Fauci je optužen za financiranje opasnog istraživanja virusa bez znanja Bijele kuće

Antoni Fauci
26 komentara

Car Covid-19 Bidenove administracije, dr. Anthony Fauci bio je veoma svjestan koliko je opasno jačanje funkcije tokom istraživanja virusa, ali navodno je insistirao na  obnavljanju postupka bez upozoravanja Bijele kuće tokom odbijanja HHS-a 2017. godine.

Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) pri Nacionalnom institutu za zdravlje, „nije upozorio više zvaničnike Bijele kuće prije ukidanja zabrane jačanja funkcije u istraživanju u 2017. godini“, australijska novinarka Sharri Markson tvrdi u izvještaju objavljenom u petak.

„To se nekako proguralo“, rekao je jedan bivši zvaničnik Trumpove administracije Markson. „Mislim da u naraciji ima istine da su osoblje Savjeta za nacionalnu bezbjednost, predsjednik i šef kabineta Bijele kuće, ti ljudi bili u mraku da je on ponovo pokrenuo istraživanje.“

Markson – čija knjiga „Šta se zaista dogodilo u Wuhanu“ treba da bude objavljena u septembru – tvrdi da su joj  „višestruki“ zvaničnici Trumpove administracije rekli da Fauci nije pokrenuo pitanje ponovnog pokretanja finansiranja istraživanja virusa sa višim osobljem Bijele kuće.

Iako nikoga ne citira u zapisniku, Markson je rekla da je “potvrdila” da Fauci nije obavijestio tadašnjeg direktora CIA Mike Pompea ili Matthew Pottingera, azijskog direktora NSC koji je bio zadužen za kinesku politiku.

Istraživanje jačanja funkcije, u kojem virolozi eksperimentišu na patogenima u laboratoriji kako bi ih učinili zaraznijima ili fatalnijima – kako bi pomogli u sprječavanju pandemije – vrlo je kontroverzna praksa koja je bila predmet dugotrajnog moratorijuma američke vlade. Postala je tema od širokog interesa zbog teorije porijekla SARS-CoV-2, virusa koji uzrokuje Covid-19, koja kaže da je možda slučajno pušten sa Instituta za virusologiju Wuhan u Kini.

NIH je objavio da nastavlja sa istraživanjem o jačanju funkcije 19. decembra 2017. Citirao je smjernice Ministarstva finansija za zdravstvo i socijalne usluge o takvom finansiranju, objavljene ranije tog dana. U vrijeme izdavanja smjernica, HHS je vodio vršilac dužnosti sekretara Eric Hargan. Sekretar Tom Price podnio je ostavku krajem septembra, potrošivši milion dolara na putovanja privatnim avionom. Njegova zamjena Alex Azar položio je zakletvu tek 29. januara 2018.

Da je Fauci odgovoran za probijanje nastavka finansiranja, direktno bi protivrječilo njegovom sopstvenom argumentu od prije nekoliko godina. U članku iz 2012. godine objavljenom u časopisu MBio, časopisu Američkog društva za mikrobiologiju, Fauci je rekao da sami naučnici ne bi trebalo da odlučuju o sudbini takvih istraživanja, koja je opisao kao rizična, ali vrijedna toga.

Iako je dobit od istraživanja jačanja funkcija veoma važna, tvrdio je Fauci, istraživači „više ne mogu biti jedini akteri u raspravi o tome da li treba obaviti određene eksperimente“. Dobrovoljni moratorijum na takvo istraživanje – koji je na snazi bio u to vrijeme – dobar je i trebalo bi da se nastavi, on je tvrdio, „sve dok se odluke o politikama ne mogu artikulisati“ uz pomoć globalnog i nacionalnog javnog mnjenja, stručnjaka i javnih zvaničnika. Dvije godine kasnije, 2014. godine, Obamina administracija zvanično je uvela moratorijum na finansiranje istraživanja jačanja funkcije.

Citirajući taj članak, Markson je istakla Faucijevo priznanje da je istraživanje jačanja funkcije rizično, ističući primjer u kojem je naveden hipotetički slučaj izbijanja pandemije ako se naučnik koji vrši istraživanje slučajno zarazi.

„Naučnici koji rade na ovom polju mogli bi reći – kao što sam zaista rekao – da su koristi takvih eksperimenata i znanje koje je rezultat veće od rizika“, napisao je.

„Vjerovatnije je da bi se pandemija dogodila u prirodi, a potreba da se bude ispred takve prijetnje primarni je razlog za izvođenje eksperimenta koji bi mogao da se čini rizičnim.“

Te riječi ga sada proganjaju, jer ideja da je SARS-CoV-2 možda pobjegao iz WIV laboratorije dobija na snazi u medijima – nakon što je osuđena kao „teorija zavjere“ i aktivno suzbijana više od godinu dana. Jedina teorija koja je zvanično dozvoljena bila je zoonotska teorija – da se virus prirodno razvio kod slijepih miševa i prešao na ljude preko druge vrste, možda pangolina.

U petak je bivši zvaničnik Trumpove administracije David Asher rekao za Fox News da su šanse za prirodno porijeklo virusa „izuzetno duge“ i zoonotsko objašnjenje nazvao „smiješnim“.

Asher je bio zadužen za istragu Sate departmenta o poriijeklu virusa, koju je Bidenova administracija zatvorila u martu. Rekao je da je WIV bio „epicentar sintetičke biologije u Narodnoj Republici Kini, a oni su radili neke vrlo bitne stvari sa sintetičkom biologijom i takozvanim tehnikama jačanja funkcije“.

Fauci je porekao bilo kakvu nepravilnost. Ranije ovog mjeseca, rekao je američkom senatu da NIH „nikada nije i ne finansira istraživanja jačanja funkcije na Institutu za virusologiju Wuhan“. Čini se da je to samo tehnički tačno, jer grantovi NIH zapravo idu neprofitnoj alijansi Eco Health iz New Yorka – koja zatim dio svog posla podugovara sa WIV.

Anthony FauciCovidvirus
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
2 godine prije

…taj ofucani stari magarac će samo poslužiti kao Pedro u svrhu skretanja pažnje sa prave istine o “koroni” jer je sve očitije da je tzv. korona (gripa i slični sezonski respiratorni problemi) uz lažni PCR test, poslužila kao propagandno sredstvo u sijanju straha od (planirane) “pandemije” i motiv za prihvatanje uboda mnogim neukim i uplašenim robovima, koji ni pojma nemaju zašto su se dali ubosti a još manje znaju što im je ubrizgano u tijelo.

Bilo koja priča i obrat, pa čak i žrtvovanje te zločinačke budaletine, će zadržati fokus i vjeru u paradigmu o “zaraznom i smrtonosnom virusu koji postaje sve opasniji” pa uopće nije bitno je li “prirodni” ili umjetni a glupavom roblju će i dalje to biti “jak” argument da poput stoke koja ide na pojilište, dobrovoljno i čak veselo i ponosno odlaze na mjesta gdje će kolektivno biti ubodeni ….i priča ide dalje…

Jesus Bin Joseph
2 godine prije

Znači pobili nas saveznici i još naplačuju cjepivo peterostruko od ostalih,hvala ujko sam nastavite tako i pola nato-a će se pridružit Rusiji

Emiliano Zapata
2 godine prije

Ovaj je prijatelj Trumpa ko Stara kuka…

ledeno doba
2 godine prije

Svjetski savez štakora objavio je slijedeće priopćenje:

“Mi najveća populacija sisavaca na kugli zemaljskoj, koji brojimo 400.000.000.000.000.000.000.000.000… članova od kanalizacija Stockholma, do kanalizacija Sydneya, od kanalizacija Londona, do kanalizacija Vladivostoka, prosvjedujemo protiv stalnog poređenja ove ružne, prljave, zle i podmukle kreature na slici, koja se naziva doktorom, sa nama. Sa našim časnim imenom. Mi smo dostojanstveni sisavci, koji postoje od pamtivijeka, od postanka prvih živih bića i časno i pošteno živimo i marljivo radimo u podzemljima svih gradova na svijetu i brinemo se za ekološku razgradnju ljudskog otpada. Imamo slavnu i dugu povijest, bilo nas je još u prvim kanalizacijama starog Rima.
Mi se u potpunosti distanciramo od ove zloćudne neljudske kreature, koja ne pripada ovom svijetu i ne želimo da ga se naziva našim imenom i ako on otegne papke, rado ćemo pomoći u otklanjanju njegovih smrdljivih ostataka.”

onaj najve... Dalton
2 godine prije

Jbt, ovaj Fauci, ka’ da ga je opralo na 90° kad je bio mali. Skupio se u pranju.
U veš mašini Gorenje. Serije 5. Ta je nepoderiva. Peri, deri…
Da ga moja punica samo presječe pogledom, odmah bi zbrisao. Razvlačit tijesto za kaprićozu…
A ne zajebavat poštene ljude…

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
2 godine prije

“… „Vjerovatnije je da bi se pandemija dogodila u prirodi, a potreba da se bude ispred takve prijetnje primarni je razlog za izvođenje eksperimenta koji bi mogao da se čini rizičnim.“…”

Ovo je sve odvratna prevara!

Upravo o tome juce prica David Icke:
https://2020electioncenter.com/watch?id=60b0e6c651bded579b72a6cd

Izgleda da ova prevara jos nije jasna ljudima iz Redakcije…
Nadam se da ce Ickeova – odlicna analiza pomoci.
I ne samo ovima iz Redakcije – nego specialno onim “rusofilima na baterije” – da pokusaju shvatiti da je tzv “Ruska vlada” (Za SAD, EU I KINU znamo odavno) – obicno zlocinacko smece, a Nosferatu jedna obicni Klovn koji izvrsava naredenja koja mu izdaje Upravnica tzv Rotschildove ZONE Rusija Elvira Nabulina…- i nista drugo…

Nikakavog “virusa sarscov2” – NEMA…
To zna i Nosferatu – ai ucestvuje u masakru Rusa sa poletom…

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
2 godine prije

Sve je planirano i financirano otprije

Muppet shou
2 godine prije

Kabala zlo segrt hlapic. Vjesala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI