Izrael napao kamp provladinih milicija u Siriji

Izrael napao Siriju
23 komentara

Izrael je s Golanske visoravni proveo zračne udare na vojni kamp u sirijskoj pograničnoj pokrajini Quneitra, izvijestili su lokalni mediji. Prva izvješća koja je objavila Al-Jazeera navode da je u napadu ubijeno troje ljudi, a dvojica su ranjena.

Prema libanonskom kanalu Al-Mayadeen je navodno napadnuta sirijska provladina milicija, koja u tom području provodi borbene aktivnosti protiv islamističkih militanata. Libanonski kanal također govori o tri ubijena sirijska provladina borca i dvoje ranjenih.

Ured za odnose s javnošću izraelske vojske je priopćio da su njihove snage napale položaj u Siriji odakle je na Golansku visoravan ranije ispaljeno nekoliko projektila. Vojni vrh židovske države je naveo da su napadi provedeni zbog tri granate koje su pale u “njihovo” nenaseljeno područje, zbog čega nije bilo žrtava.

Drugi napad Izraela posljednjih dana

Izrael je sličan napad u istoj pokrajini proveo u petak, također kao odgovor na minobacačke granate ispaljene iz pograničnih područja Sirije na područje Golanske visoravni pod okupacijom židovske države.

I u tom slučaju su iz sirijskog teritorija ispaljene tri granate, koje su pale na nenaseljeno područje pod kontrolom Izraela, bez nanošenja bilo kakve štete.

Tada je izraelska vojska priznala kako je moguće da napad nije počinjen namjerno, te da je vjerojatno posljedica borbe između vladinih snaga i “oporbenih skupina”.

Unatoč ovoj izjavi je izraelska vojska pokrenula napad na “područje odakle su ispaljeni projektili” i vladi Bashara Al-Assada poručili “da će odgovoriti na bilo koji čin agresije”.

Napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
6 godine prije

Opet svojevoljno napadaju suverenu državu, izmučenu sa 6 godina rata. Dokle g. Putine?

tuf
6 godine prije

No super, Nusra ispali par projektila na neko polje u Izraelu i ovi odmah počnu udarati po položajima sirijske vojske.

rodoljub
6 godine prije

Izrael je jedan od kreatora rata u Siriji i jedan od rvoraca ISIL-a. Lider ISIL-a Abu Bakar Al Bagdadi je , ustvari , agent MOSAD-a i pravo ime mu je Sajmon Eliot . Ovo je objavljeno nakon sto je objavljena fotografija na kojoj se vidi americki senator Mekejn sa Bagdadijem . Mediji su blokirani i liberalna mafija ne dopusta da se ova fotka prikazuje-siri .

PeroDD
6 godine prije

S 400 opet na remontu???

ludiagresivan
6 godine prije

I u sahu se figure kad tad moraju rusiti. Rusi, kako sah?

Branko
6 godine prije

Hezbollah na jugu Libanona ima preko sto hiljada raketa spremni za upotrebu i okrenutih prema Izraelu.Imaju u dometu teritorij cijelog Izraela, sto znači i nuklearna postrojenja. Pad Assada bi značio obruč oko Hezbollaha i Hamasa, ali vrlo vjerojatno i njihov pad. Svo oruzje Hezbollahu Iran dostavlja preko Sirije i dijelova Iraka koji su pod kontrolom šiita. Ako Assad padne Iran ostaje sam u borbi protiv zlotvora

basso
6 godine prije

Ruska atomska na Izrael,jedino rijesenje.

Bilo kuda, kiki svuda
6 godine prije

To su sve provokacije za kreiranje konfrontacije!

Marko
6 godine prije

Neznam dali je netko ovo objavljivao ali je interesantna vijest umirovljeni general Američke vojske Paul E. Vallely zapovjeda s borcima Al-Nusre

https://www.youtube.com/watch?v=MXQCcFVDerM&t=41s
I skrivena istina u Siriji
https://www.youtube.com/watch?v=qVsVrTYnSIE

krivA
6 godine prije

….nije tema…isprika…ali upit. Zna li netko nesto o jucerasnjem govoru engleske kraljice elizabete na proslavi svoga rodjendana pri uzem i odabranom krugu ljudi? Neki u burno odobravali a neki su ostali sokirani.., da ne kazem “napunili gace”. govor je bio “malo” prorocanskog tipa vezano uz pocetak 3. svjetkog rata, planova iluminata i njihova vizija novog svjetskog poretka..itd..itd !

krivA
6 godine prije

….http;//.imperiyanews.ru/details/12760b97-e711-941b-2e815323a23f
..clanak je na Ruskom jeziku alina kraju clanka je video sa yutube-a na engleskom jeziku. isprika sto samupao ovak “bez pdobrana”!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI