HITNO: Izrael je upravo bombardirao vojne položaje oko Damaska

Sirija - ostatci bombe
26 komentara

Izraelska vojska je jutros bombardirala sirijsku teritoriju u predgrađu glavnog grada Damaska, javlja nacionalna informativna agencija Sana, prenoseći vojno izvješće.

Glavni stožer Sirijske vojske navodi da je izraelska vojska u utorak ujutro granatirala sirijsko područje blizu Damaska.

Prema izvješću sirijske vojske, izraelska strana je ispalila tri rakete na vojne položaje oko Damaska.

Napad je prouzročio materijalnu štetu. Vojska Sirije tvrdi da je pri napadu “pogođen” jedan izraelski zrakoplov.

Nakon gotovo konačne pobjede nad teroristima, Sirija se suočava sa sve češćim provokacijama Izraela, koji ne preza otvoreno bombardirati vojne položaje u Siriji. Izrael svoje napade pravda nazočnošću iranskih vojnih snaga, koje ozbiljno ugrožavanju njegovu sigurnost.

Uskoro opširnije…

Napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
6 godine prije

Nema nikakve dileme – ovo su provokacije usmerene na prisiljavanje Rusije da odgovori. I ići će dotle dok je stvarno ne nateraju da ih obara. A onda medijska histerija i konfrontacija na višem nivou.
Biće ovo teška godina.

zvonimir
6 godine prije

imate dobru opremu kad znate da su izraelci ? prije ameri diskretno tj kukavički sa f35

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Sve, samo ne odgovarati na provokacije.Nista novo.Kukavicluk.Sada ce vehabiaticko – reroristicki okot poput nasega @ Travisa likovati,pjeniti….Koliko smece öd covjeka mozez biti pa reci da su rusi legitimna meta.Mogu shvatiti da ljudi mrze ruse.Ok, mrzim i ja USA i NATO , svaki vojnik ma odakle dolazio SA tim obiljezjima za mene je isti kao pripadnik SS divizije.Misija im je ista.Otvoreno navijati za Izrael i nusru moze samo psihopata.

Mali
6 godine prije

Trećina američkog proračuna je povezana sa vojnom industrijom posredno a neposredno i više, ne treba se čuditi stalnim sukobima u svijetu koje započinju…

cool
6 godine prije

“Jebu” dok ne završe u more!

17 novembar
6 godine prije

ako se ovako nastavi sirijska vojska ce pustiti da je bombarduju kao palestince i nece nista preduzimati . jer ustvari nista i ne moze da preduzme . jer i rusija ne dozvoljava da se dira izrael . ovim rusija pokazuje pravo lice i snagu da mogu da se bore samo protiv pjesadije isila i cecena gdje demonstriraju silu sa avijacijom . i gdje su ti famozni pvo sistemi koje ce rusija svima prodati osim pravim saveznicima . ja sam na strani rusije ali ova politika putina koji gradi naselja prema sibiru ne vodi nicem dobrom

Laki Topalović
6 godine prije

Dobro, opet iz svog zračnog prostora oko grada Tiberijasa i s nikakvim učinkom, od četiri projektila je jedan oboren. Dva su ispaljena i s kopnenih položaja na okupiranom Golanu, koji su također oboreni. To je službena verzija. Sli prostor oko grada Qutayfaha nema većih baza, osim što prolaze pruge i ceste, od istoka prema zapadu. Prema izvorima “oporbe” je gađano iz Libanona. Isto 4 projektila. Zaparavo puno proturječnih informacija, a čini se da je napad bio samo da kažu “Eto mi to možemo”, bez posebno utvrđenog cilja i rezultata. Mi uopće na znamo tko je tamo i što je gađano, ali su sustavi PZO opet djelovali odmah. Nemaju S-500, pa je logično da nisu oborili zrakoplov, vele da je jedan oštećen, ali samo obaranje projektila, govor da su sve bolji u pravovremenom prepoznavanju putanje i mete.

Laki Topalović
6 godine prije

Mislim da će SAA danas ući u Abu Duhur, pa neka Bibi pjeva pjesme borbene koliko hoće.

Weteran
6 godine prije

Moskva i Izrael su bliski partneri!?
Veoma bliski! Moskva toleriše, a Izrael zna dokle je “granica”.
Naivno je mešati se u komšijsku svadju?
Svima je dobro, dok su čarke tog intenziteta na sceni.

nebitan
6 godine prije

Ako Izrael konstantno narusava Libanski vazdusni prostor,ona ima puno pravo kao saveznik Rusije da trazi protu-vazdusni sistem S-300 ili S-400. Zasto ne idu na tu kartu?

Belay
6 godine prije

Da iznesem svoje vidjenje djelovanja odnosno nedjelovanja Rusije u ovakvim slucajevima . Po mom misljenju svrha svih napada ovih ili onih je testiranje mogucnosti protivnika . U tom slucaju bi zaista bilo glupo ocekivati da Rusija pokaze sve mogucnosti oruzja i opreme koju posjeduje najvise zbog toga sto u slucaju nekog veceg globalnog rata pobjedjuje protivnik o cijim sposobnostima se najmanje zna.Dakle upotreba svega sto imas u borbi protiv nekoga ko je manje sofisticiran to jest teroristickih bandi je jedno posto mozes sa manje sposobnim oruzjem postici puno i pri tome ne izdati previse. U ovom slucaju kada napadac odnosno njegovi sponzori i tutori posjeduju moderna elektronicka sredstva za svakojaka izvidjanja zaista bi bilo glupo upotrijebiti recimo S-500 i omoguciti protivniku da “snimi” sve nacine djelovanja tog sistema i omoguciti jim izradu protivmjera pa za koju godinu kad dodje do sukoba imas na terenu modernu opremu a ustvari gomilu gvozdjurije… Čitaj više »

mmm
6 godine prije

sada slijedi ostar odgovor rusije u obliku zabrane izvoza sibirskih borovnica iz izraela u rusiju

1.komentar
6 godine prije

Sve ovo treba gledati iz konteksta predsednickih izbora u Rusiji.Izraelski lobi je nosioc enormnog kapitala u Rusiji.Sa sigurnoscu se moze reci da ce i banderasi krenuti u provokacije vecih razmera u Donbasu, sve se radi da se poljulja Rusija iznutra.U Rusiji bi krenuli istovremeno protesti.

maja
6 godine prije

nije prvi put, to rade vec prilicno konstantno sa istom izlikom. za njih, rat u siriji i nije zavrsio, nove isil-postrojbe su obucene i spremne. kad pukne sa iranom, onda ce sirija i libanon takodjer biti ukljuceni. stari planovi….sa upotrebom atomskog oruzja, sve poznato. ali svijet suti, kao da se to nikog ne tice, mediji se radije bave auto-ispusnim plinovima….

bobrock
6 godine prije

Auschwitz hostel!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI