Financial Times: Trumpov otkaz direktoru FBI-a je “politički masakr”

Donald Trump - FBI - otkaz
17 komentara

“Američki predsjednik Donald Trump je neočekivano dao otkaz Jamesu Comeyu, čelniku američkog Federalnog istražnog ureda (FBI), čime se izravno umiješao u istragu o odnosima Bijele kuće s Rusijom”, prenosi Financial Times.

Razrješenje Jamesa Comeya od strane američkog predsjednika Donalda Trumpa je radikalan korak proveden u vrijeme kada je FBI vodio istragu o odnosima Trumpovog predizbornog tima s Rusijom i uzdrmao je Washington.

Službeni razlog za ostavku je pristup Jamesa Comeya tijekom istrage o aferi oko elektroničke pošte bivše predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton. Međutim, za Financial Times je ova isprika samo paravan iza kojeg se kriju pravi razlozi, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da se Trump ranije divio načinu na koji direktor FBI-a istražuje Hillary Clinton.

Ovaj otkaz znači da će novog čelnika FBI-a koji će nadgledati istragu o odnosima Trump i njegovih suradnika s Rusijom imenovati Bijela kuća. Potez Donalda Trumpa Financial Times naziva “političkim masakrom”.

Podsjetimo, Donald Trump je jučer razriješio Jamesa Comeya s mjesta direktora FBI-a, a američki predsjednik je rekao “kako se Comey više ne može nositi sa svojim odgovornostima”. Odluka predsjednika već je kritizirana od strane senatora koji ovaj potez vide kao veće šanse Trumpa u svjetlu istrage o njegovim navodnim “odnosima s Rusijom”, jer nalazi istrage provedeni od strane čelnika FBI-a nisu uzeti u obzir.


 

FBIjames comeyotkaz
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
6 godine prije

U LAZI SU DUGE KRAVATE!

Antonio
6 godine prije

Dali je ovaj razreseni direktor bio isti koji je pomogao Trampu pri otvaranje istrage za Klintonovice pre izbora? To treba da odgovori novinar clanka. Nemamo mi citaoci vremena da sve pretrazimo.
Ajde Logicno – uradi to.
Inace Tramp polako pokazuje da je nestabilan i da sedi u skutu nevidljivih vladara u SAD.

Natovac za novac
6 godine prije

FT = izbaciva fake analize.

tuf
6 godine prije

Novi direktor FBI-a sada postaje Andrew McCabe, cija zena je dobila 675.000$ iz Clintonicine fundacije. Pa si sad misli…

Padania
6 godine prije

Americki ministar obrane Jim Mattis je opuzio Rusiju da destabilizira balticku regiju zato jer Rusija na svom teritoriju ima vojne baze blizu baltickih drzava i za uzvrat ce Amerika dovesti patriot rakete u balticke zemlje.
Ako tko ne vjeruje
tu je ispod orginal na engleski.

VILNIUS U.S. Defense Secretary Jim Mattis on Tuesday criticized what he called a destabilizing Russian military build-up near Baltic states and officials suggested the United States could deploy Patriot missiles in the region for NATO exercises in the summer.

Ravio
6 godine prije

Postovani novinaru Saša, kakve veze ima Financial Times s ovom vjescu?

Steve
6 godine prije

Kad se slegnu dim i prašina i slika ponovo razbistri, vidim iste likove, pejsaže i okolnosti kao i pre Trump-a….na zapadu ništa novo…

USA exceptional
6 godine prije

@ Padania – Russia Insider je debelo ismijao tu vijest iz engleskih novina The Independent.

U slopodnom prevodu, Rusi su dosli u medjunarodne vode Latvije kao odgovor na dolazak americkog ratnog broda USS Carney, dakle ruski brodovi su prijetnja Americi a americki brod nije prijetnja Rusiji koji je dosao blizu Ruske obale.

Ah, taj pokvareni tzv. zapad, koji se zamotao imenom koji uopce ne zasluziva da bi zakamuflirao svoju pokvarenost.

“Report suggests the ships were responding to the arrival of the USS Carney in the region”. So, we must assume, Russian ships are not allowed in the Baltic – which laps the shores of St Petersburg and Kaliningrad – but American ships are entirely entitled to make themselves at home there, 4000 miles from New York! Was USS Carney “encroaching”? Apparently

subaru
6 godine prije

Sluša pajac mentora i zeta Kušnera.

Osoba C
6 godine prije

Bivši ravnatelj Domovinske sigurnosti u Senatu je izjavio da od ruskog utjecaja na američke predsjedničke izbore nema ništa. Ali tek kad je postao debelo bivši. Senatori su bili iznenađeni, a on im je odvratio:”Tako je to!”
Ovaj otpušteni iz FBI je objavio da nema elemenata za kazneni progon Hillary u aferi sa meilovima sa privatnog servera.
Trenutni vršilac njegove dužnosti je također povezan sa Hillary, jer je njen prijatelj djelom financirao političku kampanju njegove supruge sa nešto više od 650.000$.
Uglavnom sve je umreženo, a predsjedniku osporavaju pravo da promjeni šefa FBI, optužujući ga da želi omesti istragu oko svojih navodnih veza sa Rusima.
Podsjećam da je Marija Zaharova rekla da oni procjenjuju da će Trumpu trebati oko 8 mjeseci da se riješi Clinton-Obama kadrova u administraciji.

Ako se oni prije ne riješe njega.

Zvrk
6 godine prije

unutarnji rat u sad-u

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI