Izrael i UNHCR dogovorili deportaciju afričkih migranata u Europu

Izrael deportira afričke izbjeglice u Europu i Kanadu
17 komentara

Izrael i Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) su se složili oko prebačaja afričkih migranata u zapadne zemlje koji im žele dobrodošlicu. Među zemljama koje će dočekati migrante su Kanada, Italija i Njemačka, tvrdi Benjamin Netanyahu.

Gotovo 16.000 afričkih tražitelja azila trenutno u Izraelu bit će preseljeno u “zapadne zemlje”, a prema dogovoru između izraelskih vlasti i Visokog komesara UN-a za izbjeglice (UNHCR), javljaju izraelski mediji.

Ured premijera Benjamina Netanyahua izjavio je u ponedjeljak kako je “dogovorio neviđen posao” s agencijom za izbjeglice UN-a. Netanyahu je rekao da među zemljama koje će izraziti dobrodošlicu migrantima su Kanada, Italija i Njemačka.

Prema izraelskoj web stranici i24News, sporazum obuhvaća desetke tisuća migranata iz Afrike i poništava kontroverzni izraelski plan protjerivanja migranata u Afriku .

Prema Hadashot mediju, Izrael i UNHCR su se složili da će od 16.000 od 38.000 afričkih migranata, koje Izrael planira istjerati iz zemlje, biti preseljeno uz pomoć “zapadnih zemalja”, a tisuće drugih izbjeglica dobit će privremeni status u Izraelu. Izrael i UNHCR zajednički će definirati kriterije transfera, a sporazum se mora provesti tijekom idućih pet godina, rekao je Hadashot.

UN je osudio plan izraelske vlade za deportacijom tisuća nelegalnih migranata iz Afrike, uglavnom iz Eritreje i Sudana, što je nazvao nekoherentnim. Prema izraelskom planu, migranti su morali napraviti izbor između pritvora na neograničeno vrijeme u Izraelu uz dodatno plaćanje u visini od 3.500 dolara ili let za ulazak u treću zemlju.

Izraelske nevladine organizacije koje pružaju potporu migrantima prethodno su objavile da je Izrael sklopio sporazume s nekoliko zemalja, uključujući Ruandu i Ugandu, koji moraju prihvatiti migrante. Nijedna zemlja nije potvrdila ove informacije.

Dok smo pisali ovu vijest, Italija tvrdi da se nje ovaj sporazum ne tiče.

Izvor: i24news.tv

Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Kako ovi Jevreji se svuda uvuku i nameštaju kako njima odgovara , nikada mi nece biti jasno , kako je to moguće ?

Laki Topalović
5 godine prije

Samo to su crni Židovi iz Eritreje i Sudana

Ana
5 godine prije

Hoce li se svi skupa napokon sloziti da pocrkaju??????Svi skupa!!! Italija, Kanada, Njemacka medju zemljama……. Koje su ostale zemlje?? Bas me zanima kako se to Italija slozila za jos imigranata!

ZЪVЪNIMRЪ
5 godine prije

ima mjesta na ovčjim otocima

apolo
5 godine prije

Takodjer i Njemacka nema namjeru primati izbjeglica iz Izraela.

HEKPCT
5 godine prije

Prozvane zemlje se, naravno, ništa ne pita.

slix
5 godine prije

Sad 16.000 Afrikanaca, sutra 2.000.000 Palestinaca i to je to…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.