Giuliani kaže kako je otkrio “milijarde” u korupciji iz Obamine ere, zbog čega su demokratske optužbe za veleizdaju način odvlačenja pažnje

Rudy Giuliani
12 komentara

Svatko tko je uopće obraćao pažnju na optužbe da je predsjednik Donald Trump počinio veleizdaju zna da trenutni stanar Ovalnog ureda nije počinio nikakve “velike zločine i prekršaje”, što je ustavni uvjet za njegovo uklanjanje s dužnosti.

No, u stvarnosti istina je da demokrati nisu baš zabrinuti zbog optužbi. Oni znaju da predsjednika neće smijeniti jer:

  1. Senat pod vodstvom republikanca nikada ga neće osuditi; i
  2. Stvarni dokazi pokazat će da je predsjednik nevin i da su njegovi politički suparnici zapravo krivi za “velike zločine”.

U stvari, predsjednički odvjetnik Rudy Giuliani zauzet je otkrivanjem novih dokaza o masovnoj korupciji u doba Obame tijekom nedavnih putovanja u Ukrajinu, Mađarsku, možda čak i Rumunjsku.

Giuliani je objavio na Twitteru:
“Optužbe demkorata žele omesti dolje navedene istrage korupcije u doba Obame:

  • Milijuni opranih dolara,
  • Zloupotreba milijardi, uglavnom američkih dolara,
  • Iznuđivanje,
  • Podmićivanje,
  • Dogovor DNC-a s Ukrajinom da uništi kandidata Trumpa.

Još puno toga.

Zanimljivo je da je, čim se istraga o optužbama premjestila na Odbor za pravosuđe, tako da bi predsjedavajući, oštri ljevičar Jerrold Nadler iz New Yorka, mogao doći na red za ovjekovječenje prijevare, Giuliani je otputovao natrag u Ukrajinu u potrazi za dodatnim dokazima za korupciju.

Kako je izvijestio The National Sentinel, on ih je pronašao.

Prošli tjedan uoči kampanje na Floridi, predsjednik Donald Trump rekao je novinarima da je Giuliani otputovao natrag u Ukrajinu i da je “otkrio puno” dobrih informacija tijekom svog putovanja tamo i posjete drugim europskim zemljama. Predsjednik je dodao da vjeruje kako Giuliani želi predstaviti izvješće glavnom državnom odvjetniku Williamu Barru i Kongresu o svojim nalazima.

Obamin režim znao je da je Ukrajina problematična

No dopisnik mreže One America News koji putuje s Giulianijem izvijestio je da su bivši gradonačelnik i savezni tužitelj NYC-a dobili mnoštvo podataka o Joeu i Hunteru Bidenu kao i ostalim dužnosnicima iz Obamine ere.

Posebno:

  •  Ukrajinski su dužnosnici izradili dokumentaciju o šest kaznenih predmeta koji su u tijeku protiv Joea i Huntera Bidena, uključujući “pranje novca;”
  • Jedan ukrajinski dužnosnik predao je službena priopćenja i dokumente za koje kaže kako dokazuju da je Obamina američka veleposlanica u Ukrajini i “svjedokinja veleizdaje” Maria Yovanovich dala lažne izjave tijekom nedavnog svjedočenja pred odborom Doma;
  • Drugi ukrajinski dužnosnik, Victor Shokin, bivši glavni tužitelj, opisao je kako je tadašnji predsjednik Petro Porošenko ušetao u njegov ured za vrijeme Obamine administracije i rekao mu da mora prestati istraživati Huntera Bidena ili će zemlja izgubiti milijardu dolara pomoći, kako je Joe Biden zaprijetio;
  • Otvoreno je nekoliko desetaka upita o mogućem pogrešnom raspoređivanju američkih sredstava u Ukrajini, uz sudjelovanje američkog veleposlanstva.

Ako je netko zahtijevao od Ukrajine “quid pro quo”, to je bio Joe Biden. I učinio je to u ime predsjednika Baracka Obame, budući da je bio “odabrani čovjek ” za tu zemlju.

Bivši potpredsjednik rekao je to u videu. Priznao je, a ipak, demokrati i njihovi mediji prave se kao da Biden nikad nije dao izjavu, a kamoli prijetnju.

Kao što je NewsTarget izvijestio:

  • Ukrajinski dužnosnik rekao je da je Joeu Bidenu plaćeno gotovo milijun dolara „lobističkih naknada“, dok je sin Hunter bio izabran za člana korumpirane ukrajinske energetske kompanije, te tako zaradio „milijunski“ honorar (onaj kojeg je Shokin pokušao istražiti);
  • Obamina administracija obavijestila je službenika iz State Departmenta da je dogovor Huntera Bidena s Burismom bio problematičan.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika George Kent, svjedočio je pred zatvorenim kongresnom da je zabrinut kako izgleda položaj Huntera Bidena prema Burismi i da će to “komplicirati napore američkih diplomata da ukrajinskim dužnosnicima prenesu važnost izbjegavanja sukoba interesa,” tvrdi Washington Post.

Optužbe za veleizdaju
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
4 godine prije

“Aha – oni su pokrali više nego mi”

“Oni su pokrali više nego mi”, “oni si pobili više nego mi”… Ne znam šta da kažem, samo primećujem…

Brave new world
4 godine prije

Jel još nekome na portalu iskaču prozori sa reklamom za osiguravajuću kuću?

samo tako
4 godine prije

Pusfimo institucije da rade svoj posao 😆

Rolling Bluesman
4 godine prije

Trump ih je uveo u slijepu ulicu i metnuo bager na ulaz, panika.

Laki Topalović
4 godine prije

Pa kad se vratio iz Ukrajine nedavno, reče da se radi o oko 5,3 milijarde ukradenog američkog novca.

Milancz
4 godine prije

Ukradeno je preko 100milijardi dolar, od toga /70% uzeli Bindenovci i americká drzavna elita a 30%prorosenko..Značí,otpis totální americké drzavne Elite iž Ukrajině.Nakon sastanku u Parizu poceli mnogi bjezati,.Iduce godine Maloruska država preuzima Punů kontrolu nad Ukrajinou,kijevskoj Bandi je odzvonilo.Danas o Tome se raspisale své Ukrajinské novine,toj kradji.Spusten sistem oko toga u právo vrijeme.

zgvaca
4 godine prije

Izvinite ali Logicno je totalno promasio temu. U Senatu ce se odlucivat dali je Trump sprjecavao Kongres i dali je prekrsio svoje ovlasti. Njih neinteresira dali je Biden nekog ubio ili Clinton nekog silovao. Ide se samo na Trumpa. On moze nesto navest da bi objasnio njegove postupke ali to nece biti odlucujuce. Za Trumpa je prilika da u Senatu republikanci imaju vecinu inace bi bilo gusto bez obzira sta su Dems napravili.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI