Iranci najviše vole generala Suleimanija – Slanje vojske u Siriju podržava 64,9% Iranaca

General Suleimani
8 komentara

U Iranu su provedeno istraživanje javnog mnijenja i ankete su dala za mnoge iznenađujuće rezultate.

64,9% Iranaca smatra da Iran treba poslati više vojnog osoblja u Siriju, dok se u siječnju prošle godine za takvu opciju opredijelilo također visokih 62,7%. Protiv slanja iranske vojske u inozemstvo je oko 30% ispitanika, dok se broj ”neodlučnih” smanjio sa 6,4% na 4,6%.

Najviše iznenađuje popularnost legendarnog zapovjednika Quds snaga Iranske revolucionarne garde, generala Qassema Suleimanija, za koga se čak govorilo da je bio potencijalni kandidat za prošle predsjedničke izbore, što je on kategorički opovrgnuo.

General Qassem Suleimani  je najpopularnija osoba u Iranu i u javnom mnijenju uživa visoku razinu podrške 78% Iranaca.

Nakon njega je na drugom mjestu predsjednik Hasan Rohani, kojega apsolutno podržava 39% Iranaca, a uglavnom ga podržava još 38% ispitanika. Na trećem mjestu je ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif.

Na četvrtom i petom mjestu su političari Mohammad Bagher Ghalibaf i Ebrahim Raisi, a na šestom bivši predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, kojega podržava preko 50% Iranaca.

Ovo je istraživanje važno u kontekstu predstojećih vojnih operacija u Siriji, dok general Qassem Suleimani  aktivno sudjeluje u planiranju vojnih operacija iračke šiitske Hashd Al-Shaabi armije u borbi protiv terorista ”Islamske države”.

general Suleimanivojno osobljeVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Zato su i tražili da se kandidira na izborima, iako bi to bila greška. Nema on što raditi u uredu, a na ”crnoj listi” je Washigntona, pa je pitanje u koju zemlju EU bi mogao ili ne bi mogao doći, hipotetski da je predsjednik

dalmata
6 godine prije

Boga mi,niti sam Iranac,niti musliman(nevjernik sam),ali ovaki covik zasluzuje postovanje i divljenje.Kad bi me pitali koja bi mi bila zelja u zivotu,odgovor bi bija,vidit uzivo Velikog,jedinog,njvecu legendu,sjor Presjednika Putina,i Velikane ka sta je general Sulejmani,General Zaharedin,Satram da bi to bila pocast vridna 1000 zivota,onda bi moga mirno u Vjecna Lovista

Jupiter
6 godine prije

Iranci vole Suleimanija kao bivša YU Valtera iz Sarajeva

Arkaj
6 godine prije

Ako je to točno onda pokazuje razumjevanje vanjske i sigurnosne politike iranske države kod običnih iranaca ili snagu propagande. Jer iranskih gubitaka je bilo i nisu zanemarivi, koliko se sjećan u siriji je poginulo barem 2 – 3 generala a onda je sigurno da su gubici nižih činova i obićnih vojnika u tisućama… Očito iranci njihovu žrtvu smatraju jednako opravdanom kao i da su poginuli unutar državnih granica a to je nešto što amerikanci i NATO države za svoje vojnike ne mogu reći….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI