Izbori u Bjelorusiji – I pored podmetanja zapada, Lukašenko uvjerljivo vodi

Aleksandar Lukašenko pobjednik
7 komentara

Prema službenom anketama s biračkih mjesta, trenutni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko predvodi predsjedničke izbore sa 79,7% glasova, dok je njegova protivnica Svetlana Tihanovskaja, koja je dobila 6,8%, na drugoj poziciji.

Aktualni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ponovno je izabran sa 79,7% glasova, pokazuju preliminarne procjene Omladinskog centra za sociološke studije BKMO. Na drugom je mjestu Svetlana Tihanovskaja dobila 6,8% glasova, detalje navodi televizijski kanal Bjelorusija-24.

Među ostalim kandidatima su Ana Kanopatckaja koja je dobila 2,3% glasova, Andrej Dmitriev s 1,1% glasova i Sergej Čeričen (0,9%). Prema anketama prikupljenim s biračkih mjesta, 9,2% birača glasalo je protiv svih.

Odziv birača je bio 79,01%. Međutim, iako je većina biračkih mjesta zatvorena, nekima je dopušteno da ostanu otvorena zbog gužve.

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva rekla je kako vjeruje da će konačni predsjednički rezultati biti spremni idućeg petka, 14. kolovoza.

Sve dosadašnje predsjedničke izbore u Bjelorusiji, pratile su strane organizacija koje do sada nikada nisu imale primjedbi na regularnost izbora. Ovoga puta se nisu željele pojaviti, jer su navodno kasno pozvane, što je omogućilo kritičarima da ove izbore proglase neregularnim.

Prije samih izbora su se pojavili prosvjednici s već poznatim potpisom obojenih revolucija osmišljenih na zapadu.

Treba naglasiti da raznim nevladinim organizacijama koje financira zapadni faktor nije dozvoljen rad u Bjelorusiji.

Predsjednik Lukašenko pripada grupi malog broja državnika koji su jasno rekli NE koronaludilu, ne uvodeći karantene koje bi ugrozile gospodarstvo Bjelorusije.

Ma koliko mainstream mediji i pojedinci blatili predsjednika Lukašenka i njegovu suverenu politiku, ne mogu spriječiti prodor istine o stvarnom gospodarskom stanju, kvaliteti života i sigurnosti u Bjelorusiji.

Bjelorusija vodi politiku niske cijene rada, što joj omogućava autonomiju u mnogim domenama gospodarstva izbjegavajući zapadnu konkurenciju, a udio industrije u BDPu je značajan u odnosu na zapadne zemlje uključujući i zemlje Balkana.

Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Ceca osvoji 8 % sto me je iznenadilo (nisam ocekivau da ce ni do 5% dobaciti). A izgleda da nije ni ona cim je nakon glasanja pokupila krpice i otisla na godisnji odmor.

nepoželjni
3 godine prije

Politika niske cijene rada, pa ako država nije pohlepna na porezu i ako je dovoljno mudra da ne dozvoli nekontrolirani uvoz, da ljude usmjeri u proizvodnju a ne na državnu “sisu” – može se živjeti, raditi i trgovati (naročito u izvozu)
Cijena rada (ili vrijednost valute) nije uopće bitna za život unutar države ako su svi drugi parametri uravnoteženi pa sa svojom plaćom čovjek može “napuniti košaricu”. Vjerojatno je tako u Bjelorusiji inače ne bi gotovo 80% ljudi opet izabralo Lukašenka…

Alex
3 godine prije

Lukašenko vodi na izborima…zemlju u kaos…Umire se od sreće. Ta sada samo dva, ali strpljenja, do kraja dana bit će svega.

puf
3 godine prije

Koji tendenciozni tekst 😀

Vecina opozicije u zatvoru, isfabrikovani slucaj mijesanja Rusa u izbore, sirenje panike, histerije i kontrole tik pred izbore. Ovo nazivate izborima??? Gdje je politicki pluralitet u drzavi u kojoj 79% glasa za jednog covjeka, i to covjeka koji izbore dobija sa ovim gore navedenim.

Pa i izbori u BiH u uvijek od strane medjunarodnih posmatraca ocijenjeni kao regularni, jer u praksi, taj izborni dan i jeste regularan. Iako svi znaju za iza toga, izborni proces i ostalo, nista nije regularno.

Nek Bjelorusija Rusiji placa naftu i gas po trzisnoj cijeni, a ne za bagatelu, pa da ih vidimo. Ruse muzu kao kravu muzaru, jer znaju sa ih Rusi trebaju, jer su im jedini kec u rukavu od evropskog dijela bivseg SSSR-a. Tu drzavu da Rusija ostavi na milost i nemilost samoj sebi, sto nece jer ih Rusija treba, dozivjela bi sudbinu balkanskih banana prcija.

Max
3 godine prije

Sve po starom u Bjelorusiji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.