Izrael i SAD održavaju vježbe usmjerene na Iran

Vojne vjezbe Iran i SAD
54 komentara

Izraelska vojska provela je zajedničke vojne operacije sa Sjedinjenim Državama, održavši niz zračnih vježbi za simulaciju napada na Iran samo nekoliko dana nakon što je Zapadni Jeruzalem pritiskao američke dužnosnike da ubrzaju svoje “operativne planove” protiv Teherana.

Izraelske obrambene snage (IDF) detaljno su opisale vježbe u priopćenju u srijedu, rekavši da su uvježbavale “različite scenarije u suočavanju s regionalnim prijetnjama” dok su imenom izdvojile Islamsku Republiku.

“Ove vježbe su ključna komponenta sve veće strateške suradnje naših dviju vojski kao odgovor na zajedničke brige na Bliskom istoku, posebice one koje postavlja Iran”, rekao je IDF.

Četiri izraelska borbena zrakoplova F-35 i četiri američka F-15 sudjelovala su u ratnim igrama, koje su “simulirale operativni scenarij dugog dometa i letove na velikim udaljenostima”, dodao je IDF, ističući da je i američki zrakoplov cisterna KC-135 napunio gorivom nekoliko izraelskih F-16 tijekom vježbe.

Vježbe su uslijedile nakon prošlomjesečnog posjeta glavnom gradu SAD-a od strane načelnika stožera IDF-a Aviva Kochavija, koji je pozvao američke dužnosnike da razviju nove “operativne planove” za borbu protiv iranske vojske. Dvije su strane također razgovarale o svojoj “predanosti osiguravanju da Iran nikada ne nabavi nuklearno oružje”, unatoč opetovanom inzistiranju Teherana da ne želi bombu.

Izrael je posljednjih mjeseci izveo niz vježbi usmjerenih posebno na Teheran, uključujući vježbu iznad Sredozemnog mora ranije ove godine koja je navodno simulirala udare na iranska nuklearna postrojenja. Druga slična vježba usmjerena na nuklearna postrojenja također je provedena prošlog lipnja, a uključivala je više od 100 zrakoplova koji su vježbali udare na velike udaljenosti.

Dok su ovotjedne ratne igre bile dio operacija dopune gorivom u zraku s američkim tankerom, Jerusalem Post je prethodno izvijestio da je Izrael razvio sposobnosti koje mu omogućuju da stigne do Irana bez potrebe za dopunom goriva usput. Izdanje je sugeriralo da su zrakoplovne snage unaprijedile svoje mlažnjake F-35 američke proizvodnje kako bi postigle taj podvig, ali je ponudilo nekoliko detalja o navodnim poboljšanjima.

iranIZRAELSADVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Izrael u tome neće uspjeti došlo bi do raketnog protuudara s najmanje 3 strane koji Izrael ne može spiječiti ustali bi i Palestibski pokreti msovnim udarima kasamom a uplitanje SAD značilo bi svijetski rat.

Mlata
1 godina prije

Ja kao Srbin sam pre neko veče navijao za Iran kada su igrali protiv USA…zaistnski! Eto dokle to sve ide, da! Ameri na tribinama okićeni u indijanske poglavice, okićeni sa sombrerima takođe.. izazivali mi povraćanje! Možda se ispostavi da sam naivan, ne znam..ali tako mi došlo

Nekoime
1 godina prije

Jesu li vježbali i potapanje na velikim dubinama? Iran ima ruske hipersonične rakete.

giovani
1 godina prije

Ovi kauboji imaju tri četvrtine svijeta protiv sebe, pokušajte odgonetnut kako će završit, a svuda se petljaju, lako je snimat u holyvoodu top gune.

tihobl
1 godina prije

Besposlen pop jarice krsti.
Iran je nemoguce napasti bez pomoci rusa. 70% populacije je uz Kaspijsko jezero, a juzno je neprohodni kamenjar nalik na mars. Cak da su naopruzani prackama ameiknacima bi bilo nemoguce da okupiraju toliku zemlju. Jedino kad bi u Moskvi svrgli Putina i uspostavili prijateljsku vlast koja bi snage iz Ukrajine prebacila preko bivsih sovjetskih republika i udarila na Iran, ameri bi imali sanse ako krenu u invaziju. Bez toga nista. 20 godina izradjivali su scenarije i uvijek bi ispalo da ce pretrpiti poraz uz neprihvatljive gubitke. Ameri ne krecu ni kad imaju izglede na pobjedu ako ce gubitci biti neprihvatljivi.

Max
1 godina prije

Tucker Carlson prijatelju gdje si ? javi se živ bio, Arigato.

SIRIUS
1 godina prije

ma hebo rat i vojne vježbe… ko da se niste igrali dovoljno rata ko klinci ahahah
offtopic: U Njemačkoj medicinska sestra dobila samo 6 mjeseci uvjetno jer je kod cijepljenja 8 600 ljudi umjesto biontech pfizera koristila natrijevu otopinu. Radi se o medicinskom osoblju poodmakle dobi. No kada se to otkrilo, pozvani su svi da se ipak cijepe, a 39godišnja medicinska sestra je izgubila licencu.

goran
1 godina prije

eeee moji izraelci famozni narode kojeg je YAHUAH odabrao,samo izazivate i onda kad vas budu napali kukat če te i plakat če te amerima da vas odbrane jer eto vi ste previše sjebani da išta sami napravite.
ja da vodim iran već bi vas odavno sravnio sa zemljom,od vas ne bi ostalo ništa

dupla kamilica
1 godina prije

Ovo je sehr gut vijest. Ne moram više strahovati od dronova sa petokrakom

1 godina prije

?

o cemu ti?

Ico
1 godina prije

Vježbe Izraela i USA su tipa probušeni kurton, jer Izrael i USA imaju “ zorta “ od Irana!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI