nuklearkama je bila u Černobilu pa poboljšana u Fukišimi, slijedi nastavak.

Baba Vanga
7 godine prije

Evo ja zivim u Evropi kao i vi i nemam nikakav problem a pogotovo ne strah, te izbjeglice koji su dosli 99% su izgubljeni u vremenu i prostoru i ne prijeti nikajva opasnost od njih a onih 1% nemaju sanse da naprave veliku glupost,pogotovo da ruse nuklearke pa halo ljudi znate li vi uopste sta to znaci lakse ce Krsko napasti nego ovdje nesto tako

davor
7 godine prije

Mene fascinira kako nijedna EU država ne vodi računa o tome da većinu svih aerodromskih osiguranja vode izraelske security kompanije koje su ujedno i radile na svim aerodromima sa kojeg su uzletili avioni 9/11. Kako je moguće da tim izraelskim kompanijama promaknu teroristi na međunarodnim aerodromima a dok se u Izraelu provodi nekoliko kontrolnih punktova prije svakog uzlijetanja. EU su notorne budale ako takve činjenice ne uzimaju u obzir..

dalmata
7 godine prije

Svima ko ima dva zrna söli u glavi je kristalno jasno da ce licemjerna EU i NATO(US(r)A)politika masovnih ubojstava i pljacke po svitu doc u naplatu.Da je teroristicki napad u New Yorku bija voden od(njihovih)fundamenstalickih bolesnika,ovakvi napadi bi bili unistili par nuklearki.Ovakva EU sa ovakvim zlocinima NATO(kao dio US(r)A)politike ce preko noci zavrsit kad se prvi ovakvi napad dogodi.Ratnohuskacka politika EU,u kojoj su stalno krvavih ruku(Sirija trenutno.prije YU,kaos koji je u Makedonijiitd) pa se EU rezimi prokazuju kao zastitnici i spasioci tragedije zvane zapadna damokracija,mora stat.Ovakve velike pomore,koji sigurno sljede(kako se sije,tako se zanje)ne mogu ovakvi vlasjuci zlocinci zaustavit.Pogledajte samo ludilo Merkelove koja je u svoju zemlju dovela na hiljade terorista.Zasto?Bolesni umovi smatraju da su oni toliko mudri i mocni da ce takve imbecile kontrolirat i komandovat sa njima(u prvom redu ih usmjerit na Rusiju) E,pa EU mudrijasi.NATO generali i svi vi koji obozavate euro-atlanske integracije,kugu ste usadili u svoje… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI