Nizozemska vojska je potpuno nespremna za djelovanje

Nizozemska vojska - mornarnica
9 komentara

Nizozemska s vladom premijera Marka Ruttea je “ozbiljno zanemarila” oružane snage, do te mjere da su vojska i mornarica zemlje nesposobni za bilo kakvo djelovanje, priopćilo je Vijeće za međunarodne poslove nizozemske Vlade.

Smatra se da čak i ako se troškovi povećaju, da to neće pomoći da se vojska dovede u “temeljno” stanje pripravnosti prije 2021. godine.

U izvješću, koje je objavljeno manje od tjedan dana prije parlamentarnih izbora, Vijeće za međunarodne poslove je preporučilo da se povećaju troškovi obrane u naredne četiri godine na standarde NATO pakta od 2% BDP-a, navodi Reuters.

Nizozemska na svoje oružane snage sada troši tek nešto više od 1% BDP-a, zbog čega je redovito kritizirana od strane NATO-a.

Spomenimo da je 1. ožujka njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel rekao da NATO nije donio stroge odluke prema kojima bi svaka zemlja Sjevernoatlantskog saveza morala povećati troškove obrane na 2% BDP-a u sljedećih 10 godina. Prema njemačkom ministru vanjskih poslova je to okvirna preporuka, a ne obveza koje se svi strogo moraju pridržavati.

No, jednako tako je istina da je nizozemska vojska potpuno nespremna za bilo kakvo djelovanje, a čak i s povećanjem izdvajanja za obranu, to se neće dovesti u red prije 2021.

Mark RuttenespremnostNizozemska vojskaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zoran
7 godine prije

Danas u vremenu ICBM svako dodatno naouruzavanje je bacanje novca kapitalistima pod noge.

Rusi s 150 miliona stanovnika – dakle 1/10 od njihovih potencijalnih napadaca i s naouruzanjem koje je mozda tek 1/20 vojnog proracuna njihovih potencijalnih neprijatelja – se mogu obraniti i unistiti NATO-žohare u ognju i pepelu prije nego sto oni uniste Rusiju.

Moja poruka Nizezemcima, vi ste nitko i nista od nato-žohara, tek jedan mali beznacajni nato-žohar koji ne moze nista promijeniti.

Da ovako nije sto pisem, nato-žohari bi odavno napali Rusiju i Rusija bi prestala postojati.

Jupiter
7 godine prije

Šta će njima vojska , puni su im đepovi dijamanata , platiš 5% pa se drugi bori za tebe.
Bilo bi glupo da izgube epitet najboljih i najvećih proizvođača cveća i ruža.
Bombe i ruže ne ide to.

shumadinac
7 godine prije

Pričajte vi šta hoćete ali bar neće pokisnuti i imaće lepe frizure – jer njihovi “vojnici” zadužuju kišobrane i mrežice za kosu :)))))))))

dalmata
7 godine prije

Holandija je tamo di je.Pala na niske(EU;NATO)grane.pogledajte to(mozda)kao stvarno stanje stvari,jer ako si ima zemlju(nekad)kao Holandija,sa nekadasnjim standardom i uvjetima zivota,a onda te EU I NATO politika bacu sa konja na magarca,ljudi to znaju i zasto bi ta vojska ginila ko zna di i za koga.Motiv je cuvat zemlju(od koga i cega osim onih koji su je vratili unazad).Ovo je dozivljaj lika koji ovo pise,jer sam u periodu od 1999 do 2001.god radija sa Holandskom vojskom(Divulje kod Splita)i svi navedeni vojnici su otvoreno bili protiv svog izlaska van granica Holandije.Svi su bili ogorceno bezobraznim,bahatim odnosom Tomya i Yenkija prema njima.Prevod Englezi i Amerikenjci

Hash
7 godine prije

Vojnik placenik, njegov moral i borbena spremnost, se ne mogu mjeriti sa moralom i motivom vojnika koji brani svoju zemlju i narod. Odlican primjer je Barbarosa.
Tako ni ovi danasnji agresivci, nato i bulumenta, ne mogu pokoriti niti Afganistan i Irak, Siriju pogotovo, a tek sta bi bilo da se usude odariti na Iran ili Rusiju. Zato i prave nvo obojene parade i placaju petu kolonu u drzavama koje ne zele da im prepuste svoje resurse.
No ono sto je zalosno i to ne vide narodi tih pljackaskih nato drzava je da se resursi tih drzava crpe i stavljaju u sluzbu 1%, a korist od tih pljacki ima samo tih 1%. Kako pljackom porobljenih tako i od zaduzivanja samih drzavnih budzeta kod tih 1% za operacije van svojih drzava.
Valjda “goje” progledaju.

subaru
7 godine prije

Svi ciozapdani vazali kukaju kako im je vojska nepremna da što lakše stimuliraju nadležne da im odobre veče proračune za vojsku za sljedeći rat sa rusima.

jale
7 godine prije

Evropljani još nisu svjesni dok se nemilice i bez pokrića štampaju dollar i evro šta ih je snašlo i šta ih još čeka pod upravom korporativnih plaćenika u vidu njihovih vlada i političara. Primjer USA koja je dala privatizirati čak i kopnenu vojsku, a u manjim sredinama po pilot programu i snage reda koje mijenjaju saveznu policiju. Zatvorski sistem je također potpuno privatiziran i te agencije kasnije iz njega crpe potrebne “kadrove” za svoje mutne poslove i privatne ratove. A da su se oteli saveznoj kontroli, oteli su se, pa svoje usluge prodaju i afričkim i latinoameričkim državama. Države na zapadu su kapitulirale pred korporacijama a ove su to opet iskoristile da isisaju putem subvencija milijarde iz nacionalnih budžeta. Tome služe organizacije kao Bilderberg, Komisija 300. One osmišljavaju kratkoročne i dugoročne prevare naroda gurajući svoje kadrove na premijerske i predsjedničke funkcije. Zato je istina kad kažu da je demokratija oteta… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI