IDF-ov napad na bolnicu al-Shifa u Gazi proizveo gotovo nula stvarnih dokaza o navodnom sjedištu Hamasa

IDF napad na bolnicu u Gazi
67 komentara

Izraelske obrambene snage (IDF) završile su svoj napad na bolnicu al-Shifa u gradu Gazi, ali bilo je vrlo malo dokaza koji pokazuju da je Hamas koristio objekt kao “zapovjedni centar”.

Tijekom proteklih nekoliko tjedana, Izrael je gurao narativ da skriveni “Hamasov zapovjedni centar” postoji unutar al-Shife, što je bio izgovor koji je Izrael koristio za bombardiranje i napad na objekt, usput ubijajući pacijente i druge civile. Na kraju, napad nije pokazao gotovo ništa što bi poduprlo izraelske tvrdnje.

Slika ispod, koja prikazuje maskirane vojnike IDF-a kako pokazuju što su otkrili, otkriva malo više od šačice radija, nekih knjižica, nekih CD-ova i par lisica – jedva da je bilo što dovoljno, drugim riječima, da podupre tvrdnju da je Hamas koristio al-Shifu kao zapovjedni centar.

IDF-ov napad na al-Shifu očito je dramatizacija “napravljena za TV”

Kao što je navedeno u neovisnim izvješćima, u bolnici je također pronađeno nekoliko pušaka, ali su ih vojnici IDF-a lako mogli podmetnuti prije nego što su snimili gornju fotografiju, očito se hvaleći onim što je otkriveno.

Unatoč svemu ovome, Izrael je odlučio nastaviti i objaviti da je MRI centar al-Shifa i dalje, nekako, Hamasov “operativni zapovjedni centar”.

Chris Menahan iz Information Liberationa komentirao je da je cijela operacija očito “napravljena za TV” zbog toga kako cijela stvar izgleda smiješno. Svijet je očekivao ogromne dokaze o prisutnosti Hamasa u bolnici, na temelju prethodnih tvrdnji Izraela, samo da bi otkrio da na kraju nije bilo gotovo nikakvih dokaza koji bi ih poduprli.

Sljedeći isječak također pokazuje anomalije s izraelskim tvrdnjama o tome što su njegove vojne snage otkrile, sugerirajući da je Izrael podmetnuo lažne dokaze, ali je usput nekoliko puta zabrljao scenarij:

Imajte na umu da je 27. listopada IDF-ov X račun objavio CGI prikaz razrađene mreže tunela navodno ispunjene militantima Hamasa i njihovim zapovjednim centrom. Na kraju, čini se da ništa od ovoga nije točno jer su tuneli očito bili prazni, a bolnica je sadržavala samo oskudne dokaze o mogućem prisustvu Hamasa u nekom trenutku.

Također se može primijetili da su viši izraelski dužnosnici bili itekako svjesni da nije bilo stvarnih talaca unutar al-Shifta prije napada, ali je svejedno izveden kao “simbol da ne postoji mjesto do kojeg nećemo stići”.

Drugim riječima, izraelska arogancija i ponos su ono što je dovelo do napada, a ne dokazi. Bilo je to više kao “pogledajte što možemo!” obred hvalisanja nego napor da se navodno spase nevini životi.

al-ShifagazaHamasIDFIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
KipZ
5 mjeseci prije

Zahvaljujuci anglosaksima Izrael moze raditi Sto hoce

Keki
5 mjeseci prije

Nema tu nikakvog ponosa. Samo prava narav izlazi na vidjelo. Jesu li uopće bili robovi? Jesu li protjerani s razlogom iz Egipta?

damjan
5 mjeseci prije

stoka smrdljiva židovska…

nepoželjni
5 mjeseci prije

Hebate, pa taj Hamas je poput “virusa” svi o njima pričaju, poubadali milijarde ljudi zbog njih a nitko ih nikad nije ni vidio… (!)
…zar nije slično nešto bilo i sa bojnim otrovima u Iraku?

eks
5 mjeseci prije

Cionisti su svoju moć i snagu iskazali na civilima i bolesnicima.

Logicar
5 mjeseci prije

Da podmetnuli su nekoliko automatskih pusaka,palestinske zastave,pribor za brijanje te nekoliko uniformi.Svijetu se serviraju nevjerojatne podvale izraelskog mosada,ali sto je najgore vecina zapadnih zemalja to objavljuje u svojim medijima i u komentarima uglavnom podrzavaju izraelski genocid nad palestincima i arapima.Cinjenica je da od svih zemalja najvise daju podrsku drzave koje su za vrijeme drugog svjetskog rata poubijali sve židove na njihovom teritoriju,pa vjerojatno misle da podrzavanjem izraela u genocidu nad palestincima peru ljagu sa sebe.

Bruno
5 mjeseci prije

Pokazali su par tromblona i 3-4 kalašnjikova. S tim oružjem ideš napasti Izrael. Palestinski životi nisu vrijedni nafte i plina kojem pravedni Amerikanci žele pristupiti. Krivi su Rusi. Da su sačekali u II svjetskom ratu samo 3 mjeseca …

prirodna neinteligencija
5 mjeseci prije

sve je show program, mi živimo u cionističkoj simulaciji i zabavljamo se.. dok ne ginemo mi, sve je ok

Max
5 mjeseci prije

Tamo nema ništa.

FELIX
5 mjeseci prije

IDF SIGURNO NEMA NIKAKVIH DOKAZA O TOME DA SU RATNICI HAMASA UPOTREBLJAVALI BOLNICE KAO CENZATO IZA IZVODZENJE VOJNIH OPERACIJA ALI ZATO IMA PUNO DOKAZA O TOME KAKO HRABRO BRANI HAMAS BOLNICE. O TOME DA SU HRABRI RATNICI HAMASA LANSIRALI VECINU RAKETA NA ISRAEL IZ CIVILNIH PODRUCJA JE OCIGLEDNA LAZ ZIDOVA IAKO SMO NARAVNO SVI ONI KOJI NISMU ZASLEPLJENI LJBAVLJU DO NEPRIJATELJA. .SETITE SE BAREM NAMASAKER NA MAHALAMA I PKUSAJTE DOZNATI ISTINU KO JE BIO KRIV ZA MASAKER CIVILA, ZBOG CEGA SU BILI SRBI BOMBARDOVANI OD NATA

Lucija, prva
5 mjeseci prije

A ovo su prave vijesti:

>> 👉Šeik kupio Sunčani Hvar za 220 milijuna. Malo. Taj isti je nešto muljao s Bandićem

>> 👉”U prvom krugu upisa državnih trezorskih zapisa 36.643 građana su uplatila ponude u visini od 969.7 milijuna eura, dok je u drugom krugu prihvaćeno 10 ponuda institucionalnih investitora u iznosu od 124.15 milijuna eura, pa je izdanje trezorskih zapisa ostvareno u UKUPNOM nominalnom iznosu od 1.13 MILIJARDI EURA”
Pazi naroda što ima love.
Osobno vidjela.
Sve žene od 30-40 godina.
Bilo ih u Fini 5-6.
Problem u nas je nedostatak određenih vrsta kriminalaca. Onaj što ne oplindrao neuku gomilu u Rijeci na BitCoinu je svijetli primjer.

Vrlo je vjerojatno da ove neće do svoje love tako lako.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Još malo pravih vijesti: Rijeka.

“Vidi ovo:

👉 “…grupacija Lurssen, usporedno s osnivanjem više od 70 trgovačkih društava u dvije godine, provodi akvizicije, preuzimanja i kupuje vrijedne nekretnine u Rijeci i okolici, a da se ne zna što to može značiti za grad i građane…

Suvlasnik Media Solutionsa je Bojan Divjak, NEĆAK HDZ-OVOG VLADIMIRA ŠEKSA, prozvan za zarobljavanje i političku kontrolu raznih lokalnih medija”

Lucija, prva
5 mjeseci prije

“NATO razmatra trajno povećanje broja vojnika na Kosovu kako bi držao napetosti pod kontrolom, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.”

Iza toga bio u Makedoniji.
Nakon toga sat i po sa AV.
U Bosni, naravno, očekivano: “Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг данас се није састао са делегацијом Савета министара, већ са представницима ФБиХ, будући да на састанку није било министара из Српске, …”

Buničar
5 mjeseci prije

Zar nije bivsi Izraelski premjer javno izjavio da su tunele ispod te bolnice gradili oni zbog povecanja kapaciteta bolnice?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI