Guaidó je na koljenima – Maduro sada bira hoće li završiti kao Janukovič ili kao Assad

Juan_Guaidó
95 komentara

Situacija u Venezueli je na prijelomnoj točki. Iako to nije njegova zadaća, Maduro s članovima Vrhovnog suda mora donijeti odluku hoće li uhititi Juana Guaidóa ili će mu ostaviti odriješene ruke za daljnju destabilizaciju zemlje. Jučerašnji povratak oporbenog zastupnika i samoproglašenog predsjednika u zemlju se u medijima prikazao kao trijumf, a prema zapadnim medijima ga je dočekala “oduševljena masa pristaša”. Koja masa? Gdje?

Juana Guaidóa je na terminalu zračne luke u Caracasu  dočekalo nekoliko stotina ljudi, a kasnije se pojavio u malom parku u istočnom dijelu glavnog grada na kojem se može okupiti jedva nekoliko tisuća ljudi. Većina medija je uspjela prikriti ovu činjenicu, dok je Sky News, greškom ili zato što je kamerman ovog kanala bio na takvom mjestu, prikazao “masovni skup” od jedva nekoliko tisuća pristaša Guaidóa u Caracasu, gradu od dva milijuna ljudi.

Do danas su utvrđene sve geopolitičke pozicije. Atlantski blok sa Sjedinjenim Državama na čelu, uz zapadnoeuropske vazale i satelite u drugim dijelovima svijeta su u korist liberalnog proameričkog samoproglašenog predsjednika Juana Guaidóa.

Sve zemlje koje zagovaraju stvarni multipolarni svijet, prije svega Rusija, Kina, Iran, Turska i druge, podržavaju legitimnog predsjednika Nicolasa Madura. Još jedan div multipolarnosti, Indija, zauzima neutralan stav i ističe to pitanje trebaju riješiti građani Venezuele bez ikakve vanjske intervencije.

Valja napomenuti da se u slučaju Madura stavovi atlantista i globalista, koje su najbolje zastupaju Macron i Merkel, podudaraju s Trumpovim antikomunističkim idejama, iako o pokušaju izgradnje komunizma u praksi američki predsjednik može čitati samo u knjigama. No za Amerikance je i to dovoljno, što se vidi po tvrdnjama američkih novinara i politologa da su mlada ikona demokrata Alexandria Ocasio-Cortez i Bernie Sanders “radikalna ljevica Sjedinjenih Država”.

Što se tiče Trumpa, graditi zid na granici s Meksikom i istodobno se pozivati na oživljavanje “Doktrine Monroe”, prema kojoj je Latinska Amerika američko dvorište je, blago rečeno, nedosljedno. Ali to je Donald Trump i svi su se na to navikli.

Općenito, Zapad se u ovom slučaju pojavljuje konsolidiran kao u svim ostalima “Obojenim revolucijama”, od ukrajinskog “Maidana” do “Arapskog proljeća”, uključujući Siriju i sve druge.

Sve te “revolucije” imaju zajedničku strukturu. Počinju s kritičnom akumulacijom problema u upravljanju zemljom, a da uopće nije važno je li na njihovom čelu autoritarni diktator ili obični korumpirani dužnosnik. Uvijek postoji dovoljno problema u bilo kojoj zemlji, a često ih političari ne mogu ili ne žele riješiti.

Druga stvar je kako organizirati i usmjeriti prosvjedni potencijal, pružiti mu vanjsku potporu, kako povećati društveni bijes i na koji simbolički cilj ga usmjeriti. U ovoj fazi na scenu stupa geopolitika. Globalisti i atlantisti situaciju koriste u svoju korist, dok pristaše multipolarnosti u nekim slučajevima pokušavaju zaustaviti te procese. Ponekad, kao što u Siriji, vrlo uspješno.

Sve je u Venezueli onako kako je davno osmišljeno. Maduro je nasljednik Huga Chaveza, koji nije bio samo karizmatični vođa, već i snažan protivnik svjetske hegemonije koji je baštinio ideologiju ljevičarskog peronizma i geopolitičkog suvereniteta, prilagođenu Venecueli i modernom antiglobalizmu. Sam Maduro nastavlja Chavezov posao, ali ne tako učinkovito i nema velikog interesa za ideologiju. Ne može se nositi s ekonomskom i društvenom krizom u zemlji. Nazvati Madura uspješnim političarem nije moguće čak ni uz svu antipatiju prema njegovim protivnicima koje podršku dobivaju od svjetskog hegemona na izdisaju.

Međutim, Maduro se i dalje nosi s američkim pritiskom i očajnički pokušava zadržati fokus na multipolarnost i unatoč pritisku prozapadnih liberala se ne odvaja od ideje socijalne politike.

Posljednjih godina su Rusija i Kina pružile Venezueli značajnu financijsku potporu. Ali to nije bilo dovoljno. S druge strane, na polu opozicije ne samo da postoji usporediva i čak nadmoćnija potpora Sjedinjenih Država i zapadnoeuropskih zemalja, nego i ideologija, kao i izvrsno organizacijsko upravljanje temeljeno na klasičnim i učinkovitim shemama “Obojenih revolucija”.

Multipolarnost još nije dostigla razinu ideološkog poimanja i dizajna, a kompromisi s liberalizmom u samoj Rusiji, ali dijelom u Kini i Iranu, ne dopuštaju da se Maduru pruži učinkovita ideološka pomoć i promicanje s njegove strane uspješnog društvenog i političkog upravljanja. Tek sada se osjeti ta slaba strana multipolarnog kluba i sreća za Madura je veliki patriotski naboj među ljudima Venezuele.

To je moćno pogonsko gorivo za Madurovu mašineriju čije su komponente  političko nasljeđe Chaveza, lojalnost vojske i podrška ruralnog stanovništva zemlje.

Situacija je sada dosegla kritičnu točku. U vrlo kratko vrijeme će biti određeno po kojem će se scenariju događaji odvijati. Mogu li se lokalni proamerički liberali osloniti na atlantiste koji su već priznali predsjednika Juana Guaidóa i svrgnuti legitimno izabranog predsjednika Madura, kao u slučaju bivšeg ukrajinskog predsjednika Janukoviča, ili će Maduro uspjeti očuvati vlast, kao što je slučaj s Basharom Al-Assadom?

Zbog međusobne povezanosti svih geopolitičkih procesa je ovaj ishod posebno važan i ne govorimo samo o sudbini Venezuele, već cijele Latinske Amerike i svijeta.

Gubitak atlantista u Venezueli će definitivno dokazati njihovu slabost i dati novi poticaj multipolarnosti, što će utjecati na druge zone, na Europu, Bliski istok, Afriku i na Pacifik. Ako uspiju svrgnuti Madura, onda je sve ovo relativno,

Uz sve to, kolaps unipolarnog modela kao cjeline je predodređen. Ovdje više govorimo o vremenu trajanja procesa, koji se može ubrzati ili odgoditi, ali se ne može zaustaviti. Međutim, pobjeda Madura bi značajno približila smrtni trenutak hegemona.

Venezuela maduro

Što će Maduro učiniti? Ima dva primjera – Janukoviča i Assada. Janukovič je počeo pregovore, vjerovao je pobunjenicima i Zapadu. Na kraju je svrgnut i sada je obični bjegunac kojeg hrani i štiti Rusija.

Assad je odgovorio jeziku sile. Gubio je u prvoj fazi, ali je uz pomoć razumne geopolitike, oslanjajući se na Rusiju i Iran, kao i promišljenom strategijom odnosa s Turskom i Kurdima, uz potpuno zanemarivanje atlantističkih i islamističkih zahtjeva, kasnije iz krvavog rata izašao kao pobjednik.

Janukovič je izabrao kukavičluk i poraz, a Assad težak i krvav, ali herojski put do pobjede. Sirijski islamisti su preslika venecuelanskih prozapadnih liberala. I jedni i drugi su terorističke mreže koje slijede naredbe iz inozemstva. Assad je to shvatio. Je li Maduro dovoljno svjestan da razumije da ovo nije kraj?

Potpora-Nicolas-Maduro
FOTO: Potpora Nicolasu Maduru

Uskoro ćemo otkriti tko je Maduro. Je li bespomoćni i tvrdoglavi korumpirani službenik ili nosilac plamena velike kontinentalne južnoameričke revolucije u duhu Chaveza? Pregovori s liberalima i marionetama Zapada su uvijek gubitak vremena i šansi za preživljavanje. Oni ne poštuju nikakve sporazume i ugovore, što se vidjelo u noći s 22. na 23. veljače u Kijevu, kada se ije osušila ni tinta potpisa na sporazumu o mirnom rješenju krize, a neonacisti s Maidana su proveli državni udar. Sada samo ostaje nada da će Maduro trenutnu situaciju moći adekvatno tumačiti u svjetlu geopolitičkih zakona. Maduro ostaje u zemlji, a Juanu Guaidóu ostaje more, beskrajno plavetnilo kojim će se dokopati obala Amerike ili Europe. Samo se čeka Madurova zapovijed.

Svako odlaganje može biti kontraproduktivno. Rubio, Pence i Bolton su uvjerili Trumpa da će promjena vlade u Venezueli biti jednostavna i brza operacija. Kada se to nije dogodilo u danima nakon Guaidóovog “samoproglašenja” i priznanja Sjedinjenih Država, Trumpova administracija je uvela još više ekonomskih sankcija za Venezuelu, s eksplicitnom i najavljenom namjerom da omete gospodarstvo zemlje. Bili su tako sigurni da će patnja venecuelanskog naroda dovesti do pobune protiv Madura.

Kada ni to nije uspjelo, pripremili su sljedeću fazu svog plana s prisilnim ulaskom “humanitarne pomoći” preko granice s Kolumbijom, Brazilom i Karibima. “Intervencijska trojka”, Rubio, Pence i Bolton, koju je savjetovao ratni zločinac Elliott Abrams, uvjerila je Trumpa da će u tom trenutku ostvariti svoj cilj. Mislili su da će narod Venezuele, kada na kamionima i brodovima vidi znak USAID, podivljati i da će se vojska uplašiti i podrediti se Guaidóu i njegovim američkim šefovima.

Nisu uspjeli isprovocirati nužno krvoproliće kako bi opravdali vojnu intervenciju, a vlade Kolumbije i Brazila su odbile dati dopuštenje za korištenje njihovih teritorija za invaziju na Venezuelu. Stotinjak vojnika niskog ranga je dezertiralo i pobjeglo u Brazil ili Kolumbiju, ali to nije ništa, jer su potrebne tisuće, možda i desetak tisuća da se organizira ustanak protiv Madura.

Ipak, svi znamo da američki predsjednik ne voli gubiti. Međutim, on je arogantno i s pretjeranim povjerenjem sve svoje “nade” uložio u venecuelansku opoziciju, koja niže neuspjeh za neuspjehom.

Izgleda da strategija Trumpa i Rubia, Pencea i Boltona nema povratka, a ako se Guaidó nikada ne uspije nametnuti kao “predsjednik” Venezuele, uz kontrolu nad institucijama zemlje i potporom oružanih snaga, hoće li Trump priznati Nicolasa Madura za predsjednika i ukinuti sankcije? Ili će pribjeći vojnoj intervenciji u Venezueli kako bi pomeo Madura i njegove suradnike, što bi vjerojatno rezultiralo s još jednim krvavim ratom sa Sjedinjenim Državama kao agresorom, uzrokujući uništenje zemlje, kaos i destabilizaciju u regiji s dugotrajnom oružanim sukobom s bezbroj mrtvih?

Ili će prihvatiti neuspjeh, ili će ići rat. Za Trumpa nema drugog izbora. Zato je jedino rješenje da “američke oslobodioce” u Venezueli nitko ne treba i da ih nitko ne čeka. Kao što smo rekli, maduro bi samo trebao poručiti vrhovnom sudu pravde da radi svoj posao, ali da ga odradi brzo i učinkovito.

Pretplatiti se
Obavijesti o
95 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

Situacija u Venezueli je na prijelomnoj točki, ali ne samo za Venecuelu nego za ceo slobodni svet.
Venecuela je pokazni primer ostalim zemljama. Imamo situaciju u Alziru.
Juzna Amerika kao kontinent bi bila jedan Region koji bi mogao da bude uspesan u razvoju i saradnji sa drugim delovima Sveta, sada je to USA svojom intervencijom usporila.

Ljubitelj policije
5 godine prije

ona treba što ga tako mamno ljubi, momku daje nadljudsku snagu…

Ivan
5 godine prije

Maduro je potkapacitiran za predsjednika, čudim se kako ga Putin već nije poslao tamo gdje mu je mjesto

....
5 godine prije

Odradit privodjenje onog pacijenta, pa da vidimo koliko su spremni uc u rat sa Venezuelom. Nekako mi se cini da vojska nije bas slaba, a nema nikog iznutra da ih napadne (u nekom broju da se mogu ugrozit), a svaka vojska se priprema za napad izvana. Za unutarnje stvari i nemire se koristi sluzbe siigurnosti. A sad spektakl ……… …

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Guaidó je potrošena roba. Ispuhani balon. Njegov opus ide svom kraju. Nije uspio preuzeti vlast u prvom naletu. Pa je nakon dodatnih konzultacija u Washingtonu vraćen u zemlju čekajući nastavak priče ulaskom ”humanitarne pomoći”. Pošto to nije uspjelo, izašao je iz zemlje u pokušaju da svojom prisutnošću ta toliko važna ”humanitarna pomoć” uđe u zemlju, pa makar i nasilno. Kad se i to izjalovilo, poslan je na turneju prikupljanja podrške u okolnim zemljama. Kad ni to nije uspjelo, vrijednost njegovih dionica je pala nešto iznad ”smeća”. Jedina korist od njega je još jedan pokušaj, da unutar zemlje pokuša napraviti neki nered. Jer izvan zemlje on ne vrijedi ništa. Nula. Zero. Iz dosadašnjeg razvoja događaja za očekivati je da neće uspjeti i da će uskoro postati prošlost. Vojska je unatoč svemu ostala na strani aktualnog predsjednika. Većina, uglavnom siromašnog stanovništva također. A pod utjecajem opasnosti od vanjske intervencije, narod se homogenizira,… Čitaj više »

Tom
5 godine prije

U venecueli se vodi rat siromasnih domorodaca protiv bogatih bjelih doseljenika i stranog kapitala koji isisava resurse
Amerika im je ukrala milijarde venecuela neka uvede takse firmama drzava koje priznaju gnjdu
Domacim biznismenima koji sabotiraju ekonomiju zapljeniti imovinu i umjesto njih dovesti kineze
Dovesti ruse da vojno stite venecuelu

shumadinac
5 godine prije

Poređenje Asada, Janukoviča i Madura je najblaže rečeno nemoguće. RAdi se o različitom vremenu, prostoru i iznad svega situaciji. Lako je sada Asada “okivati u zvezde” ali da je rat počeo 5 godina ranije veliko je pitanje kada i da li bi se Rusija umešala. Da se Rusija nije umešala Asad bi već bio pokojni. Da li bi to značilo da je nesposoban? A šta sa Janukovičem? Da je oštro odgovorio postojala je mogućnost spoljne intervencije. Čak i bez nje je moglo doći do velikog krvoprolića. Teško je verovati da nije imao konsultacije sa Moskvom, posebno obzirom na to gde se sada nalazi. Možda i Moskva snosi veliki deo odgovornosti ali se mora imati na umu da ako komentatori-analitičari pogreše onda jbg, pogrešili su i gledaju šta se tamo događa. Kada predsednici pogreše onda gledaju kako njihov narod gine. Tako treba gledati i na Madura. Ne hapsi Guida čime ruši… Čitaj više »

kardinale
5 godine prije

Maduro,Assad,Tzar Putin,Kim raketman,Ping Pong Deng,Edogan su igraci veceg kalibra. Ovoga politickog jenki huligana pustiti da laje po parkovima dok se ne umori. Prestrasno koja akcija trupeta i eu prema jednoj mirnoj zemlji kojoj je najveci grijeh sto ima minerala,plina i nafte.
Jedna me stvar istinski zbunjuje kao amatera a to je zasto se kolju za naftu ako su elektricni automobili inn jos malo? Stvarno ne kuzim. Moze mi netko objasniti?

Nostradurus
5 godine prije

Zbog Janukovičevog krivog poteza sam se posvađao sa jednim tipom na fb tvrdeći da je sve odradio odlično do momenta kada se zakuhao prosvjed te da je tada trebalo rasčistiti barikade, kao što su to napravili i amerikanci, francuzi, englezi, turci i mnogi drugi pametniji. Umjesto toga Ukrajina je dobila rat i tisuće mrtvih i ranjenih.

apolo
5 godine prije

Nije ni CIA vise sto je bila. Nekada su za par sati zavrsavali posao i mijenjali vlast. Pa ovo je jedan od najduzi drzavnih udara u povijesti. Mjesecima kilave. Nesto je opako krenulo po zlu,. Pompeo se obrusio na Guaida, rekao je da nije postigao cilj, optuzuje i venecuelanske bogatase da nisu dovoljno ulozili u svrgavanje rezima. Niti jedan predsjednik izdajnickom elemetu ne bi dozvolio da se mirno sece drzavom u kojoj zeli smijeniti vlast ili zapoceti rat. Nista nece biti od svrgavanja vlasti.

Miki
5 godine prije

Oni koji misle, da će SAD dati rep među noge grdno sevara.

nato bato otab otan
5 godine prije

zanimljivi doček sa klicanjem na engleskom ???? hapsi mulo obamino

burt
5 godine prije

protiv Janukoviča su prosvjedi trajali nekoliko mjeseci i onda su ga srušili, Assad sad bijesno govori protiv Erdogana i Kurda jer mu je jasno da u slučaju novog unutarnjeg ustroja to bi bio njegov kraj, Maduro je odbio zahtjeve prije deset dana i postupak protiv njega se nastavlja, to su činjenice u vezi ove trojice diktatora i gubitnika kad sve završi

Ivo
5 godine prije

Vlada Venecuele treba momentalno uhapsiti ovo smeće gvido/gnjidu, inače gubi sigurno. Da li će ameri udariti vojno po njima ili ne, ne ovisi o tome. A u svakom slučaju teže da će udariti, ako Maduro pokaže zube.

Situacija jeste drugačija negoli u Siriji, koja je znatno bliža Rusiji, što im olakšava vojnu logistiku. Venecuela s druge strane je, kao i Meksiko, ‘Tako daleko od Boga, a tako blizu sjedinjenim američkim državama.

Jedino što ovdje logično smrdi je pitanje kako je Rusija mogla dozvoliti državni udar u Ukrajini. Da li je u pitanju nesposobnost ili korumpiranost FSB-a i državnog vrha Rusije ili nešto treće. Ono, rješavaju Siriju i pomažu vladu Venecuele, a u dvorištu im namještaju američke vazale. Volio bi da neko da razuman komentar o ovome.

Alen
5 godine prije

Venecuela je ovu bitku dobila i prije nego je ista zapocela iz jednostavnog razloga jer se americka imperija ispuhala…Ovog Gvida su poslali nazad i vjerovatno ce ga CIA odraditi i rjesiti se dokaza ,optuziti vladu venecuele a amerika ce imati nekakav razlog da kmeci i da se razbacuje sankcijama , ako i te sankcije ima ko da postuje jer vec odavno imaju paralelni mehanizmi koji nuliraju iste i to je sve sto ce se desiti.. O vojnom udaru nema nikakve price..

Manje panike a vise uzivanja u potonucu bivse imperije… Jedino ima ostaje nuklearna sila ali i tu ima neko puno jaci nego oni..Pa neka izvole..

Tim&Dusty
5 godine prije

Turska je trgovala s Daeshom i to se zna kao sto je poznata i Erdoganova prevrtljivost. U slucaju propalog drzavnog udara bio bi ugrozen sekularizam Turske pa je tu Erdogan nesto kao manje zlo. Prica s Krimom je nesto sasvim drugo i bilo tko da je na celu Rusije morao bi napraviti aneksiju. Postoje i neke pravne osnove iz doba SSSR jer je do 1956. Krim bio u sastavu Rusije kao federalne jedinice. Ipak sve je to manje bitno jer sila boga ne pita.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Lako je nama iz trosjeda i sa tabletom u rukama dijeliti lekcije napaćenom Venecuelanskom narodu.Ali eto,kad već imamo taj luksuz napisati ćeme sledeće: Venecuela može odstraniti tumor,riješiti probleme ili čekati metastaze. Čitaamo stalno da je vojni i policijski vrh jedinstven,što je tačno ,ako Maduro nastavi sa kliavenjem oni će morati uzeti stvari u svoje ruke- zatvoriti Gnjidu i polusvijet oko njega ,Madura poslati na neku Hacijedu neka igra golf ,uzgaja konje i uživa u penziji.Na kraju očitati lekciju lijepog ponašanja onim olinjalim crklotinama u evropskim ambasadama i na kraju raspisati nove izbore.

kardinale
5 godine prije

Hvala Jumping Jack Flash. Zanimljivo. Cudno jako cudno. Grabe naftu a elektricna auta kao buducnost. Mozda je skicofrenija u akciji, Bog zna …

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Rijeseje je moguce na dva jednstavna nacinasa istim rezultatom: Ili jedna “slucajna” saobracajana nezgda gdije automobil sa Gnjidom zavrsi izedju dva slepera a vozac pod utijecajem alkohola sto onda iskljucuje krivnju vozaca slepera (taj su nacin u ratu na Balkanu koristii neki pliticari).
Ili dobra snajper ii jos bolji snjperista pa jedan “slucajni zalutali” metak pogodi Gnjidu u glavu a zatim uleti vojska i policija da naprave red pa razjure i pohapse pristase Gnjide. A nakon ostrage se sluzberno objavi da je ubijen nekimm slucajanim metkom nekga od prosvijednika koji je sllavio “pobijedu”. A istraga je vodjenja uz suradnju medjunarodnih specijalista.

brico
5 godine prije

popravi nadimak na stručnjak za gluposti

Siniša
5 godine prije

Vratili ga da se “žrtvuje”,zamislite medijsku agresiju da je vlada bilo šta drugačije učinila…bio bi kapitalistički Če, borac za slobodu kojega država muči. Odličan potez vlasti.

Veselidvor
5 godine prije

Od 12000 ukrainskih vijnika na krimu 10000 preslo na rusku stranu trebas jis nesto

Stonska skoljka
5 godine prije

Nekoliko gadno mocnih familija drzi doslovno sve u americi. Njihova pohlepa nema granice i pokrecu ovakva ludila i ratove po svijetu naravno trubeci o demokraciji. Svi koji daju podrsku ovom ludilu razbijanja suverenih drzava imaju krv na svojim rukama i dusi.
Neko se iz zutih prsluka u Parizu proglasi presjednikom i idemo podrsku svi tome liku i Macron u pustinju.
60 tak kao civiliziranih drzava daje podrsku politickom huliganu. Prezalosno jadno i tko ima koristi od pljacke Venezuele.
Paralele sa zutim prslucima su lose. Oni nisu huligani nego gladni radnici koji ne mogu zivjeti od 8 sati rada.
Dobrodosli u feudalizam. Kapitalizam je mrtav.

Ivex
5 godine prije

Kakav Putin kakva Kina Ameri će Maduru i svima u Južnoj Americi pokazati tko je gazda tih nekoliki baterija od Anteja je smiljurija Rusi samo kao onako podržvaju Venezeuelu i Madura učiniti će kao na Kosovu jedno veliko ništa, neće Ameri napasti AD2 konceptom već asimetrično preko Gerile iz Kolumbije.

nekoime
5 godine prije

Mogle bi zemlje Latinske Amerike razmisliti o zajedničkoj izgradnji zida na meksičko – američkoj granici.

Muppet show
5 godine prije

Ovoga Obamita patuljka je docekala razdragana masa zaposlenih iz americke ambasade. Sendvic fajteri.

kardinale
5 godine prije

ODGOVOR @ prezime
Da tocno, inn nije slavenska rijec i ispricavam se. Imas pravo. Omaklo mi danas i ja sam ne volim mijesati jezike i ubacivati anglosaksonske gramaticke “aliene” u nas pravopis. Alien vanzemaljac….:)

Kanncer
5 godine prije

Čikaška doktrina šoka…

cile34
5 godine prije

Odlican clanak, naime ja zivim u Venezueli i odlicno je napisan clanak, slucajno naletio. Moram reci da je doslovno tako. Guaido nema skoro pa nikakvu podrsku naroda, jer je opozicija ocrnjena u zadnjim izborima za guvernere zupanija, gdje su svi izabrani guverneri opozicije prisegnuli vjernost maduru, u zauzvrat da preuzmu vlast, jer vlast je najsladji bombon. Zato guaido pusi na svim stranama, jer narodu je pun nos politicara od kojih nijedan ne radi za dobrobit naroda niti na poboljsanju..ovo da trump nema puno opcija, to je istina, al jahat ce on po struji, vodi, i svim mogucim nacinima da podigne narod protiv madura, al je to u biti kontraefekt, i morat ce doci do krvoprolica, kad tad…nazalost…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.