Gadafijev sin Saif Al-Islam pušten iz zatvora u Libiji

Saïf Al-Islam Gaddafi
8 komentara

Drugi sin libijskog predsjednika Gadafija danas je pušten iz zatvora u kojem je boravio od 2011. godine.

Sin pokojnog predsjednika Muamera Gadafija, Saif Al-Islam, napustio je zatvor u Zentanu u kojem je bio zatočen skoro 7 godina, izvještava oružana skupina Abou Bakr As-Siddiq koja ga je držala zatočenog.

Prema dokumentu kojeg je dobio SputnikNews, oslobađanje Saifa Al-Islama je dio generalne amnenstije koju je donio libijski Parlament.

“Odlučili smo osloboditi gospodina Saif Al-Islam Gadafija. On je sada potpuno slobodan. Potvrđujemo da je napustio Zentan odmah nakon oslobođenja.”, precizirano je u dokumentu.

Portal Logično je već najavio oslobađanje Saifa Al-Islama, a što možete pročitati u članku iz ožujka mjeseca ove godine: Odluka o oslobađanju Saifa Al-Islama

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gostgost
6 godine prije

gadafijev sin sigurno nije oslobodjen iz humanitarnih razloga vjerovatno mu je namjenjena neka uloga u libijskoj situaciji tako da cemo za njega u narednim vremenima jos cuti

tak
6 godine prije

Sto, zar nije vec prosle godine

subaru
6 godine prije

Nek bježi van kod Sisija, nije siguran unutra.

Georgij Žukov
6 godine prije

Poznato je da je Moamer Gadafi bio veliki prijatelj Jugoslavije, a njegov govor pred predstavnicima najvecih svijetskih sila u UN, pamtice se jos dugo. Izmedju ostalog, Jugoslaviju je volio i zbog njegove druge zene koja je bila poreklom sa nasih prostora. Gadafi je na celo Libije dosao nakon vojnog udara 1969. godine, a ubijen je 2011 godine .od strane nato fasistickih kolaboracionista prilikom napada na Sirt. Dvijee godine prije nego sto je ubijen on se obratio skupstini UN-a ovim rijecima: ‘Nema zemlje koja je bila miroljubiva kao Jugoslavija. TITO JE JUGOSLAVIJU IZGRADIO CIGLU PO CIGLU, jer ju je Hitler unistio”. A onda ste vi uradili isto sto i Hitler. Kad je umro Tito, dosli ste u Jugoslaviju i zbog svojih licnih interesa je rasturili. Kako mozete biti mirni nakon toga? Kako mi da budemo sigurni da se to i nama nece desiti, ako se moglo desiti miroljubivoj Jugoslaviji? Je li… Čitaj više »

Laki Topalović
6 godine prije

Nije on oslobođen iz ZATVOR, jer ga u Zitanu nisu ni držali iza rešetaka, nego od optužbi itd

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.