Saïf Al-Islam Gaddafi mogući spasitelj Libije

Saïf Al-Islam Gaddafi
20 komentara

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Za kanal France24, libijski pukovnik Ajmi Al-Atiri zapovjednik brigade odgovorne za zatvore u Zintanu, poziva bivšeg zarobljenika Saïfa Al-Islama Gaddafija da se uključi u ujedinjavanje Libije.

Više od pet godina nakon okrutnog ubojstva Muammara al-Gaddafija i uhićenja njegovog nasljednika, Libija ne izlazi iz agonije koju je stvorila nelegalna intervencija zapadnih snaga. Formiranje Vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju 30. ožujka 2016. nije rezultiralo poboljšanjem stanja u Libiji. Nostalgija za starim vremenima više nije nazočna samo kod naroda, već i kod nekih političara koji su participirali u svrgavanju Gaddafija.

Zapovjednik koji je držao u zatvoru Saïfa Al-Islama Gaddafija, sada želi bivšem zatočeniku povjeriti ulogu odgovorne osobe za ujedinjene naroda Libije.

Ipak treba reći da zatvorski dani Saïfa Al-Islama Gaddafija nisu bili teški kao ostalim zatvorenicima. Iako je uhićen u studenom 2011. godine u Zintanu od strane koja je svrgla njegovog oca, odnos prema njemu je bio vrlo korektan. Svo vrijeme je proveo u rezidenciji na zapadu zemlje, a u koju su mu dolazili mnogi „gosti“. Gradski dužnosnici su odbijali predati ga vlastima u Tripoliju, koje su smatrali nelegitimnim. Čak i smrtna presuda iz 2015. ništa nije promijenila.

Od prošloga ljeta Saïf Al-Islam Gaddafi je postao slobodan čovjek, a na temelju opće amnestije iz Tobruka koju su izglasali parlamentarci s istoka zemlje koji nisu u dobrim odnosima s Tripolijem. Zbog smrtne kazne, Saïf Al-Islam Gaddafi nije izlazio iz Zintana, kao i zbog potjernice Međunarodnog kaznenog suda.

Kaos koji vlada već više od pet godina u Libiji otvorio je novi put Saïfu Al-Islamu Gadafiju. Ne treba zaboraviti da postoje mnogi koji ga žele vidjeti mrtvog, ali u isto vrijeme sve je više gadafista lojalnih nasljedniku oca Muammara Gaddafija.

Upravo na njih i računa general Khalifa Haftar za formiranje Nacionalne libijske armije.

Khalifa HaftarSaïf Al-Islam GaddafiZintan
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
7 godine prije

Ovo ko u nekom filmu, goni ga sve živo, a na njemu su ključevi spasa Libije.

bok123
7 godine prije

da su htjeli da bude mrtav bio bi. ak bude pjevao kako drugi sviraju možda dočeka još koju godinu

f46
7 godine prije

To je onaj sto ima veliku kucetinu u Londonu i sto je dobio doktorat s “prestiznog” londonskog fakulteta.
Obican idiot koji ce raditi za natovce ubuduce.

dalmata
7 godine prije

Ne pada jabuka daleko od stabla.Sasvim normalna reakcija normalnih Libijaca.Znaci Gadafi i daje jase.Ne zaboravite i njegovu kcer,koja je digla glavu i ne fali joj hrabrosti.Naprid samo naprid,Usudujen se postavit pitanje(a nego kome drugom)sjor Babicu,a di je najmladi sin pukovnika Gadafija?!Bilosvjetske zviri se nisu falile da su ga mucki ubile.’

Bosanac, El
7 godine prije

Ko zna mozda Saïf uzme i hrvatsku putovnicu. Ipak je pola Hercegovac.

Georgij Žukov
7 godine prije

S obzirom da je libijski narod koji je zivio kao bubreg u loju za nagradu njegova oca objesio kao zadnje smece ,za ocekivati je od sina da nastavi stopama oca pa nakon sto preporodi Libiju dozivi istu sudbinu kao i njegov otac, cast javnog vjesanja na glavnom trgu u Tripoliju.

Tedi
7 godine prije

P.S. Zna li netko sta je sa avionom punim eura parkiran na aerodromu Sermjetevo u Moskvi,ciji su euri?

Red King
7 godine prije

Gdje se Saif sada nalazi?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI