Finska: “Zeleni ljudi” nam se mogu provući kroz rupe u zakonu

Vojnik - zeleni ljudi
39 komentara

Finski ministar obrane, Jussi Niinistö, rekao je kako treba stvoriti jasna pravila za prepoznavanje “zelenih ljudi” i blokirati moguće praznine u finskom “Zakonu o zaštiti teritorija”. Kako bi se istražilo ovo pitanje, imenovana je posebna radna skupina koja u nekoliko mjeseci treba izraditi potrebne izmjene i dopune zakona, piše finski YLE.

Niinistö kaže da postoje “rupe u finskom zakonodavstvu kroz koju se mogu provući zeleni ljudi”. Pod “zeleni ljudi” finski ministar misli na “ruske neoznačene vojnike, korištene za vrijeme aneksije Krimskog poluotoka, koji pripada Ukrajini”, objašnjava finski YLE.

Prema Niinistöu, sada u finskom zakonodavstvu “nije dovoljno jasno” navedeno kako bi finske obrambene snage mogle odgovoriti na pojavu “nepoznatih” vojnika.

“Mislim na skupinu osoba koje djeluju u ime neke druge zemlje, ali koji nemaju jasne oznake za razlikovanje od oružanih snaga druge zemlje”, rekao je finski ministar obrane.

U tom smislu je finski ministar obrane formirao posebnu radnu skupinu za procjenu potrebe za izmjenama “Zakona o zaštiti teritorija“. Planirano je da radna skupina prouči pitanja do sredine svibnja, te da pripremi potrebno izvješće.

“Trenutno se Zakon o zaštiti teritorija temelji se na činjenici da vojnici, odredi i vojna vozila moraju imati jasno određene vojne znakove. S obzirom na takvu formulaciju, postojeći Zakon o zaštiti teritorija daje nekome pravo da primjeni određene mjere”, u intervjuu za YLE je rekla Teja Pellikaynen, državna tajnica finskog Ministarstva obrane.

Međutim, po njenom mišljenju, čak i sadašnji zakon Finske dopušta da se u slučaju iznenadne pojave “zelenih ljudi” na njenom teritoriju poduzmu neke mjere. Radi se više o potrebi da se “razjasni” zakon tako da se može podnijeti zahtjev za brzu akciju “protiv vojne prijetnje protiv nacionalnog integriteta, ako se ona i ne može identificirati”.

“U Finskoj je odlučeno da su zakoni bili preoštri. Konkretno, kada su u pitanju velike sile, zakon točno propisuje protiv koga i kako upotrijebiti silu”, objasnila je Pellikaynen.

Praksa identifikacije zrakoplova i brodova već postoji. Međutim, za “neoznačene vojnike i vozila” jasna pravila u Finskoj ipak ne postoje, prenosi YLE.

Jussi Niinistörupe u zakonodavstvuYLEZakon o zaštiti teritorijazeleni ljudi
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Travis
7 godine prije

Finci, Šveđani, Norvežani, baltički narodi, Poljaci, Česi, Slovaci, Ukrajinci, Rumunji, Gruzijci itd. itd., svi obožavaju Ruse i njihove slobode koje sa sobom donose. Ne bi li se Rusi možda upitali zašto?

shumadinac
7 godine prije

To je bar lako, zabrani zelenu boju 😉 Sad žalim što nisam kriminalac – ako mogu da im se “pojave” grupe uniformisanih lica (doduše bez oznaka 🙂 onda čitava armija kriminalaca u civilu može nesmetano da “operiše”…
Da mi je samo znati za koga plasiraju ovakve debilizme – kao da gledam film o idealnom društvu u dalekoj budućnosti gde se pojavi grupa “ovovremenskih”.

4 x
7 godine prije

Ovo je medijska priprema za false flag napad.

eIgo
7 godine prije

A koju boju imaju natovci?
Jesu li oni crni ljudi?

Tomica
7 godine prije

Čista propaganda. Dizanje tenzija i stvaranje psihoze.

mars
7 godine prije

Ako bi ikad došlo do pojave “zelenih ljudi” na finskoj teritoriji nikakvi zakoni i paragrafi tu ne bi pomogli. Oni ne bi došli tek tako, neorganizovani, samostalno i bez podrške, već bi njihova pojava bila plod dugotrajno pripremljene. osmišljene i planirane operacije najširih razmjera, tj. bili bi samo jedan dio snaga koje tu operaciju provode. Znači odgovor je samo sila, naravno ako je dostatna da se tim snagama suprotstavi, a zaklanjanje iza zakona i paragrafa u tom slučaju vrijedi kao i skrivanje od kiše metaka iza kartonske kutije. Ovo jasno pokazuje stanje stvari čitave EU, odnosno načina njihovog razmišljanja i djelovanja u svim oblastima a ne samo u vojnoj. Zakoni, pravila, odredbe, direktive, smjernice, itd. je glavno oružje za sprovođenje svoje politike, pri čemu je EU potpuno zanemarila činjenicu da iza svega toga mora biti jaka batina da bi to mogla i sprovesti. Sve ove paprnate mjere mogu biti efikasne… Čitaj više »

Arkaj
7 godine prije

Bezvezno laprdanje. U konkretnom krimskom slučaju određene civilne i policijske strukture itekako su bile uključene zajedno s “malim zelenim” trupama kako bi osigurali kontrolu teritorije i blokadu onih snaga za koje se moglo pretpostaviti da će ostati pod komandom Kijeva. To je jasno svakome kome je poznata činjenica da prilikom preuzimanja vlasti lokalna vlada nije morala proliti ni kap krvi – da je bila riječ o prikrivenoj ruskoj agresiji bez pune suradnje svih lokalnih faktora to naprosto ne bi bilo moguće. Uostalom dovoljno je pogledati koliko je mrtvih palo na Majdanu da bi bio moguć puč i smjena Janukovića. Bude li u Helsinkiju živilo 90 posto rusa a finska vlada im bude zabranjivala upotrebu ruskog jezika ili ih maltretirala na druge načine onda tek mogu očekivat “male zelene” a onda im nikakve promjene zakona o zaštiti teritorija neće pomoć da se spriječi odlazak Helsinkija u rusku federaciju. Teritorij mogu zaštititi… Čitaj više »

Weteran
7 godine prije

Bolje dobiti “Zelene ljude” nego “ljude u Crnom” !?

jale
7 godine prije

Histerija, jarane, histerija! Zapad je gadno obolio na psihu. Bježm’o na istok.

Rocky
7 godine prije

Ne znam zašto se bilo tko ide objašnjavati sa trolovima tipa travis? Plaćenik koji provocira po službenoj dužnosti, odnosno jer je uposlen za to. Da razjasnimo, tzv. strah istočnoeuropskih naroda je isforsiran od strane mainstream propagandnih medija za koje radi i tzv. travis. Stanovništvo u navedenim zemljama ne razmišlja tako, i dapače simpatizira Rusiju, međutim to se u medijima ne pojavljuje. Vlastodršci u tobožnjim demokracijama koriste strah od Rusije za prikrivanje vlastitog kriminala i podjarmljivanja stanovništva. Čak i u Poljskoj, većina stanovništva je protiv rusofobne histerije, koju potpiruje bolesni politički vrh, konroliran od washingtona. Srećom, današnji pristup alternativnim sredstvima informiranja omogućuje formiranje neutralnog i objektivnog gledanja na stvari, tako da travis i ostali trolovi uzaludno laju. Istina neminovno izlazi na vidjelo, uprkos lajanju plaćenih pasa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI