George Soros i Bill Gates vodeće osobe u otkupljivanju tvrtki za testiranje na Covid-19 u Velikoj Britaniji

Soros i Gates
30 komentara

Skupina investitora predvođena Sorosovim fondom za ekonomski razvoj (SEDF) i zakladom Bill & Melinda Gates financirala je otkup britanske tvrtke za dijagnostičke tehnologije Mologic, koja je razvila desetominutni test na koronavirus.

Kako bi izvršila akviziciju, grupa je pokrenula Global Access Health (GAH), socijalno poduzeće čiji je cilj proširiti pristup pristupačnoj medicinskoj tehnologiji. Članovi GAH-a navodno namjeravaju uložiti više od 41 milijardu dolara u posao stjecanja. Transakcija će uključivati otkup svih postojećih dionica Mologic-a, uključujući dionice dvaju menadžera privatnih ulaganja, Foresight Group LLP i Calculus Capital.

“Pandemija COVID-19 bolno je pokazala temeljne nejednakosti u globalnom javnom zdravstvu, a posebno presudnu važnost pristupa […] dijagnostičkim alatima koji spašavaju živote. U ovoj jedinstvenoj transakciji filantropski fondovi i investitori rade zajedno […] kako bi riješili barem jedan dio tog neuspjeha omogućavajući modernom komercijalnom poslovanju da usredotoči sve svoje resurse na rješavanje jednog od najvažnijih svjetskih zdravstvenih problema,” rekao je Sean Hinton, izvršni direktor SEDF-a, komentirajući dogovor.

Mologic su 2003. godine osnovali Mark Davis i njegov otac profesor Paul Davis, jedan od tvoraca prvog kućnog testa za trudnoću ClearBlue. Mologic razvija testove za razne bolesti po pristupačnim cijenama, a nedavno je dobio CE znak (ConformitéEuropéenne) za svoje testove bolesti Coronavirus Covid-19, koje tvrtka planira prodati po samo 1 dolar svaki.

Međutim, test za Covid-19 tek treba biti odobren za uporabu u Velikoj Britaniji i SAD-u. Mologic je nedavno od britanskih vlasti dobio milijun funti (1,4 milijuna USD) za razvoj testova Covid-19, ali je kasnije optužio vladu da je “onemogućavala” upotrebu testova u zemlji.

Izvršni direktor Mologica Mark Davis pozdravio je ugovor o akviziciji, rekavši da to znači transformaciju njegove tvrtke u socijalno poduzeće, što je nazvao “namjernim, logičnim i prirodnim korakom usmjerenim na pružanje pristupačne dijagnostike i biotehnologije mjestima koji su ostali nezadovoljni neumornom potragom za profitom.”

Bill GatesGeorge SorosMologicSEDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Ima li ijedna stvar koju su napravili ovi gusteri a da je donijela pravi napredak ljudskom biću?osim Sha donirani msm mediji govore da jesu..hvala.

2 godine prije

“… George Soros i Bill Gates vodeće osobe u otkupljivanju tvrtki za testiranje na Covid-19…”
Eto srece…
Od samog pocetka lazni PCR-papaja-test koji se koristi za “diagnostiku” nepostojece bolesti – sad preuzimaju “filantropi” i to u potpunosti…
Za ocekivati je jos bolje rezultate – besmislenog “testiranja” koje Rockfellerov WHO/UN namece svakoj banana-drzavi…

Ne bih se iznenadio da su “filantropi” do sada vec usavrsili ubrizgavanje mikrochipova kroz one stapice za bezvrijedni “Kurtona test”…
Sad ce krenuti “update” cipovanih, te tesko “trovanje virusima” necipovanih…

Jack Shadow
2 godine prije

Tko bi to rekel? Dvoje od režisera ovog korona rata protiv ljudi

Tim Kunić
2 godine prije

Znači od sad će svi testovi biti pozitivni.

Starina
2 godine prije

Test centar u Engleskoj, u koji se slijevaju svi uzorci je ustvari običan uredski prostor bez ikakvih laboratorija, procurila snimka zviždača. Vani pune vreće za smeće neotvorenih uzoraka. A pozitivnih slučajeva deseci tisuća. Dragi ljudi, ni pod koju cijenu ne idite na testove, to ne služi ničemu osim podizanju brojeva i panike!

Throne
2 godine prije

Ni Mengele se ih ne bi posramio, a Himler bi ih primio medju vitezove okruglog ss stola. Trebalo satrti svaki njihov trag postojanja na zemlji.

Max
2 godine prije

Zašto se ne čudim.

Perun
2 godine prije

..”filantropski fondovi”…… to je kao da kazes biljojedski mesozder..

Gajba piva
2 godine prije

KABALA ZLOCINCI. IMA LI KRAJA ZA OVE LUDJAKE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI