Iran prijeti da će izbrisati Izrael

Ebrahim Raisi
45 komentara

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi zaprijetio je uništenjem Izraela ako ponovo pokuša da napadne Iran.

Raisi je u ponedjeljak stigao u trodnevnu posjetu Pakistanu. On se osvrnuo na nedavne tenzije između Teherana i zapadnog Jerusalema na događaju u Pendžabu u utorak.

“Ako cionistički režim još jednom napravi grešku i napadne svetu zemlju Irana, situacija će biti drugačija i nije jasno da li će išta ostati od ovog režima”, rekao je Raisi, a prenosi državna novinska agencija IRNA.

Izrael nikada nije službeno priznao zračni napad 1. aprila na iranski konzulat u Damasku u Siriji u kojem je ubijeno sedam visokih oficira Kuds snaga Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC). Teheran je ipak uzvratio 13. aprila, ispalivši desetine dronova i projektila na nekoliko ciljeva u Izraelu.

Iran je odbacio seriju prijavljenih eksplozija u blizini grada Isfahana prošlog petka, za koje se priča da su odgovor Izraela. Zapadni Jerusalem nije priznao prijavljeni napad, dok je kritikovao ministra iz kabineta koji je o tome govorio van reda . Teheran je odlučio da to ignoriše radije nego da izvrši obećanu brzu i oštru odmazdu.
Islamska Republika se u više navrata zavjetovala da će izbrisati, uništiti ili uništiti “cionistički režim”, kako naziva Izrael.

Govoreći u utorak u Lahoreu, Raisi je obećao da će nastaviti “časno podržavati palestinski otpor”. On je također osudio SAD i kolektivni Zapad kao “najveće kršitelje ljudskih prava”, ukazujući na njihovu podršku izraelskom “genocidu” u Gazi.

Do sada je više od 34.000 Palestinaca u enklavi ubijeno u izraelskim vojnim operacijama. Izrael je objavio rat Hamasu nakon napada palestinske grupe sa sjedištem u Gazi 7. oktobra u kojima je poginulo oko 1.200 Izraelaca.

Raisi je obećao da će povećati iransku trgovinu sa Pakistanom na 10 milijardi dolara godišnje. Odnosi između dva susjeda bili su poremećeni od januara, kada su Iran i Pakistan razmjenjivali zračne i bespilotne udare usmjerene na “terorističke kampove” na njihovoj teritoriji.

Ebrahim RaisiiranIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NOME
11 dana prije

……postoji taj projekat nimbus, kojim je AI implementiran u izraelsku vojsku……ne sluti na dobro……….Googleov projekt Nimbus sa kojim su se Google i Amazon obavezali ugovorom vrijednim 1.2 milijarde dolara da Izraelu i njegovoj vojsci daju alate za umjetnu inteligenciju i druge računalne usluge koje će se koristiti u vojne svrhe.

i ukrajina i blistok su poligoni za isprobavanje novih vojnih tehnologija…. mislim da su ti ratovi i pokrenuti radi toga, a tak se i vode…. tamo sve isprobavaju prije nego uvedu u upotrebu za kontrlu i odgoj zemaljskog roblja tj. nas……….

Čiril
11 dana prije

Inšalah !

Ultraturbo pravi Mrdo
11 dana prije

Moć Muhameda i njegovih nasljednika prestrašit će gotovo sve narode, a time će zahvatiti i cijelu Europu. Doći će vatra, krv, propast i gotovo potpuno uništenje. Bit će velike napetosti i bijes će rasti protiv djece nezahvalnosti. To će se dogoditi zbog odvratnosti onih koji grade Babilon, djeluju nepošteno, zlobno i grijehom.

Nenad
11 dana prije

🤣Koje muke Iranske. Suzdržavaju se jer se moraju suzdržavati ali ne mogu dočekati da taj dan ❤ dodje a da se samo njih pita taj bi dan bio još daaavno prije …

Mrčikola
11 dana prije

…već četrdeset ljeta..😁

Zolja
11 dana prije

Oni samo prijete a puske im prazne

Max
11 dana prije

Iranci su to kadri učiniti.

Zlovenac
11 dana prije

Paliiiii.

Lucija, prva
11 dana prije

Never trust a man with a diaper on his head.

xyz
11 dana prije

Samo rokaj. Ruke se ti pozlatile Ibrahime… Niko neče za sotoniste suze pustiti….

Tim
11 dana prije

Što se brisanja tiće, Iran bi mogao Izraelu samo obrisati guzicu nakon što ga ovaj posere.

vasemmi
11 dana prije

Zaboga Logično, od kuda vam ono “da če izbrisati Izrael” kada čak i u tekstu dalje piše, da od cionističkog režima neče ostati ništa ili u prijevodu: Iran več duuuugo duugo kaže nešto drugo od onoga što svojim idiotima prepričavaju zapadni mediji a to je, da se mora, nužno!!, i sa time se svaki normalan čovjek mora složiti, obračunati sa izrahellskim cionizmom i njegovim vođama u Izrahellu. Jevreji, arapi, muslimani, kriščani, armenci i svi ostali ljudi mogu i moraju živjeti zajedno u povijesnoj Palestini, jednaki sa jednakima, no to znači, da za cionizam i cioniste, za jevrejske cionističke doseljenike u IP nema mjesta. Naravno, da i za zapadnu zločinačku bagru svih boja ne smije više biti mjesta nigde osim u zatvorima i posebnim klinikama. lp.

dupla kamilica
11 dana prije

I dogodine nacrtani u Ukrajini.

gigi pinna
11 dana prije

Da ste pametni, mogli ste nastaviti sa napadima dronovima i pokojom balističkom raketom – troškovi obrane bi se popeli na barem 10-ak milijardi USD-a. Kina treba riješiti Tajvan vojnim putem. I još ovaj rat protiv Rusije – čisto sumnjam da bi vojno i financijski Zio-naziji mogli izdržati tri velika rata istovremeno, a mjesecima su se natezali za ovih 95 milijardi USD, koji sigurno neće biti “game changeri” ni na jednoj bojišnici. I da se riješimo najveće Sotone u povijesti čovječanstva, a onda će i njihovi EU “mali od kužine” biti manji od makova zrna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI