Izgleda kako je Velika Britanija koristila slike Ruskog Su-30 kako bi promovirala američku turu RAF-og akrobatskog tima

su-30
4 komentara

Red Arrows su u proteklih pet desetljeća nastupili gotovo 5.000 puta diljem svijeta, ojačavajući na taj način veze s britanskim saveznicima. Britanski vladini dužnosnici uhvaćeni su u pogrešci kada su se pokušali pripremiti za predstojeću američku turneju britanskog akrobatskog tima.

Odjel za međunarodnu trgovinu Velike Britanije nedavno je počeo odbrojavanje do prve takve misije u SAD-u u ovom destljeću. Odjel je obilježio 48 dana do turneje sa fotografijom koja je trebala pokazati britanski zrakoplov koji je letio iznad vrha Mount Everesta. Međutim, na Twitteru su objavili sliku aviona čije konture asociraju na ruski borbeni avion Sukhoi Su-30.

Nakon što je slika podigla prašinu među korisnicima Twittera, objava je izbrisana i zamijenjena drugom bez ikakvog zrakoplova. “Željeli smo biti sigurni u njegovu podrijetlo nakon komentara na Twitteru”, izjavio je za Daily Mail glasnogovornik odjela. “I Red Arrows i DIT su zadovoljni sa slikom, međutim, mislimo da je najbolje ponovno objaviti sliku koja više nalikuje Red Arrows zrakoplovu “.

RAF flajer Su-30 Suhoj

Aerobatska ekipa RAF-a, inače poznata kao Red Arrows, svjetski je poznata ekipa koja radi izazovne predstave na avio sajmovima i festivalima. Ovaj mjesec su napravili „šaren“ prikaz na nebu iznad Normandije kako bi obilježili godišnjicu D-dana. Od kolovoza do listopada planiraju osvijetliti nebo iznad 18 gradova u SAD-u i Kanadi.

Mark Lancaster, britanski ministar obrane, izjavio je za turneju: “Red Arrows su međunarodni simbol Britanije i ovaj važan događaj generirat će značajnu investiciju. Jedino je ispravno da se, nakon više od deset godina, vrate u dom našeg najbližeg saveznika u obrani.

“Raspoređivanje će se temeljiti na nedavnim uspješnim turnejama Red Arrows u Kini, Bliskom istoku i zaljevskim regijama, a tim se već intenzivno priprema za predstavljanje sigurnog, nezaboravnog i vizualno uzbudljivog izlaganje novoj publici preko Atlantika”.

BAE Hawk T1Red ArrowSu-30MK2
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

26.6. je bio u Moskvi jedan ovakav šou, akrobatski. Zanimljivo, šgo sve mogu stariji modeli borbenih zrakoplova, ima video na rt
” The videos show the Strizhi flying their MiG-29 fighter jets while holding a wedge formation at extremely low altitudes. The Russian Knights pulled their four Su-30SM jets up into the vertical while keeping minimal distance between the aircraft in a diamond formation.”
Strizhi znači swift.

nessy
4 godine prije

Imala je Hrvataka grupu vrhunskih akrobatskih pilota, dok ih nije vidio (mislim sheik Katara), te ih kupio, sve na gomilu, i odnio kuci, da lete na slavu drevne i ponosne drzave Katar. To vam govori nesto o tome kako su ovdje bili placeni i tretirani, jer, siguran sam da bi radije ostali kuci. Tko vrijedi leti (van iz drzave), tko ne leti, ne vrijedi (uhljebi svih boja). Na zalost, to je nasa buducnost, ‘Spasavaj se tko moze’ (opet iz A.F.), cijela nam drzava, slici na Alan Ford strip, od general War-a, Ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremana, do tri prascica u Gradskom vijecu, do zdravstva. Da ne spominjem SuperHika sa parolom ‘ukradi siromasnima i daj bogatima’, takvih imamo svakodnevno, neizmjeran broj.
Autore stripa, Magnus & Bunker, treba proglasiti vidovnjacima, jer to svakako zasluzuju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI