Greta Thunberg izbrisala je “antisemitski” tvit

Greta Thunberg
30 komentara

Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg optužena je za širenje antisemitskih poruka na internetu nakon što je izrazila podršku Palestincima na X (bivši Twitter). Od tada je izbrisala svoju originalnu objavu, nakon što je bacila kritike na društvenim mrežama.

Thunberg je u petak podijelila fotografiju sebe i još tri žene koje drže postere s propalestinskim sloganima. “Danas štrajkujemo u znak solidarnosti s Palestinom i Gazom”, napisala je ona, pozivajući na prekid vatre na Bliskom istoku, kao i “pravdu i slobodu za Palestince i sve pogođene civile”.

Međutim, neki su brzo uočili da jedna od žena ima malu plavu punjenu hobotnicu na koljenu i povukli su paralele sa antisemitskim karikaturama na kojima su Jevreji prikazani kao prijeteće hobotnice s dugim i dalekosežnim pipcima. Takve slike su korištene u nacističkoj Njemačkoj i drugdje za promoviranje mitova i teorija zavjere oko jevrejskog naroda i judaizma. 

Aktivistica je ubrzo izbrisao originalnu objavu i podijelio istu fotografiju na kojoj je izrezana hobotnica. “Došao sam do saznanja da se plišana životinja prikazana u mom ranijem postu može protumačiti kao simbol antisemitizma, čega nisam bila potpuno svjesna”, napisala je Thunberg. “Igračka na slici je alat koji autistični ljudi često koriste kao način da prenesu svoja osjećanja.”

“Naravno, mi smo protiv svake vrste diskriminacije i osuđujemo antisemitizam u svim oblicima i oblicima”, dodala je aktivistica, objašnjavajući zašto je skinula prethodni post.

Neki su stali u Thunbergovu odbranu, ističući da je hobotnica bila popularan motiv u mnogim satiričnim i političkim karikaturama kroz istoriju.

Ipak, zvanični izvještaj Izraela o X kritizirao je Thunbergovu zbog njenog stava. “Hamas ne koristi održive materijale za svoje rakete koje su iskasapile nevine Izraelce. Žrtve masakra u Hamasu mogle su biti vaši prijatelji. Govorite” , piše u prilogu fotografija tri osobe koje su ubili palestinski militanti.

Bivši glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga Arye Sharuz Shalicar je otišao dalje, rekavši za časopis Politico da “ko god se identifikuje s Gretom na bilo koji način u budućnosti, po mom mišljenju, podržava teror” i napao ju je zato što je “pokazala solidarnost sa Gazom, a da nije progovorila ni riječ o masakrima Izraelaca.” Shalicar je kasnije povukao svoje komentare, rekavši da je “govorio iz dubokog osjećaja bola” i da njegove riječi ne odražavaju njegove stavove ili stavove IDF-a.

Thunberg je prvi put postala poznata 2018. godine kada je održala solo piket ispred švedskog parlamenta zahtijevajući akciju protiv klimatskih promjena. Od tada je o tom pitanju govorila na različitim globalnim platformama, uključujući UN, i više puta je privođena zbog svog aktivizma.

Greta ThunbergIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Captain
6 mjeseci prije

Sjećam se jednog članka u kojem je netko iz Charlie Hebdoa objavio satirični članak o mislim (ne želim sada opet guglati)njihovom premijeru i općenito Židovstvu.
Dobio je momentalni otkaz,toliko o moćnim pipcima židovske hobotnice ma koje boje bila
Isti taj C. Hebdo je osmišljen za provokacije i podrivanje,naravno mnoštvo karikatura Muhameda,ponekad Isusa a o Židovima cenzura.
Evo i na primjeru Grete,sa hobotnicom i bez nje ne valja.

Alex
6 mjeseci prije

Koja je sad pa ova kompleksašica?!?

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Po čemu je ova uopće bitna ?

Zbljuvvv
6 mjeseci prije

Aktivist je ubrzo izbrisao originalnu objavu i podijelio istu fotografiju na kojoj je izrezana hobotnica. “Došao sam do saznanja…..
“Naravno, mi smo protiv svake vrste diskriminacije i osuđujemo antisemitizam u svim oblicima i oblicima”, dodala je aktivistica, objašnjavajući zašto je skinula prethodni post.
Neki su stali u Thunbergovu odbranu, ističući da je….Ahahaha malo pisete da je Greta musko pa zensko, kakva nepismenost ahahaha SJEDNI JEDAN !!!

Jednostavno receno
6 mjeseci prije

Ono kad znaš da je okupator loš al jednog smiješ prezirati jer ne plaća a drugome se moraš uvlačiti u analni otvor jer plaća i pravi te slavnom…..to možemo komotno nazvati intersđijama ili ti takvi bi dali guzice za svoj interes.

Roccos
6 mjeseci prije

Ova nesrića Greta se,kako vrijeme prolazi,samo dodatno ukopava u živi pijesak globalnih muljatora kojima (ne)svjesno služi.

nastran
6 mjeseci prije

malo dementno izmanipulirano sranje!

Bruno
6 mjeseci prije

Ko još sluša i objavljuje što ova ludača ima za reći. Što ona zna o fizici, kemiji, bioligiju, ligičnom razmišljanju, klimatologiji. Zaošto je strašno biti antisemit poslije svih zločina koje su uradili Palestincima, Sirijcima i Libanoncima. Rade isto što je i Hićo radio Židovima. Samo još nisu počeli koristiti plin. Sčekajmo još malo.

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Vidite li ovu šesterokraku zvijezdu na crtežu – onu sa Izraelske zastave? To je drevni simbol, ali nije izvorno Židovski, i zapravo je iznimno negativan:

“Yea, ye took up the tabernacle of Moloch, and the star of your god Remphan, figures which ye made to worship them: and I will carry you away beyond Babylon.”

Stvoritelj je 1948. vratio Židove na njihovu zemlju kao nevjernike, ali će ih u dogledno vrijeme učinit vjernicima, i to vjernicima u njegovog savršenog Sina.

tihobl
6 mjeseci prije

Englezi su odmah digli optuznice i kad je skontala da ce zavrsiti ko Asanz odmah je podvila rep.
Pa i hiber zna da se ne grize ruka koja te hrani. Englezi to ne prastaju.

Max
6 mjeseci prije

Vidi Grete stala uz sirotinju

Nebitno
6 mjeseci prije

Ukopava se mala pa ce je nakraju muslimani skupa a cionistima.isprciti, 18 urcina u 3 minute ce dobiti i nakraju ce je polomiti penisima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI