Libija: Gaddafijev sin će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2018.

Saïf Al-Islam Gaddafi
28 komentara

Časopis Egypt Today izvještava kako će sin Muammara Gaddafija, Saif Al-Islam, sudjelovati na predsjedničkim izborima u Libiji koji će se održati sredinom 2018. godine.

Očekuje se da će uskoro biti objavljen program novog predsjedničkog kandidata. Konkretno, Saif Al-Islam i njegovi bliski suradnici izražavaju nadu da će Libija, uz pomoć Ujedinjenih naroda, postati stabilna država, a naglasak je dao na potrebu jačanja veza između svih društvenih i vojnih frakcija u zemlji. Isključujući terorističke skupine, naravno.

Sin Muammara Gaddafija šest godina bio zatočenik brigade “Abu Bakr Al-Siddiq” iz Zintana, koju vodi pukovnik Ajmi Al-Atiri. Milicije Zintana su Saifa Al-Islama pustile na temelju opće amnestije koju je proglasio libijski parlament u Tobruqu.

Napomenimo i da je izvor informacije časopis Egypt Today, koji izlazi skoro 40 godina i glasi za novine s pouzdanim izvorima u vrhu vlasti i obavještajnim strukturama zemlje.

NATOsaif al-islamUjedinjene nacijeUNZintan
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hezbollah
6 godine prije

To bi bila bar nekakva satisfakcija, njegovu pokojnom ocu i napaćenom narodu .

burt
6 godine prije

novinari, imate nostalgiju prema diktatorskim sadistima iz prošlosti, dali bi trebalo vratit i Živkova, Causescua, Honeckera, Poik Pota, Saddama? komunističke i inne bolesnike? svi koji prijete vrijednostima zapadne slobode i demokracije moraju biti uništeni a njihovi sistemi razmontirani, preostali sadisti Kim i Assad će na kraju doživjet propast jer njihovi destruktivni nagoni prijete zapadnoj slobodi, ne može Putin trčkarat po svijetu u spašavat svoje pijune, prije u Ukrajini, sad u Siriji a već mu se otvara istočna Azija, ako se udari na posljednji zločinački komunisitčki sistem zna Putko da to znači da nitko više nije amnestiran, ni Iran a vjerovatno ni Kinezi a Asad je ionako u postupku, živio Donald Trump borac za slobodu i demokraciju, najviših vrijednosti zapadne civilizacije

Ivo
6 godine prije

Ako je ovo točno znači da ima Rusku zaštitu, inače ne bi zoru dočekao. Ubili su svoga Roberta Kennedya kad je objavio da se kandidira na izborima, a kamo ne bi diktatorovog/monstrumovog sina. U svakom slučaju, biće mu bolje da pripazi na sebe.

Laki Topalović
6 godine prije

Egypt Today je dobar časopis, čak bi rekao “režimski”. Caka je da se general Haftar ne smije ili neće kandidirati, a ima podršku Rusa i Egipta, više nego EU, gdje je također bio gost (u Parizu). “Mali” gaddafi je ionako bio predodređen i već ima poznanstva ,a cijeli je ovaj klan pod zaštitom Sisija, kao što Haftara oprema egipatska vojska. Na izborima jedan čovjek -jedan glas, uvjetno demokratskim, Saif pobjeđuje, definitivno. jer tamo idu kod plemenskog vođe i pitaju gdje trebaju zaokružit, a plemena su većinom za Gaddafija.

otpisani
6 godine prije

Ako kojim slučajem pobijedi mladi Gaddafi, to će biti siguran znak da je libijskom narodu, konačno, prešlo iz gu.ice u glavu 😉

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Počelo je! Vratili smo Siriju, idemo vratiti Libiju, a onda Jugoslaviju. Nesvrstani uzvraćaju udarac.

čitatelj portala
6 godine prije

Sretno Saifu Al-Islamu na predsjedničkim izborima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI