Izrael će udariti Hamas ‘punom snagom’ nakon okončanja primirja

Benjamin Netanyahu
20 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu signalizirao je svoju spremnost da produži sadašnje primirje s Hamasom, ali je upozorio da će zapadni Jerusalem nastaviti svoju ofanzivu kada se završi. U međuvremenu, naoružana palestinska grupa također je podržala ideju o produženju četverodnevnog primirja.

U video izjavi objavljenoj u nedjelju, Netanyahu je rekao da je s američkim predsjednikom Joeom Bidenom razgovarao o oslobađanju talaca u Gazi – što je ključna tačka u nedavnom sporazumu s Hamasom.

Napomenuo je da je Izrael doveo kući još jednu grupu talaca iz palestinske enklave. Dirnut sam u dubinu srca, cijela nacija je, kada vidimo da su se porodice ponovo spojile, rekao je premijer.

Netanyahu je ponovio da je Izrael spreman produžiti prekid vatre s Hamasom, koji bi trebao biti okončan u ponedjeljak navečer, pod uslovom da za svaki dodatni dan zatišja Hamas oslobodi još deset talaca.

“U isto vrijeme, također sam rekao predsjedniku Bajdenu da ćemo na kraju nacrta krenuti u realizaciju naših ciljeva punom snagom: eliminirati Hamas, osigurati da Gaza više neće biti ono što je bila, i – naravno – oslobađanje svih naših talaca”, dodao je.

Hamas je zarobio oko 240 talaca, uključujući mnoge strance, nakon što je 7. oktobra pokrenuo iznenadni napad na Izrael. Intenzivni pregovori uz posredovanje Katara doveli su do sporazuma prošle sedmice u kojem je Hamas pristao osloboditi 50 talaca držanih u Gazi u zamjenu za 150 Palestinaca u fazama . Primirje je također omogućilo stotinama kamiona natovarenih humanitarnom pomoći da uđu u opkoljenu enklavu.

Do danas je razmijenjeno 39 izraelskih talaca i 117 palestinskih zatvorenika. Osim toga, više od dvadesetak ljudi koje su zarobili palestinski militanti oslobođeno je u sklopu odvojenih sporazuma.

U saopćenju u nedjelju, Hamas je rekao da nastoji produžiti primirje “kroz ozbiljne napore da poveća broj oslobođenih iz zatvora”. Izvor blizak grupi rekao je za AFP da je Hamas spreman produžiti primirje za “dva do četiri dana”.

“Otpor vjeruje da je moguće osigurati oslobađanje 20 do 40 izraelskih zarobljenika”, istakao je zvaničnik.

Benjamin NatanjahugazaHamasIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dawor
5 mjeseci prije

….. “bravo” za BEZMOZGASTI Hamas ….
Izraelski oslobođeni taoci će doživjeti stotu i razmnožavati se a oni palestinski će u roku 5-10 dana biti sprženi u bombardiranjima !!!!
Stvarno im je IQ (Kvocijent inteligencije) u razini onog od kišne gliste !!!!

Max
5 mjeseci prije

Kao da dosad nije.

nepoželjni
5 mjeseci prije

Koja farsa !
…zamisli, “krvoločni” Hamas očuvao “taoce” žive, zdrave i uhranjene a izrael pristaje da preda čak 3 opasna “krvoloka” za 1 svog (srcu priraslog) (!?)
…i još “urbi et orbi” priznaje da će kada se iz Gaze maknu svi Palestinci i kada svi “taoci” budu “oslobođeni” Gazu poravnati sa zemljom i “uništiti” Hamas… (tako da se Palestinci nikada više neće imati kamo vratiti)
…naravno, Hamas će biti “uništen” jer tada više neće biti potreban kao opravdanje za daljnje protjerivanje i genocid nad Palestincima, jer ih tamo više neće biti i eto ti etnički čistog izraela. (a Palestinci svi sretni jer će konačno o njima brinuti Njemačka sa svojim okogu znim muhama)

(tko to sve ne vidi taj neće nikada ništa vidjeti)

FELIX
5 mjeseci prije

HAMASU SU TAOCI ADUTI KOD IGRE SA ISRAELOM. NEZNAM ZASTO I HRVATSKA NEBI POMOGLA KOD ZBRINJAVANJA PALESTINACA, ONI SU VISE NEGO CVECE HRVATIMA, MUSLIMANE JE I PAVELIC ZVAO HRVATSKO CVECE. SAMO TAKO NAPRED, HRVATI SELITE SE U NJEMACKU IRSKU I DRUGE ZEMLJE A HRVATSKU NASELITE EMIGRANTIMA PLAN, U TOM SMERU SE VEC SPROVODI TAKO CE U PAR GENERACIJA OSTATI SAMO IME HRVATSKA NA MAPI, SRBI SU PRED VAMA DALI SU NJIHOVU VEKOVNU ZEMLJU KOSOVO, SIPTARIMA MUSLIMANIMA I SPROVODE NASELJAVANJE OBOJENIH EMIGRANATA, TAKO JIM POPULACIJA OPADA, VASA BRACA SRBI SU U SAMO UNISTENJU PRED VAMA, NI BOG VAM NE MOZ.E POMOCI, JER STE PO MOME VI KAO I VASI UZORNICI NJEMCI NA STRANI SATANE.

Đuka Fićuka
5 mjeseci prije

Turska i Iran su se usaglasili oko podrske Palestincima, a Ceceni salju oruzje vojsku prema Gazi. Izrael je u losem polozaju, a to je i za USA lose.
Verbalni sukob Izraela sa NATO clanicama, Belgijom, Spanjolskom i Madjarskom, dodatno otezava stvar.

Istina
5 mjeseci prije

Čifuti čiste Palestinu ali to nije genocid jer ubojstvo djece je onemogućavanje da narod nastavi da postoji

abc
5 mjeseci prije

Kad završe Izraelci sa Palestincima, onda dolazi na red Libanon i poveči dio Sirije sve do Damaska koji je za židove sveti grad u kojem se očekuje vaskrsnuče novog mesije.
Židovi neče dati mira, dok nasilno ne zaposjednu sav teritorij između dve reke Eufrata i Nila. Sa njega če protjerati svo nežidove. Taj plan je stvoren več barem dvesta godina, a ko ne i više.

Nekoime
5 mjeseci prije

Netanyahu je ovogodišnji dobitnik nagrade Adolf Hitler za uspješno provođenje genocida. Zelensky je ulužio žalbu, jer je u žiriju bilo previše Židova.

abc
5 mjeseci prije

Inače se ovakvim Hitlerima, kao što je Netanjahu, brzo dogodi neka jaka pljuska, koja jih obori na pod i nakad više ne ustanu.
Sve če doči na naplati, a jedini božji nakot može brzo proči opet bos po trnju. Ovaj put neče niko za njim zaplakati.

Ivan Bgd
5 mjeseci prije

Kakva obmana!! Odkad su zene i deca Hamas?
Izrael ce udariti na zene i decu punom snagom… bravo izabrani narode! (Izabrani od djavola da cine zlo).

Noname
5 mjeseci prije

Bjela kuča se sve više djeli na dva tabora; jedan je prožidovski, a drugi protivžidovski. U Bijeloj kući došlo je do podjele oko situacije u Pojasu Gaze, piše The Washington Post. Ovog mjeseca oko 20 zabrinutih članova administracije američkog predsjednika Joea Bidena zatražilo je sastanak s njegovim glavnim savjetnicima kako bi predstavili strategiju Washingtona za ograničavanje civilnih smrti, poslijeratnu viziju regije i Bidenovu poruku. “Sastanak dužnosnika naglašava kako Bidenovo rješavanje možda najveće vanjskopolitičke krize njegova predsjedništva dijeli Bijelu kuću koja se ponosi vođenjem disciplinirane i kohezivne operacije. Rat između Izraela i Gaze uznemirio je administraciju više nego bilo koje drugo pitanje u Bidenove prve tri godine na dužnosti jer njegovo osoblje muči zbog svog stava o vrlo emotivnim pitanjima, prema brojnim pomoćnicima i saveznicima unutar i izvan Bijele kuće. , piše WP . Suradnici kažu da Biden ima “osobnu, doživotnu privrženost” Izraelu koja datira još od sastanka s premijerkom Goldom… Čitaj više »

Noname
5 mjeseci prije

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu godinama je dopuštao postojanje palestinskog pokreta Hamas, sprječavajući njegovo potpuno uništenje i ujedinjenje Palestine, piše The Washington Post. “Od samog početka, Hamas je obećao da će uništiti Izrael, au svojoj kampanji 2009. Netanyahu je obećao da će uništiti Hamas. Umjesto toga, prošlo je desetljeće i pol nelagodnog suživota, tijekom kojeg su Netanyahuove vlade i čelnici Hamasa iskorištavali jedni druge za vlastite ciljeve. Čudna simbioza se nastavila – kroz godine eskalacije i kompromisa, nade za smirenjem i razdoblja kaosa – sve do sada, dok se i Hamas i Netanyahu nisu suočili s mogućnošću gubitka vlasti. Prema stručnjacima s kojima je razgovarao WP, Netanyahu je slijedio strategiju koja nije poremetila status quo podijeljenog palestinskog stanovništva, ostavljajući Hamas da vlada Gazom, a suparničku Palestinsku nacionalnu upravu na Zapadnoj obali. “Bez jedinstvenog vodstva, Bibi (Netanyahuov neformalni nadimak – ur.) mogao bi reći da ne može napredovati u mirovnim pregovorima. To mu je omogućilo… Čitaj više »

goran
5 mjeseci prije

treba molit za netanjahua

Darko
5 mjeseci prije

A tada arapski svijet treba oderati punom snagom Izrael i potamaniti židovsko smeće u svojim njedrima..

Hogar
5 mjeseci prije

Hazarsko askenazi cifut pleme.. Patoloski manijaci i manipulatori.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI