Belgija “izgubila” Gaddafijeve milijarde, ali je dobila Molenbeek i vehabijski islamofašizam

118 komentara

Iz demokratske, slobodne i liberalne, ali prije svega pravne države Kraljevine Belgije dolazi vijest da su miševi pojeli nekoliko milijardi dolara. Dobro, možda nisu miševi, možda su i golubovi, kao što je prije nekoliko godina bio slučaj s rezervama žita u silosima u Đakovu u Hrvatskoj.

Što se dogodilo? Kao što je poznato, Belgija je u okviru sankcija protiv Libije po želji Washingtona 2011. zamrznula libijsku imovinu vrijednu više od 14 milijardi dolara koja je pripadala libijskim državnim tvrtkama i obitelji Gaddafi.

Sada se “iznenada” pokazalo se da je oko 5 milijardi dolara kamata i dividendi od “zamrznutih” sredstava isparilo. Nešto od ukupne svote novca je potrošeno na financiranje terorista koji su u Libiji rušili Gaddafija,  sada se pokušava otkriti gdje je ostatak novca.

Netko će reći kako je “odmrzavanje je uslijedilo nakon financijskog zamrzavanja totalitarizma”, ali se ispostavilo da su “borci za demokraciju” uništili afričku zemlju, ubili njeno vodstvo i desetke tisuća ljudi, a potom je opljačkali.

Naravno, Belgija je djelovala kao jedna od malih hijena u ovoj priči, jer libijska imovina nije zamrznuta i opljačkana samo u Belgiji, nego i drugdje u svijetu i ispostavilo se da je Muammar Gaddafi najveći krivac za vlastitu smrt i što je došlo do uništenja Libije.

Od trenutka kada je počeo vjerovati i družiti se sa Sarkozyem, Berlusconijem, vlastima u Londonu i kada je poslao sina Mutassima Gaddafija krvnici Hillary Clinton u državni posjet Bijeloj kući, počelo je curiti vrijeme u pješčanom satu života Libije i Muammara Gadafija i članova njegove obitelji, uključujući Mutassima koji je također likvidiran u listopadu 2011.

Sirt libija
FOTO: Sirt, Libija

Sada se saznaje ne samo da nije modernizirao vojsku i kupio ruske protuzračne sustave, što je namjeravao, ali je odgodio posao, nego je novac “poklonio” svojim novim prijateljima, od kojeg je dio završio u Belgiji. Uz zanemarivanje oružanih snaga, polaganje ovako velikih količina novca u europske banke je neobjašnjivo.

Libijske i Gaddafijeve financije su zamrznute 2011. godine odlukom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Tada je su banke BNP Paribas Fortis, ING, KBC i Euroclear držale ukupno 14 milijardi dolara.

Zbog činjenice da odluka Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda nije obuhvaćala obračunate kamate, za osam je godina taj iznos porastao za 3 do 5 milijardi eura.

Logično je da će europski bankari tvrditi da je taj novac potrošen kako bi se financirali “ustanici protiv režima”, eufemizam za islamistički šljam iz Misrate i cijele Libije, te susjednih i zemalja arapskog svijeta koji su došli u pomoć raznim frakcijama od kojih gotovo sve imaju veze s Al-Qaidom, skupinom Ansar Al-Sharia, LIFG i drugima. Sada su europski bankari pokrenuli istragu o tom novcu. Sve je po europskim pravilima i pravu, a institucije odrađuju svoj posao.

Dana 8. ožujka je zabilježen nestanak 10 milijardi eura od zamrznute libijske imovine. Do 29. studenog 2013. Tog je novca bilo je više od 16 milijardi dolara, 14 milijardi preračunato u eure, ali u jesen prošle godine, kada su vlasti pravne i uređene Kraljevine Belgije provele istrage u slučaju pranja novca, pokazalo se da je na računima ostalo samo 5 milijardi eura.

Ironija sudbine je da je Belgija najveći stradalnik pošasti koja je pogodila Europu nakon svrgavanja bivšeg libijskog vođe, koji je proročanski upozorio Europsku uniju na migracijski val, rast radikalnog islamofašizma u režiji Saudijske Arabije, Katara i Turske, kao da će se Europa boriti protiv terorizma kakvog nikada nije upoznala, ali bez uspjeha.

Belgija među zemljama koja je najviše pogođena svim zlima koja je Gaddafi predvidio, stoga je ljudski zapitati se treba li ovu zemlju uopće žaliti ili ne? Netko  će reći da račun plaćaju nevini civili, ali ti civili, kada bi progledali, mogu srušiti ne sam vladu Belgije, što i nije posebno teška zadaća, nego i monarhiju i protjerati sve zločinačke institucije iz Bruxellesa.

gaddafi
FOTO: mural, Muammar Gaddafi

No, Belgijanci to ne čine, jer i sami imaju koristi od poslovanja svojih banka i odluke svoje vlade i monarhije, koja je bliska s despotskom tiranijom “kasapina” iz Rijada. Neka onda zadrže i Gaddafijeve milijarde, ali i četvrt Molenbeek i stotine radikalnih islamista i povratnika sa sirijskog i iračkog bojišta, koji upravo u ovom trenutku među tinejdžerima u kvartu vjerojatno pričaju bajke o sudjelovanju u “džihadu na Allahovom putu” i kako su “ubijali kafire po Libiji, Siriji i Iraku”.

Muammara Gaddafija su 20. listopada 2011. godine blizu grada Sirte ubili islamofašisti koje je pomagao NATO. Istog dana je u Misrati likvidiran njegov sin Mutassim Billah Al-Gaddafi.

Istog dana je nakon likvidacije libijskog vođe, započele su krvave islamističke orgije u cijeloj zemlji, koje zapadni mediji vole zvati “građanskim ratom u Libiji”. Kasnije se na istoku zemlje polako formirao anti-islamistički blok, kojeg trenutno vodi general Kalifa Haftar, a vojska koju je ustrojio čisti Libiju od još uvijek jakih i dobro naoružanih islamističkih skupina. U zemlji postoje dvije vlade. Jedna koju priznaju SAD i zemlje EU, čak i UN, ali ta vlada nema oružane snage, a druga je ona na istoku, u gradu Tobruku, gdje zasjeda parlament je izabran od strane naroda.

Da, zaboravili smo na milijarde dolara koje su nestale u Belgiji?! Kao da je to sada važno.

GaddafiMutassim Billah Al-GaddafiSaïf Al-Islam Gaddafi
Pretplatiti se
Obavijesti o
118 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
5 godine prije

na kojim si ti drogama?

Siniša
5 godine prije

Cini se kao da njegova kcerka pokusava nesto pokrenuti!?

Son of Alerik
5 godine prije

Ako je novac u belgijskim i ostalim bankama bio doslovno Gadafijev, onda se žaljenje za njegovom sudbinom uvelike smanjuje. Čak da je taj novac i bio Gadafijev, a ne libijske države, onda su dosad sve banke morale vratiti taj novac Libiji. S kamatama, dakako. Talijani su barem glumili nekakvu pravnu državu i uredno nacionalizirali (prepisali na račun svoje države) Gadafijev novac i njegove udjele u Juventusu, Unicreditu i drugdje (oko 2 milijarde dolara). Belgijanci se nisu potrudili niti stvoriti privid ikakvog prava. Vjerojatno zato što ga i ne mogu imati. Legalan put za Libiju bi bila tužba međunarodnim institucijama, sudovima u kojoj bi tražili povrat svog novca. Tko je pokupio novac od kamata i dio glavnice? Banke nisu pijaca, rekla-kazala. Za sve transakcije postoje pisani tragovi, nalogodavci, potpisnici i to ne bi bilo teško rekonstruirati. Ali tko će? Na akciju unutar EU ih na to može prisiliti samo bijes javnosti.… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

Belgijanci ne moraju ni naći pare. neka im vehabija u Molebeeku, kako stoji u naslovu , koje im je za profit doveo kralj Baldovin. Ni onda se nisu tužili i slavili su unosne naftne ugovore. Ne žalim ih nimalo. Nije uvijek kriva vlada ili kralj, ako tzv “belgijski narod” to prihvati. Hoćeš najbolje ugovore s Rijadom, sada si držite vehabije i dao Bog da Belgija postane Islamski emirat Belgija, što se mene tiče. Bolje ne zaslužuju.

bbbb
5 godine prije

Muamar al-Gaddafi oduvek je bio veliki prijatelj Jugoslavije, ali reči koje je velikim silama uputio, o ratu u SFRJ, ostaće upamćene zauvek:

“Ta miroljubiva zemlja Jugoslavija, izgradila se sama, ciglu po ciglu, pošto je Hitler uništio. A onda je ponovo razbijena, na isti, Hitlerovski način. A kad je umro Tito, vi ste došli u bivšu Jugoslaviju i rasturili je, zbog sopstvenih, imperijalističkih interesa”, kazao je jednom prilikom u svom govoru Gadafi, a potom se zapitao:

“Kako mi drugi da budemo sigurni da se to neće desiti nama, ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji? Je li ona bila pretnja bilo kome? Bilo kada?”

Ožalošćen nad internetom
5 godine prije

Dragi autoru, članak, tj. njegov naslov, je (politički) korektan — odggovara suvremenom darvinističko-markističkom mišljenju koje prakticira cca 95% današnje svjetske populacije. “Belgija” nije ništa dobila u navedenom smislu, jer se prosječne Belgijance & Belgijanice hebe zbog muslića, islamista, džamijaša, orijentalista svih fela itd.! Naime, tamošnji radno sposobni, te studenti & studentice, a i penzioneri, zabavljeni su: otplaćivanjem kredita, kuća, brodova, nabavkom novog BMW-a ili Passata ili Volvoa, ili, pak, novog Samsung-Galaxya CT-DX 300/MilkyWayLasserTDI… ili ih mori moralna dilema (pa nemaju vremena misliti): čipovati (čipirati?) se ili ne? Dobra, stara (geteanistička / arturijanska / templarska / ružokrstaška) EU, kao zajednica naroda i slobodnih individualiteta) je “dobila”, tj. izgubila — a, izgubile su, na ovaj način, zapravo ponajviše ostale zemlje EU, posebno europskog Istoka, posebice Slaveni koji se (još) ne znaju nositi sa američkom aždahom… Dakle, Ideja (Francuske revolucije, geteanizma kao oblika mišljenja i življenja itd.) na putu je da bude definitivno… Čitaj više »

Riddick
5 godine prije

Ovo mora da je neka greska zapadne banke su najsigurnije banke .
Treba Haftar ako mu do kraja rata ne isporuce sve pare u gotovini da posalje desetak ljudi na neki ekonomski forum i da ih sve izbuse …

Dark
5 godine prije

Europa i Amerika su dugovali Gadafija i Libiji oko 200milijardi dolara i zato su ga ubili i upropastili zemlju….ali nije to bit u ovoj prici, lansiranjem ove vijesti da bi u buducnosti udarili na prijestolnicu Europa predvodjena Americkim state department…., ili u najboljem slucaju to je priprema za ucjenjivanje europskih zemalja za odredjene politick ustupke…..
Amerika je financirali teroriste u Arapskim zemljama tako ce uskoro i u Europa……anajveci dokaz za ovo dovedjenjem Trumpa u bijeloj kuci, jer je on dovoljno lud da uradi ono sto radio do sad…..nastavak slijedi

Cvicoka
5 godine prije

Mi smrtnici koji vide sta se događa i zele neki posteni svijet samo mozemo o tome pričat komentirati itd nema od toga koristi…jedino Bog dragi moze protiv ove kapitalistčke stoke koja unistava čovjeka i smisao zivljenja uopće… Boze požuri molim te!!!!

dr. Kuća
5 godine prije

Kada stupiš u sumnjivi seksualni odnos, kao npr Europa sa Bliskim istokom ili Afrikom), možeš dobiti HIV, sifilis, Molenbeek ili vehabijski islamofašizam. Sa HIVom se može dugo živjeti, ali se može i brzo razviti te rezultirati padom imuniteta….. europske unije kao organizma.

Kroz Balkan i Italiju i dalje ulaze virusi, dok su neki organi dosta imuni (Mađarska, Poljska….) i još ima nade da će se stvoriti antitijela.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

I onda neka mi netko dokaze da je NATO dobra organizacija, kada su samo dokazani pljackasi i ubojice.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Ako se sutra pojavi neki Libijac kindapira avion i srusi ga na sijediste NATO-a svi ce ga bjelosvijetski lopovi osudjivati.

Nagard
5 godine prije

Da bi bio bogat ne smijes biti siromašan dr br 1 a tako je od kad je postanka civilizacije a sve ostalo su igrokazi za mase e sad gdje se ko nadje to je tako a da se nekad desi da neko za zlo odgovara desi se u većini slučajeva ne ali .zivot je kratak uzivajte koliko mozete to je jedini način

Ivi tz
5 godine prije

U tekstu sve rečeno.eu je hijena. Suze su mi krenule kad su ubili GADAFIJA. Živio vječno pukovnik.

Zvrk
5 godine prije

Pisao sam tada, pišem i sada i pisat ću ubuduće. Ona osoba koja je čitavom svijetu tog kišnog četvrtka prikazana kao mrtvi pukovnik je ništa drugo nego dvojnik kojeg su namjerno podvalili ka lažnog pukovnika s ciljem da što prije taj sukob okončaju i maknu ga s udarnih vijesti.

Brainstorm
5 godine prije

evo, dao sam sebi nadimak brainstorm. namjera mi je bila zajedno sa vama isprobavati moje polupecene ideje. ipak nemam srca davati kontru ovom uljudjenom drustvu i naklapati neke od brojnih mogucnosti. tako da mi je ostalo brainstormirati samoga sebe.
jedna od brainstorm ideja koju pomisljam i promisljam je da li su ovi silni migranti koje dovode u europu ustvari regrutna baza. mozda je plan da ih se mobilizira jednoga dana pa posalje negdje; na kavkaz, ukrajinu, srednju aziju? mozda cak pripremaju i frontalni udar na rusiju, razmotrimo i tu opciju. nisu bas spremni prihvatiti se lopate ali su spremniji od europskog covjeka uzeti pusku. u svjetlu nedavne dostave velike kolicine oruzja u americku bazu u njemackoj mogli bi pomisliti i ovakav plan.

Brainstorm
5 godine prije

razmisljam kako je besposleni u velikoj prednosti pred uposlenim. uposleni mora raditi i brinuti, ni trenutka vremena da razmisli. besposleni mirno sjedi, gleda ga sa visine i smislja razne spacke.

Brainstorm
5 godine prije

oni koji ne rade imaju vremena za umrezavanje i organiziranje. rat je napad jedne organizacije na drugu. u libiji je zapadna organizacija uocila slabosti libijske organizacije. mislili su da mogu srusiti libijsku organizaciju (libijsku drzavu i gadafija) uz par poteza: organizirati medijsku hajku, presjeci kontakte sa mogucom podrskom ( ondasnjom slabom rusijom), organizirati trupe na terenu sastavljene od raznih dzihadista, malo potpomoci sa bombardiranjima. radilo se koga ce naci, koga naoruzati, koga podmititi, koga ucijeniti, koga eliminirati, kako sve provesti. uspjeli su. jedna organizacija je unistena i prva vise nema organizrane smetnje u tom dijelu svijeta.
jedan znanstvenik kaze da je planet zemlja zivo bice. postoji smisao po kojem je u pravu.
moguce da je organizacija takodjer zivo bice. ne da se, obnavlja se, hoce da zivi, da prozdire, da se siri … .

velebit2
5 godine prije

Leopold drugi je dao pobiti oko 15 milijuna kongoanaca pa ima spomenik u briselu a za svoju maloljetnu kurvu je dao napraviti najskuplju kućicu na kugli, Leopolda na azurnoj obali danas vrijedi 700 milijuna i nitko se ne buni. Da je ubijao židove umjesto crnaca bio bi raskidan na komade. engleska kraljica je bacala atomske bombe po australiji i zagadila cijeli kontinent za idućih 10 000 godina i nitko nije kriv.
Takvim krvnicima je gadafi davao lovu na čuvanje. kad je htio predignuti novce iz francuskih banaka (negdje se spominje cifra oko 150 miljard) onda ga je sirkozi ubio, njega su zarobili francuski komandosi i dali ga musimanskoj rulji

Majk Majers
5 godine prije
Štef
5 godine prije

Welcome To Belgistan The New Muslim Capital Of Europe
https://www.youtube.com/watch?v=EjHjjjONvuI

mladen3x
5 godine prije

Nekako sam pri mišljenju da je trebao taj novac više ulagati u proizvodnju i razvoj ekonomije na drugačiji način,više razvijati vojsku i infrastrukturu po cijeloj zemlji.Ipak je to previše novaca da stoji “tamo negdje”.I trebao je nači jednog saveznika a ne više njih.Neznam,teško biti sad pametan.

alan ford
5 godine prije

“Belgija među zemljama koja je najviše pogođena svim zlima koja je Gaddafi predvidio, stoga je ljudski zapitati se treba li ovu zemlju uopće žaliti ili ne?” ————— ne treba je žaliti, trula pedofilna država. Kada je 1994. otkriven grozni slučaj Dutroux, već tada se znalo,. da je cijela politička vrhuška bila uključena u silovanje i ubijanje djece. Dutroux je izvršavao njihova naređenja on je uhićen i osuđen, ,međutim, one glavne zvjerke, za koje je Dutroux hvatao djecu za sotonističke pedofilne orgije, nikada nisu otkrivene, Naravno da ne, je te zvjerke sjede u dubokoj državi, u Briselu, Londonu, Washingtonu, itd. Prije 2-3 godine, čitao sam da bi Dutroux mogao prijevremeno biti pušten na slobodu. I da su se javili njegovi brojni obožavatelji, koji bi ga prihvatili, i dali mu stan i utočište, eto koliko je bolesna ta država. Da ne govorim, da je to država, koje je pored Nizozemske (država Bilderberga),… Čitaj više »

dragan m
5 godine prije

……..citam pametne dole u komentarima..i pitam kako to da od tolikog znanja nema mira.meda i miljeka na svitu (ni u crticima ) …na svitu u kojem jos samo krv tece a nitko ne odgovara……..

Duki
5 godine prije

Kako stvari stoje izaći će im na nos svaki “zamračeni”dolar !
ono za što su ih upotrijebili sada im je pred vratima !I što je najljepše kada se LIBIJA stabilizira( a hoće)100% za 5,6-10 god.!pa kada regularna libijska vlast upita “kamo Gadafijevi”penezi (jedno 30-35 mlrd $)sa kamatama ??ajme frke i strke ???

Maki
5 godine prije

Pobjegli smo od Beograda za Brissel. Belgija?
Troduplo zlo. Mafijasi na kvadrat. Lopine veeeelikog kalibra. Nezavisni par mjeseci bili.
Sada smo stado.

Rotor
5 godine prije

Pljačkaški damar zapdnih bankarsko-političkih elita je neuništiv. Križarski ratovi, kolonijalizam, WWi, WWII i evo sada NWO su bili u funkciji pljačke. Danas su najjače, najbogatije i najmoćnije one kapitalističke zemlje koje su nekada bile kolonijalne velesile kao što su Britanija, Francuska, Španjolska, Portugal, Italija, Belgija, Nizozemska, Austrija,Njemačka a koje su stoljećima osvajale tuđe zemlje i ubijale domaće stanovništvo u ime profita. I onda se neki naivni Balkanci dive tim, Bože, naprednim, prosvjetljenim i progresivnim zapadnjacima. Zapadnjaci su ti koji su promovirali sileđijstvo kao legalno sredstvo za sticanje profita. Zapad djeluje kao kolektivni Robin Hood, s tim što je Robin pljačkao bogate i djelio sirotinji, dok ovi pljačkaju siromašne da bi dali bogatima, to jeste sami sebi.

Ana.
5 godine prije

Nije samo Belgija dobila vehabijski fasizam. Ali o tome nije bas nije semokratski pricati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI