Grupa američkih i izraelskih investitora ušutkava propalestinske glasove

Usutkivanje propalestinaca od strane Izraela i SAD
82 komentara

Nova istraga novinara Lee Fanga i Jacka Poulsena otkrila je da grupa američkih i izraelskih investitora pomno prati i oblikuje narativ oko sukoba između Izraela i Gaze kako bi se “borila i protiv najmanjih odstupanja od proizraelskog scenarija”.

Ulagači i rukovoditelji udružuju se s proizraelskim aktivistima i izraelskim vladinim dužnosnicima kako bi zapravo pokrenuli lov na vještice na sve koji podržavaju Palestinu kako bi ih otpustili s posla.

Njihov cilj je kazniti propalestinske zaposlenike multinacionalnih korporacija, novinare i druge tako što će ih otkazati. Palestinskim piscima i političarima više neće biti dopušteno govoriti na američkim koledžima i sveučilištima, a čak će i propalestinske objave na društvenim mrežama biti “ismijane”, zajedno s korisnicima koji stoje iza njih.

Ovaj lov na vještice narastao je nakon napada Hamasa na Izrael 7. listopada, koji nosi mnoga obilježja incidenta pod lažnom zastavom. Nakon napada osnovana je WhatsApp grupa pod nazivom “J-Ventures Global Kibbutz Group”, a riječ je o projektu američko-izraelskog investicijskog fonda pod nazivom J-Ventures.

Izrael gubi informacijski rat

Lee i Poulsen dobili su pristup tisućama WhatsApp poruka grupe koje datiraju od sredine listopada. Oni otkrivaju koordinirani napor da se pomogne Izraelu u njegovom ratu za odnose s javnošću, posebno u vezi s naizgled neselektivnim ubijanjem palestinskih muškaraca, žena i djece od strane Izraelskih obrambenih snaga (IDF).

Dobivene poruke pokazuju da su članovi J-Ventures Global Kibbutz Group uspješno uspjeli ishoditi otpuštanje Courtney Carey, sada već bivše zaposlenice izraelske tvrtke Wix koja se bavi izradom web stranica sa sjedištem u Dublinu.

Na svojoj LinkedIn stranici Carey je objavila irske riječi “SAOIRSE DON PHALAISTIN”, što prevedeno na engleski znači “Sloboda za Palestinu”. J-Ventures Global Kibbutz Group skočila je u akciju i Carey je otpustila s položaja u roku od 24 sata nakon što je objavila to.

U popis članova J-Ventures Global Kibbutz Group uključen je Jeff Epstein, rizični kapitalist iz Silicijske doline, bivši izvršni direktor Oraclea, kao i Andy David, diplomat koji je postao rizični kapitalist, a također radi i kao voditelj izraelskog ministarstva vanjskih poslova. inovacije, poduzetništvo i tehnologiju.

Tu je i Adam Fisher, voditelj izraelskog ureda Bessemer Venture Partnersa. Fisher je grupi održao prezentaciju o tome kako američki “visokotehnološki čelnici, investitori i poduzetnici” poput njega mogu pomoći IDF-u da pobijedi u “informacijskom ratu” na društvenim medijima.”

Fisher, koji živi izvan Izraela, govorio je tijekom svoje prezentacije o tome kako “posijati sumnju” među mladim ljudima u SAD-u koji su simpatični prema palestinskoj stvari kako bi ih se odvratilo od javnog istupa ili sudjelovanja u prosvjedima protiv izraelske agresije u Gazi.

“Dakle, zapravo se radi o stvaranju neke vrste zabune kako bi im bilo jasno da je stvarno puno kompliciranije”, objasnio je Fisher o svojoj metodi implementacije proizraelske teorije kaosa na internetu.

Još jedna stvar u kojoj je J-Ventures Global Kibbutz Group uspjela jest peticija od Netflixa da ukloni nagrađivani jordanski film “Farha” sa svoje platforme. “Farha” precizno prikazuje postupke izraelskih vojnika u masakru 1948. i prisilnom raseljavanju Palestinaca.

Prema Fisherovom mišljenju, “Farha” predstavlja “krvnu klevetu”. Drugi koji vjeruje u isto optužio je “Farha” da je ispunjen “antisemitizmom i lažima”.

Dokumenti dobiveni od J-Venturesa i WhatsApp grupe nadalje pokazuju da su ovi američki i izraelski investitori uključeni u pokušaj razvoja automatiziranih alata za cenzuru koji uklanjaju pro-palestinski sadržaj s društvenih medija bez potrebe za stvarnom ljudskom intervencijom.

CenzuragazaIZRAELKontrolaPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Kada ubiješ 7.000 palestinske djece u 70 dana, nikakvi “damage control” postupci ti ne mogu pomoći.
Čak ni oni na razini Goebbelsa.

Svijet vidi, svijet osjeća, svijet zna – sada nakon okupacije Gaze još više što se dešava tamo od 1948. godine do danas.

Jeste li iti u jednom hrvatskom mediju pročitali barem jedan osobni slučaj ubijenog palestinskog djeteta ili žene? Niste.
Ali ste pročitali masu osobnih priča o ubijenim Izraelcima u napadu Hamasa.

4 mjeseci prije

Prvi sloj: jevrejski biznismeni silom ogromnog kapitala svojih kompanija kreiraju narativ koji je u suprotnosti sa istinom ali im pomaže da zadrže svoj uticaj. To je u principu poslovno ulaganje, u suprotnom bi njihov ugled (poslovni i svaki drugi) bio narušen a time i poslovi… Drugi sloj: kad malo bolje “pročačkamo” nailazimo na vrlo slične agende – negde se zovu filantropija, drugde pomoć ugroženima, očuvanje planete… A suština je ta da oni koji su nakupili enorman kapital to nisu učinili zahvaljujući svojoj genijalnosti već im je bilo omogućeno da bi podmazivali neometanu realizaciju bitnih agendi… Tek kad sve ovo shvatimo dolazimo do suštine osnovnog sloja ove vesti: cenzura! Puno puta sam isticao da je Jevrejima namenjena sudbina žrtvenih goveda a sada to postaje sve očiglednije. Više nisu aktuelni samo napadi na nejbogatije jevrejske porodice, sada se mržnja masovno spušta na sve Jevreje koji su onda prinuđeni na sve radikalnije akcije…… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

5 porodica drzi 96% medija. I sta vas onda cudi?

Keki
4 mjeseci prije

Mogu oni lobirati kolioo hoće ISTINA UVIJEK DOĐE NA SVJETLO DANA. Hamas će stvarno ispasti narodno oslobodilački pokret A oba naroda, pogotovo jer se zna da su izraelski helikopteri mitraljezima pucali taj dan po vlastitom narodu na koncertu.

Keki
4 mjeseci prije

Mogu oni lobirati koliko hoće ISTINA UVIJEK DOĐE NA SVJETLO DANA. Hamas će stvarno ispasti narodno oslobodilački pokret za oba naroda, pogotovo jer se zna da su izraelski helikopteri mitraljezima pucali taj dan po vlastitom narodu na koncertu.
Hamas postoji 30ak godina, okupacija skoro osamdeset.

Dupli komentar stavljam pošto se ne mogu ispravljati tipfeleri jednom kad se komentar objavi.

nepoželjni
4 mjeseci prije

Kako je lažno prikazani napad na trgovački centar u Njujorku potaknuo lov na vještice, pardon, na “teroriste”, tako je lažno prikazani napad Hamasa (“dijete” izraelskih tajnih službi) na izrael, potaknuo genocid nad Palestincima i razaranje njihovih naselja domova, pa sada i dubinski lov na “vještice” unutar vlastitih redova i redova partnera…

Uglavnom, sve otvorenije i beskrupuloznije, jači slabijega tlači…

Max
4 mjeseci prije

Oni ne mogu zaustaviti istinu.

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

Mogu usutkavati glasove, ali grobovi djece ostaju a sumnjam da ce Bogu trebati google da procita sto je istina!

farree
4 mjeseci prije

Postoji scena kod Orwella kada muce Winstona i pitaju ga koliko je 2+2. 4 kaze Winston i biva nagradjen elektrosokom. 2+2 upita ga ponovo O’Brian. 4 rece Winston i opet Elektro sok. 2+2 ponovo upita O’Brian, ja ja 2+2 je 5 rece Winston i oped uslijedi elektro sok. “Ali sta hocete od mene, evo recicu sta god zelite 4, 5… sta je pravi odgovor, zavapi Winston. “Ali Winston”, kako ne razumijes rece mu O’Brian “nekada je 2+2=5, nekada 3 a nekada 4, u zavisnosti sta mi zelimo. Ti moras prepoznati i slijedite istinu koju je Partija zamislila a ne nekakvu istinu koja postoji samo u tvojoj glavi. Izrael (Veliki Vodja) je uveo Teror (otpustanje sa posla, dezavuisanje…) za svakoga ko se usudi spomenuti ono sto zdrav razum vidi naime ubijanje djece i etnicko ciscenje. Isti principi su zapravo vec uvedeni u prici 9/11 a potvrdjeni i produbljeni u Korono. Postoji… Čitaj više »

Jadranka S.
4 mjeseci prije

Vodi se duhovni rat za duše!
Krvne loze, stare obitelji, bankari itd… itd…. sve su to jezuiti infiltrirani u svim porama društva. Ratovi, itd… sve je odavana isplanirano…..
Jedino rješenje za spas čovječanstva je NESURADNJA i buđenje pojedinaca(ljudskog roda) /nanovo rođenje/duhovno rođenje da se kreira svijet u MIRU I BLAGOSTANJU!

Antinato
4 mjeseci prije

Ako Jevreji ovaj put sami ne likvidiraju svoja cionističkim govna, svet če jih sve uništiti. Zamjerke i mržnja do njih iz dana u dan sve više rastu.
Očito nisu cjelu istoriju bili bezveze proganjani i omrženi.

Antinato
4 mjeseci prije

Svi zapadni veči mediji su pod punom kotrolom cionista i kabale.

gargamel
4 mjeseci prije

Ako je moguče da se osporava skoro milijun poklanih Srba , onda u inženjenirgu je sve moguče , JA ZNAM !!!!!

Mukte
4 mjeseci prije

Zabranili su i Celticovim navijacima, njih 250 ultrasa ulazak na stadion do daljnjeg. Sve iz osvete zbog tisuca palestinskih zastava na utakmici Celtica u europskom natjecanju

Гавран
4 mjeseci prije

Mreža laži i krivotvorenja, tkana i razvlačena hiljadama godina preko zemljinog šara i naših umova neprobojna je.
Sve svete stare knjige i nove nauke koje imamo su isprepletano tkanje laži i istine kao lepljiva paukova nit oko svih nas.
.
Trenutak otrežnjujućeg šoka i početak prosvetljenja je došao kada su rekli da smo nepotrebni i da će nas ubiti.
Naravno pre eutanazije će uzeti ono što im treba.
Organe, decu, novac, vlasništvo.
.
Prosvetljenje je iznuđeno da bi mogli da opstanemo.
.
Svako sam mora da se “pod borbom” probije do stvarnosti i napravi svoju viziju sveta.
.
Sva sreća ona je jednostavna, antilogična i za sve ista.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI