fbpx

Gates fondacija ulaže još 70 miliona dolara u guranje vakcina protiv Covida-19 u zemlje trećeg svijeta, dok pitanja o bezbjednosti i efikasnosti ostaju

Gates - Vakcine

Evanđelisti vakcina i milijarderi Bill i Melinda Gates učinili su globalni napor da pokrenu vakcinu protiv novog koronavirusa, dok neki dovode u pitanje nejasne rezultate kliničkog ispitivanja Pfizer vakcine koju je finansirao Gates.

Fondacija će uložiti još 70 miliona dolara u razvoj i distribuciju vakcina, najavili su u četvrtak u saopštenju za štampu, dodajući da će Melinda Gates dati zvaničnu izjavu tokom Pariškog foruma mira.

Par je namijenio 50 miliona dolara za COVAX – međunarodni napor da se obezbijedi da 92 zemlje sa niskim i srednjim prihodima imaju pristup eksperimentalnim vakcinama – i 20 miliona za Koaliciju za pripravnost na epidemije (CEPI), koja bi trebalo da „pokrene razvoj dodatne tačke perspektivnih kandidata za vakcinu“.

Uprkos tome što je tokom proteklih devet mjeseci nemilosrdno jurišao na vakcinu protiv novog koronavirusa i otkrio da se nada da će njime vakcinisati svih 7 milijardi ljudi, čini se da je osnivač Microsofta Bill Gates preusmjerio pažnju sa trenutne količine kandidata za vakcinu na sljedeću, tvrdeći da će vakcina druge generacije imati „veći potencijal za veliku proizvodljivost, temperaturnu stabilnost i jeftinu proizvodnju“.

Vremenski raspored te vakcine – a s njom i onaj u kome se nadalo vraćanju u „normalu“ – očigledno se proširio dalje u budućnost, a Gates je u četvrtak nagovijestio da „još uvijek moramo da pređemo dug put“ uprkos sugerisanju prošlog mjeseca bogatih zemalja da bi mogli da se vrate u stanje prije Covida-19 do kraja 2021. Činilo se da se generalni direktor fondacije Mark Suzman složio, navodeći da će „za okončanje ove pandemije biti potreban najveći napor u javnom zdravstvu u istoriji“ – čak i dok sve veći broj statističkih dokaza sugeriše da Covid-19 teško da je masovni ubica sa krajem svijeta, kao što je prvobitno predstavljeno u medijima koje finansira Gates.

Microsoftov magnat je potpuno spreman da se nosi sa ovim „izazovom“, međutim, nedavno je proslavio veleprodaju britanske zdravstvene politike preko premijera Borisa Johnsona i preokreta njegove zemlje na čelu G7 – tokom kojeg je uspostavljen globalni režim „zdravstvene sigurnosti“ koji će Gatesovima dati još veću moć nego što već imaju kao glavni donatori Svjetske zdravstvene organizacije.

Gatesovi klevetnici optužili su fondaciju da koriste populaciju trećeg svijeta kao „laboratorijske pacove“ za eksperimentalna jedinjenja, a džepovi otpora su se pojavili u Južnoj Africi kako se ispitivanja vakcina koje provodi Gavi uz podršku Gatesa (partnerstvo između Fondacije Gates, SZO i Svjetske banke) održavaju u toj zemlji. Gavi svrha je povećati davanje vakcina u siromašnijim nacijama.

Farmaceutski gigant Pfizer ranije ove nedelje izjavio je da je njegova vakcina protiv Covida-19, koju je Gates finansirao, u velikoj mjeri efikasna 90 odsto, iako kompanija nije objavila rezultate svojih kliničkih ispitivanja, a neki medicinski stručnjaci su skeptični zbog male veličine uzorka i odsustva detalja oko bilo kog aspekta navodno uspješnog ispitrivanja. Milijarder je još u septembru nagovijestio da će Pfizer biti prvi proizvođač lijekova koji će zatražiti hitno odobrenje FDA za svoju vakcinu, koja je razvijena u partnerstvu sa BioNTech. Vakcina kompanije oslanja se na mRNK mehanizam koji pokreće imuni odgovor, model koji nikada nije korišten u bilo kojoj drugoj vakcini odobrenoj za ljudsku upotrebu.

Iako je Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije već angažovala svoju vojsku kako bi podijelila vakcinu iz Pfizera, a SAD su takođe izjavile da će njihova vojska biti u pripravnosti da isporuči vakcinu protiv Covida-19 prije kraja godine, nijedna zapadna zemlja još nije odobrila vakcinu protiv koronavirusa. Ruska vakcina Sputnjik V dobila je hitno odobrenje i njen proizvođač je počeo da ispunjava porudžbine van zemlje, dok je više kineskih kandidata za vakcinu takođe dobilo hitno odobrenje.

3.4 18
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
30 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
10 dana prije

Imam osjećaj da je kill bill uvijek bogatiji za tocno taj iznos kojeg je donirao.isti taj dan.i ja bi volio biti filantrop..toliko milijardi davati i biti sve bogatiji.kakav zlikovac.hvala.

Ocha
Gost
Ocha
10 dana prije

Njegovo je cjepivo gore od njegovih windoza.

samo
Gost
samo
9 dana prije

nisu vindoze krive stio im ti nisi dorastao….

Ocha
Gost
Ocha
9 dana prije

Drži se ti winoza, daleko ćeš dogurati….

panopti
Gost
panopti
9 dana prije

Pa Win10 nije više dobar system nego spyware….

Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
10 dana prije

I da napomenem,ako dobro uspije pobijediti zlo,slika ovoga eugenicara postaje simbol zla.kakvi Hitleri,staljini i ostali pijuncici.

Mlata
Gost
Mlata
10 dana prije

Pa dokle ćete vući za nos, koliko ti treba da shvatiš da ništa na ovom svetu nije kako “izgleda” da jeste? Još uvek vam je hića sinonim za zlo

tucker carlson
Gost
tucker carlson
9 dana prije

cuj,ako netko za mene misli da sam niza rasa,za mene je zlo.na stranu financijeri..ili mislis da slaveni i mnogi drugi u njegovoj ideji svijeta nisu bili stoka za sluzit dok ne izumru.hvala.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
10 dana prije

Dobar čovjek,sve radi za siromahe,ništa za bogate !

Mlata
Gost
Mlata
10 dana prije

Super Hik je bar iskren

Blu trabant
Gost
Blu trabant
10 dana prije

Pobuna praškog suda: ukinuo obvezno nošenje maski za građane Češke!

Starina
Gost
Starina
10 dana prije

Daj link

Blu trabant
Gost
Blu trabant
9 dana prije

Stavio sam ali je pitanje da li ce mi odobriti. Odi na geopolitika news

samo
Gost
samo
9 dana prije

ako odeš na originalni češki tekst….
odluka se odnosi samo na nošenje maski na otvorenom

eks
Gost
eks
10 dana prije

Danas je agencija “Reuters” objavila je da se Ilon Musk testirao na Kovid 19 četirti puta u istom danu i da su dva testa poskazala da je pozitivan , a dva su pokazala da je negativan . On se začudio i upitao : kakvi su to testovi ? “Neko” se potrudio da unese zabunu i stvori ludilo u celom svetu .

Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
10 dana prije

Musk mi skočio u ocima.iako ni sam nije cisti,barem stalno kontrira kill Billu.

Balkanac
Gost
Balkanac
9 dana prije

Daj link

Četiri
Gost
Četiri
9 dana prije

Stvar je da je testiran s brzim “antigenskim” testovima, dakle “antigen” testovi su totalno nepouzdani, stoga se nameće zaključak: nema alternative sporim (ali dostižnim) PCR testovima. To je u pozadini.

Patriot
Gost
Patriot
10 dana prije

Za ovog majmun@ svi smo mi građani ‘trećeg svijeta’. Da mi ga je dati samo na 5 minuta da ga malo ‘uredim’….

Mlata
Gost
Mlata
10 dana prije

Vidiš ti kako je to vešto skriveno, na njega iskaljuješ bes, cccccc

Blu trabant
Gost
Blu trabant
9 dana prije

Napokon prava ljudska reakcija

Max
Member
Famed Member
Max
10 dana prije

Žele ubiti što više ljudi.

Grunf
Gost
Grunf
10 dana prije

Cjepiti prvoga, staviti mu masku, oduzeti svu imovinu, vratiti nazad u garažu i promatrati.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
9 dana prije

Danas sam negdje pročitao da se u Srbiji sprema zakon prema kome će vakcinacija biti obavezna !
Kopirat ću dio texta sa jednog portala:
Skupština Srbije usvojila je izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji predstavlja pravni okvir za mjere i procedure u kojem će se, po riječima nadležnih, bolje držati pod kontrolom epidemija korona virusa i spriječiti veće negativne posljedice.
Novi zakon definiše pod kojim uslovima bi vakcinacija protiv COVID-19 u Srbiji mogla da bude obavezna, šta sve smiju komunalni inspektori i policajci, čega ćemo morati da se pridržavamo u karantinu ili izolaciji, možemo li biti kažnjeni i koliko za nepoštovanje mjera, ali i koja sve ovlaštenja dobija ministar zdravlja i šta sve može da odluči tokom epidemije.
Ključne odredbe novog Zakona o zaštiti stanovništva:
1. Obavezna vakcinacijaJedna od najvažnijih novina jeste ona u članu 33. Zakona, a podrazumijeva mogućnost uvođenja vanredne imunizacije. Danom stupanja na snagu ovog zakona vakcinacija će moći da bude preporučena ili obavezna.
Naređuje se aktom ministra zdravlja, u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, na prijedlog Instituta za javno zdravlje Srbije i uz saglasnost Republičke stručne komisije za zarazne bolesti.
2. Nove kazneNovčana kazna od 426 eura do 1.287 eura zaprijećena je fizičkim licima koja se ne pridržavaju kućne izolacije i kućnog karantina, kao i onima koji su u Srbiju ušli iz područja koja su epidemiološki rizična, a nisu se prijavili nadležnim.
Kazna u istim rasponima važiće i za osobe koje ne postupaju u skladu sa rješenjem sanitarnog inspektora.
Građanima će moći da se izrekne kazna od 42 eura ako se ne pridržavaju mjera lične zaštite od infekcije. Pravnim licima koja se ne pridržavaju protivepidemijskih mjera mogu biti izrečene kazne od 2560 eura.
Osim sanitarnih inspektora za kontrolu protivepidemijskih mjera, prema ovom prijedlogu, biće zadužena i komunalna inspekcija i komunalna milicija. Oni će, između ostalog, moći da izdaju prekršajne naloge ako mjere ne budu poštovane.
Komunalna policija moći će da naloži da se isprazni objekat u kojem se krše mjere, kao i da zabrani rad onim objektima u kojima se one ne poštuju dok se nepravilnosti ne isprave, ali ne na duže od 72 časa.

Patriot
Gost
Patriot
9 dana prije

Srbi, što se čeka? Oruđe u ruke i pred vladu. Bolje vi njih, nego oni vas.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
9 dana prije

Ufff….
Srbija opet prednjaci po teroru…

Medjutim, premda Srbija prednjaci po teroriziranju stanovnistva – to je prakticno i lakmus papir. Sada znamo da ce isti zakoni – doci i u sve zemlje tzv “Evrope”…
Cisto ako je neko zamisljao ne nece doci – upravo onako kako je Rockfeller naredio jso prije 10 godina, a njegov (i Gatesov) WHO – samo izvrsava naredjenja…
Mozemo odna samo zamisliti – koliko su DNO – ove “vlade i demokratije” koje je kao “predstavljaju narod”…
Nadam se da je tih glupavih i naivnih – sve manje…
Bez obzira – sa povecanim Cionistickim terorom – kojeg vidom da ovaj idiot “predsjednik” pokorno izvrsava …
(…i to PRVI – da pokaze Rockfellerima kako je “pametan i kako ga narod voli”… … a idiotizirani ga narod izgleda voli, ocito… NISTA im ne smeta sto ih terorizira za racun Rockfellera i Gatesa… I jos se “zakonom” poziva na PRIVATNI Rockfellerov-Gatesov WHO… Mozes mislit “srpskog zakona” …)

mislim
Gost
mislim
9 dana prije

50 000 000 milona $ dijeljeno s 92 -ije zemlje ,jednako 543478 tisuća $ s kojim možeš svaku zemlju s niskim i srednjim prihodima totalno kupiti.da poslije radiš masakar po njima.

mislim
Gost
mislim
9 dana prije

i još izvučeš iz svake zemlje samo 5 milja$, ti si u debelom plusu.

Do ald Biden
Gost
Do ald Biden
9 dana prije

Prvo priznajem nick mi je čudan ali neču ga sad mijenjati ko neki.Jučer sam pogledao BBC dokumentarac koji je bio kod nas na rtv slovenija 2 u utorak. Gledam prvo info, vidim odgovorni urednik legendarni David Attenborough, dokumentarac govori o broju stanovništva na Zemlji. Voditelj dokumentarca englez u petdesetim godinama, živi sam u kuči sa psom pokraj šume, nikad nije imao djecu, i kao veliki ljubitelj prirode. Od početka je još izgledo normalan. Govori kako je broj stanovništva 7,7 milijarde i do 2050 če ta brojka narasti duplo i da to Zemlja ne može izdržati. Zato je on podpornik (pazite sada!!!) HUMANITARNE ORGANIZACIJE ZA SMANJENJE BROJA STANOVNIŠTVA. Čega???!!! Pa je prvo razgovarao sa nekim kao engleskim stručnjacima, pa onda i sa Davidom Attenboroughom za kojeg kaže da je i on isto podpornik te “humanitarne organizacije”, pa je onda putovao u Sao Paulo, pa onda u Lagos u Nigeriji, a svakim minutom dalje vidi se njegov otvoren prezir do ljudi. A da je psihopata, pokazo je kad je kod kuče morao da vozi u bolnicu svog oca iznad 80, koji ima umjetne kukove, doživio infarkt i još nešto i on kaže kako realno njegov otac nebi više smjeo živjeti. Popravio se onda malo pa kao kaže da zna da je to okrutno i da voli svog oca ali realno bi tako moralo biti. Pa takav dokumentarac ni Hitler sa Mengeleom nije bio sposoban napraviti.
A sad ono glavno pitanje za milion dolara? Šta mislite ko je zvijezda u toj “humanitarnoj organizaciji” za smanjenje broja stanovnika? E to je ovaj dobri nasmejani čiko sa slike, koji se slika i sa zapadnim voditeljima, a i sa predsednikom Kine (bila je i tu na portalu slika za one koji ne vjeruju), a vidio sam ga i u društvu Putina.
Portal your news wire (ljigavi google vam ga izbaci tek kad to skupa napišete i dodate tačka kom, inače kao da ne postoji) je prvi objavio onaj Gatesov govor 2010 da je tada bilo 6,8 milijarde ljudi i da če ta brojka do 2040 biti dupla (znači isti scenario ko u ovom bbc dokumentarcu) i da treba ljude sa vakcinom pobiti. Tada se Gates branio da su njegove riječi uzete iz konteksta i da nije bilo govora o ubijanju nego samo o smanjenju odnosno usporavanja rasta broja stanovništva. Koji licemjer, pa zar to nije isto? Psihopate se ni ne trude sakriti svojo bolesni um. I izgleda da mu je nakon deset godina uspjelo da počne ostvarivati svoj plan. Ne bi me čudilo da je virus napravljen u saradnji sa žutima, jer vidi se da je gospodin prijatelj sa svima. Čak je ljigavi Trump govorio u septembru kako če sa vakcinom biti bolja vremena. Svi lideri su izgleda u tom planu. Pa kad vidimo da Kina ima vakcinu, Rusija ima vakcinu a evo i zapad isto tako, izgleda da drugu godinu počinje to njihovo “humanitarno” smanjenje broja.
Pitanje samo na koji način. Ja mislim da če biti selektivno pravljeno jedna vrsta za starije da ih potamane a za omladinu da ih sterilizuju, jer ne vjerujem da če opaliti po svima, neko mora i da radi da svijet ne stane. Jer kako če onda one debele stare trbonje da skupljaju profit u korporacijama.
Da li če biti obavezno uopšte nije pitanje, jer če prisiliti ljude da neče bez vakcine imati posla, putovanja, ulazka u trgovinu i slično.
E sad gdje smo mi u toj priči? Za sebe znam da ču stati u red za vakcinaciju ali da li ču ja i moja djeca primiti vakcinu…to sigurno nećemo. Za sebe imam ideju kako to sprovesti, a znam da čete i drugi, jer ako smo u nečem sposobni na balkanu, to je u snalažljivosti kako zahebati sistem.

panopti
Gost
panopti
9 dana prije

Treba izabrati drugi sistem, win10 mi se zbog njega više ne svidja. Ne trebam Spyware. Win10 bi trebali zabraniti najmanje za vojsku i policiju i onda za banke i slično. Sve što radiš šalje se na Microsoft.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik